Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Klaus Iohannis stă de vorbă cu alți lideri din lume despre Războiul din Ucraina. De ce nu stă de vorbă despre asta și cu Poporul Român?

Indiscutabil, România nu e în Război cu Federația Rusă, așa cum e țara vecină, Ucraina. Nici nu cred că va fi. Dacă războiul nu escaladează pentru a se transforma într-un Război mondial NATO – Rusia, România nu va cunoaște războiul-război. Firește, Războiul mediatic, susținut de Occident împotriva Rusiei, cuprinde și lansarea avertismentelor că după Ucraina va veni rândul altor țări. Teza se constituie într-una din temele campaniei duse de președintele Zelenski. Scopul campaniei constă în atragerea NATO în Război pentru sprijinirea Ucrainei. E un scop de înțeles. Orice șef de stat agresat de o Mare Putere s-ar strădui din răsputeri să ceară ajutor internațional. Dar Rusia nu are cum să atace România, și nu neapărat pentru că nu vrea, ci pentru că nu-și poate permite. Dacă ar fi angajat un Război fulger și acesta ar fi reușit, așa cum a făcut Germania în al Doilea Război Mondial, Rusia ar fi atacat și alte țări. Practicînd un război de uzură și angajată cu Occidentul într-un Război economic crîncen, Rusia n-are forța de a merge dincolo de Ucraina. Și dacă ar învinge Ucraina, va avea prea multe probleme interne pentru a-și putea permite o altă aventură militară.

România nu e în Război.
Da, dar asta nu înseamnă că România nu suportă efectele Războiului din Ucraina:
De la tensiunea dată de un Război în vecinătate pînă la privațiunile impuse de războiul economic Occident-Rusia.

România e atinsă și ea de Delirul istoriei.
În astfel de împrejurări orice popor simte nevoia, ca de la cele mai înalte nivele, să se poarte cu el un dialog sincer ca de la inimă la inimă.

Cine ar trebui să stea de vorbă cu Poporul în astfel de vremuri tulburi?
Cum cine?
Cei pe care poporul român i-a ales să-l conducă:
Președintele, premierul, demnitarii.

Există acest dialog?
Firește că nu.
Ca și în Pandemie, măsurile sînt impuse ca un pumn în gură.

Președintelui României, Klaus Iohannis, îi revine misiunea de a dialoga cu poporul român .
Acest dialog ar trebui să cuprindă printre altele:

  1. Justificarea convingătoare a dificultăților pe care românii trebuie să și le asume.
  2. Recunoașterea dificultăților și, mai ales, avertizarea că ele vor crește.
  3. Prevenirea prin folosirea argumentelor a isteriilor în genul năvălirea la benzinării, în supermarketuri.

De la începutul Războiului, Klaus Iohannis s-a adresat o singură dată direct românilor. E vorba de alocuțiunea din 24 februarie 2022, de după ședința CSA. Din întreg textul doar un pasaj a fost un mesaj direct adresat românilor:

„Dragi români,
Știu că sînteți îngrijorați de conflictul care are loc nu departe de granițele țării noastre, dar vă asigur: Niciun român nu trebuie să se teamă pentru siguranța sa și a familiei sale!

România beneficiază de cele mai ample garanții de securitate posibile. Statutul de membru NATO și al Uniunii Europene, Parteneriatul Strategic solid cu Statele Unite ale Americii constituie o umbrelă de securitate extrem de solidă.

Niciodată în istoria noastră nu am fost mai bine protejați în fața oricărei potențiale agresiuni.
Vreau să subliniez foarte clar: România nu va fi atrasă în conflictul militar din Ucraina! Mai mult, vă asigur că voi lua absolut toate măsurile care se impun, împreună cu Guvernul, Parlamentul României și aliații noștri internaționali, pentru ca securitatea și siguranța cetățenilor români să nu fie sub nicio formă afectate.”

În rest, un text neutru, rece, lipsit de orice empatie, despre Război ca și cum el nu s-ar petrece lîngă noi, acum, ci în celălalt capăt al lumii, și cu sute de ani în urmă.
Firește, la început românii aveau nevoie să li se garanteze că nu vor fi atacați așa cum s-a întîmplat cu ucraineni.

Treptat-treptat, a fost limpede că Rusia nu va ataca un membru NATO. Chestiunea garanțiilor de securitate a devenit de la sine înțeleasă. S-a ivit însă chestiunea dificultăților ivite din sancțiunile aplicate Rusiei, din Criza petrolului, din efortul bugetar pentru administrarea refugiaților.

Din 24 februarie 2022, Klaus Iohannis nu s-a mai adresat românilor pentru a-i pregăti pentru ce-i mai rău din punct de vedere economic.
N-a făcut-o nici premierul. N-a făcut-o nici un lider politic al Coaliției de guvernare.

Ar fi fost nevoie de îndemnuri convingătoare la calm, menite a contracara panica.
Isteria din noaptea de 9 spre 10 martie 2022 își are cauza în absența acestui dialog cu Poporul.
Cum a explicat-o Klaus Iohannis:

„O parte semnificativă a acestui război se poartă în zona știrilor și a informațiilor false și știți bine că Guvernul a pornit verificările astăzi de la prima oră pentru a vedea cum s-a ajuns la situația de ieri, care, de fapt, a pornit de la o singură stație de benzină, însă se pare că informația a fost amplificată artificial și a dus la un, aproape, un val de panică. Este periculos dacă se dezvoltă dintr-un fake news o astfel de panică și trebuie să fim foarte atenți și cu informațiile pe care le primim, iar jurnaliștii serioși și redacțiile serioase trebuie să aibă foarte mare grijă ce informații preiau și duc mai departe. Atâta vreme cât războiul continuă, putem să ne așteptăm la orice încercare de a influența economiile europene prin fake news, de aceea trebuie să fim foarte precauți și, da, statul este pregătit pentru a interveni în astfel de campanii.”

În loc să caute adevăratele cauze și să le contracareze, Klaus Iohannis a pus panica pe seama unui fake news sugerat a fi pus la cale de Moscova.
De opt ani, de cînd e președinte Klaus Iohannis a demonstrat din plin că nu înțelege nimic din ceea ce se întîmplă cu poporul român.
Nici n-ar avea cum cîtă vreme el nu e atent la Poporul român, de care-l doare-n cot, ci la Stăpînii de la care așteaptă mîngîieri pe creștet.
Explicația dată panicii o dovedește.

Să admitem c-a fost vorba de un fake news.
Cum de a creat știrea falsă o isterie națională?
Foarte simplu.
A căzut pe o stare de spirit explozivă.
Pe credința românilor că benzina și motorina se vor scumpi ca urmare a Războiului.

Klaus Iohannis, premierul, nefericitul ministru al Energiei susțin că nu e nici un motiv de îngrijorare.
Că pe măsură ce se adîncește Războiul din Ucraina ei, românii, vor trăi tot mai bine.
Dacă e așa, de ce se înghesuie românii să-și facă pașapoarte, să cumpere valută, să-și facă împuterniciri pentru transportul minorilor și pentru mașinile în leasing?!

Propaganda comunistă își făcuse un nărav din a eluda adevăratele cauze ale problemelor din realitate. Toate problemele erau puse pe seama dușmanului de clasă.
Problemele tot mai mari din viața cotidiană sînt puse de Klaus Iohannis pe seama noului Dușman de serviciu, Moscova.
De aici năpustirea instituțiilor de forță asupra benzinăriilor, magazinelor, asupra companiilor pentru a le speria și a le obliga să nu țină cont de regulile economiei de Piață.
Klaus Iohannis stă de vorbă cu alți lideri din lume despre Războiul din Ucraina. De ce nu stă de vorbă despre asta și cu Poporul Român?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

50 comentarii pentru articolul „Klaus Iohannis stă de vorbă cu alți lideri din lume despre Războiul din Ucraina. De ce nu stă de vorbă despre asta și cu Poporul Român?”

  • spacoinâi noci !

    • spacoinoi 😉
      Doamne, ce limbă !

    • @profu: Nu mi-am dat seama…. ca nu postam. 🙂 Cred ca nu am cum sa sterg, as face-o.

      • Am aflat de la un comentator (cred că este guralivul cu texte luungi si fără paragrafe) că suntem una și aceeași persoană… 😀

        • Am vazut. Pana a venit razboiul, eram banuit ca sunt aceeasi persoana cu „online”. 🙂 Deci, depinde de tematica. 🙂 Eu ma simt onorat sa fiu confundat si cu profu si cu online.

  • Poate greșesc dar nu am văzut pe nimeni, până acum, să fi observat că data la care Rusia a început operațiunile militare în Ucraina, pe 24 februarie, are o semnificație aparte.

    Pe 23 februarie 2014, Rada ucraineană numea un președinte nou, pus în funcție în urma unei lovituri de stat cu sprijin occidental, 24 februarie fiind practic PRIMA ZI a unei noi puteri în Ucraina, ilegal constituite și, prin consecință, nelegitimă.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Sta de vorba cu alti lideri?… Hehehe!… 🙂
    Nu domn’le, cine sa-l bage in seama si ce-ar putea spune el ca sa-l asculte alti lideri ai lumii? N-are nimic de spus. Iar in Romanica tot ce-a avut de spus a fost „PeeeSeeeeDeeee”, da’ acuma nici despre asta nu mai poate spune nimic.
    Personaju’ e KAPUT!…

  • Pentru ca poporul roman e sluga si nu conteaza. Sper sa emigrez cat mai curand.
    Europenii si ahtiatii de razboi merita! Si chiar daca ar avea facturi astronomice, unii sunt atat de prosti ca vor da vina tot pe rusi. Nu pe Occident care au pus sanctiunile. Si chiar meritam si un razboi nuclear. M-am resemnat 🙁

    • Da, nu toti suntem asa ca dvs, inteligenti, cu un IQ foarte mare dovedit, cu un echilibru perfect intre gandirea convergenta si cea divergenta, nici atat de cititi ca dvs nu suntem, nici la creativitate sau la imaginatie creatoare nu ne putem compara niiiiiici pe departe cu dvs. Dar va multumim ca suntem contemporani cu dvs si ca ne faceti onoarea sa comentati pe aici alaturi de noi, cei prosti.

    • Maria, dacă vi s-a urât cu viața, suicidul este posibil și este un act extrem personal. De ce să doriți să moară și alții odată cu dv. ?

      • … și unde doriți să emigrați ?
        Nu vă prostiți să vă duceți la ruși, pentru că acolo, sub Putin, nu o să mai aveți posibilitatea să postați pe bloguri toate aiurelile care vă trec prin căpșor !

  • „Dacă ar fi angajat un Război fulger și acesta ar fi reușit, așa cum a făcut Germania în al Doilea Război Mondial, Rusia ar fi atacat și alte țări.”
    .
    De notat ca a spus-o si dl.Cristoiu.

    • Război fulger așa cum îl știm din al doilea război mondial nu mai exista,acela însemna bombardare masiva din aer,pregătire de artilerie grea și apoi tancuri și apoi in urma lor infanterie.Dacă ar fi făcut așa dura 2 zile, și însemna distrugere totala,un război de gherila urbană poate dura mult și bine.Belgradul a fost bombardat masiv numai din aer și a rezistat mai bine de 2 luni.
      Strategiile s-au adaptat noilor tehnologii,atât atac cat și apărare.

    • Da, si-au dorit blitzkrieg, varianta moderna.
      Dar mai departe Maestrul spune ” Practicînd un război de uzură și angajată cu Occidentul într-un Război economic crîncen, Rusia n-are forța de a merge dincolo de Ucraina.”. Deci nu e ca nu si-au dorit blitzkrieg, e ca nu le-a reusit.

      • …pentru ca i-au subestimat pe ucrainieni.

        • Nu neapărat pe ei cat cantitatea și calitatea armamentului.

        • Stiti mai bine, e clar.
          Ce nu e bine e ca am ajuns sa vorbim si de razboaie pe langa noi…

          • Da am ajuns să trăim ce au trăit bunicii și părinții,strabunicul meu a fost în primul război mondial la Trieste,bunicul a fost mobilizat în al doilea și a fost refugiat,vremurile rele se întorc…e vorba de supraviețuire.

          • Nu știu mai bine,dar știu că au fost lungi perioade când ucrainenii si rușii se aveau că frații,o zice și Mircea Lucescu trăitor atâția ani in Ukr.

  • Vedeți, maestre, dacă nu ați vrut să puneți umărul la destituirea lui Iohannis atunci când a fărâmițat PNL-ul și a provocat criza guvernamentală? Ba l-ați și apreciat pentru felul în care s-a comportat, doar ca să-i aducă pe pesediști la guvernare.

  • Neîncrederea populației în actualul președinte rezidă din neîncrederea în toți președinții de după 89 incluzând pe cel de acum,unul a fost comunist a adus minerii,altul a vândut flota,altul cu cioc nu a avut nici o treabă,acum discursul nu e unul clar,pe înțelesul poporului ci unul sec ,rece cu inflexiuni germanice.
    Poporul s-au săturat de lipsa de perspectiva,de stabilitate economică,de programe coerente menite să asigure toate acestea,de lipsa de direcție,bun ne-am lepădat de comunism,suntem în NATO,bun și mai departe,ce e,unde mergem sau e suficient.Statul da dovada de o totală lipsă de viziune,de perspective.De ce UE nu ne vinde tehnologie sa producem și noi ceva integrat,noi doar asamblam nu și producem,ce fel de țară suntem? agricola? Pesta porcina și gripa aviară ne-au fost impuse precum Covid,Unde e Comtim,erau un milion de porcine,nu mai depindeam de importuri din tot UE,statul nu poate impune o politică agricolă pentru că cele mai bune terenuri agricole au fost înstrăinate, aveam irigații,acum cu secetele ce vor veni,vom face incantații la paparude să aducă ploaie,suntem o țară industriala? Da ,una fara industrie grea,chimica,produceam îngrășăminte agricole,acum de unde le vom lua?Suntem tara turistica? După Nr de turiști străini și după câți bani lasă ei în tara ,nu aș zice,atunci ce suntem?cobai?depozitari de deșeuri?consumam ceea ce ne impun alții,ce identitate mai avem,cine suntem?Ce vrem de fapt ca popor?Nimeni nu poate răspunde,aici e marea drama.

  • in univers orice dorinta se implineste. asta e o lege absoluta ( e legata ombilical de Daruire, de Esenta Creatiei )
    acuma…faza tare e ca de dorit omul doreste in mod relativ, iar de implinit dorinte Universul le implineste…in mod absolut, evident :))
    caz in care…intr un fel arata mult doritul Minister al Adevarului si…intr un mare fel va arata el atunci cind Universul va implini dorinta:)))

    sint o infinitate de cai prin care il poti cunoaste pe Zero si o singura cale prin care il poti cunoaste pe Infinit.
    calea catre infinit presupune mai mult decit Ministerul Adevarului, presupune o singura ecuatie de miscare pe care o verifica…toti cei care misuna prin Civilizatie

    AntiComunismulPur are ca esenta…inversul esentei Comunismului Pur.
    tot asa cum Comunismul Pur, cel despre care vorbea spre Ioan Gura de Aur, are ca esenta Libertatea, AntiComunismulPur are ca esenta…’cea mai stricta lege din reatie:’Legea care sta sub forta cifrei’
    mai simlu: esenta Ministerului Adevarului este fix antiAdevarul, tot asa cum esenta Inteligentei Artificiale este chiar…lipsa prezentei Inteligentei
    :))

  • Inca de la inceputul pandemiei (martie 2020) cand a aparut din neant – Grupul de Dezinformare Strategica Oficiala la Guvern (alcatuit din „specialisti” pe care nu-i cunoaste nimeni) mi-am dat seama ca se pun bazele propagandei la nivel de masa, controlata de guverne, ca precursor al unui Minister al Adevarului care „sa ne arate Calea” in pofida evidentelor.
    Iata ca, treptat, lucrurile au avansat – guvernul doreste in permanenta sa ne bage pe gat o realitate contrafacuta, dorita de cei de la putere la care noi, oameniii simpli, ar treubui sa punem botul ca niste oi, care au nevoie de un stapan.
    IN privinta lui Arafat, cred ca el a fost impinsa in fata.. tot ce e negativ in popor sa se reverse asupra lui.. Este rolul pe care Arafat si l-a asumat in urma unui santaj cu dosare la DNA. De aceea actualul Arafat nu este cel pe care il cunoasteti si care nu se ocupa cu manipularea poporului ci cu situatiile de urgenta.
    Actualul Arafat e un dictator mizerabil, goarna vestului…

  • Ca de obicei Va iubesc.Cititi si ce spune populatia Bucurestiului pe siteul Prim Bucuresti,Nicusorul cel iubit.Gand la gand cu bucurie.Nici un cabinet medical,stomato,oftamol,nici o donatie nici un teatru pentru pensionari someri etc.Asistenta sociala a disparut

  • Nicolae Ionannis, mai bine zis…

  • poporul…n-are decit sa se cunoasca pe sine insusi!
    treaba Presedintiei e mai complexa decit sa cunoasca poporul,
    e… sa-i permita poporului cunoasterea de sine.

    sa ridici in slavi ‘masa’, din Masa Tacerii, e tot una cu a ridica in slavi presedintele, din Presedinitie.
    tot un terci e.
    ‘masa’ face doua parale fara ‘scaune’, iar ‘presedintele’…nici macar atat, in lipsa ‘manifestarii Intregului:
    Cei 13

  • cum e curcubeul asa si poporul.
    important e ca in popor sa se discute liber despre razboi, insa si despre Toate celelalte.
    discutiile libere, pro si contra, vor genera echilibru.

    treaba presedintelui e sa permita discutiile libere despre orice, spre ex despre razboi.
    deci e treaba altora, …a poporului!, sa vorbeasca despre razboi, treaba lui e sa permita discutii libere pe tema razboiului.
    daca mai polarizeaza si capetele curcubeului…treaba va merge ca unsa.

    tot asa si cu cenzura in presa. nu e problema presedintelui.
    treaba lui e sa permita dinamici lipsite de constrangeri, spre ex despre cenzura in presa.
    daca unora prin tara li se pare ca e ceva in neregula cu cenzura…sint liberi sa sustina libertatea presei.
    asta se intampla de cind lumea, unii vor sa ingradeasca libertatea, iar altii vor sa se miste dupa cum le e dorinta.

    cum sa-i ‘interzici’ pe cei care doresc cenzura totala?!, dupa cum si pe cei care militeaza pentru libertatea presei se cade sa-i lasi sa se exprime liber.
    cei care considera ca libertatea presei trebuie aparata…s-o apere!, nenica.
    faza e ca tre sa se dovedeasca capabili s-o apere, adica sa fie mai buni decit cei care doresc sa instituie cenzura, arbitrul fiind Bunul-Simt…translatat in legi, ca daca asa functioneaza povestea, …daia.

    deci…dicutati nenica despre razboi si pe fata si pe dos, bafta!,
    presedintele face…ce tre sa faca un presedinte, sa va permita sa discutati despre razboi si stind in cap, daca asa doriti sa vorbiti!

    daca sinteti capabili…veti descoperi,
    daca veti scormoniti cu talent,
    si cele mai ascunse dinamici legate de razboiul asta sau despre orice altfel de dinamici.
    daca sinteti capabili!
    io ce sa zic,…Succes!

    ‘binele’ nu e o para malaiata!, pentru el trebuie purtata o ‘lupta’ !

    Maestre, …ramane cum am stabilit :)), de fiecare data cint te iei de Presedintie voi face din ea, pe loc,… un Intelept :))))

    • Spicuind printre articole din presa,false sau nu,comandate sau nu observ că se echilibrează balanța puterii in lume,se mișcă țările arabe,India și China au de hrănit miliarde de oameni,americanii nu o pot face,Iran,Irak,Coreea,America Latină și revoluționară,americanii nu au prevăzut acest lucru ,s-au cramponat să meargă că berbecii spre est,sa exacerbeze naționalismul în Ucraina,ca în Iugoslavia,dar nu pot anticipa ce se va întâmpla în wall street,și la ei vor exploda prețul alimentelor al combustibililor și atunci sa vezi,totul în universul în care trăim e cu dus întors,acțiune și reacțiune.

  • Dragilor, stați să vedeți ce se întâmplă în educație din cauza – sau datorită, la alegere ? – conducerilor aleși, de asemenea, democratic! Este o lipsă crasă de talent administrativ în România, iar aspectul este evident într-o manieră tranzitivă, de la subiectul articolului de mai sus la ministru, la prefect, la primar, la rector, la decan, la … portarul șef al unei instituții șamd. Este dureros unde pot duce prostia, nepriceperea, amatorismul, servilismul, libidinoșenia sau invidia neîmplinirilor personale. Principiul lui Peter dragilor, adevărat povățuitor ! Iohanis, mic copil.

  • „Klaus Iohannis stă de vorbă cu alți lideri din lume despre Războiul din Ucraina. De ce nu stă de vorbă despre asta și cu Poporul Român?” RASPUNSUL ESTE SIMPLU: STIE CA NU POPORUL ROMAN L-A ALES.

  • Maestre mă faceți să râd. Când a mișcat Iohannis, în 7 ani de mandat, un deget pentru cetățenii României?
    Toate temele abordate de el au fost ori un fiasco ori ridicole, începând cu anticorupția și terminând cu pedalarea pe bicicleta electrică.
    Și cine să-l mai asculte? Cine mai are încredere în el?
    Stă acolo în Cotroceni ca un bibelou inutil, prăfuit. Toată lumea îl ignoră.

  • CINE AR ASCULTA SAU CREDE ORICE AR ZICE IOHANNIS? SI-A PERMIS CU NESIMTIRE, VREME DE 2 ANI SA NE SPUNA SA NE SPALAM PE MAINI, CA UNOR IMBECILI. EL, CARE ARE O NEVASTA PAPARUDA, DIN SPATE LICEU, DIN FATA MUZEU, CARE FACE DE RAS PE ORICE ROMANCA SI EL CARE SE IMBRACA CA UN CHELNER CU PAPION CA SA ONOREZE MARINA MILITARA…CE SCUIPATI NE TREBUIE CA SA IL „DECORAM”? UN PROSTALAU CARUIA PAHONTU II IMBUNATATESTE IMAGINEA..
    IMAGINEA AMBILOR FIIND ACEEASI…NISTE RATATI…

  • Foarte bine descrisă relația celor ce sunt puși să gestioneze tara cu oamenii de rând care totuși așteaptă să fie informați și incurajati(exista site de consilieri ce pot scrie texte motivaționale). Avem de departe cel mai slab președinte din istoria țării(inclusiv la nivel de inteligență !). Adevărul este că suntem singuri și trebuie să ne ajutăm singuri dar ar fi cazul sa votam cu sânge rece la viitoarele alegeri ai să încercăm să inlaturam anumite personaje.

  • Eu nu cred că ar avea vreun rost sa se adreseze in vreun fel poporului român. Cine ar mai sta sa îl asculte?!
    Cu tot respectul domnule Cristoiu coada la benzină, pașapoarte, mâncare, etc. nu este nici din cauza unor fake news și nici pentru că autoritățile nu stau de vorbă cu poporul român, ci tocmai pentru că poporul se simte pe cont propriu ca și în pandemie, nu are încredere nici în Iohannis sau mai ales în el (de ce ar avea?!) și nici în alții aflați azi in conducerea țării. Și pe buna dreptate, după toate bâlbele și aberațiile din pandemie, au venit aberațiile cu războiul, ca acele legi pregătite, apoi repede negate. Așa că fiecare face ce îl taie capul, ce crede că e mai bine pentru el și familia sa. Că unii o iau razna și se îmbulzesc fara să gândească prea mult e regretabil, dar atâția ani de prostire constanta la ce putea duce?!

    • Normal ca nu avem incredere, ne e clar si noua ca la alegerile prezidentiale rezultatul vine in plic. (Bine, nu cred ca si la ultimele, ca nu mai era necesar.)

  • De 8 ani România se scufundă în datorii, industria e vai de capul ei, agricultura are de suferit, puterea de cumpărare a oamenilor normali scade; mai rău este că celor ce se fac că ar conduce această țară nici măcar nu le pasă de noi. Mai rău, în ultimii doi ani ne-au fost adresate niște epitete de neuitat pe timpul nesfârșitelor stări de restricții. Acum, alte probleme în urma cărora toți românii suferă indirect dar supărător de mult.
    Singura dată când le pasă de noi e odată la 4/5 ani când cerșesc voturi, apoi se lasă iar uitarea. De întrebat, nu ne întreabă nimic.
    PS Când apar așa zisele știri îndoielnice tare cred că tot din cercul de putere sunt propagate pentru a se vedea reacția maselor de fraieri care plătesc accize și supraaccize, taxe și impozite vechi sau nou introduse.

  • Lui Klaus Johannis i s-a umflat capul de dinainte de pandemie. Acest marțafoi provincial, un prapadit de primar inainte si un obscur profesoras de provincie si mai inainte, s-a trezit in lumea ” bună”, ales de romani sa le apere interesele. Ce face ăsta de 2 ani incoace se numeste inalta tradare si subminarea economiei nationale. Roata istoriei se intoarce. Acest porc arogant va plati.

  • Domnule Cristoiu, sunteti prea ironic la adresa dl-ui Iohannis. Cum adica “Iohannis sta de vorba cu alti lideri din lume despre razboiul din Ucraina”? A sta de vorba inseamna a avea ceva de spus si a-i fi spus ceva inapoi. Cine dintre liderii lumii sta sa asculte ce are Iohannis sa spuna despre razboiul din Ucraina? Nici eu n-as sta sa-l ascult, d-apoi un lider al lumii. Nu vreau sa zic ca nu ar avea ce sa spuna. Ar trebui sa spuna cum poate fi afectat popotul roman (dpdv economic) si ce masuri trebuie luate alaturi de liderii lumii pentru limitarea acestui impact. Dar Iohannis habar nu are, nici nu il intereseaza, si nu are nici un pic de trecere in fata liderilor lumii pentru a fi ascultat.

    Cat despre partea a doua, sa ii spuna lui Iohannis liderii lumii ceva despre razboiul din Ucraina, ar insemna sa il considere de teapa lor. Iohannis e un ospatar pentru ceilalti lideri ai lumii, cu tot respectul pentru cei care lucreaza in restaurante. Dar cand comanzi mancarea la restaurant, nu incepi prin a explica ospatarului razboiul din Ucraina. Spui direct ce vrei la felul intai, la felul doi si ca desert, si daca esti un lider al lumii, Iohannis iti aduce.

    Nu sta nimeni de vorba cu el. Doar ii dau comenzi.

  • Cu riscul de a parea din nou „pe linga”, sau chiar”pe afara” de subiect, va spun cu toata sinceritatea posibila ca eu n-as vrea nici un dialog cu acesti imbecili. Cu omu’ prost, imbecil, infatuat in propriul ego, NU EXISTA DIALOG.Ala ar fi monolog.Ce mi se pare si mai grav, e faptul ca prostii ajung la putere.Cine ajunge la putere si pastreaza o linie decenta, face si lucruri bune pt cetateanul platitor de taxe, e una.Cu prostii nostri e pe dos.Adica, sint preocupati doar de propriile persoane si de relatiile pe care si le pot face(intern sau extern), in rest, cetatenii sint niste „idioti” in ochii lor si nu se feresc sa faca referire la acest aspect(uitati-va doar la acel avorton citzu si nu mai e nevoie sa scriu o litera in plus). Colac peste pupaza, cei care ajung la conducere, din milogii care erau inainte de alegeri, odata ce se vad cu postul cistigat si ocupat, isi schimba atitudinea si e deosebit de grav cind incepe sa le placa puterea si sa li se suie la cap efectiv. Odata ce li s-a suit functia la cap, s-a terminat orice dialog, devine o adevarat insulta la adresa platitorului de taxe pina si simpla prezenta in aceeasi camera cu tine, omul de rind, a cite unui idiot cu pretentii de politician sau conducator serios. Daca vreunul dintre ei, politicienii, era om serios, atitudinea fata de cetateni ar fi fost complet diferita si ar fi aratat macar un minim de respect fata de viata omului de rind. Se incurca in sloganuri,pilde de care nu-i pasa nimanui,si cum se intimpla vreo porcarie vinovatul e oriunde numai in rindurile lor nu. Asta e o forma de distragere a atentiei si de a nu-si lua responsabilitatea pt nimic din ceea ce fac ei. Ca sa te repezi in nici 24 de ore sa pomenesti de „cenzura”, in felul in care au facut-o, e o insulta la adresa celui mai elementar acceptabil IQ. Faptul ca s-au repezit oamenii sa-si umple rezervoarele, iar tu, guvern care vrei sa ma convingi ca veghezi la buna functionare a tarii, sari si-mi viri ideea de cenzura in ochi, fara ca tu, guvernul, sa fi avut timp sa analizezi ce si cum, nu ma convinge ca cineva vegheaza sa mearga tara bine…dimpotriva, imi arata ca avem in functii or somnambuli, or idioti de legat. Din ce surse va luati neneaca informatiile ca in nici 24 de ore sa si anuntati intentiile voastre de”reglementare a situatiei”?????Asa se fac deciziile?Doar pe baza de ordonante de urgenta si cenzuri propuse de tilharoiu’ ala de cacarafat?Sau asta e momentul sa bagati pe git cetateanului de rind, o idee pe care o coaceti de mult la sfaturile inestimatilor”aliati”????In conditiile astea despre ce „dialog” ar mai putea fi vorba cind insulta ti-e aruncata in ochi, orice ar zice un roman de rind, „alesii” o tzin pe aceeasi placa: „am decis”…si cu asta basta. Singurul „dialog” pe care l-as accepta, e ala care trebuie sa-l ai cind faci un proces verbal de predare-primire…adicam ei TOTI sa demisioneze, si sa raspunda la intrebarile puse de cei ce iau in primire …Din nefericire in mintea lor nu exista cuvintul „demisie”, sigur nu-i cunosc definitia, de aceea se incapatineaza sa continue sa se faca de ris. Ma uitam la fetele celor doua monumente de imbecilitate, respectiv duduia vicepresedinte si acest neghiob de nedescris, herr de la cotroceni…pe de-o parte ma distra „privelistea” si-mi spuneam rizind „Doamne ce bine e sa constati ca-s altii mai prosti decit mine…”, m-am simtit chiar bine constatind acest aspect….dar pe de alta parte m-a intristat ca astfel de oameni au putere de a face decizii. In prostia mea, imi cunosc limitele si nu m-as baga ca riia niciodata,niciodata , pe un post doar ca sa ma falesc cu titlul. Cind ocupi o functie importanta, ai responsabilitati de la care nu te poti eschiva, nu ai nici un drept sa te folosesti de aceea functie pentru si dupa bunul plac personal.Daca urmaresti doar binele personal, atunci stai in banca ta, nu te baga pe posturi unde nu esti in stare…asa si cu monumentele astea de imbecilitate,isi imagineaza ca titlul face munca pt ei…
    Președintele, premierul, demnitarii sint doar niste oportunisti de cea mai joasa speta,inculti, prefacuti, de-o mediocritate inacceptabila in meseriile lor de baza, vor musai sa fie respectati pt ceva ce nu sint…Asa ca daca asteptati vreodata „dialog” sincer de la astfel de indivizi, o sa asteptati mult si bine…Ei sfideaza tot, absolut tot, orice misca in jurul lor…Asa ca n-au decit sa „dialogheze” intre ei, eu nu am rabdare sa le mai ascult minciunile iar cind vin urmatoarele alegeri, sper sa apara macar o persoana, doua care sa merite sa ma scol din pat si sa merg la centrul de votare sa pun o stampila pe ei…daca nu va apare o astfel de persoana, o sa-mi programez o zi de gratar, mici si cartofi prajiti cu mult usturoi si o sa ma simt mult mai bine decit sa am mustrari de constinta ca am votat vreun dobitoc…Aia e.

  • Cateva chestiuni interesante.
    -La coborarea din avion a VP USA (nu discutam despre persoana) primul personaj din suita Romaniei este secretara (indiferent de titlurile oficiale ale functiei) presedintelui. Rezulta atitudinea si „respectul” presedintelui si a secretarei fata de guvern. Hmm!
    -Ministrul de externe sta cuminte la coada. Rezulta atitudinea guvernului fata de presedinte. Hmm!
    Despre dialogul presedintelui cu alti lideri, ma abtin. Nu cred ca e cazul sa dezvoltam.

  • Ce sa ceri de la persoana , nu pot sa i spun alfel, care in viata lui de bugetar nu crescut si nu a avut grija macar un animal de companie, dar altminteri de niste oameni! Tipic nemtilor, afectiune zero, nesimtire maxim, doarbei sunt mostenitorii imperiului roman. Un jeg!

    • De acord cu sentimentul, dar vreau sa fac o mica precizare. Dl Iohannis nu a dus o viata exclusiv de bugetar. Cand intermedia vanzarea de copii romani in America, pardon, am gresit, cand acorda meditatii la fizica, o facea ca intreprinzator particular. Si afacerile cu copii i-au adus lui primii bani frumosi. Ah, ca bogatia a curs si mai bine dupa aceea ca primar al Sibiului si prim-retrocedator al muzeului si patrimoniului Bruckental si apoi ca sef al CSAT-ului si al tuturor agentiilor de securitate din postura de Presedinte – asta e altceva. Dar afacerile cu copii (meditatii, cum le spune dansul) stau marturie a veleitatilor sale antreprenoriale.

      • Totusi revin cu o mentiune,Maestrul spune ca Rusia fiind slabita de razboiul de uzura cu Ucraina si de sanctiunile Occidentale se va opri.Uita insa un lucru.Putin (si camarila sa apropiata),sunt NEBUNI,NEBUNI DE LEGAT,ei nu mai gandesc rational,pur si simplu actioneaza irational,si sunt total imprevizibili.Am vazut analiza lui Gabriel Diaconu despre Putin,si observ si comportamentul lui Putin si al camarilei sale.Toti sunt oameni anormali.Toti plecam de la presupunerea ca aceia din conducerea Rusiei judeca normal.Nu este cazul,iar a avea certitudini in ceea ce priveste politica rusa este o eroare.In ceea ce privesc actiunile conducerii ruse,inimaginabilul este perfect imaginabil.Ma astept ca Putin sa declare razboi NATO in situatia actuala a Rusiei??? Da ma estept.De ce??? Simplu,pentru ca la Moscova ,de la un timp,pacientii de la Psihiatrie au preluat Puterea.Pur si simplu.Superputerea Rusa este o tara sub ocupatie.Ce fel de Ocupatie.Ocupatia Azilului De Nebuni.De la asta plecam.Voiam sa nu mai scriu aici,dar mi s a parut important sa precizez treaba asta totusi.In Lumea Normala nebunii stau la azile de nebuni.In Rusia,nebunii stau la Kremlin.Si conduc Rusia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *