Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

La trei luni după ce a fost inaugurat de Iohannis și Orban, spitalul suport Covid din Târgu Mureș are zece paturi disponibile

Autoritățile din Târgu Mureș au anunțat cu mare pompă, de parcă ar fi descoperit leacul pentru virus, că spitalul suport Covid are zece paturi care așteaptă pacienți. Spitalul a fost inaugurat, în 9 mai, de președintele Iohannis, premierul Orban și o suită de miniștri, cu surle și trâmbițe de parcă ar fi trimis o rachetă în Cosmos.

Surse medicale au povestit, pentru cristoiublog, că pentru marea inaugurare a fost improvizat un colț, care să arate ca un salon. Prin spate atârnau cabluri și erau depozitate materiale de construcție.
Apoi, aceeași sursă spune că și dacă ar exista ventilatoare, dar nu există, personalul medical este insuficient.

Legat de ventilatoare, în 28 mai, s-a anunțat că „primul ventilator românesc pentru cazuri de insuficienţă respiratorie care a fost conceput, începând din luna martie, de un grup de ingineri din Târgu Mureş şi Cluj-Napoca, a trecut de primele teste efectuate pe animale de experiment de talie medie, la Centrul de Simulare şi Abilităţi Practice a Universităţii de Medicină şi Farmacie”. De atunci, nici despre acele ventilatoare nu se mai știe nimic. Echipa de cercetători a depus o cerere de finanţare la Guvernul României şi a anunțat că „dacă proiectul primului ventilator românesc pentru secţiile de ATI va avea succes, acesta va fi lansat în producţie, mai ales că sunt foarte multe solicitări venite din partea spitalelor din ţară”.

În schimb, Raed Arafat s-a dus la o fabrică din Mureș, care face echipamente medicale pentru Statele Unite și i-a anunțat că le rechiziționează marfa, ceea ce nu s-a întâmplat deoarece oamenii au sunat în America și comandantul acțiunii și-a venit în fire.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *