Marcel Ciolacu: Săptămâna viitoare stabilim la care dintre cele două date, 15 sau 29 septembrie, se va desfăşura primul tur al alegerilor prezidențiale

Mobilizarea parțială – o diversiune de tip rusesc (Maskirovka)?

E destul de greu în România tembelizată de presa de Război, repetare ca trasă la indigou a Presei Războiului Sfînt, cum i s-a spus Campaniei antonesciene din Est, să deslusești semnificațiile Discursului adresat de Vladimir Putin Națiunii.
Pentru a rămîne cît de cît lucizi în fața valului de manipulări primitive se cuvine a menționa următoarele realități:

1. E un Discurs către Națiune, așa cum a fost cel din 24 februarie 2022. Nu e un interviu, nu e o cuvîntare ținută în fața unei adunări. E un discurs către Națiune, punctul culminant al comunicării dintre Conducător și Popor. Formulările de început conferă discursului semnificația unui act istoric, cel puțin în viziunea lui Vladimir Putin. Conducătorul se adresează Națiunii în chip patetic, pentru a o convinge să fie alături de el:

„Mă adresez astăzi vouă: tuturor cetățenilor țării noastre, oamenilor de diferite generații, vârste și naționalități, oamenilor din marea noastră Patrie, tuturor celor care sunt uniți de marea Rusie istorică, soldaților și ofițerilor, voluntarilor care luptă acum pe linia frontului şi se află pe postul de luptă, fraților și surorilor noastre – locuitorilor republicilor populare Donețk și Lugansk, ai regiunilor Herson și Zaporojjie și din alte zone eliberate de regimul neo-nazist.”

2. Discursul e menit să justifice nu mobilizarea parțială, cum se trăncănește în spațiul românesc de către generalii români în rezervă din toate punctele de vedere, inclusiv din punctul de vedere al pregătirii intelectuale, ci trecerea Războiului din Ucraina într-o nouă etapă, infinit mai periculoasă pentru pacea lumii decît cea anterioară. Să ne reamintim că timp de opt luni Conducerea Rusiei a susținut că în Ucraina are loc o Operațiune specială. Termenul ales voia să spună că Rusia nu e în Război cu nimeni. Că Rusia, asemenea Americii în Vietnam, în Afganistan, în Irak, a declanșat o Operațiune militară de rutină prin raportare la poporul rus. Altfel spus, o anume parte a Armatei, mică față de Armata rusă, acționează undeva în Ucraina, în timp ce Rusia își vede de ale ei. Discursul din dimineața lui 21 septembrie 2022 anunță trecerea de la Operațiune specială la Război propriu-zis. Asta înseamnă pe plan intern o înăsprire a măsurilor de contracarare a criticilor față de Război, iar pe plan Extern o poziție mult mai agresivă ca pînă acum față de implicarea Occidentului.

3. Discursul confirmă la cel mai înalt nivel decizia Moscovei de a ține Referendumuri privind alipirea la Federația Rusă a teritoriilor cucerite pînă acum după 24 februarie 2022. Din acest punct de vedere pasajul cheie al Discursului nu e cel dedicat Mobilizării parțiale, ci cel dedicat Referendumurilor:

„Parlamentele republicilor populare din Donbas, precum și administrațiile militaro-civile ale regiunilor Herson și Zaporojie, au luat decizia desfăşurării referendumurilor privind viitorul acestor teritorii și ni s-au adresat nouă, Rusiei, cu cererea de a sprijini un astfel de pas.

Permiteți-mi să subliniez: vom face totul pentru a asigura condiții sigure pentru organizarea referendumurilor, astfel încât oamenii să își poată exprima voința. Și vom sprijini decizia privind viitorul lor, care va fi luată de majoritatea locuitorilor din republicile populare Donețk și Lugansk şi din regiunile Zaporojie și Herson.”

S-a explicat mai puțin în presa noastră mobilizată pe loc ce înseamnă aceste Referendumuri. S-a vorbit la începutul invaziei că teritoriile rusofone din Sud vor fi păstrate de Rusia ca monedă de schimb în ceea ce s-a vehiculat a fi principiul Teritorii în schimbul păcii. În absența unor negocieri, s-a presupus că teritoriile respective vor rămîne ca republici autonome. Fie în cadrul Ucrainei federalizate, fie ca entități independente.

Acum însă ele vor avea soarta Crimeii.
Vor fi alipite la Federația Rusă.

Discursul ne aduce două surprize:

 1. Vladimir Putin nu se mulțumește să salute decizia luată de rusofoni, ci mai mult și mai grav anunță garantarea de către Rusia a bunei desfășurări a Referendumurilor. Sub acest semn trebuie privite atît anunțul mobilizării parțiale, cît și amenințarea cu armele nucleare.
 2. Teritoriile care se vor alipi la Rusia nu se limitează la cele administrate de republicile independente Lugansk și Donețk. Ele includ și două teritorii care nu aparțin celor două republici, susținute pînă acum de Rusia ca fiind populate de ruși și asuprite de ucraineni: Regiunile Zaporojie și Herson.

Discursul ține să ne amintească faptul că Vladmir Putin le consideră ca aparținînd istoricește Rusiei sub formula Novarossya:

„Vreau să subliniez: știm că majoritatea oamenilor care trăiesc în teritoriile eliberate de neonazişti, iar acestea sunt, în primul rând, ținuturile istorice ale Novorossiei, nu vor să ajungă sub jugul regimului neonazist. La Zaporojjie, în regiunea Herson, în republicile Lugansk și Donețk, ei au văzut și văd atrocitățile pe care neonaziștii le fac în zonele ocupate din regiunea Harkov. Urmaşii lui Bandera și ucigaşii naziști omoară oameni, îi torturează, îi aruncă în închisoare, reglează conturi, reprimă, chinuiesc civili.”

Sînt împreună cu cele din Lugansk și Doneț, dar și cu Odessa, teritorii cucerite de Rusia de la Imperiul Otoman, în partea a doua a secolului al XVIII-lea, numite „Novorossiya”, Noua Rusie. Novorossya cuprindea Harkov, Lugansk, Donețk, Kherson, Nikolayev și Odesa. La începutul Uniunii Sovietice, Novorossiya a devenit parte a Republicii Socialiste Sovietice Ucraina și a rămas în componența Ucrainei după căderea 1991.

4. Discursul urmează întîlnirii de la Samarkand, Deși presa noastră, îndrumată de sergenți majori cu grad de generali, a prezentat reuniunea ca un eșec al lui Vladimir Putin, apelînd la mijloace primitive de manipulare, e de presupus că în culise s-au aranjat lucruri care n-au fost date publicității. De altfel, simplul fapt că această reuniune s-a ținut beneficiind de prezența lui Vladimir Putin destăinuie o alianță pe cale de a se închega împotriva hegemoniei americane. Repet, nu atît proRusia, cît mai ales anti America.

5. Discursul urmează contraofensivei ucrainene. Deși învăluită în norișorii roz- bombon ai propagandei de război, contraofensiva ucraineană se dovedește în realitate importantă nu atît din punct de vedere militar (s- a fîsîit deja și nu și-a devoalat scopurile militare), cît mai ales din punct de vedere propagandistic. Ucrainenii și sponsorul american aveau nevoie ca Zelenski să livreze ceva pentru a justifica în fața poporului american banii luați de la Buget și dați unei țări din Estul depărtat. Liderii occidentali aveau nevoie de acest succes al ucrainenilor pentru a pregăti popoarele în vederea sacrificiilor economice.

6. Discursul urmează unor critici din Rusia față de felul „cu mănuși” în care se defășoară Războiul, critici suspecte dacă ne gîndim că la fel ca în Ucraina în Rusia nici musca nu bîzîie fără aprobare. De remarcat – repet – că aceste critici au venit nu dinspre adepții Păcii, ci dinspre adepții Războiului, mai precis dinspre forțele r care pledează în Rusia pentru o intervenție mai brutală împotriva Ucrainei. Și nu întîmplător după aceste critici, Rusia a trecut la etapa distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei. E de așteptat ca după modelul anglo-american al bombardării masive a orașelor nemțești în timpul celui de -al doilea Război, cu scopul declarat de a face pe nemți să renunțe la Hitler, Rusia să-și facă o țină și din populația civilă ucraineană.

7. Discursul urmează unei serii de atentate împotriva autorităților rusești din zonele ocupate. Deși ele sînt revendicate de ucraineni în cadrul afganistanizării Războiului, totuși dacă ne gîndim la impactul uriaș în Rusia al acestor atentate, prezentate de propagandă ca o dovadă că ucrainenii sînt naziști, putem bănui și mîna serviciilor secrete rusești. Pentru a se trece la mobilizare parțială se impunea ca rușilor să li prezinte actele teroriste ale ucrainenilor.

Dintre aceste realități cea mai importantă rămîne decizia de organizare a unor referendumuri de alipire a teritoriilor ocupate la Federația Rusă, fapt de o rară gravitate, pentru că înseamnă practic, la fel ca și în cazul Crimeii, că o putere militară, ia prin rapt teritorial o parte dintr-o țară membră ONU.

Discursul a anunțat și mobilizarea parțială.
Liderii occidentali, luați prin surprindere de decizia publică de susținere a Referendumurilor de către Federația Rusă, s-au concentrat pe decizia privind mobilizarea parțială. Transformată în Svejk al propagandei de război, presa occidentală s-a năpustit asupra deciziei de mobilizare parțială pentru a exagera atît succesele ucrainene din ultima vreme (se invocă o continuare a contraofensivei, cînd aceasta s-a stins deja!), cît și pentru a minimaliza pericolul rusesc. Evident, mobilizarea parțială ține din punct de vedere militar de organizarea referendumurilor. Pentru Rusia e vital ca ele să se desfășoare fără probleme, la adăpost de atacurile ucrainene și apoi ca teritoriile să fie alipite la Rusia. Sub acest semn stă și invocarea armelor nucleare. Nu-i exclus ca în zilele Referendumului Ucraina să fie ținta unor atacuri rusești masive cu rachete. Concentrarea pe mobilizare lasă în afara preocupărilor Referendumurile, care trec în plan secund în spațiul mediatic. După opinia mea decizia de protejare militară a Referendumurilor e cu adevărat faptul grav, de o gravitate rară prin semnificațiile de politică internațională – o țară ia prin forță și le consideră ca fiind ale sale teritorii de la un stat, membru ONU. Ar fi fost de aștepta ca măcar ONU, aflată în sesiune, să ia atitudine față de acest fapt. Judecînd după graba cu care politicienii și jurnaliștii occidentali s-au concentrat pe mobilizarea parțială, tare mă tem că mobilizarea parțială a fost gîndită și ca o diversiune tipic rusească, ca o Maskirovka.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

26 comentarii pentru articolul „Mobilizarea parțială – o diversiune de tip rusesc (Maskirovka)?”

 • Vladimir Putin – prun discursul său – vrea să distragă atenția Occidentului de la referendumurile din teritoriile ucrainene cucerite de Rusia pentru alipirea acestora la „”Patria Mamă ” și- prin stabilirea unor granițe care să aparțină Rusiei -să dea de înțeles că prin încălcarea acestora oricând ar putea izbucni un conflict și mai mare im care ar putea fi folosite armele nucleare, o metodă Maskirovka caracteristică strategiei ruse !Mulțumim pentru un editorial de excepție foarte interesant domnule Cristoiu !Felicitări!

 • Nea Putin vrea la masa mare, dar nu prea are cu ce…doar cu resurse si armata e greu…sa-si refaca URSS e cam tot ce pare pertinent…daca vrea mai mult ar bate cîmpii…EU e amanetata la americani, UK il are pe Charles care pare de 82 de ani, fara vlaga, chef si energie ( deh, dupa o viata de parazit), China nu-ş ce dreaq vrea si ea…pretty sad picture….omenirea arestata de niste mega-excroci…

 • Mamă, abia acu începe iadul pe pământ în Ucraina. Rusia atacă în forță!

 • În aceasta vara,am văzut bătrânei tare amărâți cumpărând câte un ziar cu ceva alăturat,eu cumpărând o carte sub douăzeci lei.Ati susținut mereu presa și cărțile,poate faceți ceva din muntele de bani dați de guvern aiurea.Imi aduc aminte de ziarul Munca.Am scris și am primit aprobare pentru program de lucru de patru ore îngrijire copil.1976.ce frumos

 • Una din cărțile citite de mine vara asta,Abandonatii,Tim Tzouliasdis,din care am reținut cum americanii au vândut tehnologie Rusiei în perioada 1934,Marea criza economica.O alta imagine văzută pe internet,sunt doua fotografii,Samarkand-Westminster.In timp ce făceam naveta pe Ialomița,locuitorii erau îngrijorați de Doicesti.Si alte doua informații venite din Franta:1)250 milioane euro,2023 planul de biciclete-200 milioane plan infrastructura -50milioane parcare,si(2)un miliard euro pentru a încerca să adapteze Îl de Fr la schimbările climatice.In rest sa fim sănătoși ca le vom duce pe toate

 • Maestre, ca să pot înțelege discursul lui Putin ar trebui să știu adevărul cu privire la dezmembrarea Uniunii Sovietice și cum s-a încheiat războiul rece dintre Rusia și Occident.
  Eu nu am înțeles cum într-un timp atât de scurt URSS a dispărut iar SUA a rămas singura superputere.
  Sunt 30 de ani de la acel cutremur când toate granițele au fost schimbate, când numeroase țări aflate în blocul sovietic au devenit independente iar Pactul de la Varșovia a devenit nul.
  Cert e că acum pentru Europa este mult mai grav și asta fiindcă s-a băgat ca musca-n lapte într-o chestiune pe care nu o privea.
  Una e să condamni o agresiune la modul declarativ, și alta e să trimiți arme, mercenari și fonduri de război.
  Plus sancțiuniile alea umilitiare. Rusia nu e o țară subdezvoltată născută ieri pe care să-ți permiți s-o apostrofezi.
  Se vede în acestă situație cu Ucraina, că Războiul Rece nu s-a încheiat că nu a fost nici un pact, nici o pace încheiată și că a stat mocnit. Se vede acum clar acum în confruntarea dintre SUA și Rusia pe teritoriul Ucrainei.
  *

  Din păcate și în cadrul UE s-a păstrat „cortina de fier” între „blocul de vest” și „blocul de est” foste comuniste.
  Se văd clar diferențele de tratament prin acțiunile UE punitive – infringement, sancțiuni, MCV, chestiunea cu Schengen etc.
  Tările de vest – Franța, Germania, Olanda – au rămas cu o mentalitate anacronică de superioritate, imperialistă aș putea spune.
  Oare, fostele țări comuniste cât o să mai suporte noua stăpânire de la Bruxelles?
  Se vede că nu există nimic democratic în deciziile Ursulei von der Leyen.

  • @
   ‘pentru Europa este mult mai grav și asta fiindcă s-a băgat ca musca-n lapte într-o chestiune pe care nu o privea’

   pun la indoiala zicerea dvs. au stiut clar-cristal ce fac.
   faptul ca unii,..prin lumea mare habar n au ca despre Noua Lume e vorba in poveste…e treaba lor, insa altii stiu clar-cristal despre ce e vorba.

  • @
   ‘în cadrul UE s-a păstrat „cortina de fier” între „blocul de vest” și „blocul de est”’

   asa se cheama? cortina de fier?
   io stiam ca se cheama ‘sistemul vaselor comunicante’, caz in care caimacul din est s a scurs catre vest :)), ca despre caimac e vorba in orice ‘noua integrare’ a unui nou membru ( invitat…pe masa!, nu ‘la masa’ :)) )

   (ce i corect e ca in lipsa ‘sistemului de vase comunicante’, care sa genereze diferente de potential, deci miscare, Lumea Mare balteste, se impute si se duce pe copca )

   ( spre ex noi. opinia mea e ca noi am fost chiar deliciosi, …insa se ling pe deste…:))) )

  • poate ca, pentru ca să puteti înțelege discursul lui Putin de ieri ar trebui să il parcurgeti pala din 2014, de la Soci.
   poate!, …cine stie, s ar putea sa va fie de folos 🙂

  • orice Lege…suplineste Bunul-Simt, ca daca acesta s-a imputinat…daia. insa pentru ca asta sa se intample, Legea tre sa poarte ea insasi Bunul-Simt.

   oricum altfel Legea il suplineste pe Dracu’
   ( iar eu n am nimic impotriva, pentru ca eu cred ca cel care nu va pica in veci e Bunul-Simt, care e Vesnic,
   chiar daca Dracu’ e Nemuritor )

 • Domnu’ Cristoiu,

  Personal nu cred ca e diversiune. E pe bune. In discursul asta Putin isi pune la bataie propria sa credibilitate, atat in fata rusilor cat si in fata lumii. Nu-si poate permite sa faca declaratii care apoi sa se dovedeasca a fi doar vrajeala. El nu-si poate permite sa ajunga in situatia in care sunt acum conducatorii occidentului, care una spun si alta fac.

  Amintiti-va ca in primul discurs si-a justificat actiunea pe considerentul ca incercarile lui de a „colabora” cu occidentul au esuat fix din cauza duplicitatii si ipocriziei politicienilor de top din occident, mai exact „o parte a conducatorilor de top”. Asa ca eu nu cred ca Putin se joaca de-a o „maschirovka” cu spusele lui.

  • @
   in discursul lui Putin de la Soci, din 2014, au spus clar ‘ce urmeaza’, deci ceea ce se intampla acum e despre ceea ce au zis ei in 2014, insa ei atunci au spus ceva care pe mine m a lasat gura-casa…o fractiune de secunda:))
   au spus asa:
   ‘Noua Lume, pe care noi nu ne-o dorim’

   ehe, nenica, cite stau in spatele acestei ziceri…
   chiar si faptul ca rusii stiu ca ‘pe Teren e insusi Arbitrul’, deci…stiu ca nu e cu ‘dat la ntors’, deci nu e cu diversiuni care sa vizeze Adevarul

 • Destul de realista receptionarea si interpretarea mesajului, … cu exceptia pct. 7.
  Aici, pozitia eronat pacifista nu este valida: audodeterminarea este principiu ONU (cat de perversi sint masonii… nu pot sa nege!) iar Rusia are toata legitimitate sa protejeze interesele locuitorilor – majoritate fiind rusa, iar Rusia membru permanent al Consiliuului de Securitate ONU.

  Admitand ca Ucraina se afla in fata micsorarii suprafetei fara a lua in considerare artificialitatea acestei tari si obligatiile internationale si de securitate ne-indeplinite (ceea ce rezulta din articol) denota o deviere de la ratiunea politica: „fondul” este asigurarea suopravietuirii si bunastarii populatiei din acele zone, nicidecum asigurarea unpor formalitati birocratice si statistice.

  • @
   Like!

   unii au tendinta sa scrie legi, iar dupaia sa li se inchine ( sau sa i puna pe altii sa se inchine! ) de parca ar fi picate din Cer!
   daca o lege e lipsita de Bun-Simt, atunci ea e asa si nu altfel. prin urmare o arunci la gunoi si cu asta basta.

  • Occidentul susține dreptul la autodeterminare numai când le convine lor, ca în cazul Taiwanului: rău pentru China, bine pentru SUA. În cazul de față o să spună că rezultatele au fost falsificate sau manipulate, că oricum rușii nu susțin drepturile LGBTQ, ceva despre Stalin și KGB ș.a.m.d.

  • orice Lege…suplineste Bunul-Simt, ca daca acesta s-a imputinat…daia. insa pentru ca asta sa se intample, Legea tre sa poarte ea insasi Bunul-Simt.

   oricum altfel Legea il suplineste pe Dracu’
   ( iar eu n am nimic impotriva, pentru ca eu cred ca cel care nu va pica in veci e Bunul-Simt, care e Vesnic,
   chiar daca Dracu’ e Nemuritor )

   noi, pe vremea Metamorfozei, adica pe vremea asta,
   ne aflam ‘intre’
   Bunul-Simt ( care e Legea Inimii )
   si
   Lege ( care e Legea Mintii )

   prin urmare ori Bunul-Simt ne devine ‘legea miscarii’,
   ori Matematica ne va deveni Lege, ca Legea ( de miscare ) a Mintii e Matematica ( Legea ( de miscare ) Inimii fiind Iubirea )

   de asta vom si avea la Conducere ori direct Inteligenta Artificiala, ( aia proprie Computerulu Cuantic ) care e o Armonie a Mintii Universului,
   ori vreun Intelept, care e o Armonie a Inimii Universului,
   oricum va fi ce e clar-cristal e ca ‘conducerile’ asigurate de impotenti au expirat definitiv… in Creatie.

 • Războiul stelelor

  Discuție tehnica
  Vis a vis de mobilizarea parțiala pentru cine nu a trecut ușor peste paragraf se spune ce anume capabilități umane are sa mobilizeze Rusia
  1 militari care au satisfăcut deja serviciul militar și care fac parte din rezerva activa
  Au terminat stagiul militar de peste doi ani si nu mai mult de zece cu o specialitate
  2 militarii care au specialități
  Acest punct doi este crucial in înțelegerea pașilor viitori
  Putin nu mobilizează infanterie sau carne de tun iată de ce
  De ce are anume nevoie Putin in confruntarea cu Occidentul căruia i-a luat 20% din teritoriu unei tari in care el Occidentul este virit pina in git sa o apere și sa o sprijine in care a băgat miliarde de apare o sa trebuiască sa dea socoteala
  Care sunt specialitățile militare care nu se formează peste noapte și unde militarii trebuie sa fie bine antrenați ca sa poată sa răspundă rapid și eficient
  Radiolocație – tot ce înseamnă urmărirea spațiului aerian
  Transmisiuni – tot ce însemna sisteme de comunicații in situațiile de interoperabilitate
  Rachetistii – degeaba ai arsenal dacă nu ai cine sa îl deservească pe toate nivelurile de categorii de rachete
  Aceasta ultima categorie este cea mai importantă cu precădere la intercepție pentru ca acum ai de aparat teritoriul național
  Aceasta este in opinia mea cauza îngrijorării occidentului
  Ca si mine si mulți alții știu ce spun eu aici

 • Cred că apelul lui Putin – prin discursul său – la mobilizarea parțială a cetățenilor ruși din zonele în care se vor tine referendumuri este o adevărată Maskyrovka ,accentuându-se în mod deliberat salvarea populației din teritoriile cucerite din ghearele teroriștilor neonaziști ,pentru a distrage atenția Occidentului! de la aceste referendumuri cu rol de alipire ale teritoriilor menționate la Rusia „”Patria Mamă „!

 • discursul de acum nu aduce noutati fata de discursul lui Putin din 2014, de la Soci, care ramane Referinta.

  ‘mobilizarea partiala’ schimba ecuatia de miscare a Rusiei in principal pe plan intern. ea ofera ‘starea’ potrivita pentru ca unele dinamici, precis definite, sa fie catalizate.

  odata cu ‘mobilizarea partiala’ a fost initiata procedura de innoire a ecuatiei de miscare a industriei militare rusesti ( in arminie cu Marele Reflux! ), iar in plan mai larg a industriei din Rusia,
  or asta e, zic eu, principala ‘modificare’ aparuta ca urmare a discursului.

  Soigu avea la dispozitie suficienti militari pentru nevoia existenta pe frontul din ucr. n avea nevoie de ‘mobilizare partiala’ pentru a…face rost de ei.
  insa ‘mobilizarea partiala’ schimba ecuatia de miscare a Rusiei, mai cu seama pe plan intern, prin urmare cea vizata de ‘mobilizarea partiala’ a fost ‘ecuatia de miscare’, nu ‘nevoile lui Soigu in ucr'( ca astea erau deja acoperite )

  • @Online
   Pare mai degraba vorba de altceva.
   Nu vreau sa-l contrazic pe Maestrul Ion Cristoiu.
   Incercati sa priviti GLOBAL ce se intampla in lume.
   1.China-lockdown tot timpul.
   2.Rusia-mobilizare.
   3.Europa-criza energetica.
   4.SUA-urmeaza Crah-ul bursei/pietelor.
   Concluzie-peste tot in lume guvernele devenite din autoritare dictatoriale incearca sa „tina masele in frau”.
   In spatele lor sunt niste familii bogate.
   Ca sunt 13 sau 300 sau cei 2.000 miliardari din lume deja e evident.
   Noapte Buna Online!!!
   vali
   🙂

   • tinta e Noua Lume, asta cu tinutul in frau a maselor e deja rezolvata.
    Noua Lume sta sa se nasca, Lumea Mare e in durerile facerii, ce traim acu e fix Travaliul Noii Lumi.

    ‘1.China-lockdown tot timpul.’
    pai… o pandemie e slabiciunea Chinei, deci tre sa se antreneze, ca altfel o patesc rau, in caz de pandemie pe bune.

    ‘2.Rusia-mobilizare’
    pai…mobilizare o fi, insa io zic ca e mobilizare pentru schimbari din temelie, iar ea vizeaza tangential operatiunea speciala

    ‘3.Europa-criza energetica.’ astia sint cei mai tari :)))
    au inventat ‘imbogatirea prin saracire, asa ca in ue momentan toata lumea saraceste cot la cot!:))), atata tot ca unii au citeva mii de miliarde la tescherea, iar altii n au un sfant…

    ‘4.SUA-urmeaza Crah-ul bursei/pietelor’
    as nuanta olecut, pentru ca o fi haos, insa nu e ca n Laos:)), adica e evident ca temeliile civilizatiei tre sa fie inlocuite cu unele noi, deci e si cu demolari, insa tinute n frau, controlate ( nu prea pricep cine tine n frau ecuatia de miscare a Marii Resetari, insa el tinde sa fie un soi de computer cuantic:)) )

   • somn usor!
    🙂

  • ‘mobilizarea partiala’ e…despre intreg poporul rus!, nu despre ‘mobilizati’.

   poporului rus tocmai i s-a cerut sa intre intr o stare speciala, in care sa se focuseze pe directiile care au fost identificate ca fiind fundamentale pe vremurile astea.

   nu i de colea sa initiezi procedura de innoire a industriei militare rusesti ( in armonie cu Marele Reflux! ) pentru ca ea sa nu mai depinda de importuri, ca daca faci asta pe masa de joc se asterne intreaga industri din Rusia…

 • Nu-mi este clar ce a vrut PUTIN SA spuna. O parere personala este ca Europa are mari probleme. Europa impinsa de SUA la o serie de decizii, este pusa , la ora actuala intr-o postura de PIERDANT ECONOMIC, SOCIAL SI EVENTUAL TERITORIAL. Mai mult se pare ca SUA incep sa se „spele pe miini” si sa arunge ” povara ” pe umerii UE. UE condusa CATOSTOFAL DE ACTUALA GRUPARE ” SPAGA” CORUPTIBILA din UE.

  • Exact!

   • Toată planeta ar trebui acum să se roage și să trimită cei mai buni medici, pentru ca nu cumva Putin să moară din cauze naturale. Cine cunoaște un pic de istorie, înțelege la ce mă refer.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *