Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mașina Poliției de la noi e mai frumoasă decât cea a poliției din Anglia

„O maşină de Poliţie urâtă şi rea”, zise fetiţa cu bicicleta, bunicului ei. Bunicul nu dădea semne că ar gândi altfel şi nici nu schiţă vreun gest, vreun cuvânt de reabilitare a maşinii de Poliţie. Cu o percepţie la rece, designul maşinii de Poliţie nu e deloc respingător. Mie chiar mi se par atrăgătoare noile maşini MAI. Pentru mine sunt noi, căci le compar cu imaginea maşinilor de acum 18 ani. Indubitabil, au un design mai frumos, mai prietenos decât al maşinilor de Poliţie din Anglia. Fontul literelor de pe maşină, culorile, mai ales nuanţa de albastru a literelor pe un fond alb, tot ce ţine de design dă o notă de echilibru şi măsură. Nimic impunător, niciun exces, dar nici falsă modestie. Şi atunci de ce o vede fetiţa, bunicul ei, probabil întreaga lor familie şi nu numai, ca pe o maşină urâtă şi rea, de care trebuie să fugi, să te fereşti? Să scuipi în sân, să-ţi pui busuioc în grindă, să-ţi tămâiezi casa, să mănânci usturoi?! Dacă sunt formaţi de mici în spiritul fricii, desconsiderării faţă de o autoritate a statului căreia i se neagă şi i se respinge la modul iraţional, orice rol bun, de protecţie şi siguranţă, nu e de mirare că la vârsta adultă nu vor avea nicio încredere în Poliţie, în cazul în care şcoala şi procesul de socializare nu vor reuşi să schimbe percepţia – şi probabil nu vor reuşi, pentru că au grijă mass media şi decidenţii politici să scoată în evidenţă numai tarele, să le facă maligne, cu metastaze. Iar profesorii, învăţătorii sunt şi ei influenţaţi de gândirea şi identitatea de grup. E ceva ce ţine de educaţie, de cultura şi caracterul autohton, de a desconsidera puterea oficială, a statului, în favoarea formelor alternative, destructurate, anarhice ale puterii, ca de pildă grupul de interese şi afiliere, clanul, organizarea de tip trib, capii şi şefii lumii interlope, puterea ne-legiuită, adică în afara legii? Care sunt atunci maşinile frumoase şi bune? Toate celelalte, indiferent de cine le posedă sau cine le conduce? De ce nu sunt văzute de pildă ca rele maşinile cu geamuri netransparente, ‘negre’, în spatele crora nu şti ce este, cine şade, cum şade?! Acelea apar ca o necesitate, un lux, o normalitate. Eu mi-aş dori ca grădiniţa şi şcoala să scoată copiilor din cap aceste percepţii formate şi menţinute de felul în care familia se raportează la Poliţie, şi poate la alte autorităţi ale statului. O socializare a încrederii, dar nu în ‘relaţii’, clan şi trib, ci una care să fie mai tare decât neîncrederea iraţional-distructivă faţă de autorităţile statului, cultivată prea mult în sânul familiei.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

9 comentarii pentru articolul „Mașina Poliției de la noi e mai frumoasă decât cea a poliției din Anglia”

  • Monica, balanta a devenit taler.
    nu mai e nimic de facut.
    nu mai e nimic nefacut.

  • masina e un efect, cauza e cel de la volan
    cel de la volan e un efect, cauza e cum conducei
    cum conduce e un efect, cauza e cum ii e natura.
    cum ii e natura e un efect, cauza e felul in care alegi soferii
    cum alegi soferii e un efect, cauza e in cum ii alegi pe cei care aleg.
    cei care aleg, mai nou, se autoaleg.
    autoalegindu-se, vor fi pusi la indoiala plenar,
    fiind pusi la indoiala in acest fel, un robot care ii trateaza pe cetateni cu egala consideratie va fi preferatul.

    deci masina va arata…marfa!, atunci cind la volan va fi o Inteligenta Artificiala:))))
    iar atunci..

    • …fetita ar zice: uite un robot- sofer urat si rau, sau frumos si bun?!

      • Ultrafrumos si ultrarece:))
        insa nu de gheata!,
        pentru ca una e lipsa caldurii pamantului, caz in care aia a cerului, careia i se mai zice si sufleteasca, se manifesta plenar,
        si…iata Gheata!,
        …povestea ei fiind chiar a unui…cristal de gheata!:),
        si..alta e Rece!, asta fiind chiar povestea lipsei plenare a Caldururii, ca, pina la urma Caldura,…Iubirea…, tot aia!, nu i asa?! :))
        – pe cind Frigul e Tatal Caldurii, Recele…doar pune la indoiala plenar,… fara succes, Caldura!…

        • Iubirea, …insasi Iubirea!, …e Imbratisarea pe care Frigul i o daruieste Apei…
          Iar aceasta poveste e…chiar Povestea Cubului, adica a ‘esentei absolute’,
          ca, nu i asa, …Oul Absolut este…Cubul…
          🙂
          …cristalele unui fulg de nea sint o minunata poezie, capabila sa incalzeasca…din priviri!:)))

  • Este corect ce zice articolul. mașina de poliție trebuie să dea încredere populației chiar la simpla ei vedere

  • Cand politistii romani se vor comporta ca politistii englezi, atunci masinile politiei romane vor fi frumoase. Dar astea sunt vise umede, he, he!

  • Bine v-ati întors în România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *