Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis a confirmat: a intervenit la DIICOT pentru infirmarea Dosarului 10 august

Cum se întîmplă de obicei cu anchetele penale duhnind a politică, decizia șefei DIICOT de infirmare parțială a clasării Dosarului 10 august a avut parte de relatări și analize tendențioase în presa noastră. Divizia Presă a SRI a primit cu zbierete de satisfacție decizia. Colivăresele lui Klaus Iohannis, foste colivărese ale lui Traian Băsescu și indiscutabil colivărese ale viitorului președinte, care va fi tot de Dreapta, evident, s-au grăbit să vadă în asta victoria societății civile, a asociațiilor de apartament, ba chiar și a Dreptății Eterne. Șefii Jandarmeriei de atunci vor fi trimiși în judecată. Desigur, dacă judecătorul de cameră preliminară de la Curtea de Apel București va confirma clasarea și prin asta redeschiderea dosarului. Incitatorii la violențe precum sinistrul Mălin Bot își vor vedea mai departe de îndeplinirea ordinelor pe unitate. Presa de Stînga, antiTeFeListă, la vremea lui 10 august 2018 atentă doar la violențele protestatarilor, a tăcut, intimidată și de agresivitatea așa zisei societăți civile. Singurul comentariu la decizie– cel puțin singurul citit de mine – obiectiv, preocupat să deslușească și nu să chibițeze politrucist faptul e cel al Sidoniei Bogdan scris în Libertatea sub titlul Tragicomedia 10 august sau despre cum să ocolești o investigație incomodă. DIICOT a evitat câteva lămuriri, care nu convin nici PNL și nici PSD! E singurul comentariu din presă care se întreabă de cînd și pînă cînd procuratura ia decizii în funcție de emoțiile care agită opinia publică de la un moment dat. Anterior acestui articol Alina Mungiu Pippidi încercase și reușise să abordeze tulburările din 10 august 2018 de pe pozițiile obiective, scutite de patimile chibițărelii electorale obișnuite în presa noastră împărțită în galerii hăulinde, de pozițiile unui Istoric al clipei pe cale de a deveni istoric. Sub titlul Dosarul 10 august nu trebuia deschis, nu închis, de pe site-ul România Curată din 30 iulie 2020, autoarea semnalează rolul politicienilor, dar și al serviciilor în provocarea violențelor:

„Unii politicieni, ca Tianu Burduja, azi secretar de stat PNL la Finanțe, și mulți membri în guvernul Cioloș din 2016, împreună cu activiști civici secondați în ONG-uri de serviciile secrete au organizat o manifestație a «diasporei». Nicio organizație din diaspora nu a organizat-o, politicienii l-au plătit pe unul cu o rulotă să facă atmosferă și să prindă în plasă cîțiva exilați mai dezorientați cu peisajul authoton și fără să-și dea seama că sunt folosiți fără scrupule, niște psihopați pe net i-au chemat la luptă cu pumnii pe mardeiașii lor ca să dea jos guvernul Dăncilă. Cu acest perfect aranjament, jandarmii s-au trezit că:

  1. Trebuie să împiedice lumea să intre în guvern, chiar dacă gol, că suntem țară UE, și
  2. Nimeni nu pleacă acasă la zece noaptea cînd jandarmii spun gata, stingerea, dimpotrivă, unii sar pe jandarmi și ceilalți fac poze cu celularul.”

Dacă e vorba să stabilim adevărul despre 10 august 2018 nu putem trece cu vederea și responsabilitatea celeilalte tabere – a incitatorilor la violențe, a celei care a transformat un protest pașnic într-o manifestare violentă. E ceea ce am spus și scris de zeci de ori pînă acum despre Tulburările din 10 august 20198. Ca toate evenimentele complexe din istoria postdecembristă cel din 10 august nu poate fi redus în chip electoral primitv, așa cum face Klaus Iohannis și Divizia Presă, la depășirea de către jandarmi a hotarelor impuse de profesionalism. Decizia de clasare tocmai de acest adevăr ținea seama. Că nu poți face responsabilă în cazul unei încăierări doar una dintre părți, așa cum comandase Șeful de la Cotroceni.

Pe drept cuvînt jurnalista crede că la 10 august lucrurile au fost mult mai complicate decît le prezintă contestatarii clasării. Ca și Alina Mungiu Sidonia Bogdan atrage atenția că nu putem ocoli, dacă vrem să stabilim adevărul despre 10 august, rolul jucat de „facțiunea liberală apropiată de Klaus Iohannis, cea care a avut un rol în organizarea sau mobilizarea pentru protest (actualii liberali Sebastian Burduja și Rareș Bogdan, premianți politic după rolul pe care l-au avut în acea vară).”

Printre altele Sidonia Bogdan are curajul de a semnala rolul nefast jucat de informațiile false transmise jandarmilor. Fără a stabili cine și cum a manipulat jandarmii astfel încît ei să ia drept ceva personal o operațiune profesionistă, respectînd regulile intervenției în forță, dar fără excese, vom rămîne departe de stabilirea adevărului ani întregi așa cum s-a întîmplat cu Dosarul Revoluției sau al Mineriadelor.

La finele articolului autoarea pune cîteva întrebări al căror răspuns se află chiar în întrebare. O remarc pe cea despre rolul președintelui Klaus Iohannis în toată tulburarea din Piața Victoriei:

„Cît de informat a fost președintele țării cu privire la dimensiunea și pregătirile pentru reprimarea protestului? A încurajat președintele Iohannis, pe căi informale, mobilizarea pentru acest protest?”

Miercuri, la conferința de presă despre școala în Pandemie, răspunzînd unei întrebări regizate, fără nici o legătură cu tema reuniunii, dar necesară campaniei electorale permamente în care se află de șase ani, Klaus Iohannis a dat răspunsul la întrebarea din Libertatea. Recunoscînd într-un fel că infirmarea clasării a fost la intervenția sa, Klaus Iohannis a reluat acuzația de acum doi ani cu gazarea românilor:

„Dacă aş putea să dau timpul înapoi, mi-aş fi dorit să nu existe acea guvernare pesedistă, care a considerat că este un lucru bun să îi bată şi să îi gazeze pe români şi să nu se fi întîmplat acele abuzuri din 10 august.”

Să ne reamintim că pe 10 august 2018, la ora 23 noaptea, cînd violențele nu se încheiaseră Klaus Iohannis intervine public cu un mesaj care stabilește deja, în afara unei minime analize, a evenimentului responsabilitatea jandarmilor:

„Condamn ferm intervenția brutală a Jandarmeriei, puternic disproporționată în raport cu manifestările majorității oamenilor din Piața Victoriei. Încercarea de a înfrînge voința oamenilor printr-o reacție violentă a forțelor de ordine este o soluție condamnabilă. Ministrul de Interne trebuie să dea urgent explicații pentru modul în care a gestionat evenimentele din această seară!”

Lipsește, îmi dau seama, din articol întrebarea capitală pentru aflarea adevărului în chestiunea lui 10 august.

Ce rol a avut SRI?
Deși, dacă mă gîndesc bine, această întrebare e cuprinsă în cea despre rolul președintelui. Dacă a existat o încurajare din partea lui Klaus Iohannis, și incontestabil a existat, fie și dacă luăm în seamă rapiditatea cu care a ieșit să ceară nu calmarea spiritelor, ci anchetarea jandarmilor, , aceasta nu putea avea loc decît prin intermediul SRI. Serviciul Român de Informații, dînd curs unei secretomanii antidemocratice nemaîntîlnite pînă acum în postdecembrism (ne amintim și azi cu nostalgie de ieșirile în public spectaculoase ale lui Virgil Măgureanu) n-a scos o vorbă despre 10 august 2018. După evenimentele care au zguduit țara, SRI-ul lui Virgil Măgureanu a prezentat Rapoarte în Parlament. Nu erau ele cele mai bune din lume, dar oricum mărturiseau ambiția SRI de a dovedi că e atent la momentele care ar putea pune în pericol ordinea constituțională. 10 august 2018 a fost unul din aceste momente, ciudate dacă ne gîndim că trecuseră 28 de ani de la violențele din 13 iunie 1990, ani în care se presupune că societatea românească s-a maturizat în materie de comportament protestatar, iar statul român s-a întărit suficient pentru a face față unor astfel de provocări. Ar fi fost normal ca SRI să prezinte opiniei publice o analiză a evenimentelor mai întîi și nu Parchetul General. Nu de alta, dar în desfășurarea faptelor din 10 august sînt și multe momente ce scapă investigației penale, deoarece țin de culisele mai mult sau mai puțin obscure ale politicii.

Întrebarea privind rolul SRI în tulburările din 10 august 2018 trebuie să vizeze și felul în care instituția a dezinformat Guvernul de atunci , sub semnul Diversiunii puse la cale de Președinte, în legătură cu violențele care se pregăteau de zile întregi. În zilele anterioare lui 10 august 2018, internetul duduia de mesaje incitatoare la violențe, la sînge, la incendieri din partea unor TeFeLiști cu nume și prenume, în frunte cu Mălin Bot.

Nu era nevoie însă nici de supravegherea rețelelor sociale. Era de-ajuns ca vreun ofițer SRI să se uite la posturile tv Realitatea și Digi. Despre implicarea acestora în violențele din 10 august 2018 scriam pe cristoiublog.ro în 26 august 2018:

„Crearea unei atmosfere antijandarmi a fost opera instigatorilor de pe rețele sociale și de la televiziunile SRI Realitatea Tv și Digi Tv. Libertatea de expresie e sfîntă. Dar ea, libertatea de expresie nu înseamnă instigarea la linșarea altor oameni, fie ei și jandarmi.

Deși știa acest lucru din semnalele date de mașinăria SRI de supraveghere a rețelelor sociale SRI a susținut cu îndîrjire, la solicitările Guvernului, că nu se va întîmpla nimic deosebit, că instituția n-are nici un semnal despre o eventuală degenerare a protestului pînă atunci pașnic”.

Miercuri, la conferința de presă, Klaus Iohannis a confirmat preocuparea sa majoră, anticonstituțională, de a impune Parchetului și desigur chiar Justiției condamnarea jandarmilor și din cîte l-a luat gura pe dinainte și a liderilor PSD. Dacă așa se va întîmpla, românii vor avea despre 10 august doar o parte din Adevăr. Întregul adevăr presupune și anchetarea celor care au incitat la violențe, mai mult sau mai puțin pe față.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis a confirmat: a intervenit la DIICOT pentru infirmarea Dosarului 10 august”

  • Ludovic a trimis un nou sol la curtea mongolă, în persoana călugărului franciscan William de Rubruck, care l-a vizitat pe Marele Han Möngke în Mongolia. William a intrat într-o faimoasă competiție la curtea mongolă, deoarece hanul a încurajat o dezbatere formală între creștini, budiști și musulmani, pentru a determina care credință este cea adevărată, existând trei judecători, unul din fiecare religie. Dezbaterea a atras o mulțime impresionantă, și, precum la majoritatea evenimentelor mongole, s-a consumat o cantitate uriașă de alcool. Precum descrie Jack Weatherford în cartea sa Genghis Khan and the Making of the Modern World („Genghis Khan și crearea lumii moderne”) :
    „Niciuna din părțile implicate nu părea să le convingă pe celelalte de ceva. În cele din urmă, pe măsură ce efectele alcoolului deveneau din ce în ce mai puternice, creștinii au renunțat la a mai convinge lumea cu argumente logice, și au început să cânte. Musulmanii, care nu cântau, au răspuns prin recitarea cu voce ridicată a Coranului, pentru a îi anula pe creștini, în timp ce budiștii s-au retras într-o meditație silențioasă. La sfârșitul dezbaterii, incapabili să se convertească unii pe alții sau să se ucidă, dezbaterea s-a terminat precum majoritatea petrecerilor mongole, toată lumea fiind prea beată pentru a continua”.

    • DIASPORA ESTE CU TOTUL IMPOTRIVA LUI Satanis Iohannis, a lui Raed Arafat Djihad si a lui Ludovic Orban, 3 tradatori de tzara care s-au declarat gata sa vaccineze intreaga Romanie!
      TOATA DISAPORA VA VOTA IMPOTRIVA LICHELELOR USR-PLUS SI PNL!!
      Nelu Tataru, MINISTRUL SANATATII A DECLARAT A 2-A OARA CA CEI CARE NU SE VOR VACCINA, VOR FI „EXTERMINATI”! CE INSEAMNA ASTA??
      Inseamna aplicarea legii de constrangere a confiscarii bunurilor, a copiilor, si „arestarea” la spital cu trupele de soc cu cagule si masti ca nici nu stii cine iti bate la usa sa te aresteze!!
      Testele COVID sunt falsificate si iesi pozitiv 100% pentru ca testele sunt intentionat contaminate!!
      NOI DIN DIASPORA VEDEM ADEVARUL MAI BINE DECAT VOI IN TZARA, PENTRU CA NU SUNTEM INTOXICATI 24 DE ORE PE ZI CU MINCIUNI DESPRE COVID!!
      CE TREBUIE SA FACETI VOI ESTE SA VA ORGANIZATI, SA „ARESTATI” TELEVIZIUNILE SIONISTE vandute: ProTV, Digi24, si Antenele, sa eliberati TVR-ul de propagandisti, si sa inceapa sa se spuna adevarul despre vaccine.
      SA NU VA VACCINATI PENTRU CA VETI MURI !! ESTE GENOCID !! Iti induce boli ireversibile gen HIV, de distrugere a sistemului imunitar!!
      Alaturati-va armatei si politiei, sa se formeze gardi patriotice de civili cu arme, sa arestati Guvernul, Academia SRI infrunte cu Arafat care i-a hiponitzat pe toti, arestati presedintele Iohannis, si jumatate din Parlament care a votat legea Covid. Arestati de asemenea Clubul Rotary (Rotary Club), care este o unealta implantata in Romania a Masoneriei sataniste vest-europene!!
      ESTE SINGURA VOSTRA SANSA DE A SUPRAVIETUI !! TREBUIE SA VA MOBILIZATI !!
      Asta este parerea mea de mai bine de jumatate de an !!

  • Milionul din mintea unei propagande sclerozate

    Toti politrucii ”dreptei” au primit ordin sa ..reîncalzeasca cioarba propagandistica cu ..Diaspora, si sa-i ”divinizeze” intens, zile la rand, pe cei ”un milion de diasporeni” care, chipurile, urmau sa puna de un minting-protest, care miting-protest ar fi trebuit sa-i alunge de la putere pe mafiotii pesedisti si sa-i glorifice pe mafiotii iohannisto-limberali, care mafioti iohannisto-limberali urmau, ”fara nicio indoialam, desigur”, sa rezolve toate problemele socio-politico-economice ale tarii, probleme pe care numai mafiotii pesedisti le-au adus pe capul romanilor, chiar daca, de guvernat (a se citi ”devalizat economia si avutia nationala”) au guvernat impreuna, de doua ori, pe timpul celor mai mari tunuri si jafuri, adica in timpul guvernarilor Nastase-Tariceanu si Ponta-Antonescu ..!
    Sigur ca pana acum, pe aceiasi politruci ai ”dreptei” i-a durut taman in dos de diasporeni, adica in acelasi loc unde i-a durut si pe cei ai ”stangii”..!

    Ce ”visau”, ce voiau de fapt politrucii ”dreptei” si mafiotii limberal-iohannisti sa faca cu asa zisul miting al ”milionului de diasporeni”..?

    Ei bine, voia sa-i ”stârnească” cu adevarat pe diasporeni, pentru ca acestia sa vina in numar mare la diversiunea securistica organizata de servicii si propagandistii iohannisti, si sa le faca faca lor, lui Iohannis si celorlalti mafioti aflati in spatele lui, treaba murdara cu care sperau sa-i alunge pe mafiotii pesedisti de la butoanele guvernarii ..! Adica, romanii de afara, despre care diversionistii iohannisto-limberalo-sereisti sperau ca ”vor pune botul” la manevrele lor mizerabile si vor veni ”in masa” la diversiunea cu mintingul ”celor un milion de diasporeni”, ar fi trebuit sa purceada imediat la violente, lupte de strada si distrugeri materiale, toate comise ”la dimensiuni suficient de impresionante” pentru a-i face pe mafiotii PSD sa renunte la putere si sa-i ofere pe tava un ”guvern al meu” lui Iohannis si grupurilor de interese mafiote care l-au plantat la Cortoceni..!
    Ce-a iesit in final..? Exact ce spuneam inca de cand am auzit de planificarea acestei diversiuni: circ in cel mai pur stil securistico-sereisto-iohannist.
    Diasporeni adevarati..? O mie, hai doua mii de oameni, care, daca tot au venit acasa in concedii, si-au dorit si ei un pic de ..actiune, ca sa aiba ce povesti la intoarcere..!
    Restul participantilor..? Mitingisti ”profesionisti”, plus huliganii galeriilor de fotbal, plus provocatorii cu epoleti ascunsi vederii (”specialisti” in instigare la violente), plus cateva sute de ..lesinati din ”activul de partid” al PNL (adusi din teritorii), plus cateva mii de bucuresteni bine intentionati si la fel de bine..manipulati..! Logistica video-audio si materiale tiparite asigurate ONG-uri si ”organizatii civice” aflate in custodia serviciilor de informatii..!Asta a fost marele miting de ”un milion de diasporeni”: o facutura de tip securistic si un..fiasco care a mustit de amatorism crâncen, improvizatii retarde si violente gratuite provocate de catre ”mitingistii profesionisti”, propaganda pionereasca..!
    Ca a fost o diversiune iohannist-sereista de doi bani o demonstraza chiar si denumirea data de randasii mediatici făcăturii respective: ”mitingul Diasporei” sau ”protestul Diasporei”..
    NICIO ORGANIZATIE SERIOASA A DIASPORENILOR ROMANI, CARE FUNTIONEAZA SI E INREGISTRATA CA ATARE IN TARA SAU AFARA, NU A ANUNTAT SAU REVENDICAT ORGANIZAREA MANIFESTATIEI SI NICI NU SI-A CHEMAT MEMBRII LA BUCURESTI ..!
    Practic, mafia sereist-iohannist-liberala, a incercat o noua lovitura de stat, cu ajutorul strazii, ”impingandu-i” de data asta ”la inaintare” pe diasporeni. In caz de reusita, ca si in caz de esec, tot ei, diasporenii, ar fi trebuit sa platesca toate oalele sparte..! O marșavie care poarta stampila Securitatii de rit nou, iohannist.

    Jenant..! Daca tot ce mai poate face mafia penelist-iohannista, cu sprijinul serviciilor si a randasilor mediatici, e sa mobilizeze si sa manipuleze doar un numar INSIGNIFIANT de diasporeni, sperand ca acestia, ”dublati” si dirijati de ”mitingistii profesionisti” ai ”Directiei manipulare si diversiuni”, vor ..speria mafia pesedista pana-ntr-acolo incat mafiotii de-alde Dragnea, Tariceanu si restul baronilor pesedist-aldisti isi vor cere iertare pentru toate mânăriile si, profund rusinati si roși de remuscari, vor preda guvernarea, benevol si cu mii de scuze, pe mana lui Iohannis si Sica Mandolinu, deci, daca chiar credeau si sperau asta, atunci e clar ca nu merita sa ajunga la cascavalul guvernarii..!
    Altminteri, tot ce s-a intamplat in ultima saptamana, avand ca ”cireașa de pe tort” bluful cumplit de prost regizat si orchestrat cu ”mitingul a un milion de disporeni”, a fost doar propaganda sclerotica si circ pentru ochii si urechile iobagimii electorale a mafiei limberal-iohanniste, iobagime care inca isi mai inchipuie ca nulitatea politica de Iohannis si țambalagii smenari politici de mana a doua care-si zic PNL ar mai putea fi ”solutia izbavitoare” pentru Romania, circ pentru ochii si urechile celor care inca mai cred in abureala propagandistica din care reiese ca mamaliga-marioneta de la Cotroceni si lesinatii lui de gargaragii limberali sunt..geniali strategi si eroici si neobositi luptatori care infrunta cu succes mafia ailaltă, mafia pesedista ..!:) Aiurea..! PSD si PNL tot ”un drac” e..! Numai ca cel pesedist e mai ”oț” si mai bine consiliat in materie de..”manevre”..!

    Da..! De rasul lumii..! Dupa plecarea lui Coldea, Iohannis si profesionistii experti in „orchestrarea si instrumentarea” de manevre stradale nu mai sunt in stare sa puna un miting ”al opozitiei de dreapta” mai de..Doamne ajuta..! :)) La ultimul miting grandios al PNL, au fost doar..Sica Mandolinu si vreo 20 de gargaragii ofiliti din gasca lui de fripturisti ofiliti..
    Insa, cu diversiunea ceva mai..ampla, pe care si-o doreau mai putin pionereasca, cea cu ”mitingul a un milion de disaporeni”.. au dat lovitura, pentru ca in mod cert aceasta va intra in ”Antologia celor mai tampe diversiuni si provocari puse la cale de serviciile intelligence si ..comandantul lor suprem”..!:)
    In plus, asa zisa ”opozitie” (cu nulitatea de Iohannis pe post de ”far calauzitor”) e..”muci” inclusiv in sondaje..! Iar dupa ”chixul ” dat cu ”mitingul celor un milion de diasporeni”, nu vor mai ajunge nici macar de-o..biluță:))
    In conditiile astea nimic nu poate sta in calea mafiotilor PSD..! Nici macar SUA sau UE. Pentru ca ”money talks” oriunde si pentru oricine, iar ”money” – adica banul public in cazul asta (contractele, achizitiile, participatiile sau garantarea unor investitii, etc) – e in mana mafiei pesediste.
    Restul, toata ..opinteala din mass media si tot ..delirul propagandistic de pe forumuri al randasilor celeilalte mafii nationale (limberalo-iohannsto-sereiste), care a fost si care va urma inca vreo saptamana zile dupa esec, i-a deranjat pe mafiotii pesedist-aldisti cam tot atat cat deranjeaza un pârț fâsâit scăpat de o rață gălagioasă trotilată cu borhot de vișinată aruncat prin ograda, pe o hiena care se pregatește s-o înhațe.

    Am vazut ca cei care îi invart cheița si ii scriu fituicile lui Iohannis, negri de suparare ca nu le-a iesit pasienta cu lovitura de stat data cu ajutorul ”mitingului milionului de diasporeni” au postat pe contul de Facebook al marionetei lor cotroceniste in timp ce aceasta le soilea vârtos , un scurt textuleț care le trada ”amaraciunea esecului”, textuleț in care ..infierau isterizati ”intervenţia puternic disproporţionată” a Jandarmeriei, din Piaţa Victoriei. Propagandisti de doi bani..! Cum reactineaza fortele de ordine din Germania, Franta, Anglia, Spania, Italia, SUA, etc, atunci cand sunt provocate si ATACATE de diferite grupuri violente de manifestanti..? Mai..”bland”..? Sa spunem multumesc ca nu s-a lasat cu moarte de om..! Prin alte parti se intampla si asta..! Plus incendieri, plus..etc. Fortele de ordine au un consemn si niste protocoale de respectat..! Dincolo de ceea ce spune propaganda iohannista, jandarmii au gestionat bine situatiile conflictuale. Punctual si ”cu masura”..! N-a murit nimeni (spre disperarea lui Iohannis si a regizorilor diversiunii), nu s-a incendiat nimic, distrugerile materiale au fost minore..! Restul e gargara..!

    (In ultimele 2 saptamani, pe diferte căi, am fost intrebat de mai multi prieteni aflati in diferite tari din UE si SUA (Anglia, Irlanda, Germania, Italia, Spania, Franta, Austria, California, New York, etc) daca am primit vreo invitatie, sa particip impreuna cu ”ai mei” la mitigulul celor un ”milion de diasporeni”, pentru ca nici ei nu primisera nimic dar toti observasera ca respectivului ”protest al milionului de disporeni” incepuse sa i se faca ”atmosfera” pe rețelele de socializare. La toti le-am spus acelasi lucru: nu am primit nicio ”invitatie” , dar daca am fi primit ne-ar fi durut taman la adidasi de ea, pentru ca nici eu si nici ”ai mei” nu suntem dispusi sa facem sacrificii (bani cheltuiti, timp pierdut, oboseala drumului) doar pentru a participa ca ..”masa de manevra” la diversiuni, inscenari si provocari de tip securistic si, oricum, nici prin cap nu ne trece sa scoatem din foc cu mainile noastre castanele pe care si le doresc cei care ne-au tradat imediat dupa ce i-am ajutat sa castige atunci cand nimeni nu mai credea in ei si nimeni nu le mai dadea nicio sansa..! S-au inconjurat de lachei si lichele, cu astia sa scoata castanele din foc..!)

  • Curtea de Apel Bucuresti decide azi dacă dosarul va fi redeschis.
    O să vedem iarăși cum Coana Justiție răspunde fără rușine la comanda politică.

  • De data aasta Maestrui are dreptate.

    • Adica, vreau sa zic, Maestrul are dreptate in sensul ca face o analiza corecta a evenimentului respectiv.

  • Si totusi KWI a incurajat piata la ora 23.11 i fatidica zi de 10 august.

  • Pe vremea „odiosului” daca te puneai langa o usa la coada-putea sa fie si scara de bloc- 2 prieteni in zece minute se facea coada de 10 metri.
    Nu interesa ce se astepta…se baga ceva !!!
    Istoria nu va ramane asa, e ciclica ! Cine e azi sus,maine va fi jos!
    Daca vom ramane cat de cat in matca asta constitutionala ,cine a incalecat constitutia va raspunde candva ,indiferent cat va sta ascuns in dulap!
    Oricum ,prea multa lume nu se mai uita in gura astora!
    De ailalti erau lamuriti!
    Tocmai asta e disperarea mare!
    DULAPUL E GOL! Si au vazut-o si restul de 70%!Tirziu ,dar au inceput sa vada!
    Hau-haul nu tine de foame!
    DESIS BATIS-TUTA s-a epuizat ca om politic! Fara latrat nu exista!
    Ce a facut el patriotic intr-un an de europarlamentar!Mai ales ca s-a dat cel mai patriot dintre patrioti!

  • Subiectul 10 august nu interesează decât pe tefeliști – și încă numai pe cei mai triști dintre ei, care s-au lasat manipulați să iasă în stradă ca fraierii, când SRI-ul plănuia să provoace jandarmeria la bătaie, și apoi să folosească pe alde gură-cască pe post de scuturi umane, în timp ce ei (tot SRI-ul) îi filmau să-i dea la TV. Și toate astea, pentru o simplă campanie de imagine televizată anti-Dragnea.

    Nici un om întreg la cap, și care nu s-a lăsat manipulat să ia bataie pentru campania de imagine a SRI-ului, n-o să-și piardă vremea să urmărească subiectul 10 august. Speță e banală: dacă te duci să produci sau să te amesteci în acte de violență, îți riști integritatea fizică și chiar viața.

    Vrei să fii erou? Îți place violența? Crezi că idealurile tale merită riscul? E fix treaba ta ce decizi să faci. Dar e maximă ipocrizie să te revendici erou, că ai fost la lupte de stradă cu jandarmeria pentru protejarea statului de drept, că ai aruncat tu, că au aruncat cei de lângă tine cu pietre in jandarmi, și apoi să te plângi că ți-au dat jandarmii cu spray și bastoane în cap. Numai printre tefeliști găsești eroi de genul ăsta: naivi – să se lase manipulați că ei protejează statul de drept; grandomani – să fie ei în prima linie între bătăuși și jandarmi să „rezolve” lucrurile; fraieri – să ia bătaie fără să știe când să se retraga; și plângăcioși (să nu folosesc un termen popular referitor la „treaba mare”) să se vaite după aceea că jandarmii chiar le-au dat bataie. Fătălăi, vorba Danei Budeanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *