Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Noi bizarerii la 45 de zile de la finalul Olimpiadei japoneze

La o lună și jumătate de la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice de vară din Japonia, această ediție are noi elemente ciudate.
Spre exemplu, abia acum avem un cuvânt de salut din partea șefului mișcării olimpice pentru poporul nipon, precum și câteva concluzii.

Președintele CIO a mulțumit tuturor participanților la JO Tokyo 2020, a vorbit despre aceste Jocuri ca despre simbolul speranței, solidarității și păcii. Totodată, Bach a vorbit în scrisoare și despre Beijing 2022 și despre faptul că în octombrie va apărea primul Playbook și primele contramăsuri COVID – 19 pentru Jocurile de iarnă, despre faptul că CIO pune la dispoziție, la cerere, tuturor Comitetelor Olimpice și Paralimpice Naționale, vaccinuri.
Scrisoarea a fost publicată pe site-ul: https://olympics.com/athlete365/

Redăm textul integral al acestei scrisori:

„Dragi prieteni și colegi,
Dragi președinți și prieteni,
Dragi sportivi,

La puțin peste o lună de la ceremonia de închidere a Jocurilor Olimpice Tokyo 2020, sper că această scrisoare vă va găsi în stare bună de sănătate și de spirit.
Am putut face ca primele Jocuri Olimpice amânate să devină realitate doar datorită sprijinului unificat și puternic al tuturor celor din comunitatea noastră olimpică. Acest lucru este cu atât mai remarcabil, având în vedere numeroasele provocări pe care le-am avut de înfruntat în ultimele luni ale pandemiei.

Prin urmare, vă rog să acceptați mulțumirile și recunoștința mea din inimă pentru contribuția și dedicația valoroasă la succesul acestor Jocuri Olimpice. Acestea au fost Jocuri Olimpice fără precedent și a fost nevoie de un efort imens din partea tuturor pentru ca acestea să se întâmple într-un mod sigur pentru toată lumea.

Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au fost Jocurile Olimpice ale speranței, solidaritatății și păcii. Sportivii din toate cele 33 de sporturi olimpice, din cele 205 de Comitete Olimpice Naționale și Echipa Olimpică pentru Refugiați ai CIO, au trimis acest mesaj răsunător de la Tokyo către lume.

Cei mai buni sportivi din lume ne-au inspirat cu momente de neuitat. Pentru prima dată de când a început pandemia, lumea s-a reunit prin puterea sportului și realizările sportivilor. În acest fel, Jocurile Olimpice Tokyo 2020 au dat lumii speranța atât de necesară în aceste vremuri dificile. Iată ce înseamnă Jocurile Olimpice: reunirea lumii în pace și solidaritate și acordarea credinței omenirii în viitor.

Acum avem ocazia unică de a întări din nou acest mesaj olimpic în doar câteva luni. Odată cu apropierea iernii, accentul nostru este acum pe deplin pregătirile pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022.

Deși pandemia este departe de a se fi încheiat, aș dori să vă asigur că, împreună cu partenerii și prietenii noștri chinezi, nu scutim niciun efort pentru a face aceste Jocuri Olimpice de Iarnă sigure pentru toată lumea. Așa cum am făcut la Tokyo, punem în aplicare contramăsuri riguroase COVID-19 pentru a asigura sănătatea și siguranța tuturor participanților olimpici la Beijing. Continuăm să fim ghidați în acest sens de sfaturile științifice ale Organizației Mondiale a Sănătății și ale experților internaționali. Prima ediție a Playbooks pentru Beijing, care prezintă toate contramăsurile pentru fiecare grup de părți interesate, este programată să fie publicată în octombrie.

În acest context, mă bucur să vă anunț că, de asemenea, pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 vom avea un program de vaccinare, care a funcționat atât de eficient pentru Tokyo. Aceasta înseamnă că vom sprijini încă o dată părțile interesate, punând vaccinurile la dispoziția tuturor participanților olimpici înainte de Beijing, în conformitate cu reglementările naționale.

Deja aș dori să încurajez Comitetele Olimpice Naționale care necesită doze suplimentare de vaccin pentru delegațiile lor, Comitetele Paralimpice Naționale și alte părți olimpice interesate de pe teritoriul lor, să informeze departamentul nostru de relații cu Comitetele Naționale cât mai curând posibil, astfel încât să putem aloca cele necesare.

Cooperarea excelentă de care ne bucurăm cu partenerii și prietenii noștri chinezi, precum și cu autoritățile competente din domeniul sănătății chineze, ne oferă tuturor o mare încredere că vom avea din nou Jocuri Olimpice sigure.

În aceste vremuri dificile pe care le trăim, vedem cât de relevantă este misiunea generală a Jocurilor Olimpice de a uni lumea prin competiție pașnică. Jocurile Olimpice transmit acest mesaj de pace, unitate și solidaritate, indiferent de locul în care au loc. Puterea Jocurilor Olimpice este universalitatea lor. Acesta este motivul pentru care Jocurile Olimpice aparțin întregii omeniri. Prin urmare, regulile Cartei noastre olimpice garantează drepturi egale pentru toată lumea la orice ediție a Jocurilor Olimpice. Numai astfel Jocurile Olimpice pot deveni cel mai puternic simbol al unității din lume în toată diversitatea noastră.

În săptămânile și lunile dinaintea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022, sper foarte mult că putem conta în continuare pe sprijinul dumneavoastră de dragul tuturor sportivilor care se pregătesc atât de greu pentru a-și îndeplini visul olimpic. Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022 vin într-un moment important pentru a aduce lumea împreună în spiritul olimpic al păcii, solidarității și unității. Din nou, sportivii acestor Jocuri Olimpice vor transmite lumii acest mesaj al puterii unificatoare a sportului. Acesta este motivul pentru care sportivii merită sprijinul nostru maxim pentru a ne asigura că se pot pregăti și pot concura în cele mai bune condiții posibile din toate punctele de vedere.

În acest spirit olimpic, aștept cu nerăbdare să continuăm apelurile noastre de consultare a părților interesate, care s-au dovedit a fi un format fructuos pentru a ne schimba punctele de vedere și pentru a stabili cursul următor pentru comunitatea noastră olimpică.

Aștept cu nerăbdare această mare plăcere de a vorbi din nou cu voi foarte curând!”

Mai este puțin și vine altă olimpiadă bizară. De iarnă!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *