Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 87,97 la sută

Magia lui Mulțumesc!

Citeam, zilele trecute, o postare în social media, de fapt un comunicat de presă, poate banal, dar care mi-a stârnit admirația profundă pentru cel care l-a redactat. Pe lângă înșiruirea de fapte și vorbe, s-a remarcat, atât de frumos, o frază în care strălucea cuvântul „Mulțumesc!”. Se putea vedea profunzimea lui prin felul în care a fost discret strecurat, dar cu o reală putere de vibrație. Era un „mulțumesc“ adresat unei persoane pe care o cunosc și a cărei aplecare și dedicare profesională o admir. Mai rar ți-e dat să vezi oameni atât de implicați și responsabili, atât de devotați și loiali.
Am rumegat acest lucru, mi-a plăcut, m-a făcut să îmi fac propria analiză comportamentală. Parcă nu mai văzusem de mult un mulțumesc atât de real.

De cele mai multe ori spunem mecanic „mulțumesc!”, fără a căuta să îi conferim importanța pe care o are acest cuvânt, fără a-i oferi puterea lui vindecătoare de suflet.
Acel „mulțumesc” spus din toată inima, cu recunoștință, are un impact puternic și profund pentru cel ce îl primește. Îl face să vibreze și să strălucească pe cel căruia îi este adresat, față de acel „mulțumesc” aruncat la întâmplare și din mers.

De câte ori ați simțit că ați mulțumit cu adevărat cuiva sau pentru ceva? Cu toții am fost învățați, de mici, să folosim acest cuvânt ori de câte ori primim ceva, ne este oferit un lucru, suntem invitați undeva, dar în majoritatea cazurilor o spunem ca un automatism, un fel de tic verbal lipsit de esență.

Când copiii mei erau mici, le spuneam mereu să folosească cele doua cuvinte magice „te rog” și „mulțumesc”. Dar mă întreb dacă am reușit să le imprim și profunzimea și greutatea lor.
Vorbind despre magia acestui cuvânt, chiar mă întreb câți dintre noi ne preocupăm să vedem că „mulțumesc” spus cu sinceritate schimbă starea de spirit a celui căruia i-a fost spus, dar cred că în special nouă, celor ce îl rostim.

În jurul nostru sunt zilnic oameni care fac ceva pentru noi: colegi, părinți, copii, prieteni. Uneori percepem asta ca pe o banalitate sau normalitate, ca aceștia să facă lucruri pentru noi, și uităm să le fim recunoscători.

Dar dacă ne-am opri puțin din goana noastră după orice și am mulțumi, dar nu mecanic, dacă am strecura un zâmbet, dacă am da de înțeles că efortul lor, mic sau mare, a contat, atunci și starea noastră s-ar schimba și am reuși să primim în dar și un dram de încredere. Încrederea că nu suntem singuri și, la o adică, cineva ar pune umărul să nu ne prăbușim sau că noi am putea face asta, în loc să trecem nepăsători.
Din acest motiv am ales să scriu despre puterea și magia cuvântului „mulțumesc”, care poate însemna mai mult decât un cuvânt spus pe fugă.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *