Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Marcel Ciolacu, avertizat: „Dacă nu vă veți onora această datorie, vă vom cere demisia de onoare”

D-lui premier Marcel Ciolacu, PREȘEDINTE al PSD:

 

Judecarea crimelor de înaltă trădare comise de

PREȘEDINTELE de „ONOARE” al PSD

s a u

Demisia de ONOARE

 

Spre știință: Ministrului Justiției Alina Gorghiu, Președintelui Înaltei Curți de Casație și Justiție Corina-Alina Corbu, Președintelui Consiliului Superior al Magistraturii Daniel Grădinaru.

 

Notă: Miza acestei scrisori e mult mai mare decât pare. Toți românii ar trebui

s-o citească; cei mai în vârstă, ca să știe ce-au trăit; cei tineri, ca să știe ce-ar putea trăi.

 

Domnule președinte al PSD Marcel Ciolacu,

Vă scriu nu doar în calitate de prim-vicepreședinte al Senatului AUR, ci mai ales ca reprezentant al societății civile din România între anii 1990-2012, autor al Raportului pentru condamnarea regimului comunist din România ca nelegitim și criminal (2005) și al Proclamației pentru România (apr. 2005), punctul 2 al acesteia fiind aflarea în cursul anului 2005 a adevărului referitor la Revoluţie şi la Mineriade, precum şi pedepsirea celor care vor fi consideraţi vinovaţi de către Justiţie”.

Actualul rechizitoriu împotriva inculpatului Iliescu Ion e 100% edificator, astfel încât, adevărul — așteptat de 34 de ani de români — poate fi declarat oficial de Justiție chiar în acest an. Cu o singură condiție: ca inculpatul să fie judecat. Dar… nu e judecat! De ce? Pentru că beneficiază de elogiile pe care i le aduceți ca președinte al PSD, d-le Ciolacu?

În 26 dec.1989 Iliescu a afirmat la TVR „este total falsă ideea care s-ar putea să se acrediteze, că a fost o lovitură de stat”. Încă din acele zile, inițial mii de români, apoi sute de mii, au rostit adevărul despre crimele din decembrie ’89, în cadrul mitingurilor și marșurilor de protest, scandând: „Iliescu s-a aflat lovitura ta de stat!”, „Iliescu a tras în noi după 22!”, „Păcat, păcat, de sângele vărsat!”, „Iliescu judecat pentru sângele vărsat!”, „Jos Iliescu!”, „Jos comunismul!”, „Iliescu nu uita, te votează Moscova!”.

D-le premier, în 19 dec. 2023 v-am trimis o scrisoare deschisă, publicată de numeroase ziare de audiență națională, în care v-am solicitat să susțineți punerea sub acuzare a inculpatului pentru următoarele crime de înaltă trădare a României și a poporului român: (1) subminarea revoluției anticomuniste și preschimbarea ei în contrarevoluție neocomunistă filosovietică; (2) genocidul fratricid înfăptuit în perioada 22-30 dec.89.

Nu ați considerat că se cuvine să răspundeți la această solicitare făcută de fapt în numele poporului român. V-am propus ca punerea sub acuzare să aibă ca fundament Rechizitoriul (publicat în 29.07.2022) pentru trimiterea în judecată a inculpatului pentru crime contra umanităţii, elaborat de g-ral magistrat Cătălin Ranco Pițu în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

D-le premier, miza cunoașterii trecutului e uriașă. Nicolae Iorga spunea că „un popor care nu-și cunoaște trecutul e condamnat să-l repete”. Necunoscându-ne trecutul referitor la crimele din decembrie ’89, suntem condamnați nu doar la dezastrul de a-l repeta, ci și la neputința de a ne înţelege prezentul și de a ne proiecta viitorul.

De ce nu răspundeți? Pentru că inculpatul v-a fost președinte, mentor, idol politic și președinte de „onoare” iar dvs sunteți președintele PSD? …Sau pentru că, dintre toți președinții de până acum ai PSD, sunteți singurul fost „revoluționar”, și pentru că ați acționat pentru victoria „revoluției” de la Buzău exact în aceeași perioadă (22-30 dec.1989) în care inculpatul Iliescu a acționat pentru înfăptuirea la nivel național (inclusiv la Buzău) a unui fratricid româno-român amplificat la scara unui genocid, cauzat de psihoza securist-teroristă” creată de inculpat și accentuată – tot de el – până la cote paroxistice”, conform Rechizitoriului?

Sau ați decis să nu răspundeți pentru că ați primit „certificatul de revoluționar” din „mâinile pline de sânge” ale inculpatului (sintagmă confirmată de Rechizitoriu), precum și pentru că certificatul a fost însoțit de răsplata pentru „merite deosebite” în lupta cu „teroriștii”, respectiv un teren de 10.000 mp, o sumă uriașă de bani primiți lunar de peste 30 de ani, scutiri de taxe și impozite etc.?

Adeseori spuneți: „Sunt un om care îmi asum lucruri, şi bune, şi rele.” Vă veți asuma obligațiile față de inculpatul care v-a răsplătit generos din averea țării? De curând ați cerut să fiți declarat ceea ce n-ați fost de fapt — „luptător cu rol determinant” în revoluție — ca să primiți indemnizații retroactive de peste 40.000 de euro și alte noi privilegii? (…se răsucesc în mormânt revoluționari „nerăsplătiți”, precum  Horea, Vladimirescu, Avram Iancu, Ioan Buteanu sau Bălcescu…)

D-le Ciolacu, de ce nu vă asumați datoria de-a explica poporului român de ce Justiția a condamnat o mamă la trei ani… pentru c-a furat mâncare pentru fiica ei de 9 ani, în timp ce nu-l condamnă pe ex-președintele PSD trimis în judecată pentru genocidul fratricid comis în perioada 22-30 dec.1989 al cărui bilanț este: „857 de morți, 2.382 răniți, 585 privări grave de libertate…, 409 cazuri de suferinţe mari”, și „generarea unei stări de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile de pe întregul teritoriu al României [milioane de victime], conform Rechizitoriului? Avem convingerea că, dacă ar fi lăsată, Justiția l-ar condamna pe inculpat. Cine n-o lasă? PSD?

De ce, ca președinte al PSD, l-ați elogiat de curând chiar pe cel care și-a terorizat poporul și și-a ucis compatrioții făcându-i să se omoare între ei: „Ion Iliescu a reprezentat un simbol … pentru România, și pentru democrația din România”, Democrația în România există, în principal, datorită lui Ion Iliescu”? Dar poate că ați făcut aceste elogii necitind Rechizitoriul. Trebuie să-l citiți! Se referă și la implicarea dvs în așa-zisa „revoluție”…

De ce nu acționați pentru respectarea Constituției care spune că victimele au dreptul la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”? 34 de ani e un termen rezonabil sau o palmă dată Justiției? De cine? De PSD? Dar potrivit Constituției, „nimeni nu e mai presus de lege”. Cu excepția ex-președintelui PSD, chiar dacă are pe conștiință un fratricid de dimensiuni genocidare?

Crimele cu premeditare făcute de inculpat au dat naștere unei tragedii unice în istora românilor: crimele au fost fratricide — adică românul Iliescu i-a făcut pe români să se omoare între ei —, iar crimele puteau să nu fie făcute, conform Rechizitoriul: Psihoza securist-teroristă [creată de Iliescu] a stat la baza acțiunilor violente (prin folosirea de armament militar). Focul fratricid, tragerile haotice, consumul uriaș de muniţie, au fost efecte directe ale instaurării psihozei securist-teroriste. Analiza întregului material probator al dosarului relevă această concluzie. În lipsa acestei psihoze, tragediile survenite începând cu seara zilei de 22 dec. 1989 nu s-ar fi produs. În baza probelor administrate, s-a concluzionat că nu au existat alte cauze ale survenirii acestor tragedii. În timpul Revoluției nu au acționat forțe teroriste sau terorist-securiste” (pag.90).

D-le Ciolacu, m-ați șocat după ce am citit acest paragraf din declarația dvs „secretizată” până de curând, în care v-ați prezentat „meritele pentru victoria revoluției” de la Buzău: În dimineața zilei de 23 dec. 1989 am propus Maiorului […] să aducem armele de la Securitate pentru a înarma civilii în caz de necesitate. Seara am primit arme deoarece am fost informați că vom fi atacați de o trupă de la Tecuci. În cursul nopții au fost schimbate focuri de armă între noi și persoane necunoscute care acționau în clădirile din fața Palatului, în special în Tribunal.”

D-le Ciolacu, în timpul „schimburilor de focuri de armă între dvs și persoanele necunoscute” au fost uciși „teroriști”? Dacă da, în urma lor au rămas copii orfani, soții văduve, părinți fără sprijin la bătrânețe? Dar de fapt,  conform Rechizitoriului, n-au existat „teroriști”, iar „persoanele necunoscute” nu erau „teroriști”; erau poate „revoluționari” din Tecuci informați că „cei din grupul dvs sunt teroriști”. Puteați fi uciși ca „teroriști”, iar soția dvs rămânea văduvă, fiul dvs – orfan, iar părinții rămâneau fără dvs…

Declarația dvs a fost comentată în ancheta „Erou sau impostor? Ce am găsit în dosarul de revoluționar al lui Marcel Ciolacu” („Recorder”, 13.12.2023):  «La Buzău, … după 22 decembrie s-a tras și s-a murit, deși se putea evita asta. /…/ În urma focurilor încrucișate și pe fondul zvonisticii despre teroriști, 28 de oameni și-au pierdut viața… /…/ Iar Marcel Ciolacu susține în scris că el a avut ideea înarmării civililor „în caz de necesitate”». Potrivit Rechizitoriului, cei 28 de oameni au murit nevinovați.

D-le Ciolacu, pentru că numai Dumnezeu știe ce e în sufletul dvs când reflectați la „focurile fratricide”, trebuie să citiți citatele de mai jos din Rechizitoriu. Sunt cutremurătoare. Vă veți convingeți că aveți obligația imperativă de a susține judecarea urgentă a inculpatului pentru crime de înaltă trădare. Sau vă veți sinucideți politic.

*

Citate din paginile 81-90: „X.1. Faptele infracționale ale inculpatului Iliescu Ion. …A desfăşurat o activitate sistematică şi generalizată de dezinformare a populaţiei României şi a opiniei publice internaţionale cu privire la existenţa unor forţe contrarevoluţionare securist-teroriste şi necesitatea lichidării acestora, acționând direct şi nemijlocit, la generarea şi amplificarea unei psihoze securist-teroriste, cu scopul de a-şi asigura, în contextul Revoluţiei române, accederea la putere, menţinerea şi consolidarea puterii politice în stat, precum și legitimarea în fața opiniei publice. /…/ Este responsabil penal pentru infracțiunile comise de militarii cu funcții superioare de comandă, aflați sub autoritatea şi controlul său efective. /…/

  1. La data de 22 dec.1989, pe postul naţional de televiziune (TVR), în direct, aprox. orele 19:00, inculpatul Iliescu Ion în calitate de factor decizional CFSN [Consiliul Frontului Salvării Naționale], a afirmat: „…În momentele în care … ne organizam în sediul Comitetului Central [CC], o grupă din unităţile securităţii, unitate special pregătită ca să-l apere pe Ceauşescu, ascunsă undeva prin subsoluri, în nişte tuneluri care comunicau între sediu şi Palatul Republicii, a reuşit să se refugieze şi când era piaţa plină de lume au început să tragă asupra cetăţenilor şi asupra sediului central unde se aflau oameni de bine care se constituiau în această structură nouă. Este o ultimă zvârcolire a acestei fiare încolțite care loveşte până şi înainte de moarte (…) şi care a reuşit să producă noi tragedii, noi dureri, noi victime pe altarul luptei pentru eliberare naţională (…) …Încă nu a fost lichidat nucleul acesta de bezmetici, încă se trage (…) trebuie lichidat acest nucleu de sinucigași /…/ Nu a reuşit contralovitura acestei unităţi de sinucigași şi de terorişti.”

/…/ Probatoriul administrat … a demonstrat că nu a existat temei pentru o astfel de acuzaţie foarte gravă, care a avut consecințe imediate și tragice la nivelul întregii țări. /…/

…Vorbitorii de la balconul CC (inclusiv Iliescu Ion) au rămas pe loc într-o stare evidentă de calm, fără ca asupra lor … să se fi deschis focul. /…/ Iliescu Ion le-a comunicat celor prezenţi în faţa sediului CC (şi, prin intermediul televiziunii, tuturor românilor) faptul că în CC, gl. lt. Guşă Ştefan (şeful M.St.M. al MApN) [şeful Armatei] … se ocupă de problemele militare. A omis cu intenție, însă, să arate că alături de gl. Guşă s-au aflat permanent gl. Vlad Iulian (şeful DSS) [şeful Securităţii] şi alte cadre superioare de conducere ale Securităţii. O informare corectă a opiniei publice ar fi făcut ca acuzaţiile împotriva „securiștilor-terorişti” să fie lipsite de credibilitate. /…/

Dezinformarea cu privire la pericolul revenirii la putere a fostului regim este cu atât mai evidentă cu cât inculpatul Iliescu cunoștea încă din după-amiaza zilei de 22 dec.[1989] faptul că Ceaușescu era reținut într-o unitate militară din Târgoviște și că … era total deposedat de orice prerogativă a puterii de stat, asta în condițiile în care începând cu orele 16.00 chiar inculpatului Iliescu și CFSN i se subordonase întreaga putere armată a țării.

– În scopul menţinerii şi consolidării puterii politice, dar și în scopul legitimării în fața opiniei publice, inculpatul Iliescu Ion, a dezinformat grav întreaga opinie publică … , inoculând în conştiinţa tuturor românilor, inclusiv la nivelul forţelor armate, ideea existenței unor forţe contrarevoluţionare redutabile şi a necesităţii de lichidare a acestora.

Acest fapt a determinat, în mod direct şi nemijlocit, instaurarea psihozei securist-teroriste la nivel național şi crearea premiselor care au stat la baza numeroaselor situaţii de foc fratricid între cadrele MApN [Armata], cadrele MI-DSS [Securitatea] (trecute sub comanda MApN), Gărzile Patriotice și civilii înarmați, survenite începând cu seara zilei de 22.12.1989, psihoza securist-teroristă fiind cauza tragediilor existente începând cu acest moment.

Probatoriul administrat în cauză a demonstrat că … generalul Iulian Vlad (şeful DSS) [Securitatea] s-a alăturat Revoluţiei şi …  s-a aflat în sediul CC la dispoziţia inculpatului … /…/

În momentul apariţiei televizate, inculpatul Iliescu Ion cunoştea că generalul Vlad Iulian – şeful D.S.S. [Securitatea] şi toate structurile de Securitate se alăturaseră Revoluţiei. /…/

Manipularea şi dezinformarea populaţiei cu privire la existenţa unor forţe contrarevoluţionare în cadrul unităţilor de Securitate şi apelul de lichidare a acestora au avut, în fapt, ca scop consolidarea puterii politice și legitimarea în fața opiniei publice de către Iliescu Ion … /…/

– Referitor la îndemnul inculpatului Iliescu Ion – „Apelăm la toţi cetăţenii ca să elibereze piaţa şi zona din jurul palatului”, amintim declarația martorului A.M. … : „La 22.12.1989 … Ion Iliescu a citit … o listă cu persoanele care urmau să preia responsabilitățile guvernării României, între aceste persoane fiind menționat și el. Citirea listei a generat nemulțumire în rândurile manifestanților care au început să huiduie apreciind că prezența unor persoane pe acea listă, inclusiv a lui Ion Iliescu este nepotrivită, ei fiind catalogați drept comuniști notorii de care nu era nevoie. Reacția mulțimii a determinat retragerea din balcon a lui Ion Iliescu și a altora. Ulterior acestui moment, s-a produs declanșarea zgomotelor ce păreau a fi focuri de armă. Tot atunci, de la balconul CC, s-a lansat ideea că există teroriști care atacă manifestanții…”.

Faptul că inculpatul Iliescu a fost huiduit de revoluționari, este confirmat și de filmarea TVR, depusă ca probă la dosar … .

…Se constată că în acele momente ale zilei de 22 dec., păstrarea puterii de Iliescu Ion și grupul său a fost pusă într-un real pericol de revoluționarii aflați în număr foarte mare în Piața Palatului. Aceștia și-au manifestat în mod neechivoc aversiunea față de comunism și comuniști, în timp ce pentru Iliescu Ion comunismul reprezenta calea pe care trebuia să continue politica României. /…/

Astfel, primele dezinformări din Piața Palatului cu privire la acțiunile teroriștilor-securiști au apărut imediat după ce inculpatul Iliescu Ion depunea diligențe [se străduia] pentru a se legitima în fața revoluționarilor care îl respingeau. /…/ Dezinformarea a avut ca efect instaurarea unei stări generale de teamă şi nesiguranţă, generate de posibilitatea nedorită de reinstaurare a vechii puteri… /…/. Prin instaurarea acestei stări … Iliescu Ion şi grupul de persoane care i s-au alăturat … au creat premisele care au stat la baza numeroaselor situaţii de foc fratricid între cadrele MApN [Armata], cadrele MI-DSS [Securitatea], și civilii înarmați, survenite începând cu seara zilei de 22.12.1989.

  1. În cursul serii zilei de 23 dec.1989, Iliescu Ion a avut o nouă apariţie în direct la TVR: /…/ “Dragi cetăţeni, … Datorită acţiunilor criminale ale unor bande de terorişti instruiţi special pentru lupta împotriva maselor populare, activitatea noastră normală nu s-a putut desfăşura normal … /…/ Existenţa acestor grupe de terorişti, a unor indivizi fanatizați, care acţionează cu o cruzime fără precedent, trăgând în locuinţe, în cetăţeni, provocând victime în rândul militarilor, este încă o expresie elocventă a caracterului antipopular al dictaturii Ceauşescu (…) Acţiunile diversioniste, teroriste, criminale ale grupelor de terorişti, care vor să împiedice funcţionarea noii puteri şi să destabilizeze societatea noastră /…/ Teroriştii acţionează din clădiri locuite, chiar din apartamente (…) Este o perfidie fără seamăn, o cruzime care nu găseşte calificative potrivite (…) Teroriştii sunt organizaţi ca puşcaşi, dotaţi, însă bine cu armament şi instruiţi în mod deosebit (…) De asemenea, trebuie să vă spunem că teroriştii nu sunt în uniforme. Ei sunt civili. De multe ori caută să creeze confuzie, şi-au pus şi banderole ca să fie confundaţi cu oameni din formaţiunile de apărare (…) Împuşcă din orice poziţie”. /…/

Această nouă apariție televizată a inculpatului Iliescu Ion … a însemnat accentuarea
psihozei securist-teroriste până la cote paroxistice
, în scopul consolidării puterii
/…/

…Inculpatul Iliescu Ion, continuând dezinformarea opiniei publice cu privire la existenţa unor forţe contrarevoluţionare şi necesitatea lichidării acestora, a determinat, în mod direct şi nemijlocit, amplificarea psihozei securist-teroriste, … prin referirea la ţinuta acestor „indivizi fanatizați”, susţinând o altă ficțiune [ceva care nu corespunde realității], potrivit căreia „teroriştii nu sunt în uniforme. Ei sunt civili. … şi-au pus şi banderole ca să fie confundaţi cu oameni din formaţiunile de apărare”. /…/ Afirmațiile sunt cu atât mai grave cu cât era de notorietate faptul că foarte mulți civili (evident, îmbrăcați cu haine civile și purtând cunoscutele banderole tricolore) au intrat în posesia armamentului militar pe care l-au folosit în mod neprofesionist, în condiții de psihoză securist-teroristă. Astfel, sub imperiul psihozei securist-teroriste, confuziile, erorile și focul fratricid au fost inevitabile.

Prin această nouă apariţie televizată, inculpatul Ion Iliescu a contribuit, în mod direct, nemijlocit și sistematic la consolidarea climatului de totală neîncredere şi suspiciune atât în rândul populaţiei civile cât şi al forţelor armate, precum şi la amplificarea stării de teamă şi nesiguranţă generate de posibilitatea nedorită de reinstaurare a vechii puteri … , care în scurt timp s-a transformat într-o stare de panică şi derută generalizată care a stat la baza producerii, în continuare, a numeroase victime în rândul populaţiei civile dar şi al militarilor, … la nivelul întregii ţări.

Probatoriul administrat în cauză a demonstrat, fără echivoc, inexistenţa unor forţe contrarevoluţionare şi, implicit, ficțiunea scenariului referitor la pregătirea, dotarea şi modul de acţiune al „teroriştilor”.

  1. Comunicatul Consiliului Frontului Salvării Naţionale (“Adevărul” nr. 1, luni 25 dec.1989) „…Elemente declasate şi iresponsabile rămase fidele tiranului [Ceauşescu] au încercat să continue practica teroristă a vechiului regim, dedându-se la provocări, atacuri asupra populaţiei civile, ucigând fără discriminare oameni neînarmaţi, atacând instituţii publice, întreprinderi industriale, obiective militare, unităţi comerciale, spitale şi locuinţe /…/ Toţi cei care au intrat în aceste zile în posesia armamentului şi a muniţiilor … trebuie să-l predea de urgenţă …”.

Acest comunicat constituie un alt element factual al conduitei infracţionale sistematice reţinute în sarcina inculpatului Iliescu Ion de natură să conducă la accentuarea psihozei securist-teroriste, în acelaşi scop al consolidării şi menţinerii puterii politice dar şi pentru a justifica, în acest fel, numărul mare de victime înregistrat până în acel moment.

Prin acest comunicat este relevat că întreaga conducere a CFSN știa că o parte importantă a populației civile este înarmată, în acest fel fiind evidentă gravitatea extremă a afirmației „trebuie să vă spunem că teroriştii nu sunt în uniforme. Ei sunt civili. De multe ori caută să creeze confuzie, şi-au pus şi banderole ca să fie confundaţi cu oameni din formaţiunile de apărare (…) Împuşcă din orice poziţie”.

Comunicatul face referire … la comportamentele abominabile atribuite elementelor „declasate şi iresponsabile rămase fidele tiranului” omițând informarea opiniei publice cu privire la faptul că fostul preşedinte Nicolae Ceauşescu şi soţia acestuia … se aflau, încă din după-amiaza zilei de 22.12.1989, în custodia forţelor armate aflate sub conducerea inculpatului civil Iliescu Ion, care, de altfel, dispusese şi măsurile privind înfiinţarea unui tribunal militar extraordinar şi judecarea acestora în regim de urgenţă.

  1. Cotidianele “Adevărul” şi “România Liberă” (…27 dec.1989), au publicat, pe prima pagină, Cuvântul rostit de Ion Iliescu, în calitate de preşedintele al CFSN „Stimaţi concetăţeni, … revoluţia noastră … este rezultatul unei acţiuni spontane a maselor … (…) Este total falsă ideea care s-ar putea să se acrediteze că a fost o lovitură de stat … (…) Adevărul este că acest CFSN este emanația mişcării şi nu a precedat mişcarea (…) Caracterul cel mai veninos al acţiunii teroriste (…) care caută să terorizeze populaţia este de a ne împiedica să facem acest lucru (…) Vă daţi seama că scopul acţiunilor teroriste este de a împiedica stabilizarea vieţii economico-sociale şi de a transfera nemulţumirea maselor populare spre noua conducere”.

Prin acest comunicat inculpatul … a continuat activitatea de dezinformare sistematică a întregii populaţii, reiterând falsa realitate potrivit căreia el şi CFSN sunt emanația mişcării revoluţionare. De asemenea, a reiterat falsa realitate a existenţei unor forţe contrarevoluţionare şi necesitatea lichidării acestora, acreditând, astfel, în cadrul activităţii sale sistematice de dezinformare a tuturor cetăţenilor români şi, implicit, a opiniei publice internaţionale, ideea că acţiunile aşa-zișilor terorişti sunt îndreptate împotriva conducerii CFSN. Probatoriul administrat în cauză a relevat, fără nici un dubiu, că pe întreaga durată a desfăşurării evenimentelor din dec.1989, activitatea CFSN nu a fost perturbată în vreun fel. /…/

Dezinformarea realizată de Iliescu Ion … , … nu a fost una întâmplătoare, de moment, ci s-a încadrat şi derulat potrivit regulilor şi tehnicilor de dezinformare … bazată pe demonizare, divizare şi derută generalizată. /…/ „Securiştii-terorişti” au fost demonizați, atribuindu-li-se comportamente abominabile. De asemenea, au fost create două tabere diametral opuse; „cei buni”, respectiv revoluţionarii, armata, şi noua conducere a ţării (n.r. „oamenii de bine”) şi „cei răi”, respectiv fostul preşedinte [Ceaușescu] şi securiştii-terorişti fideli vechiului regim, pentru crearea stării de panică şi derută generalizată. /…/

Inculpatul Iliescu Ion a avut reprezentarea faptului că acţiunile sale, care au generat şi amplificat psihoza securist-teroristă, erau apte să aibă drept rezultat uciderea unor persoane, vătămarea integrităţii fizice sau psihice, lipsirea de libertate, în mod nelegal, sau alte asemenea fapte inumane care cauzează suferinţe mari sau vătămări unor persoane…

Citat din pag. 92: „Iliescu Ion a instituit Tribunalul Militar Excepţional privind judecarea cuplului prezidenţial Ceauşescu, /…/ l-a impus pe gl.mr.(r.) Militaru Nicolae în funcţia de ministru al apărării, l-a schimbat din funcţie pe gl.lt. Guşă Ştefan, a semnat decretele de reactivare a mai multor generali, printre care se aflau și componenți ai „grupului Iliescu”, cu toții filo-sovietici.”

Citate din pag. 123: „XI. Consecințele deosebit de grave ale inducerii în eroare săvârșită de Iliescu Ion /…/. Psihoza securist-teroristă la nivel național, cauză a deceselor, rănirilor, lipsirilor de libertate și gravelor suferințe din intervalul 22-30 decembrie 1989.

/…/ …În intervalul de timp 22 dec., orele 16:00 — 30 dec.1989, au survenit 857 de decese și 2382 de vătămări fizice, ca urmare a confruntărilor violente din București și principalele orașe ale României. /…/ …Forţele MApN au tras aproximativ 12.600.000 de cartuşe, plus sute de obuze trase cu blindatele (tancuri), numeroase lovituri cu aruncătoarele de grenade (AG) și grenade de mână (ofensive și defensive). /…/…S-au executat 52 de ieşiri cu avioanele de vânătoare, 26 de ieşiri cu elicopterele militare, aparate militare de zbor care au deschis focul cu mitralierele de bord şi rachetele aer-sol … . De la sol au fost lansate 53 de rachete antiaeriene… /…/.

Acest consum uriaş de muniţie, într-un interval de 8 zile, denotă efectele profunde şi generalizate ale psihozei teroriste ce a existat după data de 22 dec. [1989], ca urmare a exercitării inducerii în eroare. Astfel, populaţia României a fost manipulată pentru a fi convinsă că pe teritoriul României se desfăşoară un adevărat război.”

Citat din pag.322: „XVIII. Încadrarea juridică a faptelor săvârşite de … Iliescu Ion /…/ …În calitate de şef de stat şi de guvern, preşedinte al CFSN şi al Consiliului Militar Superior, cu intenţie, urmărind obținerea legitimității populare, menținerea și consolidarea puterii politice deținute, începând cu ziua de 22 dec.1989, orele 16.00, a indus în eroare opinia publică în mod constant, repetat, sistematic prin apariţiile sale televizate şi emiterea de comunicate … şi-a asumat, în intervalul 22-30 dec.1989, operațiunea sistematică de inducerea în eroare a opiniei publice exercitată de cadrele militare cu funcții de conducere ale MApN, având în vedere că aceste fapte au avut drept consecințe generarea și amplificarea psihozei generalizate a terorismului, psihoză cauzatoare de numeroase situaţii de foc fratricid generalizat și astfel, în intervalul 22-30 dec.1989, au survenit 857 decese, 2382 răniri de persoane, 585 privări grave de libertate cu încălcarea regulilor generale de drept internaţional şi 409 cazuri de suferinţe mari …  Aceleași fapte ale inculpatului Iliescu Ion au generat … o stare de pericol iminent și grav pentru existenţa unei părţi însemnate a populaţiei civile, de pe întregul teritoriu al României.”

*

D-le premier Marcel Ciolacu, v-ați convins că aveți datoria imperativă să acționați pentru ca crimele din decembrie ’89 să fie judecate inclusiv ca crime de înaltă trădare? Dacă nu vă veți onora această datorie, vă vom cere demisia de onoare.

Având în vedere argumentele Rechizitoriului, vă solicităm să faceți următoarea declarație:

„Eu, Marcel Ciolacu, premier și deputat în Parlamentul României, președinte al PSD, după ce am studiat Rechizitoriul P.Î.C.C.J./ 29.07.2022/ dosar nr.11/P/2014, îmi exprim opinia că Justiția ar trebui să-l judece pe inculpatul Iliescu Ion în procedură de urgență, având în vedere că au trecut 34 de ani de la „săvârşirea infracțiunilor contra umanității” pentru care e trimis în judecată, iar potrivit Constituției victimeleau dreptul la soluţionarea cauzelor într-un termen rezonabil”.

Voi propune conducerii coaliției ca grupurile parlamentare PSD-PNL să inițieze imediat punerea sub acuzare a fostului președinte pentru crimele de înaltă trădare a României și a poporului român, prezentate în cele 342 de pagini ale Rechizitoriului: (1) subminarea revoluției anticomuniste și preschimbarea ei în contrarevoluție neocomunistă filosovietică; (2) genocidul fratricid înfăptuit în perioada 22-30 dec. 1989. Dacă Parlamentul va aproba punerea sub acuzare, voi propune votarea unei solicitări către Înalta Curte de Casație și Justiție pentru judecarea în procedură de urgență, din rațiunile menționate mai sus.”

 

București, 29 ianuarie 2024

 

Prof. Univ. Dr. Sorin Ilieșiu, Prim-vicepreședinte al Senatului AUR

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Marcel Ciolacu, avertizat: „Dacă nu vă veți onora această datorie, vă vom cere demisia de onoare””

  • Poate atunci în ’89 nu știam cum sunt puse la punct de către CIA, KGB loviturile de stat…dar acum după peste 30 de ani în care am văzut Irak, Libia, Egipt, Iugoslavia, Siria, Ucraina etc. cu schimbările lor de regim, cu „primăveri arabe”, cu „revoluții portocalii” și „geaca roșie” ne dăm seama că noi, popoarele și statele de mici dimensiuni, suntem la cheremul marilor jucători planetari. Dacă nu trăda gen. Stănculescu, dacă nu exista o conducere deja stabilită de ei în frunte cu Iliescu, Brucan, gen. Militaru și Gelu Voican Voiculescu cred că intra armata URSS să „facă ordine” și să apere „demonstranții” de „regimul dictatorial, inuman, terorist și criminal” al lui Ceaușescu. Iliescu nu va fi niciodată judecat și declarat vinovat pentru că la proces trebuie să depună mărturie sub jurământ și va trebui să spună că a fost parte a înțelegerii „perestroikiste” dintre Gorbachov și Bush senior prin care URSS ceda dreptul stăpânirii resurselor „Europei De Est” (de fapt noi suntem Europa Centrală) către firmele statelor „Vestului” conduse printr-o relație vasalitate de SUA. Ați văzut acum ieri în Ungaria? Ce repede au pus „influencerii” de revoluție pro-președinta demisionată?

  • VAX ALBINA, CAVALER PASTA!

    Voi ii cereti lui ciolacu, el insusi tradator de tara, sa intervina contrar legii, profitand de functia pe care o ocupa nejustificat, de Prim Ministru al romaniei, in justitie, ca sa determine judecarea si condamnarea lui iliescu.

    Pe bune, sunteti sanatosi???

    Cum sa-I ceri sa condamne un tradator de tara de acum 34 de ani, unuia care isi tradeaza tara acum, dandu-le americanilor tot ce poate scoate din stoarcerea la maxim a cetatenilor romani, in plus imprumutandu-se pentru asta tot pe carca romanilor, doar ca aia de dincolo de Ocean, sa-si poata face mendrele in Ucraina? Unuia care pentru a se asigura de “binecuvantarea” americanilor intr-o functie inalta la conducerea romaniei, s-a dus la Washington, acum o luna, mai dand o gramada din banii storsi de la noi, chipurile pentru cumpararea de noi, de arme americane, pe care sa le donam ucrainenilor, spre sustinerea intereselor americane din zona asta? Unuia care a pus la pamant industria si agricultura romaneasca, atata cata mai era, pentru ca asa i-a cerut bideu, sau biden sau cum il mai cheama pe senilul ala din America? Unuia care moare de grija agricultorilor ucraineni si a refugiatilor de acolo, aici, cacandu-se pe agricultorii romani si pe cetatenii locali?

    PS Am inteles, lovilutia din decembrie 1989, a fost facuta de rusi. Ce ne facem insa, daca iese la iveala ca pe rusi, la vremea aia condusi de tradatorul lor pro-american Gorbachiov, Ii durea in cot de romani si de Romania si au acceptat de la americani asa, cam + 3 miliarde de dolari SUA, ca sa supervizeze profesional in Romania, o lovitura de stat conceputa de americani? Sigur, iliescu tot tradator ramane dar asta va explica si ce s-a intamplat in si cu Romania, dupa decembrie 1989, pana azi!

    Tare naiv trebuie sa fie cineva ca sa creada ca rusii organizau o lovitura de stat undeva (in cazul asta in Romania) si dupa aia, nu faceau absolut nimic ca sa profite de rezultate, lasand totul pe mana americanilor!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *