Cătălin Cîrstoiu nu se retrage: ”Mandatul meu a fost, este şi va rămâne pe masa coaliţiei”

Noapte bună, rațiune!

Ordonanţa de urgență a Guvernului nr. 63/2020 (pentru organizarea și desfășurarea unor campanii de informare publică în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19) a stârnit furioase nedumeriri și nopți fără somn! Ca jurnalist vechi, încerc să înțeleg decizia Guvernului Orban, DE A DA BANI MASS-MEDIEI, ca răspuns la iniţiativa UE de a acoperi seceta de informație și a românilor, preocupați să înţeleagă noile realități în care vieţuiesc! 40 de milioane euro scoși din „pușculița” Executivului, ar fi trebuit să fie dăruite, după puteri, trusturilor de presă şi publicațiilor mari sau mici, pentru că fiecare pe zona lor de influență INFORMEAZĂ! NU S-A ÎNTÂMPLAT AȘA!!!

Abonații la cașcaval au înghițit aproape tot (nu punem în discuţie „jurnaliștii cinstiţi și profesioniști care au apelat la acest ajutor”), în timp ce publicaţii care supravieţuiesc de 19 ani pe BANII CITITORILOR, AU PRIMIT… NIMIC! Gazeta Munteniei se socotește nedreptăţită!!! Ca publicaţie, a dat statului român taxe şi impozite, iar oamenilor, informație de INTERES LOCAL și REGIONAL. De 19 ani, „fără sincope” sau „târguieli”. Ziarul regional “Gazeta Munteniei” putea face la nivel zonal aceleași servicii pe care alte ziare le fac pe banii statului. La un preț corespunzător forței sale de convingere şi de distribuire. Noi, jurnaliștii cu state vechi de serviciu nu CONTĂM?

Credem că Ministerul Culturii, va trebui să găsească dreapta balanţă în judecarea acestei crunte discriminări! Nu ne substituim autorităţii Ministerului. Nu oferim soluții, dar credem că merită analizat cum o parte din presă a luat grosul banilor, iar altă parte REZISTENTĂ la LIPSURI de tot felul, NIMIC SAU APROAPE NIMIC!

Deși existăm pe piaţă. NE SPRIJINĂ CINEVA? Sau …”AICI NU STĂ NIMENI”. Dipl. ing. jurnalist FLORENŢ MOCANU, director editor al ziarului regional ‟Gazeta Munteniei”, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Noapte bună, rațiune!”

  • Mulțumesc maestrului Ion Cristoiu pentru grija manifestată faţă de PRESA REGIONALĂ ŞI LOCALĂ, publicând pe prestigiosul sau blog comunicatul de presă, NOAPTE BUNĂ, RAȚIUNE! E vorba de empatia maestrului faţă de confrații din teritoriu lăsați la voia destinului întro perioadă în care guvernul ORBAN (în vară) promitea sprijin cetățenilor angrenați în activități private de tip gazetăresc!
    Prin amabilitatea domniei voastre de a extinde la nivel național opinia gazetei noastre ne daţi un imbold camaraderesc de a continua munca noastră în ciuda tuturor opreliștilor! Vă asigurăm de profundul nostru respect şi de sinceră admiraţie pentru tot ce faceţi!
    Dipl. ing. jurnalist FLORENŢ MOCANU, director editor al ziarului regional ‟Gazeta Munteniei”, membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), membru al Societăţii Scriitorilor Târgovişteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *