Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se cred ciobanii unor turme de oi

Comentarii

38 comentarii pentru articolul „Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă se cred ciobanii unor turme de oi”

  • Xi: „Bunăstarea oamenilor din ambele țări, precum și viitorul și destinul umanității, depind de cooperarea sau confruntarea dintre China și Statele Unite”

    cooperare …nu se poate
    confruntare …nici asta nu se poate.
    rămâne …confruntarea cooperanta, cooperarea războinica
    adică un soi de meci …oficial. doua echipe …care cooperează in sensul că acceptă un arbitru in meciul …războinic pe care l poarta.

    o lume multipolară e imposibilă
    o lume unipolară e imposibilă
    însă o semilume unipolară și o semilume multipolară …asta se poate. și dacă între ele se desfășoară o competiție, …aia e.

    • viitorul și destinul …civilizatiei.
      cu umanitatea e alta poveste, chiar daca ea e legata de cea a civilizatiei

      • cea care e pe moarte e civilizatia, nu umanitatea.
        ce i drept e ca pentru ca civilizatia sa nu moara ea tre sa urmeze calea Artificializarii, alta varianta pur si simplu nu exista. insa poata fi cautata, cum sa nu.
        faptul ca civilizatia se va Artificializa,
        negresit, pentru ca deja s a spus ca n o sa moara,
        influenteaza, evident, si ‘natura’ celor care misuna prn civilizatie, deci si umanitatea. tendinta deja se manifesta, transumanismul e la loc de frunte intre preocupari.

        deci …e de luat in seama: nu umanitatea e pe duca, ci civilizatia.
        ar trebui sa renasca, insa …nu mai sint oua, nu mai are din ce ( globalizarea a ‘tras’ ultimul glont, a folosit ‘ultimul ou’ ). pentru ca sa nu moara, …ca asta o paste, in aceasta stare se afla, mai poate face un singur lucru, sa ‘renasca’ intr un alt sistem, altul decit cel de pina acum si care a fost Natura. acest ‘alt sistem’ e chiar Antinatura.

        • prin urmare rescriu zicerea lui Xi astfel:
          Bunăstarea cetatenilor din ambele țări, precum și viitorul și destinul civilizatiei,
          depind de cooperarea si confruntarea dintre China și Statele Unite, insa mai cu seama de masura in care acestea ( cooperarea si confruntarea ) se manifesta in stare de echilibru.

          …acuma suna bine :)))

          • a cetatenilor, nu a oamenilor, pentru ca ramane de vazut ce va mai ramane din oameni dupa ce transumanismul isi face numarul

  • online a scris pe 27/03/2024 la 11:00
    referinte printre profesorii si invatatorii cu care m am intersectat?

    inceputul e …invatatoarea mea. un ‘invatator’ …perfectiunea intruchipata. stilul ei era …unic, totul era despre …arta, se dadea n vileag ca e asa atunci cind venea vorba despre ‘caligafie’ :))), arta pura, nu alta:))

    tot cam patunci a apartut un alt …’invatator’, un mos cu mustati rasucite, Ion, …ceva de vis:)), ne am cunoscut …cu toate ca am aflat ulterior ca sintem neamuri:)), asa: treceam pe linga casa lui, de la scoala in drum spre casa, creca eram intr a ntaia, si el, stand la poarta, …imi tot zicea …’Buna ziua caciula!’…:)))
    buna ziua caciula, azi, buna ziua caciula maine, …am intrat la banuieli dupa vreo citeva zile:)))
    imi final …m am prins ca mosul…pesemne ‘cersea’ un buna ziua, de la mine:))))), asta dupa ce la un moment dat a continuat zicerea spnind asa: buna ziua caciula, ca stapint o n are gura :)))))
    acest mos, mi am dat seama dupa ani si ani de zile, ca a fost …adinc, nu gluma:)
    …un exemplu: sa mananc un ou fier cu el era …o intreaga poveste, care pornea din cuibar, mai apoi cu aprinderea unui foc, mai apoi cu scobirea unor ligurite din lemn, ca sa avem cu ce sa mancam oul,:)) cu fierberea lui ..nici prea prea nici foarte foarte, …ca l mai si mancam in final asta era…cireasa de pe tort:))
    mi a povestit cite n luna si in stele avand ca referinta …biblia, mosul tot mos, la varsta lui preocuparile ii erau destul de cumsecade:))
    ii picasem cu tronc, mosului, …avea si o baba linga el, care, asemenea lui, zambea…prin definitie:)), insa …nu prea vorbea, din cie mi amintesc:)
    insa facea, alaturi de mos, carfoti cu usturoi la cuptor, …iarna, vara,… nu conta!:)), ca n aveau butelie, …o minunatie. acest mos e …tesut in mine:)), influenta lui …clar non!:)), mi e clara. in final …cind veneam de la scoala ma opream la el,la ei, si …chiar dormeam, daca si ei dormeau, …si nu mi pasa chiar deloc ca ma piscau purecii …ceva de vis:), creca si ei se simteau bine linga mos, pentru ca erau …laitmotivul locului:))

    deci pina acum pot spune ca ‘invatatorii ‘ mei au fost …mareti, chiar daca sint …ilustri necunoscuti:))

    despre ceilalti …dar stai!, …ca doar nu m-apuc sa mi depan ‘referintele’ paici:))), asa ca ..zic doar ca …’stilul’ a continuat sa se manifeste :))

    • @Online
      Citeste daca vrei Online…pensionare la eternitatea si reinvierea ca bellu si ghencea sunt full…
      https://www.mediafax.ro/economic/presedintele-unui-fond-urias-de-pensii-despre-pensionarea-la-65-de-ani-este-un-pic-nebunesc-a-devenit-arhaica-22309507
      Zi Frumoasa Online!!!
      vali
      🙂

      • atunci cind totul e despre Acumulare, si cam asa e, Daruirea nu mai exista, prin urmare ‘tre sa produci’, indiferent cit, …un minim, oricum,… pina cind mori.
        insa asta spune altceva, spune ca statul …nu mai exista, ca sistemul politic, asa cum a fost definit …nu mai exista, iar faptul ca inca se mai vorbeste despre ele tinde sa fie …cinism pur.

        diferenta dintre Civilizatie si Natura e fix aia dintre Acumulare si Daruire. in Civilizatie Daruirea ..n are loc, prin definitie. Civilizatia fiind Antinatura,…tot prin deinitie. goana dupa Civilizatie e nu doar goana dupa vant, ci si dupa autoflagelare.
        o fi altfel, insa felul ala, altfel, io nu l vad 🙂

        • uite un exemplu de sifonare a energiei statului. imprumurile pe care populatia le face …nu la banci, ci la ifn uri, care au dobanzi …de a dreptul astronomice ( cu cistiguri …galactice!)
          ai zice ca e ceva …colateral, …firimituri, insa e vorba de zeci si zeci de miliarde de lei care se invart pe aceasta piata, …mai are un picut si se bate cu piata bancara.
          e imposibil ca cineva sa demonstreze ca aceasta piata exista altfel decit pentru ca cineva …a vandut o, vnzand inca o halca din tara asta.
          pai daca tara asta e supta de energie pe toate partile, …cum s o mai scoti la cap?! cred ca rata cea mai mare de inmultire in tara asta o au ‘vanzatorii de tara’, …iepurii sint mici copii pe linga ei.

          rezumat: sat fara caini.

          • mai are un picut si se bate cu piata bancara …oficial!, ca la castiguri …a batut o de mult

          • cainii?…niste potai!

          • Legea care vrea să pună capăt „cămătăriei” din IFN-uri. Care vor fi marjele maxime ale dobânzilor la creditele non-bancare ( ziare com )

            problema e alta, de ce exista ‘credite non-bancare’ ?
            banca e …suficienta. vrei sa oferi credite, succes!, fa ti o banca in aceleasi conditii pe care si altii le au indeplinit atunci cind si au facut banci.

            daca exisa o astfel de piata, atunci tot bancile ar trebui sa o acopere, …gasesc ele o solutie. solutia ‘credite non-bancare’ e una distructiva prin definitie.
            ele n ar trebui sa existe, deci simplu fapt ca nasti o lege pe aceasta tema e …lipsita de fundament

          • e lipsit de sens sa spui ca o lege care n ar fi trebit sa existe …e buna. cui ii mai pasa cum e, daca ea n ar fi trebuit sa existe ?

      • tara a fost vanduta …in mod stiintific. e lucratura sanatoasa, e greu s o destrami.

      • ritmul poate fi rupt intr un singur fel, zic io, or fi mai multe, …dar io nu le vad.

        intrarea intr o stare pe masura vremurilor, adica in ‘stare de revolutie’, care in fapt e o dezvoltare fibonacci a starii de razboi ( e complexa definitia, ca lucreaza cu u sistem de balante )
        daca o sa auzi ca am intrat in starea asta, barim teoretic te poti gandi ca s ar putea rupa ritmul, oricum altfel io zic ca e imposibil, ritmul va fi pastrat, ba chiar dezvoltat, deci …doar ne vom afunda.

        • odata initiata starea asta ….ramane de vazut daca ai cu cine infaptui ‘revolutia’, adica ‘partea ta de revolutie’ din ….Revolutia Mondiala

          dupa care ramane de vazut daca ai cu cine s o faci pastrand echilibru, adica ‘facind Pace.
          intre Civilizatie si Natura, evident, ca asta i Meciul, Civilizatia VS Natura

          prolema din start pare a fi una insurmontabila, in sensul ca …sa mi spui si mie daca ai intalnit pe altineva decit pe ine care …crede barim o iota ca sintem in plina Revolutie Mondiala, ba chiar si in plina Metamorfoza:))
          din doua, una,
          ori eu …sint pe linga vremuri, …plenar!, basca celelalte fata de care ma dovedesc …alaturea,
          ori ‘ceilalti’ se dovedesc incapabili sa proveasca de pe pisul vremurilor, adica n au nici in clin nici in maneca cu ‘vremurile, cu mersul vremurilor.

          acuma…pentru ca io sint singur iar ei mai multi, pesemne ca teoria zice ca tre sa ma duc sa ma culc:))))
          practic, insa, sintem in plina Metamorfoza si cu asta basta 🙂

      • e nevoie ( de ani de zile ) de o revolutie.
        asumata!, nu altfel.
        care devine ceva de bun-simt daca se manifesta pe vremea Marii Revolutii, ca practic te dai pe val.
        deci daca cineva zice ceva despre nu s ce masuri revolutionare, atunci il asculti, …cine stie ce idee are, insa daca indruga tot chestii expirate, …mergi instantaneu mai departe, ca daca ramai pierzi vremea, nu doar timpul

    • :))))))…într-una di zilele încă reci din luna aprilie a anului trecut, mă aflam la Piatra Neamț și oamenii încă purtau căciuli din blană de oaie. Nepoțelul meu se oprește și îi spune unui om care intrase intr-un magazin :hello pălălie :)))))))…asta apropo de bună ziua căciulă că stăpânul n-are gură.

    • referintele mele, daca trag linie, au fost …neconventionale.
      adica erau ce nu pareau a fi, adica fix pe masura unuia …carele sint, insa nu ce par a fi :))))) ( ca daca eram asa imi dadeam seama cine sint :)) )

  • 1.Pisicile simt și gândurile oamenilor. Motanii mei sunt f.veseli în casă, dar când pregătesc transportorul pentru a-i duce la medic se ascund în locuri nebănuite. Deși sunt de rasă europeană, imediat ce am ieșit pe ușa apartamentului urlă de zici că-i duci la tăiere. În mașină miaună disperați și la dus și la întors. Cum medicii lor sunt empatici cu animăluțele, imediat ce intră pe ușa cabinetului sunt cuminți de invidiat.
    La fel, când mă pregătesc să plec undeva, fac bagajele cu o zi înainte și le duc în portbagaj pentru ca ei să nu streseze prea tare. Oricum sunt tare botoși când ies pe ușă.
    2. Generația noastră a fost norocoasă. Am avut învățători și profesori care predau din suflet trezindu-ți interesul pentru profesie. Acum e dezastru: legea educației e aiuristică, programele analitice ale disciplinelor lasă de dorit, iar profii, în marea lor majoritate nu prezintă niciun interes pentru ceea ce reprezintă sistemul educațional.
    3.Disperarea măreței alianțe duce la măsuri sancționatorii mai ceva ca în Coreea de Nord. Cum să interzici rețelele sociale în perioada alegerilor că și așa sunt suficient de cenzurate de X și Y, iluștri necunoscuți ai spațiului virtual?!
    4.Candidatul unic de la București nu are darul comunicării. Poate că e doar medic f.bun și locul lui e în sala de operație.
    Psd-iii și PNL-iii au conturi pe Facebook dar sunt: mincinoși, anoști, enervanți și plictisitori încât le ascunzi postările. Mai nou văd că au plătit televiziunile de știri să atragă cât de cât atenția oamenilor cu punerea în aplicare a legii 360/2023 pentru a masca mizeria de pe scena politică.

  • in ucr ‘privirea’ e indreptata spre ‘final’
    cit de departe e ‘finalul’, asta ramane de vazut, insa ‘privirea’ deja e cu ochii pe el:))

    pentru ca dinamica aferenta a fost plenara, privirea e indreptata, de fapt, care ”start”, catre ‘inceput’
    ‘la inceput’ a fost intrebarea: exista nazisti pacolo?
    si lumea mare a raspuns, unii mai ca s au jurat ca sint, alti ..mai ca s au jurat ca nu sint.
    Universul …lamureste, ii lamureste si pe unii si pe altii, suficient cit sa priceapa.

    prin urmare, daca cumva pacolo chiar sint nazisti, …unii au zis ca nu!, prin urmare …n or fi!, atunci probabiliatea ca ei sa faca …ce fac nazistii va creste si va tot creste.
    aceasta probabilitate intra brusc, prin definitie, cu o alta, care zice ca cel mai potent catalizator al Artificializarii, deci al Marii Revolutii, al Metamorfoze este ‘accidentul nuclear’.

    de unde rezulta ca probailitatea ca nazisti,
    daca or exista!, daca nu exista ….atunci nici zicerea asta n are sens,
    sa fie la originea unui viitor acident nuclear e …plenara, cu greu se poate scapa de o astfel de probabilitate. ( insa daca exista, atunci cei care …mai ca s au juat ca nu exista vor afla asta pe pielea or )

    • *aceasta probabilitate intra brusc, prin definitie, in armonie cu o alta

    • adica ‘potentialul exista’, insa pe ecrane apare si cineva ‘capabil’ sa l descarce. or cind lepui pastea doua impreuna …nimic nu suna bine

  • „Cred că Rusia va controla râul Nipru. Aceasta va deveni o nouă frontieră care va fi patrulată de flotila Nipru”, a sugerat expertul. După cum a menționat Ritter, ocupația Malului Stâng al Ucrainei înseamnă că orașele mari, inclusiv Harkov și Sumi , vor intra sub controlul Moscovei.( flux24 Ro )

    ‘zidul Kievului’ …noul zid al Berlinului

    • se poate observa ca Niprul …devine o tendinta, pentru ca si in varianta ca unii trimit trupe in ucr,au tot Niprul ca referinta, tina fiind ‘protejarea malului drept’

  • pai …cioban si tre sa fii, altceva ce?!
    baci!
    da …tre sa stii sa cinti, sa i cinti turmei pe limba ei, ca daca i place vine singura dupa tine:)))
    plus ca ti trebuie caini,…ca ce sa faca un baci dasta cu o turma …fara caini, insa ce sa faca si o turma, cu cini cu tot, …fara baci?!:))))

  • aur …zboara sub radare.
    domne …exista si cind zici ca au disparut:))), poate mai ales atunci.
    despre politica …numai de bine, doua parale nu dau pe ea, insa …sint tare muncitori astia de la aur, n ai cum sa nu i observi. taca taca …mai fac un pas, inca unu mai mic, inca unu mai mare,…dupa cum pica:)), insa isi aduna n traisat boaba cu boaba pina …sa vezi c o s o umple:))))

    • cine ar fi zis ca aur va da iama n tineri?!:)))))
      astia …erau useristi, mai acu o vreme:))
      au un strateg bun. e clara treaba. e …dedicat! munceste pe gratis!:))), creca:)), adica …el chiar crede n partidul asta

      • E normal să atragă tinerii, mulți fără nicio speranță nici măcar în viitorul apropiat. Frumos e că și pensionarii normali vor vota cu AUR.

  • facebook e …expirat :))
    daca te nsotesti cu el, politician fiind, fix asa esti perceput

    facebook astazi este …fosta carte de telefoane:)))), atat
    pentru asta mai e folosit, ca sa cauti o persoana, …poate dai si de un numar de telefon sau de o adrsa de email:)
    insa …asta e tot. dupa ce ai aflat …pleci:))

    toti cei care folosesc retelele sociale la moda …au si facebook, insa il pastreaza doar pe post de carte de telefoane 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *