Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

Maximus. De ce?

(Autor: Marius Niculescu) 
General al Armatei Române, la un post național de televiziune, informează populația că nu avem pregătită infrastructura necesară în vederea reintroducerii serviciului militar obligatoriu.
Această afirmație ridică însă câteva semne de întrebare:
De ce nu are România, după 34 de ani de democrație liberală, o infrastructură militară modernă?
De ce nu are România, după 34 de ani de egalitate, de libertate și de drepturi ale omului ridicate la rang de religie supremă în stat o rezervă militară operațională care să corespundă numeric și calitativ provocărilor actuale iminente?
De ce nu are România, după 34 de ani de conducere a poporului de către popor, o armată națională modernă și puternică, bazată pe serviciul militar obligatoriu, care să fie garantul securității și suveranității României, așa cum prevede Constituția?
De ce nu suntem asigurați că se vor evita toate greșelile pe care le-a făcut Guvernul Român condus de marele om de stat liberal Ion I.C. Brătianu, în pregătirea intrării României în Primul Război Mondial?
De ce trebuie să riscăm să fim din nou învinși, umiliți, jefuiți, izgoniți, cum am fost în 1916, când sute de mii de soldați români au fost trimiși la moarte sigură prost pregătiți, prost înarmati, prost echipați, dar mai ales, prost îndrumați de ofițerii lor superiori?
De ce nu ni se garantează public, în mod categoric, că s-a făcut, se face și se va face tot posibilul pentru a nu retrăi niciodată acea perioadă cumplită din Istoria noastră?
De ce?

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Maximus. De ce?”

  • Din cauza a doi președinți care nu au iubit România! Au folosit tara pentru a-și satisface propriile ifose și vanități,precum și pentru a-și asigura propria protecție,a camarilei și sponsorilor ! Poporul nu a contat,fiind un obstacol în dorința lor de înavuțire, de grandomanie de crâșmă jegoasă și de intrare în istorie ! Au avut slugi credincioase care pentru un osicior aruncat în scârbă au executat ordinele mizerabile cu mult sârg ,!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *