Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Lumea post-pandemică a lansat mâncarea făcută și servită de roboți

Adio, dragă chelnere! Adio, masă la împinge tava! Adio, dragă bucătarule, adio draga mea casieriță! Vă mulțumesc mult tuturor pentru secole de muncă în slujba clientului. Vine sfârșitul vostru în civilizația umană.
A fost lansată deja mâncarea făcută și servită numai de roboți, în tot procesul nu intră mâna de om.

Căutând subiecte cât mai interesante pentru Olimpiada bizară din China, am descoperit cu uimire că această țară a dat drumul deja la un asemenea sistem. Care nu are practic legătură directă cu Jocurile Olimpice de iarnă.

China și-a deschis recent prima cantină automată în Shanghai, cu roboți care servesc zeci de feluri de mâncare fierbinți neatinse de mâinile omului. Proprietarii de restaurante spun că ar putea deschide calea pentru mesele fără contact într-o lume post-pandemie. Iată imaginile care vorbesc de la sine.

YouTube player

De fapt, lumea roboților este prezentă peste tot în China. În hotelurile sportivilor, pe culoare, roboți fără mâini și picioare, doar cu rotile și sertare se plimbă de la o cameră la alta, oferind produsele comandate și preluând alte cerințe ale oaspeților sosiți din diverse state.

De la mâncare, la servicii hoteliere, apoi la magazine, policlinici, spitale, maternități și până la morgă, de la naștere până la servicii funerare, totul o să fie preluat de roboți. Ce ne facem dacă mințile lor reci vor decide să preia puterea? În loc de Planeta maimuțelor, vom avea Planeta roboților cu oameni ținuți în cușcă. Pe post de exponate ce vor fi arătate de părinții roboți copiilor roboți. Aici, imaginația nu are limite. Mai bine ne întoarcem la Olimpiada noastră cea de toate zilele.

*

Primele competiţii oficiale din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing se vor desfăşura chiar miercuri, 2 februarie, deşi ceremonia de deschidere e programată vineri 4 februarie.
Curlingul este sportul care va da startul Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, cu proba de dublu mixt, care propune meciurile Suedia – Marea Britanie, Australia – SUA, Norvegia – Cehia şi China – Elveţia (toate de la 14:05, ora României), în primul tur.

Tot miercuri, vor avea loc antrenamente oficiale la sanie, în proba masculină de simplu.
Joi sunt programate alte meciuri la curling dublu mixt, calificări la schi acrobatic (movile, feminin şi masculin), dar şi primele meciuri din turneul feminin de hochei pe gheaţă, antrenamente la sanie (simplu feminin şi masculin) şi la sărituri cu schiurile (trambulina normală, feminin şi masculin).

Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022 va avea loc vineri, la Beijing, pe Stadionul Olimpic ”Cuibul de pasăre”, de la ora 14:00 (ora României), informează colegii de la Agerpres.

Tot vineri sunt programate întreceri la curling (dublu mixt), patinaj artistic (echipe), hochei (feminin), precum şi antrenamente oficiale la schi alpin (coborâre masculin), sanie (simplu masculin) şi sărituri cu schiurile (trambulina normală, feminin şi masculin).

Acum, o să mă opresc. Bate un robot la ușa mea. Mi-a adus prin curier rapid o carte despre înțelepciunea roboților, scrisă de roboți, pentru roboți. Dar, în calitate de gazetar, am putut obține cu mare greutate un exemplar. Sunt la pagina nr.1. Cartea e sub forma unui mic robot care are în memorie înregistrată tot textul și îl redă cu un glas ferm. Mai face din când în când pauze de efect și mă întreabă dacă vreau acum ori mai târziu o gustare făcută de roboți. Cică are un gust ca la mama acasă. Așa sună reclama.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Lumea post-pandemică a lansat mâncarea făcută și servită de roboți”

  • lumea occidentala vede Dezvoltarea prin ochi expirati.

    asta devine cauza pentru care ei cred ca China va avea probleme cu Dezvoltarea (dezvoltarea in stil fibonacci ), cu toate ca in ceea ce priveste implementarea dinamicilor care poarta inserturi generate de inteligenta artificiala China e…cu citeva ture in fata, prin urmare ea va fi prima care va beneficia de un stres mai degraba inexistent, atunci cind socurile inerente Marii Revolutii se vor manifesta.
    Deci…daca dati peste cineva care blameaza dinamicile Chinei ( legate ombilical de cele ale Civilizatiei, deci calea e inspre Artificializare ) atunci tocmai ce ati dat peste un expirat, pentru a e fix invers!, adica cea mai potenta valenta a Civilizatiei pentru a supravietui se afla in ecuatia de miscare a Chinei:)

  • Urmatoarsa tinta e ca mancarea facuta si servita de roboti sa fie una…artificiala, pesemne:))

  • Civilizatia isi genereaza ‘viata’ nascind diferente de potential.
    acum diferentele de potential sint definite la nivel macro, China e cea care se afla in ‘vale’, iar din ceea ce spuneti, doar, valea e adanca:)))
    tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *