Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Mai e şi opinia publică

În tramvai, ca de obicei, mare înghesuială. Prin staţii vatmanul încearcă să facă faţă năvalei asediatoare. Oameni buni! – răcneşte el – mai sînt trei tramvaie în urmă, nu vă mai îmbulziţi în ăsta!

Înăuntru, o atmosferă mai mult decît încordată.
Ce mai încolo şi încoace!
Miroase a praf de puşcă!

— Nu te supăra, domnule! strigă cu ultimele puteri o femeie de vîrstă indecisă, nu te mai lăsa pe mine, opune şi dumneata rezistenţă.

Omul nu numai că nu vrea să opună rezistenţă, dar se arată şi indignat de observaţie. Părerea lui e că dacă nu se lasă pe doamna, cei de pe scară vor pica jos, ca boabele de pe un ciorchine smuls de pe butuc. Mai încolo, discuţia dintre un domn şi o tînără doamnă a atins punctul critic al înjurăturilor. Ca să nu treacă la palme, domnul o ia spre uşa din faţă. Croindu-şi drum prin balamuc, îi mai trece enervarea. Tînăra doamnă caută disperată sprijinul opiniei publice. Nu-i sare nimeni în ajutor. Unei mahalagioaice ţinînd în mînă o plasă cu morcovi plini de pămînt i se face milă:
— Nu te pune şi dumneata cu un nenorocit beţiv! o sfătuieşte ea cu voce joasă, să n-o audă împricinatul.
— Păi ce crede el, răspunde tînăra doamnă, că-şi poate face de cap, mai e şi opinia publică!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Mai e şi opinia publică”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *