În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Istoricul clipei în fața istoriei. Nürnberg

Călătorie de cunoaștere-așa și-ar putea intitula Ion Cristoiu drumul la Nürnberg, unde se află în aceste zile, și unde nu a mai fost niciodată. Oricum, toate călătoriile sale sunt de cunoaștere, însă aceasta și-a dorit-o mult. Și a ajuns.

Sâmbătă, însoțit de Florin Roștariu, un român stabilit la Nürnberg, care, cu multă gentilețe, s-a oferit să-i fie ghid încă de când a aflat, din pastilele Maestrului, de acest popas, Ion Cristoiu a vizitat câteva locuri de referință: Sala 600 (a procesului), Tribuna lui Hitler, Zeppelin Feld (unde nebunia nazistă a atins culmile ei cele mai înalte), Palatul Congreselor, Castelul Faber și Luitpold Arena.

Florin Roștariu se ocupă, printre altele, de colorarea istoriei. „Colorizăm Istoria fotografică a României!” – acesta este motto-ul site-ului „Istorie în culori”, pe care îl administrează. Sâmbătă, Florin Roștiaru a imortalizat imaginea omului cunoscut drept „istoric al clipei” în fața istoriei.

Sala 600

Tribuna lui Hitler

Coloseumul lui Hitler

Luitpold Feld

Faber Castle

(Foto: Florin Roștariu)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Istoricul clipei în fața istoriei. Nürnberg”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *