Alegeri locale, rezultate parțiale: – Consilii locale: PSD – 36,26%, PNL – 29,41%, AUR – 9,35% – Primari: PSD – 38,47%, PNL – 32,72%, AUR – 6,29%

Nicolae Rădescu a fugit din ţară cu acceptul ruşilor?

***Criza memoriei efective

După Sir Alvin Toffler din eseul „Şocul viitorului“, în viaţa omului modern perindarea obiectelor, locurilor, oamenilor e mult mai rapidă ca altădată. Cu alte cuvinte, omul modern nu mai e legat sufleteşte de nimic. Sentimentalisme de genul „casa mea dragă“, „locul în care m-am născut“, „cărţile mele“ vor trece nu peste mult timp într-o desuetudine ridicol-înduieşătoare, asemenea ipostazelor focoase ale junilor primi de prin 1924-1929.

E firesc să ne punem însă întrebarea:

Dar cu memoria scriitorului cum rămîne?

Căci noi, oamenii tradiţionali asta ştim din cărţile noastre tradiţionale, cărţi de care – lipsiţi de orice simţ al ridicolului – ne simţim legaţi pînă la înduioşare:

Că memoria scriitorului înseamnă întîi şi întîi oamenii, obiectele şi locurile de care s-a ataşat în copilărie.

Din ce se va mai alcătui memoria afectivă a scriitorului dacă omul modern e un om fără legături sufleteşti, precum cel dinainte ca omul să devină „homo sapiens“?

*** Credinţă

Citind „Capra cu trei iezi“ de Ion Creangă, mulți copii cred că, pilindu-şi dinţii şi limba, ţi se subţiază glasul.

Influenţa literaturii asupra vieţii!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *