Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

KGB-ul Ucrainean (SBU) în sfârșit recunoaște public: a pus la cale asasinate politice în alte țări

Comentarii

39 comentarii pentru articolul „KGB-ul Ucrainean (SBU) în sfârșit recunoaște public: a pus la cale asasinate politice în alte țări”

  • Maestre stiu ca esti fun PMP. La marele partid pmp care vrea sa revolutioneze Romania in scripte este trecut presedinte Diaconescu altfel cica e Tomac. Astia sunt in proces si daca cumva castiga Diaconescu nu anuleaza lista lui Tomac? ICCJ a comis un mare abuz permitand alianta cu FD si USR pt ca legal ea ar trebui semnata de Diaconescu si nu de Tomac. Reper nu este partid cu drepturi depline pt ca nu a participat la alegeri si nu cred ca poate face plangeri penale de neconstitutionalitate pt ca altfel as putea face si eu si alti 20 de milioane de romani cum nu le convine ceva si se alege praful. Eu cred ca anuntul Reper a fost o minciuna marca bautorului de pipi zis Julien Ciolos poate poate afla lumea ca mai exista si nu este imbalsamat.

  • Curtea penală internațională nu l aude pe criminalul ucrainian când se autodenunta.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Cei care „doar” dau din gura ori scriu sunt mult mai puternici decat aia care tin o arma in mana…!
    Nu intru in detalii, dar istoria e plina de exemple.
    Doar prostii mai cred ca pumnu’ ii face puternici.
    Mai repede ori mai tarziu armele pierd lupta cu ideile.

  • Nu stiu cine spuneti ca va tot critica, domnule Cristoiu pentru ca in comentariile de aici nu pare sa deranjeze pe nimeni dar rubrica picatura de istorie precum si desele dvs comentarii si „paranteze” sunt partea mea preferata din pastilele dvs.
    Invat si imi formez gandirea de fiecare cand aud povestirile si analizele pe care le faceti ca sa nu mai spun ca sunt de sute de ori mai interesante decat politica noastra interna plina de toti serbezii si impotentii care ne conduc. A ajuns o jale si o plictiseala in 90% din cazuri.
    Asa ca din partea mea puteti sa faceti sa ploua cu picaturi de istorie, de cultura, de recomandari de carte si despre toate invataturile pe care le putem culege din trecutul nostru. Sa nu cumva sa renuntati sau sa scurtati rubrica! 🙂 Cine nu doreste poate sa sara peste foarte usor.

  • citat de pe forum Cotidianul…la articolul https://www.cotidianul.ro/o-obligatie-impusa-de-altii-ucraina-prietena-romaniei-dimpotriva/…cica in Ro in 1944 a intrat frontul 2 ucrainean…
    Paulian Ionescu spune:
    07 mart. 2024 la 18:26

    Domnul general are perfecta dreptate si cei care au fost mai devreme nascuti si au apucat sfirsitul celui de al doilea razboi mondial isi amintesc foarte bine de urgiile si crimele facute de soldatii ukrainieni in Romania.Comportamentul lor criminal fata de populatia civila din Romania a determinat majoritatea romanilor sa ii confunde cu rusi pt. ca vorbeau aceiasi limba.Putini romani au fost mai atenti la soldati care purtau legat de bratul lor banderole avind culorile Ukrainei sau al Rusiei.Romania a fost tavalita de trupele Ukrainei mai mult,majoritatea trupelor rusesti ,avind un alt traseu in drumul lor spre Berlin.Cine nu crede sa intrebe pe cei putini ramasi in viata ,care au trait acele timpuri.Asa ca Ukraina a fost intotdeauna dusmanul Romaniei si doamne fereste sa cistige in fata rusilor ,ca o vom simtii pe pielea noastra dragostea lor.

  • Avocatul poporului și onorata CCR ori ignoră, ori tac deliberat. Din start, alegerile de la noi par a fi cusute cu ață albă și puse sub semnul întrebării.
    Declarațiile conducerii serviciul secret ucrainean văd că sunt ignorate deliberat, deci să nu mai mire nimic ulterior.
    Mass media noastră este într-un somn adânc de parcă nimic nu s-ar întâmpla.

    • fals!, …zic eu.
      mass ‘media noastra’ se afla in …noua ei stare de echilibru, de …nou bun-simt,
      care e starea de somn,
      in care adesea viseaza tot felul de stiri, care mai de care mai tacanite, presarindu le peste Realitate ca si cum n ar fi vorba despre vise:))
      presa e un serviciu de informatii si face fix atatea parale cite fac serviciile de inforumatii. daca vrei sa stii cum stau cu sanatatea serviciile de informatii in general, privesti in mod special catre servciul de informatii numit presa.

      • serviciul de informatii numit presa e oglinda celorlalte servicii.
        daca pe alocuri se mai gaseste prin presa si jurnalisti …pe bune, atunci inseamna ca si in celelalte servicii de informatii se mai gasesc, pe alocuri, ‘lucratori’ …pe bune.

  • ‘evenimentul din Moscova’

    ce e el, de fapt?
    a. un asasinat
    b. un atac terorist
    c. ambele variante

  • uite cum …brusc!, ‘evenimentul din Moscova’ devine fundamental pentru ‘dinamica Civilizatiei’, de el depinzind in mod fundamental felul in care va fi redefinita ecuatia de miscare a Rusiei, in relatie cu Civilizatia

  • ‘recunoasterea publica’ a redefinit …brusc! ‘evenimentul din Moscova’

    el ar putea sa fie in esenta un asasinat, pe scheletul caruia a fost asamblat ‘un atac terorist’, prin urmare in spatele ‘evenimentului din Moskova’ ar putea fi doua grupari, una avand ca tinta manifestarea asasinatului, cealalta avand ca tinta manifestarea ‘atacului terorist’, motivatiile gruparilor fiind diferite ( macar prin faptul ca una e punctiforma, se consuma odata cu asasinatul, iar cealalta …’vine din urma si vizeaza viitorul’ )

    • in orice caz, dupa ‘recunoasterea publica’ …nu se mai poate vorbi despre ‘un atac terorist’. totul se intoarce la ‘origine’,
      prin urmare momentan putem vorbi exclusiv despre ‘evenimentul din Moscova’,
      el urmand a fi clarificat si defint ulterior, in functie de …ce rezulta din ancheta ( pentru ca nu i poti spune atac terorist, daca a fost un asasinat pacolo, si nu i poti spune asasinat, daca a fost identificat si un ataca terorist.
      de unde ar rezulta ca in curind vom afla noutati fundamentale despre ‘evenimentul din Moscova’

      • @Online
        Din seria junta militara din colonia Romania…
        „Guvernul modifică statutul cadrelor militare. Demersul ar trebui să aibă ca efect reducerea deficitului de angajați din armată”
        https://ziare.com/militari/guvern-sedinta-cadre-militare-demers-efect-reducerea-deficitului-incadrare-subofiteri-1860840
        Zi Frumoasa Online!!!
        vali
        🙂

        • guvernul are multă treabă, e clar

          • @Online
            Uite ceva interesant…asta spun economistii…
            „„Suntem târâți într-o criză mai mare decât cea din 2009. Oamenii ăștia dau foc la corabie, jefuiesc tot”
            Falimentul spre care este dusă vijelios România de către „comasații” PSD–PNL l-a făcut pe reputatul economist Bogdan Glăvan să înăsprească tonul. Acesta folosește cuvinte dure pentru a descrie situația bugetară disperată a țării noastre, guvernată iresponsabil de „Guvernul lui Iohannis”.
            „Este cel mai mare deficit înregistrat de România din anul 2005 încoace”, a scris profesorul Bogdan Glăvan vineri, 22 martie, pe Facebook. Asta înseamnă că o situație atât de gravă, după primele două luni ale anului, n-a fost nici în criza financiară din 2009-2010, nici în pandemia de Covid-19 din 2020-2021!
            Alte afirmații tranșante ale lui Bogdan Glăvan:
            „Oamenii ăștia dau foc la corabie, jefuiesc tot.”
            „Suntem târâți într-o criză mai mare decât cea din 2009.”
            „Suntem în pandemie de prostie și de nesimțire.”
            „În 2025–2026 ne vom afla într-o situație execrabilă.”
            „Continuarea creșterii birurilor va distruge societatea.” ”
            https://ziaristii.com/dau-foc-la-corabie-jefuiesc-tot-suntem-tarati-intr-o-criza-mai-mare-decat-cea-din-2009/
            Zi Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • a ordarea e simplistă in opinia mea, evident.
            mai întâi că există o problema mai mare decit deficitul, stagnarea economiei, adică …sa vezi că ..tot ce mișcă prin tara asta incepe să de-a semne că …se gripează. prin urmare tre asigurată ‘miscarea’, pina la urma ‘viata’ oricărui sistem social.
            deci pesemne că această țintă e urmărită înaintea ‘deficitelor’

            pe de altă parte …ce au crizele de acum, in general crizele începute acum citiva ani, startul fiind dat de pandemie, cu …restul crizelor din…istoria civilizațiilor?!
            nimic în comun!
            Sint exprimări singulare și așa ar trebui tratate, personalizat, in contextul Marii Revoluții.

            observația mea e alta, …nu se vede coexistența vechilor și noilor sisteme sociale. adică …nu vad dinamici noi, revoluționare. și mai e ceva, văd că ‘se trage’ de vechile sisteme sociale, fara sa fie lăsate să moară pe limba lor, definitiv, adică cu niciun chip să nu fie translatata ce ușa pe terenul Boii Lumi.

          • :))
            cenușa pe terenul Noii Lumi

          • ..suntem târâți.
            :))
            pai …Civilizația mare cît planeta e pe moarte, moare în mod natural:))
            nu ne tara nimeni, pur și simplu și tem parte a Civilizației, mare cît planeta de data asta, care ..tocmai ce dă colțul:))
            cum sa fim noi altfel decit Civilizația?!:))

            daca exista vreo impresie că vreun stat o duce bine, ea trebuie siripita, așa ceva nu exista, fiecare stat …simte că …are probleme existențiale. faptul că unii încearcă să supravietuiasca papa d zilele altora …asta e de cînd lumea, însă nici asta nu va fi suficient, tura asta, pentru că cea care se manifestă e Marea Revoluție, procesul fiind unic…in Istoria Civilizațiilor 🙂

          • există economiști ..expirați, care au măsură Vechii Lumi, asta care acușica enpe moarte, și mai există economiști ..revoluționari prin felul lor de a fi :)), care sunt pe masura Boii Lumi. cu ăștia nu e simplu, că ei tre identificați :))

          • la vremuri noi, ochi noi, sau barim ochelari noi:))

            n ai ce face,nu mai ai ce face doar! cu grandiosii economiști ai Lumii Vechi, asta de enpe moarte.
            Aia noi, ..unde și t aia noi, adică aia pe măsură Noii Lumi???:)))

            toți vorbesc despre Noua Lume, însă …unii, nu putini, vor s o construiască cu idei expirate :)))
            ai mai pomenit așa ceva?!:))))

          • ‘observația mea e alta, …nu se vede coexistența vechilor și noilor sisteme sociale’

            adică …unde sunt oamenii noi, pe măsura vremurilor, pe măsură Marii Revoluții, care poarta …din naștere în ei procedurile suficiente pentru astfel de situații, deosebite in mod absolut, toate proprii Marii Revoluții?

            daca mi spui că …mamele neamului asta nu i a născut la soroc, deci ei nu ..exista, …Io nu te cred:))),
            pentru că ei au fost grădinăriți de Bătrânii neamului nostru …de mii de ani, special pentru …cînd s o naște Noua Lume, asta Artificială, adică fix pentru Vremurile astea..deci ..ei există și …de altfel și t exprimări Non, adică Sint spre folosul Civilizației și Naturii …concomitent:)), deci daca se vor exprima n o sa supere pe nimeni, că fiecare își va găsi folosul in …ideile lor, și l va găsi ..după propria măsură,
            Artificială, Naturala

          • pesemne ca noi l am semnat inainte sa fie tiparit!:)))
            a fost semnat cu …sa traiti!:))
            daca tura trecuta armata a scos militari inarmati si masini de teren pe strazi, tura care vine va scoate tancurile:))

          • inca o pandemie si tarile chiar ca vor fi puse pe butuci.
            de data asta o pandemie nu mai vine …singura, cu o criza plenara a sistemului de sanatate, ea va aduce cu sine si o intrare in criza a celorlalte sisteme sociale.
            daca armata nu mai are angajati …va angaja din india, pakistan, etc, ca se poarta:))
            oricum armata si patriotismul sint cam in divort, asa ca nu n ar fi o problema daca angajam militari din alte natii 🙂

          • @Online
            „Armata Română s-a dezintegrat. Am rămas doar cu străinii din trupele NATO”
            Seara Frumoasa Online!!!
            vali
            🙂

          • Noapte buna!

  • daca n a mers ( se pare ca nu prea tine!, deci incepe sa fie probabil a rusii sa fi dibuit dovezi despre …mintea din spatele teroristilor ) cu isis,
    atunci poate merge cu ucr,
    insa ei, pentru ca sint ‘ultima solutie’, ultimul glont, deja tre sa fie crdibili,
    asa ca prin ‘recunoasterea publica’ li se promoveaza profilul de asasini.

    ce mi e ca isis recunoaste atentatele, ce mi e ca ucr recunosc atentatele, indirect, la nevoie poate chiar in mod public. par a fi din aceeasi poveste, mai cu seama ca aceasta ‘premiera’ se manifesta in siajul atentatului.
    deci toate detaliile glorioase sint facute publice pentru ca sa devina o tendinta naturala asimilarea acestora cu teroristii din Moscova, in cazul cind ‘solutia’ va trebui activata.

    ce pare a se protejeaza aici, prin aceasta punere in scena a ‘recunoasterii’ este …adevarata identitate a mintii din spatele teroristilor.
    deci practic …asasinii sint sacrificati cu buna stiinta, sacrificiul e asumat, pentru ca o alta ‘piesa’ de pe tabla de sah sa fie protejata.
    asta e o varianta.
    mai e una, care in mare zice ca recunoasterea e o demonstratie de forta prin care se anunta o …promisiune, …cam ce ar urma daca sint lasati balta,…cum s ar parea ca incep sa fie.
    insa la varianta doi ajungem dupa ce trecem de prima, care pare a fi …calda

    • de retinut: recunoasterea publica ar putea indica faptul ca rusii ori au dat peste ceva dovezi, ori sint pe aproape, caz in care mingea e la rusi si …om vedea ce au de zis, daca o avea

    • sigur la spectacolul ăla n au fost vizate ‘personalitati’ ?
      …de ce au tras foc cu foc?! pare a fi ..o luare la țintă, mai degrabă, prin urmare …nu cumva la umbra …focului au fost executate tinte bine definite, faptul că în final au fost atâția morți fiind legat ombilical, deci exclusiv de incendiu?!
      oare cine or fi și ce or reprezenta cei împușcați?

      • s ar putea că dintre toți morții cheia s o reprezinte ..cei împușcați. caz în care o anchetă poate pleca de la doua capete, fiind mai simplu de descâlcit povestea

        • oare în câți dintre cei împușcați …foc cu foc au fost găsite mai multe gloanțe, nu doar unul?!
          in caz că în cel puțin unul au fost găsite cel puțin două gloanțe, iar daca asta se întâmplă în cazul a doi dintre cei morți atunci probabilitatea e maxima, atacul terorist devine …un asasinat.
          caz în care întrebarea care se naște e …ce a fost mai întâi, un asasinat sau un atac terorist?!

          • in orice caz daca macar intr unul dintre morții împușcați au fost găsite cel puțin două gloanțe, atunci ‘atac terorist’ nu mai suna bine

          • oare prin ‘sacrificarea’ asasinilor se protejează …componenta teroristă, care a fost ‘folosiroare’ altora, care sunt tot una cu …mintea din spatele atacului, pina la urma?

          • oare, daca rușii au deja ceva dovezi, ele au fost obținute urmând calea asasinatului? ..sau a atacului terorist?;

          • ‘recunoasterea publica’ redefinește ce s a ntimplat la Moscova. ar putea flfi vorba despre un asasinat, însă și de un atentat terorist, desfășurat în umbra asasinatului. ‘recunoasterea’ practic tebimbie către varianta asasinat, ..părând a proteja, deci a i proteja pe cei care au gândit atacul terorist.
            prin urmare motivațiile evenimentului ar putea fi doua. una tine de asasinat, cealaltă de efectele unui atac terorist propagate la nivel social

          • oare …cineva, aflind de asasinat, ..l a virusat transformindu l in ‘atac terorist’ ?
            adica …mai intai a fost asasinatul ( care, astfel, pare mai usor de dibuit, mai cu seama prin prisma ‘recunoasterii’ ) si abia mai apoi a fot tesut, pe scheletul asasinatului, atacul terorist?, adica metamorfozarea asasinatului intr un atac terorist, definit asa mai cu seama prin prisma numarului de morti ( care ar avut drept cauza probabila…un incendiu, deci ‘virusarea’ a constat in manifestarea unui incendiu potent? )?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *