Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mecanica infernală a războiului poate duce la război nuclear

Mişcarea „Humanity for peace” (Omenirea pentru pace) a organizat duminică, de ziua comemorării atacului nuclear de la Hiroshima, o manifestaţie mondială pentru o nouă arhitectură de pace. Au fost manifestații şi în România. Humanity for peace este o alianță de organizații nouă care reuneşte asociații şi partide din întreg spectrul politic pe ideea că, față de mecanica infernală a războiului care poate duce la război nuclear, nimic nu este mai important decât reunirea eforturilor pentru a scoate omenirea din logica de confruntare geopolitică între Occident şi restul lumii şi asigurarea unei noi arhitecturi de pace care să asigure dreptul la dezvoltare al tuturor națiunilor. Principalul protest a fost în SUA, la New York, în fața ONU.

Live-stream aici https://www.youtube.com/watch?v=Mw3I3r4KOQM

În România, mai multe organizații au răspuns la apel pentru a susține demonstrația din fața ONU: Bucureşti: 19:30 – Piața Universității – Comitetul Pentru Pace, Partidul Socialist Român, Schiller Institute 17:00 – Parcul din Piața Unirii – Mişcarea Pentru Pace Iaşi: 17:00 – Piața Unirii – Grupul Civic Liber şi Suveran, televiziunea online ROC TV și Partidul Patria. Craiova: 17:00.

Mişcarea pentru pace Revendicările Humanity for peace sunt următoarele: Petiție adresată responsabililor politici de pretutindeni: Noi, subsemnații, cetățeni din lumea întreagă, îngrijorați de situația actuală, ne-am unit prin această petiție pentru vă cere măsuri decisive pentru a obține pace și securitate durabile pentru întreaga omenire. Situația conflictuală actuală cere urgent atenție și vă rugăm să răspundeți, fără ocolișuri, cererilor noastre pentru a asigura un viitor în pace și securitate. Vă cerem: 1.Oprirea oricărei finanțări și livrări de arme pentru Ucraina: vă cerem să puneți capăt fluxului de fonduri și arme care întrețin conflictul din Ucraina. Continuarea susținerii prin armament, nu face decât să exacerbeze situația și să împiedice posibilitatea păcii. 2.Convocarea de negocieri de pace necondiționate: vă cerem să lansați negocieri necondiționate între toate părțile implicate. Un dialog veritabil este cheia pentru a ajunge la soluții durabile și pentru a pune capăt suferinței civililor inocenți prinși între două fronturi. 3 Dizolvarea NATO: vă cerem să lansați dizolvarea NATO pentru a putea progresa spre o nouă eră de cooperare internațională și de încredere mutuală. Eliminând confruntarea între blocuri, vom putea promova un mediu în care relațiile internaționale vor fi fondate pe cooperare și nu pe confruntare. 4.Crearea unei noi arhitecturi de securitate internațională: facem apel la dumneavoastră să lucrați împreună pentru a elabora o nouă arhitectură internațională de securitate care să ia în calcul preocupările de securitate a fiecărei națiuni suverane, oricare ar fi dimensiunea sau influența ei. Această arhitectură trebuie să dea prioritate rezolvării pacifice a conflictelor și înțelegerii mutuale, depunându-se eforturi pentru a elimina spectrul tensiunilor geopolitice. Înțelegem caracterul complex al provocărilor cărora le faceți față, dar suntem ferm convinși că printr-un dialog veritabil, prin cooperare și dând prioritate bunăstării omenirii, este posibil să ajungem la o pace durabilă. Destinul generațiilor viitoare și conservarea planetei noastre depind de leadeshipul dumneavoastră și de voința dumneavoastră de a lua măsuri aici și acum. A venit momentul să intrăm în acțiune și vă cerem să folosiți această ocazie istorică pentru a construi o lume în care conflictele sunt soluționate prin mijloace pacifice și în care securitatea și bunăstarea tuturor popoarelor sunt garantate.

Semnați aici: https://humanityforpeace.net/index.php/petition/

(Alexandra Bellea-Noury Activistă cu Comitetul Pentru Pace şi Schiller Institute)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Mecanica infernală a războiului poate duce la război nuclear”

  • Si ce sa mai facem ca sa nu devenim viermii „Imperiului raului”? 🙂

  • Dacă acum nu, atunci când?! Ce vom lăsa noi copiilor și nepoților noștri?! Ce vor spune aceștia despre părinții lor, care la un moment dat puteau să ia atitudine?! Sunt convinsă, că doar UNINDU-NE, noi românii de pretutindeni, și toți locuitorii acestei planete, care mai cred în drepturile fiecărui OM, vom izbuti să înfrângem acest flagel satanist distrugător!?❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *