Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Ludovic Orban s-a pus cloșcă pe banii de tablete și îi obligă pe primari să le cumpere

În mai puțin de două săptămâni începe școala, în unele locuri online, iar un număr neștiut de elevi, deoarece fiecare instituție a numărat separat și au ieșit cifre diferite, nu au tablete pe care să poată face cursuri. Premierul Ludovic Orban s-a fălit, în urmă cu două zile, că are o mulțime de bani pentru tablete, dar că nu-i poate folosi.
„Avem 100 de milioane de euro pentru tablete, se pot achiziționa 500.000 de tablete, avem 50 de milioane de euro pentru materiale, echipamente de protecţie pe care, de asemenea, le vom deconta autorităților locale. Pentru că aici oamenii trebuie să ştie, şcolile sunt proprietatea localităţilor”, a explicat Ludovic Orban

Ca de obicei el a pasat acest eșec în curtea altcuiva.
„Nu vom putea achiziționa toate cele 250.000 de tablete. Achiziția este la ONAC”, a spus premierul.
Orban a uitat însă că a promis că va cumpăra tablete încă din luna mai, perioadă în care ar fi putut rezolva toată birocrația, mai ales că în stare de alertă achizițiile se fac într-un regim mai relaxat.

Prezent la cristoiuTv, președintele Consiliului național al Elevilor, Rareș Voicu, a amintit de promisiunea neonorată a guvernului:
„Avem declarații de la nivel înalt, tabletele nu vor ajunge în școli. E absurd. Din luna mai și până acum ne-au tot promis că a fost demarat acest proces de achiziție publică și că vor ajunge în școli la începutul anului școlar. Acum pasează vina de la unii la alții”.

Ludovic Orban i-a lăsat pe primari să se descurce cu achiziția tabletelor fără să-l intereseze că și la ei e aceeași birocrație și fără să fie preocupat că începutul școlii va prinde atât de mulți elevi fără tablete. Mai mult, există și primării mici care nu mai au bani nici măcar pentru cheltuieli uzuale și că primarii nu au avut de unde să știe că vor avea nevoie de bani la buget pentru elevi.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii