Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Natura, piatra de temelie a culturii japoneze

Un hotel înalt cu etaje superioare din lemn a fost inaugurat în Sapporo, iar operatorul, Mitsubishi Estate Co., a declarat că, cea mai mare parte din lemnul folosit la construcția clădirii de 11 etaje provine din Hokkaido. Ultimele trei etaje ale hotelului Royal Park Canvas Sapporo Odori Park sunt realizate din lemn, în timp ce etajul 8 este o construcție hibridă din beton armat și lemn, iar primele șapte etaje sunt realizate din beton armat. Compania speră ca hotelul, care a fost inaugurat vineri, să promoveze probleme de mediu precum decarbonizarea și producția locală pentru consumul local. Aproximativ 80% din lemnul folosit în construcție pentru grinzi și pereți a fost produs în Hokkaido, iar pentru etaje s-a folosit lemn stratificat încrucișat pentru a se asigura rezistența structurală.

Compania a construit primul condominiu (structură de clădire împărțită în mai multe unități care sunt fiecare deținute separat, înconjurate de zone comune care sunt deținute în comun), hibrid din lemn de mare înălțime din țară, în Sendai, în anul 2019. De asemenea, Mitsubishi Estate a înființat, anul trecut, o companie pentru a furniza materiale de construcție realizate din lemn național. Materialele de construcție din lemn au o amprentă de carbon mai mică decât betonul armat. Construcția de clădiri din lemn de înălțime medie și mare este de așteptat să crească în viitor, ca urmare a promulgării, în luna octombrie, a unei legislații de promovare a utilizării lemnului de proveniență națională în clădirile private, care a facilitat obținerea de sprijin din partea guvernului național și a celui local. Amenajat în anul 1871, cu bulevarde largi, mărginite de copaci care se intersectează în unghiuri drepte, orașul Sapporo a devenit capitala prefecturii, în anul 1886. Dezvoltarea sa timpurie se datorează biroului de colonizare al guvernului. În prezent, orașul este un centru comercial important, având ca port de desfacere Otaru, pe Marea Japoniei. Principalele industrii sunt producția de produse alimentare, tăierea de cherestea, tipărirea și publicarea. Centru al căilor ferate naționale, Sapporo folosește aeroportul Chitose pentru zborurile interne. Sub Tsugaru-kaikyō (Strâmtoarea Tsugaru), un tunel submarin a fost inaugurat în anul 1988. Fiind totodată un centru popular pentru schi și sporturi de iarnă, Sapporo a fost locul unde s-au desfășurat Jocurile Olimpice de iarnă din anul 1972. Orașul are, de asemenea, frumoase grădini botanice.

Nu trebuie să uităm de faptul că Japonia este renumită pentru templele și sanctuarele sale străvechi, dar știați că aici se află și cele mai vechi trei hoteluri din lume? Cu o vechime de peste o mie de ani, aceste hanuri istorice nu sunt doar cele mai vechi hoteluri din lume, ci și cele mai vechi trei companii de orice fel din lume! Hoshi Ryokan este un han tradițional japonez situat în zona Awazu Onsen din Komatsu, în prefectura Ishikawa. Hanul istoric a fost fondat în anul 718, ceea ce îl face al treilea cel mai vechi han din Japonia și din lume. Acest hotel nu este doar cu tradiție, ci și originile sale sunt divine. Potrivit legendei, zeul Muntelui Hakusan a vizitat un preot budist, spunându-i să descopere un izvor termal subteran într-un sat din apropiere. Izvorul termal a fost găsit, iar preotul i-a cerut discipolului său, Garyo Saskiri, să construiască și să administreze un centru spa în acel loc. Familia sa, cunoscută sub numele de Hoshi, deține și administrează de atunci hotelul din Komatsu, timpul trecând peste 46 de generații. Un alt loc neafectat de trecerea timpului este Sennen no Yu Koman, un hotel elegant cu izvoare termale, situat în faimosul oraș stațiune Kinosaki Onsen din prefectura Hyogo. Hotelul istoric ocupă o clădire tradițională din lemn și este al doilea cel mai vechi hotel din lume, împlinind 1.300 de ani în 2017. O altă locație spectaculoasă, Onsen Keiunkan se mândrește cu o istorie de peste 1.300 de ani, ceea ce îl face cel mai vechi han cu izvoare termale din lume și îi conferă un loc în Cartea Recordurilor Guinness drept fiind cel mai vechi hotel din lume. Datând din anul 705, al doilea an al Epocii Keiun (704-708), acest hotel rafinat cu izvoare termale este situat în mod pitoresc la poalele Alpilor Japonezi din sudul țării, în prefectura Yamanashi. Numele Keiunkan provine de la fondarea sa în Era Keiun de către Fujiwara Mahito. De-a lungul secolelor a fost un loc popular și a găzduit o gamă largă de oaspeți, de la samurai și shoguni la politicieni și împărați. Acest loc uimitor a fost operat de către 52 de generații ale aceleiași familii de la înființare încoace, făurind o bucată minunată de istorie.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Natura, piatra de temelie a culturii japoneze”

  • Formidabila prezentarea dumneavoastra felicitari pentru eleganta si rafinamentul materialului, iar titlul adoptat de catre dumneavoastra este mai mult decat sugestiv.
    Am sa va prezint si o alta fateta pe acelasi subiect, in anul 2019 s a dezlantuit in presa asrevita PSD ului o campanie de presa in care FIREA GABRIELA PANDELE era in rol de portavoce publica sustinand combatarea insectei tigrul platanului de taierea acestor copaci ce erau vinovatii de serviciu.
    In realitatea putinele zone verzi dintre blocurile din Bucuresti trebuiau sa fie desfiintate pentru a se aproba contructiile hidoase de tipul celor din tarile sub dezvoltate in mijlocul blocurilor construite de comunisti.
    Exact in acea perioada am fost la Praga, unde ca sa vezi platanii sunt ingrijiti, monitorizati iar la hotelul unde am stat nu erau plase la geam, inutil sa va descriu ca pe acolo trece Valtava =raul sau fluviul , insa nu am vazut sau simtit nici o urma de tantar sau tigru al platanului.
    Iar intr o deplasare ulterioara in Braga, zona religioasa a Portugaliei, am vazut cu cata grija sunt pastrati copacii, adusi din fostele colonii, exitand un cult pentru prezervarea naturii.
    Am venit inapoi in tara, unde pe Aeroportul Otopeni stirile sau mas media prelua obsesiv mesajul doamnei actuale senator PSD Firea Gabriela Firea despre cat de periculosi sunt platanii ca de acolo vin problemele bucurestenielor cu deja celebrul tigru al platanului, iar pentru useful idiots probabil ca asta conta, ca aveau un dusman in personaa naturii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *