Liderii coaliției PSD-PNL au decis ca medicul Cătălin Cîrstoiu să fie candidat comun la Primăria București

Nausica recomandă. Cu sau fără mască, primăvara-vara vine cu roz-bombon

De foarte mult timp nu am mai discutat despre modă, subiectul preferat al sufletului meu. Dacă, la fiecare sfârșit de an, participam la emisiuni sau dădeam interviuri despre tendințe și trenduri, 2020 mi-a oprit elanul și dorința. De ce? Pentru că vezi atât de multă stopare în tendințe, atât de multă decență și normalitate, pe care noi le-am mai trăit prin anii 90.

Suntem în mijlocul unei crize mondiale, care a afectat aproape toate tipurile de business din lume. O industrie grav afectată este și cea a hainelor. Producătorii din industria textilă sunt extrem de afectați, vânzările scăzând cu aproape 45 la sută pe întreg mapamondul. De ce? Ce să faci cu haine în vremuri de pandemie? Unde ieși? La restaurant – nu, la muncă – nu (faci telemuncă), ai vreun eveniment? – nu.
Moda, deci, este foarte afectată de această criză. Însă, viața merge mai departe și ne rămâne speranța revenirii la normalitate.

Să vorbim, așadar, despre tendințele acestui sezon de primăvară-vară 2021. Ce purtăm? Vedem colecții mai puțin excentrice, mai angrenate în decent, mai reținute, vedem colecții minimaliste ce se potrivesc tuturor genurilor și generațiilor.

E un return to 90, simplu, linii clare, transparențe subtile, măști ce nu vor dispărea, vor face parte din viața noastră, purtăm roz bombon, pentru a ne aduce energie și tinerețe, galben și gri sau argintiu, fiind o infuzie de paiete și strălucire, purtăm piele, geci de piele și renunțăm la sacouri, îndrăznim să purtăm pantaloni scurți și chiar fuste, ne vom pierde în ținute de un alb complet, fie din materiale luxoase, fie chiar și din cele uzuale, vom purta treninguri în cele mai diverse combinații. Romantismul ni-l vom transpune prin rochii lungi și vaporoase, sclipitoare și pline de feminitate, prin mâneci bufante în foarte multe variațiuni. Revin în forță taliile coborâte, atât ale pantalonilor, cât și ale fustelor. Puțină dezgolire a șoldurilor nu strică!

Mi-am amintit că în primul meu an de facultate, 93/94, purtam bluze din plasă, bocanci, pantaloni scurți, chiar rochii de plasă. Ei, bine, toate acestea revin în moda acestui an.
Nu știm cum vom interacționa cu minunatele colecții, dacă doar virtual sau poate în normalitatea trecutului, însă e bine să ne bucurăm de frumos.

Revine moda anilor 90


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *