Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Jos armele! A fost semnat Armistițiul Olimpic Beijing 2022

Nu vă mai certați între dumneavoastră. A încetat orice dispută, confruntare de idei și chiar conflict armat. Nu știați? A fost semnat Armistițiul Olimpic pentru Beijing 2022.
Președintele Comitetului Internațional Olimpic (CIO) Thomas Bach și Katerina Sakellaropoulou, președintele Greciei, au semnat Armistițiul Olimpic pentru Jocurile Olimpice Beijing 2022, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Muzeul de Istorie a Jocurilor Olimpice antice.
Liderilor Mișcării Olimpice și Republicii Elene li s-au alăturat primarii Olimpiei, Ilidei și Spartei, membrii Comitetului Executiv al Comitetului Olimpic Internațional și alți oficiali sportivi.

Prin Armistițiul Olimpic sau „Ekecheiria” se solicită „aruncarea armelor și încetarea tuturor ostilităților din întreaga lume, astfel încât oamenilor să li se ofere pacea și șansa reconcilierii”.
„Cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing și a aprinderii Flăcării Olimpice și ținând cont de ceea ce ni s-a transmis din literele grecești antice, noi primarii subsemnați, inspirați de venerații noștri părinți, reînnoim simbolic și declarăm tuturor lumea acordul sacru al antichității, Armistițiul Olimpic”, se spune în declarația oficială.

Armistițiul a fost încheiat încă din antichitate la Jocurile Olimpice, pentru a permite cetățenilor statelor în luptă să se reunească și să concureze în pace.
„Încetarea focului dintre orașele grecești cunoscută încă din secolul al VIII-lea î.Hr. ca Armistițiu Olimpic nu constituie doar o afirmare a virtuților lumii și civilizației antice grecești, ci lasă o moștenire pentru generațiile viitoare. Prin restabilirea acestei nobile idei înainte de ceremonia de aprindere a Flăcării a Jocurilor de la Beijing 2022, facem încă o dată promisiunea de a fi fideli valorilor păcii, prieteniei și solidarității între popoare”, a spus Sakellaropoulou.

În urma conflictului balcanic de la începutul anilor nouăzeci, Armistițiul a fost cerut în mod oficial de președintele CIO de atunci, Juan Antonio Samaranch, iar acum a devenit o tradiție ca președintele CIO să viziteze Organizația Națiunilor Unite pentru a solicita o rezoluție oficială înainte de fiecare ediție a Jocurilor Olimpice.

În mod normal, Armistițiul Olimpic este în vigoare pe întreaga durată a Jocurilor Olimpice și Paralimpice.
Deci gata cu gâlceava. Este valabil și pentru disputele politice din România. Cu alte cuvinte, toată confruntarea pentru principalul post de la Palatul Victoria se va termina acum prin votarea rapidă a echipei guvernamentale propusă de premierul desemnat Nicolae Ciucă. Pariem?

În imaginea alăturată sunt participanții la semnarea Armistițiului Olimpic


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *