Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Medicii de familie sunt descurajați să mai trateze pensionari

O idee sumbrā, care loveste si în seniori, si în tineri! În pensionari, pentru cā le reduce dramatic dreptul la sānātate! Si în tineri, pentru cā cei cu suflet îi vor ajuta ei, din banii lor, pe părinți si bunici, pentru tratamentele si analizele necesare, în locul statului!

Cei de la putere vor sā reducā nivelul asistenței medicale pentru pensionari! E genocid! Guvernul a declanșat o operațiune îngrozitoare, care îi afectează dramatic pe pensionari. Vor sā reducā drastică finanțarea sănătații pentru persoanele peste 60 de ani, prin noi norme care scad punctajul medicilor de familie acordat per capita pentru pacienții din această grupă de vârstă, deși aceștia reprezintă o categorie cu vulnerabilități și nevoi crescute.

Asta, după ce le-a înghețat pensiile și le-a tăiat din puterea de cumpărare, acum le taie și din serviciile de sănătate, în plin vârf pandemic.

În loc să le asigure prevenție și tratament, guvernul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR lovește în vârstnici.

În proiectul Contractului Cadru și normelor acestuia, propuse de Casa Națională de Asigurări pentru Sănătate, medicii de familie sunt descurajați să mai trateze pensionari, prin scăderea punctajului acordat pentru tratarea persoanelor de peste 60 de ani, deși este evident că acești pacienți au nevoie acută de mai multă îngrijire medicală, mai ales în actualul context.

Prin noile reglementări se intenționează și realizarea unor economii drastice la fondul pentru analize de laborator, fapt care face imposibilă prevenția.

Suntem alături de pensionari și de medicii care cer retragerea acestui proiect de contract cadru.

Propunerile CNAS sunt de neacceptat în actualele condiții pandemice, pentru că distrug echilibrul precar în care se află sistemul de sănătate și expun unui pericol mortal persoanele în vârstă.

Este încă o dovadă că echipa noastrā a avut dreptate, atunci când i-a acuzat pe guvernanți că taie banii de la sănătate.

Dacă lăsau măcar finanțarea de anul trecut, nu apărea problema asta. (Sursa: Facebook Gabriela Firea-senator)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Medicii de familie sunt descurajați să mai trateze pensionari”

  • Bine ati ajuns in vestul cu civilizati si avansati! Abia acum vedeti realitatea? Ce va impiedicat acum 10-20 de ani?

  • Cum am mai zis ,regim neonazist,asta este de fapt Dreapta,neonazismul reinviat.A vrut Romania Dreapta,are Nazism pe paine.Nu neomarxism,(astia de Dreapta mimeaza neomarxismul,ca sa pacaleasca elitele neomarxiste sa i ia in brate cand de fapt ei sunt neonazisti pe ascuns),ci neonazism avem in tara noastra.Va place dragi Romani? Nazism fara Hitler.Asteptam ca Dreapta din Romania sa isi puna si blazonul pe care il poarta in suflet,si anume svastica. 👿 👿 👿

  • Prin declararea „pandemiei de Covid” (la nivel mondial) asta s-a dorit, reducerea numarului pensionarilor, si trebuie sa recunoastem, s-a reusit, atat prin asistenta precara din spitale inclusiv ATI, cat si prin descurajarea pensionarilor de a mai iesi si de a mai merge la doctor. Urmarea – au murit si mor pe capete! Mi-as dori sa traiesc sa-i vad pe toti acesti neoameni si pe familiile lor umbland si cautand disperati ajutor medical, dar fara succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *