Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

La început de 2024, Martorii lui Iehova sunt cea mai persecutată religie în Rusia

„Când ignori discriminarea, să nu fii surprins că aceasta se transformă în persecuție; dar când ignori persecuția, după colț te așteaptă atrocitățile, crimele împotriva umanității și chiar genocidul.” [1] (The global crisis of religious persecution, August 25, 2023) Lordul David Alton de Liverpool, fost membru al Camerei Comunelor din Marea Britanie

Ianuarie 2024, Rusia. Pe întregul teritoriu al Federației Ruse, Discriminarea împotriva Martorilor lui Iehova s-a transformat în ultimii cinci ani într-o persecutare agresivă și extinsă a acestora de către autorități..

În 2023, Poliția și Serviciul Federal de Securitate (FSB) au efectuat descinderi în peste 2 000 de locuințe, finalizându-se cu aproximativ 800 de puneri sub acuzare. Mai mult de un sfert dintre cei persecutați au peste 60 de ani. Iar șase dintre persoanele condamnate și întemnițate până la finalul lunii decembrie sunt femei, acestea fiind considerate de instanțe drept „extremiste” și un pericol pentru siguranța statului.
Anul care tocmai s-a încheiat a marcat o intensificare a tendinței procurorilor ruși de a pune sub acuzare familii întregi și de a solicita condamnări tot mai lungi.

Yaroslav Sivulskiy, purtător de cuvânt al Martorilor lui Iehova din Rusia, a relatat următoarele: „Membrii familiilor care nu fac obiectul cercetării penale sunt supuși unor presiuni directe sau indirecte. După încheierea perchezițiilor, forțele de securitate îi interoghează și îi amenință cu întemnițarea dacă ei înșiși sau persoana pusă sub acuzare nu furnizează informațiile necesare împotriva rudelor sau a colaboratorilor în credință. Simplu spus, li se propune să devină agenți infiltrați, care să realizeze înregistrări audio și video cu întrunirile la care se studiază învățăturile Bibliei, se fac rugăciuni și se cântă, astfel încât ulterior să-i poată acuza că desfășoară «activități ale unei organizații religioase interzise».”

În ce privește durata sentințelor, până la această dată recordul este de 8 ani, cinci Martori executând pedepse de o asemenea brutalitate. Însă, la 4 decembrie 2023, procurorul din fostul lagăr sovietic Magadan, situat în Extremul Orient, pe coasta Pacificului de Nord, a cerut instanței o condamnare de 10 ani împotriva lui Ivan Puyda. Dacă judecătoarea Tatiana Belayeva, de la Tribunalul de Primă Instanță, va da curs solicitării procurorului, această condamnare va constitui un nou „record” negativ în cauzele îndreptate împotriva Martorilor lui Iehova din Rusia. (Un istoric complet al cauzei Puyda și alții, dosar 1-12/2023 [1-220/2022], poate fi citit aici.)

Situația din Rusia a fost semnalată și de Willy Fautré, director al Human Rights Without Frontiers (HRWF), într-un articol publicat la 4 ianuarie 2024 pe site-ul The European Times. În articol sunt prezentate câteva statistici privind anul 2023, dar și unele totaluri privind acțiunile întreprinse de Rusia cu începere din 2017.
Informații mult mai detaliate pot fi găsite pe site-ul jw.-russia.org, accesibil în 11 limbi, care este dedicat în întregime actelor de persecuție a Martorilor lui Iehova din Federația Rusă.

Serghei Igorevici Ivanenko, doctor în filozofie, bine-cunoscut erudit rus în studii religioase și consilier de stat, a afirmat următoarele în cartea sa „Oamenii care sunt statornici sub persecuție”, publicată în 2023: „Martorii lui Iehova… cred că este datoria lor religioasă să predice creștinismul oamenilor legii, judecătorilor și prizonierilor…. Are succes intimidarea Martorilor lui Iehova? Nu, nu are. Ei continuă să predice, să se ajute reciproc și să-i sprijine pe prizonierii de conștiință. Ei cred că persecuția le întărește credința în Iehova, iar credința puternică le aduce pacea minții. Cei care cunosc istoria Martorilor lui Iehova înțeleg că aceștia au îndurat persecuții severe, fără să renunțe la credință. Așa că nu sunt înspăimântați de persecuția din Rusia modernă”.

Prin amabilitatea Departamentului de informații publice al Martorilor lui Iehova din România.

Departamentul de informații publice
Organizația Religioasă „Martorii lui Iehova”021 302 75 03, (+4) 0770 315 146
birouldeinformatiipublice.ro@jw.org

Strada Orzari 29-31, Sector 2, București, 021552

Web: https://www.jw.org/ro/stiri/jw/


[1] https://www.gisreportsonline.com/r/global-crisis-religious-persecution/ (Link către citat)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „La început de 2024, Martorii lui Iehova sunt cea mai persecutată religie în Rusia”

  • Sunt o martoră a lui Iehova ,continui să înalț rugăciuni in favoarea fraților și surorilor din Rusia și de pretutindeni .
    Nu suntem imuni la probleme și suferințe dar Iehova ne-a învățat că trebuie să fim curajoși , uniți și să ne rugăm neîncetat unii pentru alții pentru că El are grijă de fiecare în parte( căci suntem poporul Său care îi purtam numele cu mândrie ) pentru a putea rezista aversiunilor.
    Spiritul sfânt al lui Iehova Dumnezeu ne dă la fiecare seninătate și curaj și mai presus pace mintală, doar astfel putem rezista oricărei încercări sau ,persecuții a discriminărilor și ure i.
    În viitorul apropiat știm că va fi tot mai drastică persecuția împotriva noastră la nivel global dar nu ne sperie aceasta.

  • Mulțumesc mult celor care au făcut demersurile necesare pentru publicarea acestui articol, este foarte bine documentat, instructiv și educativ!
    Mulțumesc d-nei Cora,și tuturor celor implicați, organizației religioase Martorii lui Iehova, și in primul rând, lui Iehova Dumnezeu care ne iubește foarte mult pe
    toți ❣️ Fie ca Iehova să lumineze mintea și inima judecătorilor din Rusia, să ia deciziile potrivite și să nu se lase implicați în Nedreptate?, și aceasta spre salvarea lor? Când cineva se atinge de slujitorii Săi, Iehova consideră că s-au atins de însăși lumina „ochilor” Săi . El va instaura dreptatea la Armaghedon, marele război al lui Dumnezeu cu națiunile ?
    Să stăm de partea lui Iehova Dumnezeu, spre sfințirea numelui Său și spre salvarea noastră ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *