Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mascați, viciul zombie și păcănica săracă cu duhul

Cu siguranță vă aduceți aminte de marea bătălie planetară împotriva ISIS. Ce e curios e că toți teroriștii le-au adus profituri acelora care strigau cât îi ținea nesimțirea că luptă împotriva terorismului. Tot atunci s-a evidențiat și un grup de mari justițiari, care în particular extrăgeau și bani și informații, tot pentru profit. A mai auzit cineva de Anonymus? Băieții aceia care se băteau în SMS-uri și în MMS-uri cu ISIS, care le opreau internetul și le ’furau’ conturile? Credeți că s-au angajat la stat? La servicii?

Cu ani în urmă, când a fost descoperit internetul, mai bine zis când a fost făcută publică descoperirea internetului, au apărut și platforme amicale gen yahoo. Odată cu chat-urile de pe yahoo au apărut și generoșii. Dacă le cădeai cu tronc te puteau cadorisi cu un progrămel prin care puteai spiona emailul prietenului/prietenei.

Credeți că Anonymus a dispărut? Anonymus lucrează și pentru servicii, și pentru corporații, și pentru ei înșiși. În general ei sunt cei care creează programele, deci ei știu și cum să le ocolească. Vorbesc de programele ’grele’ nu de cele trei pârțuri câștigătoare pe Instagram sau pe Tik-Tok. Unii pot fi deținători de companii, alții lucrează pentru aceia, dar au păstrat secrete și pentru ei.

Nu au făcut judecătorii abuz de putere curățind caziere ale rudelor sau ale acelora care au participat la cumpărarea de vile, limuzine și excursii exotice? Nu au făcut la fel și funcționarii publici, și politicienii? Cine credeți că a măsluit rezultatele de la bursă? Corporațiile de software le-au dat aproape gratis programe guvernelor, parlamentelor, universităților, televiziunilor etc. Ce credeți că fac la serviciu corporatiștii IT? Au ei cultură generală? Respectă ei valori spirituale? Nu s-au folosit ei oare de puterea asupra altora cu care s-au trezit la îndemână?

Șefii IT vor să vă facă să credeți că de vină e inteligența artificială. Nici nu cred că există. Sunt convinsă însă că există indivizi cu inteligență penală care vor să facă pe-a deștepții. Am citit de curând un articol al unui medic practicant de medicină, care spunea că nici măcar în lupta împotriva cancerului nu s-au înregistrat succesele care tot au fost anunțate, chiar și în publicații academice. S-a mințit cu nerușinare. Progresul cu care s-au tot lăudat cei care au făcut profit pe naivitate e de fapt negativ, puținul constructiv care să conteze e neglijabil pe lângă banii făcuți din descoperiri și investiții distructive.

În cartea unor cercetători europeni despre noile valori sociale (Andreotti, Le Galès, Moreno-Fuentes), cu titlul Minți globalizate plantate în mediul urban: clasa progresist-mijlocie a orașelor Europei, este citat profesorul britanic Ian Angell, autorul cărții Manifestul neo-barbarilor, care s-a amuzat studiindu-și studenții, ajungând, în scurt timp, la concluzia că o nouă clasă și-a adjudecat locul pe spectrul social: cetățenii IT. Cetățenii IT nu au cu adevărat rădăcini, fac naveta de la o corporație la alta, nu se relaxează în comunități, dar înhață bunuri și servicii oferite lor prin vouchere, discount-uri și bonusuri oferite de proprietarii de companii care le-au pigulit creierele setate doar pe anumite subiecte. Au salarii mari, cultură puțină, valori spre nimic. Au luat parte la răspândirea de minciuni și au crezut că e cool. Se cred mai deștepți decât cetățenii de rând pentru că așa au fost făcuți să creadă. S-au făcut stăpâni pe online, dar dacă se taie curentul nu au habar de nimic. Puțin le-a păsat că în aceeași lume în care trăiesc și ei oameni au murit de foame sau au fost măcelăriți de războaie. Ei și-au dus existența, ca pe o cocoașă, în bula lor de spionaj în viețile altora. Mulți au creat haos pe rețelele de socializare și pe platformele online. Vinovați sunt și părinții unor asemenea indivizi care i-au răsfățat, i-au lăudat, dar nu i-au învățat nimic despre viață.

Și Anonymus și Inteligența Artificială sunt niște proiecte ale pompozității unei noi clase de infractori, mascați și care vor plăti pentru lipsa de scrupule atunci când li va lua jucăria, dar nu vor mai avea mamă și tată la care să fugă plângând. Ei înșiși vor fi doar un progrămel căruia adevărata inteligență creatoare îi va da delete.

În perioada Thatcher-istă, aia da Margaretă!, Marea Britanie a deschis cu generozitate granițele drogurilor. Serviciile secrete englezești, chiar și acum de top în lume, nu și-au purtat eticheta de perfid Albion degeaba. S-au prefăcut, ca și Netanyahu, că n-au văzut, n-au mirosit, nimeni nu a nechezat. Măsurilor draconice impuse de guvern au creat o nemulțumire profundă în rândul muncitorilor. Confruntându-se cu mari revolte de stradă (la noi n-a mârâit mai nimeni când a fost distrusă industria), cu pericolul de a fi răsturnată de la putere, Thatcher a dat drumul la droguri. Generații întregi de tineri au fost distruse, creând un flagel care otrăvește și acum viețile britanicilor, și nu numai. Toate filmele cu zombie sunt de fapt un afront la suferința provocată acelor oameni. Cei cu bani își permit luxul de a face chiar și glume funebre pe seama acelora pe care i-au îndobitocit de-a lungul timpului. Populația Marii Britanii, ca și cea a Americii, a fost aruncată în mâinile viciilor doar pentru ca unii să mențină controlul și acces la putere. Statuile acelora nu au ce căuta în istorie. Pot fi trecuți la capitolul șobolani.

În timpul studenției am lucrat la un bar care avea și păcănele. Taxe și impozite nu plătea nimeni. Noi, cei care lucram la bar, umblam la contoare ca să facem rost de bani de un suc, patronul era un zgârcit, patronul umbla la contoare ca să facă rost de bani de benzină, reprezentantul firmei care le amplasa prin baruri făcea și el bani, că doar nu era prost să dea cifrele exacte. Patronul reprezentanței din România făcea probabil evaziune fiscală (la un an-doi după revoluție) și bani de vilă, firma italiană căreia îi aparțineau (dacă nu erau și pe acolo 2-3 reprezentanțe) ajusta cu aceeași generozitate cifrele. Toată lumea câștiga bani, numai statul nu. Statele au sărăcit și banii au ajuns la câțiva nu pentru că erau deștepți, ci pentru că s-au folosit de speculații, loterii și amăgiri de câștig. Nu mai țineți în brațe hoți!

Domnul Ciolacu s-a răstit la păcănica, dar a uitat să-l dea afară pe domnul Arafat și să ceară pedepse exemplare pentru patronii de inflamabile de la Crevedia, așa cum a cerut pentru alții, care nu erau de casă. Pe patronii fără autorizație și pe primarii cu legături familiale cu actele de corupție ce partid îi susține? Ei cu cine votează?

 

 

 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Mascați, viciul zombie și păcănica săracă cu duhul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *