Începând din 13 noiembrie, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial

Mohammad Murad îi dă o replică acidă premierului Orban și îl acuză că sabotează turismul

Președintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc, Mohammad Murad, a reacționat după ce premierul Ludovic Orban l-a persiflat.

„Îmi permit să mă consider ca fiind unul din «năzdrăvanii» din turismul de pe litoral. Aș prefera să rămân năzdrăvan decât responsabil și poate chiar să merg până la limita de neseriozitate.
E ușor să iei decizii și, în special, când nici în trecutul tău, nici în prezent, nu ai înțeles ce înseamnă mediul de afaceri. Sunt convins că d-l prim-ministru este mult mai deștept decât noi toți și datorită acestui lucru este admirat de milioane de români. Dar nu putem neglija faptul că sunt sute de mii de români care au programat vacanțele pe litoralul românesc, iar astăzi sunt nevoiți să ceară înapoierea sumelor plătite în primăvară sau iarnă sau sunt îndrumați direct către Grecia, Turcia, Croația. D-le prim-ministru… sau mai degrabă aș întreba direct sursa despre această decizie. D-le Arafat, cum explicați faptul că românii care pleacă în Grecia sau Bulgaria nu sunt expuși unui risc epidemilogic și se pot întoarce fără probleme acasă, în schimb cei care vin pe litoral nu au aceleași condiții de a petrece o vacanță sau chiar v-a dus gândul că românii care au plecat din țară nu fac dialog și nu vorbesc cu gazdele lor? Motiv pentru care nu au nevoie de restricții. În limba română, acestu lucru se numește sabotaj, deoarece favorizați indirect concurența față de produsul autohton. Promisiunea făcută acum 3 săptămâni de d-l prim-ministru am luat-o în serios și am fost încântat de dialogul constructiv purtat. Aflându-ne într-o clădire simbolică pentru noi toți, niciodată nu aș fi crezut că promisiunile sunt niște vorbe în vânt, dar recunosc faptul că m-am simțit onorat să fac o poza lângă dvs. d-le prim-ministru. Am crezut că am fost bine înțeles și că avem parte de un parteneriat funcțional, dar din păcate am uitat că vorbesc cu un politician așa cum s-a întâmplat de 30 de ani în România.
Ce facem cu cei care sosesc luni pe litoral pe sistemul all-inclusive? Ce să le răspundem la multitudinea de întrebări? Cu ce ne-a ajutat guvernul în această perioadă dificilă? Și vorbesc în numele a zeci de mii de salariați care asteaptă o soluție pentru a se întoarce la muncă. În orice caz am aleg să rămân în echipa «năzdrăvanilor» decât în echipa care promite și uită”, a scris omul de afaceri pe Facebook.

Miercuri premierul a avut o reacție nervoasă după ce a fost întrebat de măsurile pe care le ia ca urmare a faptului că patronatele din turism au anunțat că vor da în judecată Guvernul pentru subminarea economiei naţionale dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie.
„Ce patronate din turism au dat această declaraţie? Patronatele din turism sunt foarte multe. Există mai multe asociaţii patronale în turism cu care eu am avut un dialog constant. Că se mai naşte câte un năzdrăvan care spune… V-o spun foarte clar, pe evaluarea de risc epidemiologic, restaurantele în spaţii închise prezintă un risc epidemiologic major, din cauza, pe de o parte, a numărului mare de persoane care stau în restaurant, a timpului mare petrecut, că şi acesta este un element după care judeci riscul epidemiologic, a faptului că nu se poate purta mască, pentru că dacă mănânci, dacă serveşti masa, normal, nu poţi să porţi mască şi datorită razei de răspândire a virusului, deci particulele care sunt scoase afară au o rază de răspândire până la şase metri, adică pot să infecteze persoane care se află la masă pe o rază de şase metri. Acesta este adevărul, pe evaluarea de risc epidemiologic: deschiderea restaurantelor în spaţii închise prematură poate să ducă la o creştere a numărului de infecţii”, a declarat premierul.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

2 comentarii pentru articolul „Mohammad Murad îi dă o replică acidă premierului Orban și îl acuză că sabotează turismul”

  • Ce nu stie Murad e ca iohanita are catusele,iar daca il mai critica mult pe Orban,s ar putea sa i insceneze Sistemul niste dosarele de numa numa,inventate sau nu.Ma uitam,azi a crescut numarul de infectari brusc,pentru ca baietii pur si simplu au testat mai multi indivizi,ca sa iasa un numar mai mare de infectari,si asfel sa puna presiune pe PSD isti sa voteze prelungirea starii de alerta.Daca nici aceasta”crestere” de cazuri nu i convinge pe PSD ei sa voteze prelungirea starii de alerta,se vor deschide asa ,din senin,vreo 2 3 dosare ale unor lideri PSD ,in asa fel incat PSD sa „colaboreze”,asa ca „rezolva” baietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *