Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Joe Biden și Vladimir Putin se hrănesc reciproc din strigătul „Patria în pericol!”

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Joe Biden și Vladimir Putin se hrănesc reciproc din strigătul „Patria în pericol!””

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Apropo de ideea ca viitorul presedinte al Romaniei sta deocamdata „ascuns” da’ serviciile ni-l vor scoate in fata la vremea potrivita… ce ziceti de Crenguţa Leaua?… Ha?
    E fix ce va doreati: e femeie, e simpatica, e desteapta, are sustinere la Washington… ce mai, tot pachetu’!
    Da’ cel mai interesant mi se pare modu’ inteligent in care a ajuns sa fie „eroina” Romaniei: s-a creat in ultimele zile o pshioza vizavi de „pierderea” procesului Rosia Montana care ar fi costat 7 miliarde de dolari, si-apoi hocus-pocus… minunea!
    Singurul om politic care incearca sa ne deschida ochii asupra acestei manevre este UDMR-istu’ Tanczos Barna. Deh’, stie el ce stie!… Si uite-asa vi se implineste profetia… !
    Vom trai si vom vedea!

  • Am auzit hotărârea pt Roșia Montană și…mare surpriza. La scurt timp dl. Ciolacu anunță victoria sa spunând că s-a bătut pt aceasta decizie,pt Romania. Nu credeți că a fost o manevra de dezinformare pt a încerca sa crească în sondaje? Cred că iar am căzut pradă dezinformării că voit s-a lansat la „jgheab” varianta că vom pierde că acum să încerce să vina pe cai mari,mimând patriotismul.

  • Maestre, aveți dreptate. Am citit câteva dintre comentariile americanilor după discursul lui Biden. Mai toți comentau că după atitudinea lui Biden se vede că funcționează doar cu ajutorul unui mix de pastile care să-l țină treaz.
    „Short term chemical enhancements…without a doubt. I bet he’s been in bed all day today with the inevitable aftereffects. Extreme highs result in extreme lows shortly thereafter. The high of agitation and yelling were there for all to see.”
    „Îmbunătățiri chimice pe termen scurt… fără îndoială. Pun pariu că a stat toată ziua în pat azi cu inevitabilele consecințe. Maximele extreme au ca rezultat scăderi extreme la scurt timp după aceea. Punctul de agitație și țipete era acolo pentru toți să-l vadă.?
    *
    Alegerile de acum sunt un mare aranjament politic în defavoarea democrației.
    Ne va fi scârbă să paricipăm la jocurile lor, adik să mergem la secțiile de votare.
    Plus că vine perioada de campanie electorală, deci închidem pentru tot anul televizoarele.
    Eu, dacă voi vota, va fi cu partidul care nu este implicat în aceste aranjamente adik AUR, măcar nu voi vedea pe liste aceleași mutre de la PNL și PSD de care sunt sătulă.
    *
    Viața în România a devenit insuportabil de scumpă, dar politicienii se fac că nu știu.

    • @
      as fi scris mai mult pe tema, insa as fi facut asta ieri:))
      azi …nu mai vad rostul.
      totusi, e mai complexa treaba. nu e vorba doar despre ‘scumpirea vietii’, se lucreaza mai adinc.
      s a nascut, deci singur a facut o, un teren …destul de special, definit de Bolt, Uber, Glovo, Tazz si toate celelalte platforme de acest tip, care sint multe …mai marim mai marunte.
      acest teren i a absorbit ca un burete potent pe toti cei care pentru o vreme sau pentru mai multe vreme isi cautau de lucru, indiferent de varsta si de ‘istoric’.
      aici, pe acest ..’taram’, aparut …de te miri unde.
      acest ‘taram’ ar fi trebuit gradinarit cu mare grija, odata ce i au fost identificate valentele, pentru ca purta o valenta ultradeosebita pe vremurile astea, putea sa depresurieze …in mod natural.
      ( si el …se alimenta cu energie in mod natural, pentru ca, spre banal exemplu, in timp ce miloane de romani folosesc uber, bolt si alte platforme de mobilitate de acest tip, cei care foloseau si folosesc taxi sint …mult mai putini. deci Taxi, pe de o parte, si aceste platforme pe de alta parte, au ceva in comun, insa deloc in mod fundamental. sint structurate diferit)
      deci ‘se arata’ ca acest ‘taram’ …se poate misca singur, se poate energiza singur, hranindu se din dinamica cetatenilor. doar trebuia sa ai grija de el, sa l gradinaresti.
      unde am ajuns?
      pai fix in partea opusa. acest ‘taram’ …ultraperformant din punc de vedere al depresurizarii societatii a fost ‘omorit’. crima cu premeditare.
      el, astazi, nu ai functioneaza ca mecanism de depresurizare.

      mai simplu: in timp ce viata se scumpeste, si mecanismele de depresurizate sint scoase din joc.
      ramane de vazut unde va duce suprapresiunea …gradinarita in mod programatic, ca, cum ziceam, a fost cu premeditare.

    • spuneti:
      Ne va fi scârbă să paricipăm la jocurile lor, adik să mergem la secțiile de votare.
      dupa care spuneti: Eu, dacă voi vota,

      pai …stati asa,
      adica veti merge sa votati, in cazul in care veti face asta, cu toate ca va e scarba?
      deci: …va e scirba sau nu va e?!, …ca nu prea se mai intelege, nu de alta

    • AUR
      U
      R

  • alegerile pe planeta asta vor mai fi intereseante …cind o intra in scena politicianul-IA, pina atunci totul se joaca in sistem inchis, in Lumea Politicienilor :))

  • in ce priveste gaza …acolo totul, din start, suna a capcana. …nu mi era clar ce si cum pina acu vreo saptamana ,..cred. cind …barim s a aratat la fata o posibilitate, mica, dar bine ca e. cheia e in alegerile din sua. a fost o mutare …cu vreme n urma, pentru ca o alta mutare, care ar urma sa vina, sa aiba temelie. hint: e o minte rece clot in spatele unei astfel de posibilitati.
    bineinteles ca or mai fi si altele, posibilitatile, inclusiv aia …reala:)), insa io doar pe asta am gasit o

  • nici putin si nici macron nu ‘se sprijina’ reciproc, ambii se folosesc cu abilitate de celalalt pentru a redefini Noua Lume dupa …felul de a fi al fiecaruia
    deci ce se naste din ‘frecusul’ asta e …Noua Lume, pe care …cetatenii de rind, in astfel de conditii, o mesteca! …de voie de nevoie.

    • daca doar s ar hrani reciproc …ar fi ceva, insa nu e numai atat. unii …se hranesc band otrava pe care singuri si au preparat o. sinuciderea nu e sprijin, e sinucidere.
      ue s a sinucis …sprijinindu se pe putin? hrana cu care unii se tot indoapa …se dovedeste ca e otrava, pina la urma, pentru unii. pentru unii virusul a fost hrana, insa el a fost concomitent si otrava, prin urmare s ar parea ca totul in lume e cu momeli, cara atara si suna bine, care iti aduc un profit daca le papi, insa unele care peste o vreme se va dovedi ca au fost o otrava sofisticata.
      ‘patria e in pericol’ e …la nivel de gradinita, se joaca si unii, cum se joaca piticul in ibric, . doctoratul e …despre cum ‘patria e in pericol’ devine motiv de spulberare a patriei, nu motiv de protejare a ei. daca ue e …zdrente, ca urmare a reactiunilor plenar disproportionate manifestate in fata operatiunii din ucr, oare mai putem spune ca ue s a hranit pe seama lui putin? ‘reactiunea plenar disproportionata’ a fost o otrava, nu hrana. ‘patria e in pericol’ e sloganul sub care fix patriile vor fi ingropate definitiv, deci nu e vb despre nicio hrana, ci despre o otrava extrem de sofisticata ( cu care putin n are nicio treaba. ue s a autodemolat, din proprie dorinta, …arzatoare, a facut asta )

      dar …nu e nimic nou aici, era clar inca de la inceputul pandemiei care e treaba, …nu momeala e vinovata, ci felul plenar disproportionat in care reactionezi in fata ei. virusul a fost …un virus, mai rau decit altele, pesemne. insa nu el a intors lumea cu susul in jos, ci reactiunile plenar disproportionate manifestate in fata lui. ucr a bagat batul prin gard bine-bine, dupa care rusii au reactionat. e interesant de urmarit …inca din start, felul in care rusii au reactionat, pentru ca inca din start s a putut observa grija pe care o poarta ‘proportionaitatii’ ( asta spre fundamentala deosebire de ‘cealalta echipa’, care fix pe reactiuni plenar disproportionate si a fundamentat strategia )

      in rezumat …nu, putin si ‘ceilalti’, indiferent cine o r fi ei, nu se hranesc reciproc.
      totul sta in zicerea lui putin: noua lume, pe care noi nu ne o dorim, fara noi nu se va naste.
      rusii ‘actioneaza’ in siritul acestei ziceri, iar ‘ceilalti’ folosesc aceasta energie fix pentru a ‘misca’ nasterea Noii Lumi
      insa …e clar din start!, unii isi doresc noua Lume, insa ailalti …din start! au zis, au precizat, au recizat!, ca nu si o doresc.
      intre rusi si ‘ceilalti’ exista tot atita compatibiliatte cit exista intre apa si ulei ( imi doresc Noua Lume VS nu mi doresc Noua Lume ).
      unii si ar dori ca Noua Lume sa fie …fara maica rusie ( poa sa fie cu rusi, insa nu cu maica rusie ), iar rusii zic ca …decit asa mai bine se duca pe copca lumea mare, cu totul. ( de unde ar putea fi trasa o concluzie, poate, despre …felul ultradeosebit al acestei Noi Lumi, pe care unii si o doresc nespus, pe care altii …nu si o doresc si isi exprima ‘dorinta’, adica faptul ca ‘nu si o doresc’, in cel mai pur mod, in piata mare…
      stie cineva de ce nu si or dori rusii Noua Lume? si, mai ales, de ce au facut din aceasta ‘lipsa a dorintei’ referinta a atitudinii lor fata de Noua Lume?

      • atitudinea noastra fata de Noua Lume …care o fi?!
        om avea vreo idee despre lumea asta, Noua? pe are unii si o doresc in mod programatic, pe care altii …tot in mod programatic ‘nu si o doresc’ ?

        • daca tot urmeaza alegeri in tara asta, de ce in campaniile duse pe tema asta nu se vorbeste despre atitudinea candidatilor fata de Noua Lume?! ( bine, mai intai ar trebui s identifice, sa o defineasca, sa o schiteze, sa o intrevada,…pare clara treaba )

          mai altfel: daca lumea mare, de la nord la sud si de la est la vest e intr un freamat mondial, fundamental, pe tema nasterii Noii Lumi, la noi de ce lipsesc cu desavarsire discutiile despre …fix lumea asta, Noua-Nouta?!
          e ca si cum cei care participa in alegeri ne spun ca ne vor duce la destinatie …intregi, insa nu ne spun nimic despre destinatie?
          poate, …barim pe alocuri si tot e asa!, pe motiv ca …habar n au care o fi aia?!

          • in lumea mare exista doua pozitionari
            unii care si doresc Noua Lume
            altii care nu si o doresc, iar daca va fi sa se nasca ea se va naste avandu i si pe ei printre Administratori
            si mai sint unii care inca nu s au exprimat fata de Noua Lume, chiar daca, poate, s au exprimat in relatie cu cele doua pozitionari fundamentale

            fata de Noua Lume …n ai cum sa ramai ‘nepozitionat’,…tre sa i spui clar care ti e ‘dorinta’ si o vei face, mai devreme sau mai tarziu

      • De ce credeți că putin a fost sincer când a zis că nu și dorește lumea nouă. Poate și o dorește dar nu vrea să spună.

        • pentru simplu fapt ca …a scos perla asta: Noua Lume, pe care noi nu ne o dorim, fara noi nu se va naste.
          daca aduci ‘dorinta’ pe pozitia ‘referintei’ fata de Noua Lume …spui multe altele. doar aducind ‘dorinta’ pe pozitia ‘referintei’


          va ntreb pe dvs, daca toti ati intervenit, …cum a a adus putin ‘dorinta’ pe pozitia referintei fundamentale fata de Noua Lume?!
          cum adica si …de ce?!, zice putin, in mod programatic!, ca nu si doreste Noua Lume?!
          pai …ce, e ‘pe dorinte’?!
          intrebarea ramane aceeasi, dar nivelul pe care o pun e cu totul altul: de ce a vorbit putin despre Dinamica Dorintelor atunci cind a vorbit despre Noua Lume?!
          ce treaba are Dinamica Dorintelor in nasterea Noi Lumi?!
          de a tinut…si a tinut! sa si exprime pozitia asta?! n avea ce zice altceva?!

        • nu poti sa ti doresti Noua Lume si sa ‘emiti’, concomitent, zicerea asta: Noua Lume, pe care noi nu ne o dorim, fara noi nu se va naste.
          daca ti doresti Noua Lume …nu ‘vezi’ zicerea asta! :))), ea nu ti se arata n fata ochilor 🙂

          putin putea sa spuna simplu: Noua Lume fara noi nu se va naste.( zicerea sta nu face doua parale, sint miliarde de alte ziceri pe masura asta in lume ) 9 sa spunem ca zicerea asta e …la nivel de gradinita )

          insa a mai adaugat ceva…’pe care noi nu ne o dorim’. hai, lasa ma!, nu ti o doresti!, auzi…, nu ti o doresti :))
          aceasta ‘adaugare’ ridica brusc! zicerea lui putin …pe Ultimul Nivel, pentru ca numai acolo se vorbeste pe fata despre Dinamica Dorintelor

          • Dinamica Dorintelor …e si ea ‘o stiinta’ 🙂
            in lipsa ei …slabe sanse sa pricepi care e rostul ‘adaugirii’

          • care e faza cu Dinamica Dorintelor …se poate afla ai aici, pe saitul Maestrului, se gasesc tot felul de amanunte despre felul ei de a fi :)))

  • campania lui Biden este …plictisitoare?
    pai …impresia mea e ca in curind se va anima bine-bine

  • referinta operatiunii speciale initiate de rusi este noua lume.
    rusii ‘joaca’ in ucr …noua lume, asa cum si ailalti tot pe ea o joaca.
    daca rusii doreau ca ucr sa fie pulbere …fix asa ajungea, toata. nu asta e tinta, nu despre asta e vorba, ci despre ‘noua lume’
    ‘razboiul’ din ucr e un efect, cauza e ‘nasterea noii lumi’. deci finalul lui tre ‘citit’ in ‘nasterea noii lumi’, nu in alta parte. operatiunea din ucr se aseamana cumva cu schengenul nostru, in sensul ca ambele au ca referinta noua lume. rezolvarea schengenului nostru …nu sta in bratele ue, ci in ale noii lumi. geaba te uiti lung la ue, cind vine vb despre schengen, pentru ca el e pe o masa superioara, aia unde miza e noua lume.

    • dar asta se intampla …cam peste tot, spre ex credeti ca cei pe care i a a pucat dragul de razboi prin ue …chiar au chef sa se bata cu rusii? nu, evident, chiar deloc, referinta lor tot noua lume e. totul e despre noua lume. si …mai e ceva, nu se mai poara razboaiele mondiale, e suficienta ‘senzatia de razboi mondial, tot asa cum a fost suficienta ‘senzatia’ de virus ucigas.
      nu si mai bate nimeni capul cu razboaie …cu bombe,la nivel planetar, etc, e suficienta ‘impresia’ de razboi mondial, spre ex.
      daca impresia exista …oamenii vor folosi acelasi calapod comportamental pe are l au folosit in fata virusului ucigas

      • starea fiind propice unor schimbari fundamentale ale felului de a fi al Civilizatiei., astfel catalizindu se nasterea noii lumi (despre care unii au zis ca …nu si doresc. auzi! oare de ce nu si or dori o?! )

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Discursul lui Joe Biden e o alta dovada ca „politica” americana e fix un show…! Nothing more.
    Bietu’ de el a trebuit sa joace rolu’ de „macho man” chiar daca abia se tinea pe picioare.
    Deh’, the show must go on!…
    Insa dincolo de chinurile din culise pentru a promova o „imagine publica”, cu ce ramanem din „predica” lui Joe Biden…
    Cu angajamentu’ ferm ca el sustine razboiul, avorturile si trans-sexualii.
    That’s it!
    Omu’ de rand care-si doreste o viata linistita n-are loc in „viziunea” democratului Biden.
    Pentru Biden tot ce conteaza este sa umple lumea cu „democrati” de-astia agresivi prin care sa-si impuna ideile.
    Doar nu degeaba toti „democratii” si-au tras cate-un ONG… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *