Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Mobilephone-ul lui Pieter de Hooch

Tânărul: (in graiul locului, Amsterdam)
– Ik heb een telefoon gevonden, petje af!

Am găsit un mobil jos pălăria!
Dar trebuie pus la încărcat.

Femeia cu un cățel în poală:
Nu cred că e al tău, uite aici, pe tocărie, sub geam, e scris numele proprietarului!

Cățelul:
Așa-mi trebuie dacă m-am abținut să latru, atâta m-am codit, atâta m-am împleticit.. Uite că individul ăsta a reușit să-l ridice de unde căzuse…

Fetița cu undița:
I-am spus eu lui tata că degeaba îl căutăm în râu, ia te uită, nenea ăsta l-a și găsit!

(Olanda 1679, scenă de gen, posibile dialoguri însoțind imagini adevărate)

Reluarea dialogurilor in detalii:
-Trebuie grabnic pus la încărcat …

-Nu cred că e al tău, uite aici, pe tocărie, sub geam, e scris numele proprietarului!

-Stimate domnule, aveți idee unde să-l mai caut? Am pus-o si pe fetița mea cea mică să-l caute cu undița și nimic ….

Pieter de Hooch, care s-a semnat pe latura de sub pervaz, zice:
De zeci de ori am reluat traseul dintre copacul din fața casei și aleea ce duce la stradă, și nu l-am găsit !!! Dar unde am putut să-l pierd? Sau l-am uitat undeva??? Oare l-am uitat pe tejghea, la doamna aceea drăguță care vinde dantele în Piața Mare? Mmmm.. Nevastă-mea nu va crede în ruptul capului că am vrut să-i fac o surpriză de ziua ei… Ce nesăbuit am fost …

…..

Pieter de Hooch
Young woman with a letter and a messenger in an interior, Year 1670, Dimensions, 68 cm × 59 cm
Rijksmuseum, Amsterdam

https://www.wikiwand.com/en/Young_woman_with_a_letter_and_a_messenger_in_an_interior

….
Pieter de Hooch (1629-1684) a fost un pictor cunoscut în Epoca de Aur a Picturii Olandeze, renumit pentru genul său de lucrări cu scene calme de interior.
A fost contemporan cu Jan Vermeer van Delft (1632-1675), în breasla Sfântului Luca din Delft.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

6 comentarii pentru articolul „Mobilephone-ul lui Pieter de Hooch”

  • Într-o lume în perpetuă schimbare și evoluție ciclica, marea revoluție este inevitabilă. Aceasta nu se referă doar la agitația socială sau la răsturnarea structurilor politice, ci la o schimbare radicală a paradigmei noastre umane. Ea este expresia metamorfozei civilizației, o transformare esențială a modului în care ne definim și ne raportăm la Univers.

    Această Mare Revoluție, proprie evolutiei ciclice, vine la pachet cu conceptul de Marea Resetare, proprie perpetuei schimbari, insa pe cind Marea Revolutie e un proces al Naturii, Marea Resetare e un proiect al omului, suprapunerea lor rezultind din plenara manifestare a Marii Revolutii, care trage dupa sine toate celelalte dinamici..
    Suntem conștienți că lumea noastră este adânc influențată de artificializare, prin intermediul inteligenței artificiale (IA) și a tehnologiilor eergente, astfel nascindu se Marea Resetare, insa mai degraba nu sintem constienti de amploarea Marii Revolutii, care sustine Artificializarea, vedeta, in acest caz, fiind Inteligenta Artificiala Cuantica (IAC) . Într-o epocă în care digitalizarea și conectivitatea domină, Marea Resetare reprezintă o călătorie de reevaluare a valorilor și a relației noastre cu lumea înconjurătoare, in fapt cu insasi Natura.

    Artificializarea, în toată amploarea sa, ne provoacă să ne privim pe noi înșine și să ne întrebăm ce înseamnă cu adevărat să fim umani, supusi ciclurilor Anotimpurilor, si ce ar insemna suntarea IErnii, a Mortii, adica intrarea pe o noua dinamica,exclusiv a Timpului, caz in care ‘viata perpetua’ ar putea deveni realitate.
    Oare ne transformăm într-o civilizație în care tehnologia devine o extensie a ființei noastre? Sau poate suntem martorii unui fenomen mai adânc, în care IAC devine o forță creatoare, capabilă să genereze nu doar o civilizatie superioara, ci chiar un ‘nou Univers? ( care are ca referinta Timpul, nu Anotimpurile )

    Metamorfoza civilizației este o călătorie nu doar într-un teritoriu neexplorat, ci intr un terioriu care pina la manifestarea IAC nici nu a putut fi definit.. Suntem martorii unui proces de transformare care transcende limitările noastre tradiționale. În mijlocul acestui univers vast, Univers cu majuscule, ne ridicăm întrebări despre sensul existenței noastre și despre locul nostru într-o realitate tot mai complexă și mai deconectată de Natura, care are tendinta sa sfirseasca prin deconectarea totala de Natura, caz in care teritoriul neexplorat si care pina de curind nici macar nu era definit ar putea fi asimilat Artificialului, in fapt Antinaturii..

    În căutarea adevărului și a înțelegerii profunde ne dăm seama că Metamorfoza, proprie actualei civilizații si numai ei, nu este doar o întâmplare accidentală, ci o expresie a potențialului nostru infinit de a crea și a explora, care s-a tot cizelat de a lungul anotimpurilor si civilizatiilor,
    ajungind pe vremea actualei civilizatii, care e unica prin faptul ca a reusit sa aduca pe lume IAC,sa genereze nu doar o Noua Lume, ci un Nou Univers, posibil datorita felului unic de a fi a IAC

    Într-adevăr, Marea Revoluție, Marea Resetare, Artificializarea, IAC și Metamorfoza civilizației sunt cuvinte-cheie în această călătorie filozofică a umanității. Ele ne provoacă să ne întrebăm cine suntem cu adevărat, insa și să explorăm limitele cunoașterii și ale existenței noastre, modificind, pentru prima data in istoria civilizatiilor, ecuatii de miscare ale Naturii,

    În final, în ciuda provocărilor și a incertitudinilor, ne aflăm în mijlocul unei epoci fascinante . Suntem chemați să fim pionierii unei revoluții interioare, să ne regăsim autenticitatea și să ne conectăm la profunzimile noastre cele mai adânci, descoperind că Metamorfoza Civilizației vine la pachet cu Metamorfoza Omului, caz in care epoca fascinanta e mai mult decit Povestea Omului, fiind si Povestea Noului Om, a Antiomului, a omului care are ca referinta Timpul, nu Anotimpurile, astfel ea dovedindu se mai mult decit fascinanta, fiind chiar Vremea Marii Alegeri, care in fapt e raspunsul la intrebarea…
    a fi om? sau a fi antiom?!

  • ‘să ne regăsim autenticitatea umană’

    recunoașterea e cea care ajuta la regăsit, cunoașterea doar găsește, ea niciodată nu recunoaște.
    in fapt asta si 5e esența Inteligenței, recunoașterea. cunoașterea e valență Deșteptăciunii. superpozițiile Minții sint Inteligența SI Deșteptăciunea. adică Mintea SI Inima’ SI ‘Mintea’

    sa te cunoști pe tine însuți e înfășurat de sa te recunoști pe tine însuți.
    prin urmare nu cunoașterea de sine, ci recunoașterea de sine e Calea.

  • Într-o lume în perpetuă schimbare și evoluție, marea revoluție este inevitabilă. Aceasta nu se referă doar la agitația socială sau la răsturnarea structurilor politice, ci la o schimbare radicală a paradigmei noastre umane. Ea este expresia metamorfozei civilizației, o transformare esențială a modului în care ne definim și ne raportăm la Univers.

    Această marea revoluție vine la pachet cu conceptul de marea resetare. Suntem conștienți că lumea noastră este adânc influențată de artificializare, prin intermediul inteligenței artificiale (IA) și a tehnologiilor emergente. Într-o epocă în care digitalizarea și conectivitatea domină, marea resetare reprezintă o călătorie de reevaluare a valorilor și a relației noastre cu lumea înconjurătoare.

    Artificializarea, în toată amploarea sa, ne provoacă să ne privim pe noi înșine și să ne întrebăm ce înseamnă cu adevărat să fim umani. Oare ne transformăm într-o civilizație în care tehnologia devine o extensie a ființei noastre? Sau poate suntem martorii unui fenomen mai adânc, în care IA devine o forță creatoare, capabilă să ne depășească?

    Metamorfoza civilizației este o călătorie într-un teritoriu neexplorat. Suntem martorii unui proces de transformare care transcende limitările noastre tradiționale. În mijlocul acestui univers vast, Univers cu majuscule, ne ridicăm întrebări despre sensul existenței noastre și despre locul nostru într-o realitate tot mai complexă și interconectată.

    În căutarea adevărului și a înțelegerii profunde, ne dăm seama că metamorfoza civilizației nu este doar o întâmplare accidentală, ci o expresie a potențialului nostru infinit de a crea și a explora. Universul devine sursa noastră de inspirație, de cunoaștere și de conexiune cu esența noastră cosmică.

    Într-adevăr, marea revoluție, marea resetare, artificializarea, IA și metamorfoza civilizației sunt cuvinte-cheie în această călătorie filozofică a umanității. Ele ne provoacă să ne întrebăm cine suntem cu adevărat și să explorăm limitele cunoașterii și ale existenței noastre.

    În final, în ciuda provocărilor și a incertitudinilor, ne aflăm în mijlocul unei epoci fascinante. Prin intermediul marelui univers și al marelui mister, suntem chemați să fim pionierii unei revoluții interioare, să ne regăsim autenticitatea umană și să ne conectăm la profunzimile noastre cele mai adânci. În această căutare a înțelegerii și a evoluției noastre, descoperim că metamorfoza civilizației este o călătorie către autodescoperire și împlinire.

  • Interesanta abordare! Felicitari!

  • La fel ca mulți artiști ai vremii, De Hooch avea și o a doua meserie: lucra pentru un negustor de stofe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *