Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La ce ne folosește Klaus Iohannis?

După ce și-a instalat guvernul său (numit, demis și iar numit) Klaus Iohannis a fost oprit de această pandemie în demersul său privind alegerile anticipate. Cei care vă uitați la echipa propusă de Iohannis să conducă România vă dați seama ce fel de oameni alege. Ce oameni a ales în guvern se vede acum. Iresponsabilitatea alegerilor făcute de președintele României e decontată azi de cetățeni. Prin faptul că a permis sutelor de mii de români să intre în țară și să se plimbe prin ea este principala sa faptă cu care va rămâne în istorie. Când ne vom raporta la Klaus Iohannis, ne vom aduce aminte că prin decizia sa de a nu interveni, a permis răspândirea virusului. Cum s-ar spune, o faptă nor-ma-lă! Politic nu a respectat majoritatea parlamentară, ci a impus un guvern propriu. Acestea sunt fapte dovedite prin susținerea unui guvern care nu reprezintă nici 25% din Parlament. Cu alte cuvinte, suntem reprezentați de un guvern minoritar fără susținere parlamentară dar cu tupeul de „a ne face bine” cu forța.

Președintele României nu face ce fac omologii lui occidentali. Ca șef al CSAT nu merge în zonele de infecție, nu se exprimă în legătură cu măsurile economice pentru a-i calma și a-i susține pe cei care au intrat în șomaj tehnic, nu dă asigurări că este mediator între bănci și cetățenii pe care se crede că-i reprezintă, nu vine cu un set de măsuri menite a lupta eficient cu acest virus. Chiar și în aceste momente își lasă propriul guvern să se compromită ca apoi să vină și să-l condamne definitiv, încercând să-i traseze întreaga responsabilitate pe umeri.
Nu avem un președinte responsabil. Nu avem un președinte luptător. Nu avem un președinte lider. Nu avem un președinte care să se gândească cât de cât la propriul popor. Nu avem un președinte care să fie conștient de ceea ce reprezintă.

Avem în schimb un președinte fără griji. Unul care citește ca un robot. Unul care zâmbește fals. Avem un președinte calm, liniștit. Avem un președinte fără scop. Avem un președinte fără o strategie minimală. Avem un președinte rupt de realitate! Avem un președinte care în timp ce românii pe care-i reprezintă mor, are timp să se bronzeze. Avem un președinte care ne va aduce un alt împrumut la FMI.

Poate ar fi cazul să nu mai avem un așa președinte.
În fond, Klaus Iohannis nu este obligat să-și termine mandatul. Nu este obligat să ne reprezinte cu forța. Nu este obligat să se streseze pentru că ne reprezintă. Nu este obligat să fie președinte! Poate ar fi cazul să ne spună ceea ce observăm: că este depășit de vremurile pe care le trăim.
Președintele Klaus Iohannis, vizibil bronzat, odihnit, relaxat a ținut să ne vorbească într-o altă așa zisă conferință de presă citită. În această citire (cât de jos am decăzut încât suntem reprezentați de un simplu cititor) ne-a zis lucruri inedite precum că am intrat în cea mai grea etapă a acestei complicate perioade! Ne-a încurajat chiar: urmează săptămâni foarte dificile! Se așteaptă să vină momente care să ne testeze solidaritatea și unitatea! A noastră? A noastră cu EL? Rămâne de văzut!
Având mai nou preocupări filosofice, deja cugetă: Oare câte victime va mai face epidemia? Ne dă și răspunsul: Nu știm! Nu mai zic de ce se întreabă dacă nu știe! Sau dacă se întreabă el sau cel care i-a scris discursul.

Într-o altă idee, ne-a identificat ca Dragi români. Cum oare să nu-i fim dragi de am reușit să avem asemenea președinte? Ne vorbește apoi despre credință, despre ce simbolizează aceste sărbători. Doar că am reținut că nu a fost prezent la inaugurarea Catedralei Mântuirii Neamului!

Pentru că argumente raționale sau istorice nu cunoaște, s-a gândit că poate să-i cumpere pe medici cu 500 de euro:
Cred că o sumă de 500 de euro pe lună pentru medicii și personalul medical care lucrează cu pacienți COVID ar fi un bonus onorabil.
Guvernul său a redus bugetul la sănătate la bugetul asumat! Nu ne-am preocupat de aprovizionarea spitalelor, de a avea o industrie autohtonă care să poată produce pentru români în aceste clipe. În schimb, precum Ceaușescu în ultimele momente, venim cu câteva sute de euro pentru medici. Puteam să le dăm și înainte acești 500 de euro? Dacă da, de ce nu le-am dat? Le dăm acum că vrem să-i umilim? De ce nu și-ar risca viața să moară pentru acești euro? De ce să nu meargă la îmbolnăvire fără echipament? Că le cere președintele?

Fiind vorba de Germania, guvernul președintelui Klaus Iohannis, relaxează condițiile ordonanțelor militare prin care permite muncitorilor sezonieri să dea o mână de ajutor statului german. Chiar cu prețul vieții lor! În privința acestora se face abstracție și se pot aduna și deplasa pe câmpiile germane pentru a strânge recoltele acestora. Nu ne-a explicat președintele românilor cum se deosebesc muncitorii sezonieri de ceilalți muncitori? De ce aceștia sunt feriți de COVID-19 și restul categoriilor nu? Sunt aceștia carne de tun pentru președinte? De dragul intereselor cu Germania, sacrificăm români inocenți? Aceasta este România normală și educată?
Și pentru că președintele Klaus Iohannis este pro european și nu le poate face chiar pe toate, mai dă și directive la partid.
Ce face cei de la PNL?

Florin Roman, un nume camuflat în român autentic, vrea ca profesorii să între în șomaj tehnic Are și argumente de genul:

„Sunt unul din susținătorii ideii ca aceasta criza trebuie suportata de toți, nu doar de unii! Cred ca e timpul ca sectorul public sa intre sub aceeași incidența a sectorului privat! Adică, acolo unde bugetarii stau acasa din cauza epidemiei sa o facă exact ca privatul, pe ajutor de șomaj! Bugetarii trebuie sa înțeleagă ca dacă privații nu mai produc, in toamna nu vor fi bani de salarii! Așa ca poți sa ai salariul întreg acum dacă peste câteva luni nu mai bani in buget!Încasările au scăzut intr-o singura luna cu 40%. Luna viitoare vor fi mai mici, probabil cu 60%. Nu e de gluma!Când auziți la televizor politicieni care spun ca va dau amânări, esalonari, scutiri gândiți-va bine! Nimic nu e gratis in lumea asta!” (greșelile de ortografie îi aparțin!)

Să ne întrebăm cum o suportă el? Ce face el pentru această criză? Care este aportul său în stoparea acestei epidemii? În plină criză, în această situație cu care se confruntă România, acest deputat are timp de a reveni la singura idee economică pe care PNL o poate susține. Nu de a schimba viața românilor în mai bine, nu de a păstra măcar salariile oamenilor, nu vorbim de a asigura un climat de liniște și siguranță ci de a propune tăieri și a scoate în față privatul ca model. El, Florin Roman este la rândul său bugetar!

Un discurs cu cuvinte mediocre precum: Trebuie! Să înțeleagă! O strategie prin care EL, deputatul se situează deasupra restului (a noastră) și ”trebuie” să ”înțelegem”.
Mai mult, își încheie comentariul cu următorul avertisment: Nimic nu e gratis în lumea asta!
De parcă bugetarii primesc salariile gratis! De parcă bugetarii nu plătesc taxe și impozite, de parcă salariile din buget nu au același mod de calcul în privința taxelor! Nu ne zice nimic de o lege care să protejeze cetățenii, să vină în sprijinul acestora precum alte state occidentale care au interzis concedierile pe parcursul crizei. Sau stoparea creșterii prețurilor la alimente. Mai mult, acest lider al deputaților PNL anunță că legea trecută în Parlament prin care se propune suspendarea plătirii ratelor pentru a ieși din această perioadă critică este una populistă și în consecință partidul său o va ataca la CCR!

Nu vi se pare deja șablon această preocupare a acestui partid privind economia României? Iar economia României, în opțiunea lor trebuie să aibă minim tăieri, reduceri, economii! Nu se întrevăd preocupări față de om, de drepturile sale elementare precum dreptul la o viață decentă. Sau în cazul în care ei nu pot asigura aceste drepturi, să treacă în Opoziție și să vină alții care nu au în program tăieri. În fond, accesul în funcțiile de demnitate publică nu este unul obligatoriu!
Dacă până acum nu știam la ce ne folosește Klaus Iohannis, odată cu această criză se pare că observăm la ce ne folosește.
Pragmatic analizând, care sunt rezultatele lui Klaus Iohannis?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „La ce ne folosește Klaus Iohannis?”

  • E strigator la cer ce se intampla!!Dar,da,romanii(majoritatea) o merita.Oportunisti ,neam de slugi,
    fara principii(sau le au doar la modul declarativ)….Stupid people!!

  • Romanii merita absolut toate consecintele! Este inadmisibil sa alegi un alogen sa te conduca, mai ales sas, care urasc romanii de cind se stiu! Macelurile organizate de acestia de-a lungul istoriei sint cunoscute, dar nu de catre romani, singurii din lume care nu-si cunosc si nu tin cont de propia istorie, traind din inchipuiri si „credinte” pt care nu au acoperire in nimic. Este o atitudine iresponsabila, unicat la nivel mondial!
    Sasul nu este interesat de Romania si romani, pe care-i trateaza dupa cum au facut-o toti ai lui, in mod traditional, de-a lungul timpului: cu aroganta si desconsiderare. Individul are propiile interese si placeri pe care stie sa le obtina pe spinarea romanilor, tot asa cum au procedat, in trecut si predecesorii lui.
    Individul nu stie sa vorbeasca nici o limba, nici macar germana lui! Are un fond de cuvinte extrem de limitat si nu stie sa le foloseasca nici pe acestea, fapt unic, pe care nu l-am mai intilnit pina acum la o alta persoana. Ma intreb cum de-a reusit sa treaca de clasa a IV-a?! Cum de s-a uita la el o femeie?! Ca roman sa apari cu propaganda prosteasca impotriva unei femei, romance, care se vedea de la mare distanta ca nu este obisnuita sa faca fata presiunilor, jignirilor si urii intr-un mod continuu, inseamna mai mult decit lipsa de caracter si educatie. Aceasta criza a venit exact ca plata pt toate prostiile pe care si le-au permis acesti romani diluati, care nu stiu pe ce lume sint! Si pt diasporeni a venit la fel de meritat, pt ca au, in sfirsit, au ocazia sa profite de alegerile facute!

  • Dle. Cojocaru, Dvs. aveti un limbaj cam prolix.
    De cuvantul suspendare ati auzit?

  • Pur si simplu nu i pasa pentru ca el a fost”plantat” de niste baieti acolo,si el e un executant docil a unor masuri,care i vin in plic de la niste baieti cu „interese” atat din tara,cat si de pe afara,el nu gandeste nimic,i vin masurile „in plic”,el doar anunta implementarea lor,nici macar nu le aplica el,ci aparatul din spatele lui.El este doar purtatorul de cuvant al unor structuri de putere interne si externe,care si impun vointa pe aici,si care si implementeaza vointa lor pe aici.

  • La intrebarea “La ce ne foloseste noua KJ “ , raspunsul este : nu ne foloseste noua ci celor ce l-au pus acolo.
    Pentru romani nu sint foloase , prezenta lui acolo ( ca si a Basescului ) e chiar daunatoare ..
    De aceea I s-au dat toate puterile ( ia ganditi-va cum numeste el toate instrumentele puterii : SRI , DNA , PG , etc si cat agitatie a fost cand s-a dorit sa I se ia aceste prerogative de catre “Sfatul Domnesc “- Parlamentul ) pt a a aduce la indeplinire obiectivele .
    Pentru romani nu sint foloase , prezenta lui acolo ( ca si a Basescului ) e chiar daunatoare
    Presedintele nu raspunde in fata poporului , ci a celor car e l-au pus acolo. De aceea nu trebuie sa ne miram ca nu lucreaza in favoarea intereselor romanilor. Masurile lui sant coerente cu aceasta .
    Un scurt excurs istoric.
    La venirea tararilor in Rusia , Moscova era o mica localittate . Tatarii au ridicat statutul Moscovei si a Cneazului ei “delegandu-l” sa adune tributul celorlati principi ( cnezi ) pt han.. Hoarda avea nevoie de o persoana careia i-a conferit toate puterile asupra principilor si populatiei pt a duce la indeplinire sarcina , strangerea birului si care sa raspunda acestei cerinte. Moscova prin Marele Cneaz a condus Rusia in favoarea Hoardei .
    Cand turcii au venit aici , au preluat modelul tatarilor , favorizand puterea Domnului in dauna boierilor . Ilustrativa e vremea fanariotilor , cand “principele gospodar “ lua in arenda tara de la Padisah . El singur dadea seama de strangerea obligatiilor Tarilor Romane catre Poarta.
    Azi , Noua Poarta l-a pus pe Johannis in rol de “principe gospodar “ , pt a a adduce la indeplinire obiectivele .
    Situatia e mai grea decat atunci , cand tara era in proprietatea romanilor si turcii n-aveau voie sa se amestece in afacerile interne . Azi , am dat totul strainilor care ne dicteaza ce si cum cu politica , justitia si resursele noastre .
    Amestecul acesta nu s-ar fi putut petrece fara tradarea SRI . Nu intamplator la radacina SRI e Asztalos si e plin de pocaiti pe acolo – vezi Coldea -pupincuristi americani care au pus in opera politica “deep state” din SUA, chiar in dauna americanilor . Pocaitii astia constituie o mafie care alaturi de mafia UDMR au constituit o administratie paralela care le promoveaza interesele si caroteaza administratia oficiala. Ortodocsii au cel mult mentalitatea de clan , vorba Iliescului -“cumetria “, care insa e inchisa si izolata de celelelte cumetrii . Insa pocaitii si ungurii au o retea deschisa si extinsa in tara pe principiu confesionar respective etnic . In acest fel , desi minoritari in tara au ajuns sa controleze orase ca Arad , Oradea , Cluj.
    Asupra competentei acestor structure avem cazul exemplar de la Spitalul din Suceava.

  • Perfect de acord cu ce spuneti in articol, d-le Cojocaru, mai putin ultima parte.

    Daca alti salariati (din privat, de ex. Ford si Renault, sa dau numai 2 exemple) au fost trimisi in somaj tehnic, PENTRU CA NU LUCREAZA, bugetarii de ce sa-si primeasca integral salariul PENTRU CA NU LUCREAZA, mai ales ca nu vor recupera timpul de lucru acum suspendat?

    Iarasi se creaza o inegalitate ca atatea altele in Romania.

  • Perfect adevarat. Felicitari pentru opiniile exprimate. Nu sunt multi in Romania care exprima si in presa realitatea.
    Acesta este presedintele. Bine totusi ca nu a ales varianta lui Putin.
    Ca istoria va stabili vreodata ca a existat un plan mondial de inducere a unei crize economice prin criza pandemiei , vom vedea.
    Dar un conducator al unui stat, care uzeaza de toate resursele umane si materiale nu poate sa justifice poporului ca nu a stiut , nu a fost informat de iminenta aparitiei coronavirusului in Romania.
    Nu va putea explica poporului de ce nu a existat un plan national , de prevenire si combatere.
    Inaintea decretarii starii de urgenta, industria care exista pe teritoriul Romaniei trebuia orienta , prin masuri economice pentru productia de razboi impotriva virusului. ( echipamente, medicamente , dezinfectante, dotarea spitalelor, instruiri medici etc). Nu a fost intr-o noapte cutremur si a aparut o stare de urgenta. S-a cunoscut si nu s-au luat masuri. Mai bine cumparam scump decat sa producem noi si sa aiba si un angajat loc de munca. Prin masuri de protectie, o parte din activitatea economica putea fi mentinuta. Mai bine somaj.
    Suntem cu totii romani. Unii din cauza conditiilor din tara au fost nevoiti sa –si caute de lucru in alte tari, dar a se retine, ca aceste persoane au gasit de munca in tari cu deficit de forta de munca, unde in lipsa acestor ajutoare din partea romanilor, ramaneau recolte neculese, batrinii nu erau ingrijiti, asistenta medicala este in deficit. Romani au produs plus valoare in tarile din Europa.
    Ca romanii in situatia crizei epidemiologice s-au intors in tara este un lucru firesc. Nu cunostem exact cati au contribui la sistemul de sanatate si sociale din tarile respective, dar in mod sigur nu au contribuit cu nimic in Romania.
    Vina presedintelui si a guvernului , aflati in goana dupa votanti– UNIUNEA EUROPEANA TREBUIA OBLIGATA SA ACORDE ROMANIEI O SUMA PENTRU FIECARE PERSOANA INTRATA IN TARA. Asta trebuia sa faca presedintele si primul ministru.
    O persoana peste 65 de ani este carantinata la domiciliu, are dreptul la 2 ore pe zi sa iasa din casa pentru cumparaturi. In marea lor majoritate un pensionar are un venit de 10-15 euro pe zi , traieste in present 22 de ore in carantina. Sunt categorii sociale care traiesc cu 2-3 pe zi. Nu le aduce nimeni mancarea in fata usii.
    O persoana intrata in Romania este carantinata cu peste 50 de euro pe zi. Mancarea ii este adusa in fata usii. Pe un etaj socializarea ( muzica , jocuri de societate) este mult mai buna decat in casa unor batrani sau chiar tineri. Cand ies din carantina , mai pot pleca cateva zile, si apoi revin inapoi in tara. Trai neneaca.
    In tara a u intrat in primele saptamani toate persoanele care cum au vrut, fara un examen , in bataie de joc doar cu o singura declaratie. Cine a favorizat oare imbolnavirea din Romania. Daca doamne freest doctorita de la Gerota moare, de vina este acel individ sau statul roman.
    Se spune ca incepand cu 5 aprilie, toate persoanel care intra in Romania vor fi carantinate. Nu va dati seama domnilor guvernanti ca masura este un act de acuzare. De ce aceasta masura nu a fost decisa macar din 16 martie, prin decret .
    s-a trasat responsabilitate supravegherii persoanelor intrate in tara, aflate in carantina sai izolare in seama DSP . Nimeni nu a fost constient ca aceste institutii sunt mult subdimensionate, persoane fara competenta pe epidemiologie, conduceri politice – juristi, economisti. Totul a fost scapat din mana.
    Greseala mare : atat presedintele cat si primul ministru nu au cooptat echipe bune de specialisti, au folosit vechii smecherii de la gripa aviara si gripa porcina.
    Norocul mare ca multi romani au inteles importanta masurilor preventive, au inteles ca cea mai mare greseala ar fi sa se imbolnavesca sis a intre in spital. Ganditi totusi ca Romania este o tara ortodoxa, in situatii deosebite romanii au crezut in ortodoxie. Sa ne uitam si la rusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *