Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal, după ce a învins Anglia în Finală cu scorul de 2-1

Nu cumva Mihai Fifor a fost trimis la MAI ca să ascundă adevărul în Cazul Caracal?

Nu-l cunosc pe Alexandru Cumpănașu. Nu-mi dau seama de dedesubturile intervenției sale în Cazul Caracal. Pot spune însă, ca Istoric al clipei, că această intervenție, unică în postdecembrism prin efectele sale, ar trebui salutată de toți jurnaliștii civili din România lui 2019. Spun, civili, pentru că, în timp ce în primii ani postdecembriști, aveam jurnaliști închinați sacului cu bani al noilor îmbogățiți, după 2004, au apărut și s-au răspîndit jurnaliștii închinați ordinelor date de Serviciile secrete, cele care sub mandatul lui Traian Băsescu s-au pregătit pentru a pune mîna pe putere sub mandatul lui Klaus Iohannis. Așa s-a născut categoria jurnaliștilor cu epoleți. Unii dintre ei fac parte din Unități militare care sînt trusturi de presă, televiziuni de știri, site-uri, toate finanțate din fonduri obscure. Alții sînt fac parte din gherete. Nu în ultimul rînd, jurnaliști cu epoleți sînt și în mișcare, de la un trust la altul, în funcție de comandă. Acești jurnaliști, porecliți și acoperiți, deși cu mici excepție sînt niște fripturiști, l-au atacat pe Alexandru Cumpănașu cu sălbăticie. Nu de alta, dar intervențiile sale au lovit campania securistică de mușamalizare a adevărului în cazul Caracal prin concentrarea anchetei și a manipulării media pe teza Asasinului singuratic, pe zi ce trece tot mai Monstru.

Vineri, 9 august 2019, Alexandru Cumpănașu a scris pe Facebook printre altele:

„Publicarea de urgenta a Raportului ofiterului de politie care a vorbit de pe telefonul personal cu Alexandra. Noi (familia) am facut tot ce am putut pt a ajuta Parchetul si MAI atat cu informatii cat si cu solicitarea catre STS a conversatiilor acestei EROINE a unui intreg popor astazi fara sa-si doreasca o clipa. Daca nu va fi facut public vom depune cerere oficiala pt avea acces la el ca parte (victima) in tot acest COSMAR.”

Față de această solicitare, ca jurnalist care m-am ocupat de Diversiunea Monstrul cu butoiul, cu aceeași seriozitate cu care m-am ocupat de de Diversiunea Teroriștii din decembrie 1989, îmi permit să scriu următoarele:

1.
În timp ce Nicolae Moga a desecretizat Raportul prezentat în CSAT sub titlul, RAPORT cu rezultatul verificărilor privind modul de acțiune al structurilor MAI, în cazul dispariției minorei MĂCEŞANU ALEXANDRA MIHAELA (l-am reprodus într-un număr anterior al cristoiublog.ro,) noul șef al STS, despre care, evident, nu știm cine e, instituția rămînînd mai departe eminamente securistică, refuză să desecretizeze Raportul STS, prezentat în CSAT. Dar nu numai atît. Ionel Vasilca a demisionat fără a recunoaște responsabilitatea criminală a STS în tragedia de la Caracal. Dispecera care se răstea țățește la Alexandra a fost dată afară? A fost pusă sub acuzare pentru complicitate la crimă?

2.
Raportul MAI se referă la două convorbiri ale polițiștilor din Caracal cu Alexandra de pe telefoanele lor personale, după ce 112 a încheia dialogul cu Alexandra, mințind apoi că fata n-a mai răspuns la telefoanele lor, deși ei au sunat-o de 9 ori. Cînd și cum au sunat-o cînd Alexandra a răspuns totuși apelurilor făcute de cei doi polițiști. E vorba, așadar, de două Rapoarte și nu de unul. Textul din Raportul MAI despre cele două telefoane e acesta:
„În vederea obţinerii de detalii suplimentare legate de locaţie, agent şef principal Neagoe Florentin a solicitat dispecerului Poliţiei Municipiului Caracal comunicarea numărului de telefon al victimei, după care a apelat-o la ora 11.13, de pe telefonul personal, şi a purtat o discuţie cu aceasta, ocazie cu care i-a indicat mai multe detalii despre locaţia unde se afla şi a comunicat adresa de pe cartea de vizită care aparţinea unui inginer de cadastru, pe nume Popescu Lucian. De asemenea, minora a dat mai multe detalii legate de curtea imobilului în care se afla şi a precizat că nu poate părăsi locaţia întrucât în curte se află un câine lup de care îi este teamă.
Întrucât a existat o neconcordanţă între adresa indicată de victima şi cea unde se afla aceasta, agenţii de poliţie susmenţionaţi au revenit la Poliţia Municipiului Caracal şi au raportat evenimentul şefului Biroului Investigații Criminale, comisar de poliţie Pistol Constantin.
La ora 11.29, apelanta a fost din nou sunată de pe telefonul agentului de poliţie Neagoe Florentin, ocazie cu care comisar Pistol Constantin a încercat să obţină informaţii legate de locaţia în care se află.
Cu ocazia discuţiei telefonice, polițistul a încercat să o calmeze pe fată şi i-a cerut să-i spună dacă ştie unde se află şi ce vede în jurul ei. Acesta a relatat că este sechestrată într-o casă de un bărbat care în acel moment nu se afla lângă ea, fiind plecat la farmacie să cumpere cremă pentru a-i trata rănile provocate la mâini. Totodată, victima a precizat că în acea curte se afla un brad, un nuc, o maşină platformă cu fiare vechi, un autoturism gri şi mai mulţi câini lupi dezlegaţi. În continuare, poliţistul a întrebat-o dacă are reţea internet pe telefonul de pe care vorbeşte şi răspunsul a fost negativ. Tot cu ocazia convorbirii, şeful biroului i-a solicitat să-i comunice culoarea gardului şi dacă poate să iasă din casă și din curte. Cea în cauză a răspuns că gardul este din metal de culoare roşie şi nu poate ieşi din încăperea respectivă întrucât este legată şi afară sunt câini lupi. Conform raportului poliţistului, în acest timp, pe fondal, se auzea lătrat de câini, iar fata a afirmat că nu mai poate vorbi întrucât a revenit bărbatul.
Din discuţie cea în cauză a precizat că s-ar afla în cartierul Protoşeni din Caracal şi că a fost violată de bărbat.”

Ce observăm din lectura acestui text?

 • Că mai ales convorbirea celui de-al doilea polițist e crucială pentru lămurirea misterelor care continuă să existe în legătură cu ceea ce s-a întîmplat de adevăratelea în casa lui Gheorghe Dincă și în soarta Alexandrei.
 • Că despre această convorbire, opinia publică de la noi a aflat, prin intermediul textului din Raport, că a fost consemnată de Constantin Pistol într-un Raport, care Raport a fost sintetizat în Raportul Corpului de control. Deși în cel puțin două rînduri am apelat prin tv la Mihai Fifor, nici pînă în acest moment ministrul interimar n-a răspuns la cîteva întrebări puse de mine în numele românilor care plătesc taxe și impozite:
  Polițistul a scris Raportul înainte de declanșarea Scandalului, la ordinele Corpului de control, sau înainte, în ziua de 25 iulie 2019 imediat după convorbirea cu Alexandra?

Textul din Raport MAI redă succint conținutul Raportului lui Pistol. Cel care a scris Raportul MAI a mai pus de la el sau a eliminat anumite lucruri din Raportul polițistului? Într-un cuvînt, cît de bine reflectă Raportul MAI Raportul polițistului? Despre convorbire, cei din Corpul de control au stat de vorbă cu Pistol? Dar Nicolae Moga, cînd s-a dus la Caracal, a stat de vorbă despre convorbire cu Pistol? Dacă da, ce i-a zis Pistol c-a zis fata și mai ales ce impresie i-a făcut convorbirea?

3.
Deși convorbirea e crucială pentru opinia publică, Mihai Fifor refuză să desecretizeze Raportul lui Pistol. Mai grav. Lui Constantin Pistol i s-a înterzis să răspundă întrebărilor Presei.

În concluzie, raportînd secretomania lui Mihai Fifor la deschiderea lui Nicolae Moga, ne putem întreba:
Nu cumva Mihai Fifor a fost trimis la MAI ca să ascundă adevărul?
Pînă cînd nu se desecretizează cele două Rapoarte ale polițiștilor și nu se dau amănunte despre convorbiri într-o conferință de presă, întrebarea rămîne, chiar dacă despre Mihai Fifor continui să am o părere bună.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

28 comentarii pentru articolul „Nu cumva Mihai Fifor a fost trimis la MAI ca să ascundă adevărul în Cazul Caracal?”

 • Băi buddy, tu cate conturi ai, că văd că bagasi in postare același link care-l băgâ, mai sus , Dr Q ?
  Iti mai dau niste niveluri, care par a fi tot ale tale !
  Așa că mai du-te in Pacea Liniștii Mele !
  Cât despre telefon … mai „studiază”, sau dacă nu întreabă un prieten, d’ăla cu ceafa groasă !
  Chiar azi a apărut pe s p s ceea ce spus eu !!!
  Hai, să … „faci ca puiul”, buddy ❗❗❗

 • Nu e din tabara lui Trump – Klemm e cu gasca pedofil-sodomist -globalista „democrata” .
  Trump are mari probleme cu paduchii neomarxisti in SUA. Ultimele atentate ar fi niste diversiuni puse la cale de „deep state” pentru a-l forta pe Trump sa confiste armele polulatiei , si a crea haos inainte de alegeri. America are probleme mari economice din cauza bulelor speculative , a mecanismelor de „quantitative easing” si mai nou este impinsa de Trump intr-un razboi economic cu china si intr-un razboi al sanctiunilor economice cu multe natiuni.
  Vedeti cum sta treabacu arestarea traficantului pedofil Epstein , cu cele peste 100.000 de „sealed indictments” si timeline-ul lui „Q”…

  • Cireasa de pe tort: nu cumva neomarxistii, globalistii, sodomistii care il chinuie pe Trump, au ales-o intentionat pe nepoata lui Alexandru Cumpanasu ( poate este si nasul fetei) fiindca stiau ca este un tip care iese la bătaie?

 • Ma intreb retoric, pentru un prieten: oare probele din dosarul asta, cele care nu au apucat sa fie distruse de magistratii din primele zile, vor disparea, sau se vor vinde? mai scump decat disparutele si necautatele CD-uri cu inregistrari ALRO sau dosarul Bechtel samd?
  „Magistratii” craioveni nu erau cumva cei despre care nu s-a dovedit ca vindeau decizii judecatoresti prin fratele lui basescu?

 • Ia zi băi „frankfructe”, dacă tot zici că le știi pe toate, de pe ce telefon a sunat fătuca aia ?
  Deci, spune ce marca era, respectiv dacă GD l-a mai folosit, in ultimul timp !

  • Ești prost băi frankfructe !
   Vezi că era un Samsung J 3 , ultraperformant, iar cartela, chiar neincarcata, permite ca „posesorul” să poată fi apelat de oricine, nu numai de către cei de la 112 !

 • Anchetatorii și-au tras camping, in ograda groazei, ba chiar vor sa mai ridice un cort, nu de alta dar ca sa fie CIRCUL complet !

  • Si daca tot sapa , poate fac si o piscina , ca deh , caldura mare mon cher . Si uite asa pun de o statiune , balneoclimaterica .

 • Au inceput diversiunile de ziua protestului . Diliul Dide se cearta cu organiztorii .D-le Cristoiu nu stiu de ce am o presimtire ca de data asta statul paralel nu-si mai doreste un protest in Piata Victoriei …

  • Conclave Obscurum ….
   evident ca statul paralel nu doreste …. pentru ca exista riscul sa cada guvernul , si asa ceva nu e bine .
   PSD – ul trebuie lasat sa guverneze pana se face tandari , mci , mici , praf . Pentru asta ii tin la putere si cu perfuzii .
   Si daca o sa cada guvernul , ce face Johanis ? Un alt guvernul meeeeu ? La fel de competent ca si primul ?
   Ar fi mana cereasca pentru PSD-ALDE . Ar avea mari sperante pentru 2020 .

  • Conclave Obscurum ….
   evident ca statul paralel nu doreste …. pentru ca exista riscul sa cada guvernul , si asa ceva nu e bine .
   PSD – ul trebuie lasat sa guverneze pana se face tandari , mci , mici , praf . Pentru asta ii tin la putere si cu perfuzii .
   Si daca o sa cada guvernul , ce face Johanis ? Un alt guvernul meeeeu ? La fel de competent ca si primul ?
   Ar fi mana cereasca pentru PSD-ALDE . Ar avea mari sperante pentru 2020 .

 • Încă tot nu va este clar că toată povestea a fost „regizată” de americanii anti Trump, care vor face „totul” că el sa nu mai obțină un al doilea mandat !
  Restul e PRAF IN OCHII … PUHLIMII !?!
  Și mai e ceva :
  FITI LINISTITI, CA N-A MURIT NIMENI !!!

 • Informatia este falsa! Telefonul avea SIM, numai ca nu mai avea credit. De pe un telefon cu SIM care nu mai are credit se poate suna doar la 112.Individul putea sa primeasca apeluri pe acel numar si sa vorbeasca cu apelantul . Telefonul era tinut incarcat tocmai pentru acest lucru. Este posibil ca Dinca sa nu fi stiut ca de pe un telefon cu SIM care nu mai are crdit se poate suna la 112. Daca nu aveti cunostinte minime despre telefonia mobila si serviciul 112 incercati sa nu mai bagati lumea in ceata cu teorii abracadabrante!

  • Fracturi de logica ai tu! Unde am scris eu ca Dinca folosea telefonul pentru a suna la 112? Dinca folosea telefonul pentru a raspunde celor care il sunau. Si eu am un telefon cu cartela pe care o incarc o data pe an pentru a nu fi anulata de operator. Cand nu mai am credit il folosesc in continuare raspunzand celor care ma suna. Si evident ca il tin incarcat!

 • Hai, du-te înapoi, in salon, băi frnccă s-a terminat PAUZA DE MÂNCAT KKT, băi frankfurte !
  Si, mai ușor cu vorbele „grele” , că doar nu vorbești cu măh-ta, sau cu tah-tu, și oricum eu nu le (te) bag in seamă, căci văd că te „întărât” !?!
  Hai, ja la … pat !
  Și, apropo, poate măh-ta are balcoane, că eu am … COJONES !?!

 • Toate convorbirile telefonice sunt inregistrate de operatorul de telefonie.
  Inregistrarile nu pot fi obtinute de autoritati cazuri exceptionale , cum este cazul de fata ?

  • Nu, nu este adevarat! Operatorul de telefonie nu inregistreaza continutul convorbirii telefonice. El retine numai datele de trafic, adicatelea ora apelului si cu cine s-a purtat convorbirea( ca si nr. de telefon).

 • Dar ce se va-ntâmpla, pe 17 octombrie, că doar n-o fi „sfârșitul lumii” ? Hai, dezvoltă puțin, dacă tot le știi tu … pe toate, băi … Hervis !

  • Auzi, iepuraș, mai ai frați și pe-acasă, căci pe blog , in mod sigur mai ai !
   Vezi ca, dacă tot știi PREA MULTE, și (copulativ) le „tăinuiești”, iar nu-i bine !
   Vezi că mai sunt locuri la Bălăceanca , așa că … GRĂBEȘTE-TE !
   POTI SA INTERPRETEZI POSTAREA ASTA CUM VREI TU, DAR SA STII CĂ MAI SUNT SI ALTII CARE MAI STIU CÂTE CEVA !
   Doar DATELE… diferă !!! Baaay !

  • O să fie parastasu’ de 4 ani pt colectiv !
   Că cam așa (!) se face, mai înainte cu 2-3 zile decât ziua comemorării respective (20 octombrie/ ?

 • PSD, va cadea scurt. Cu Liviu Dragnea avea oarecare stima, dar acum este de rasul curcilor. Oricum, nu imi pare rau; am plecat din Tara de tina si pulberea PDSR, al securitatii si a Fundatiei Soros, a ticaloasei pre numele ei Pralong, sfatuitoarea de taina a idiotului de la Cotroceni. Roman nu mai sunt. Am renuntat la cetatenie; doar Enescu, Eminescu si Creanga imi sunt prieteni si ma mandresc cu ei.
  Fondator SOTI Bucuresti, etc.

 • In plin scandal privind cazul Caracal, 95 de militari americani de la Deveselu au fost retrasi si trimisi direct in SUA. Coincidenta? Poate pentru prosti, ca oamenii ce au cel putin doi neuroni activi s-au prins ca „balbaiala” institutiilor statului are darul de a ascunde adevarul in legatura cu implicarea americanilor in crima organizata din judetul Olt.

 • Trebuie a contura schema acestor retele pana la cel mai inalt nivel . Sunt suficiente date in acest caz pentru a putea descrie cu un grad rezonabil de precizie cum arata circuitul si ce protocoale si moduri de operare/ acoperire se folosesc . Stau si ma intreb DACA exista un circuit al retelei si la operatorii STS care probabil au o „legenda” , marcaje si repere speciale pentru zona Caracal/Deveselu… Mai multe surse , inclusiv Dumitru Coarna au clarificat ca NU STS a data coorodnate gresit si recunoaste ca adjunctul IPJ OLT Nicolae ALexe este principalul vinovat de cautarea la trei locatii gresite .
  Am observat cum propaganda sistemului incearca fervent sa induca in mentalul colectiv TEZA PROSTIEI . Toate anomaliile si ciudateniile se intrepreteaza deodata numai in CHEIA INCOMPETENTEI , a necalificarii, a nepregatirii militienilor etc.

 • Fifor asta mi s-a parut permanent o marioneta. Stie sa reactioneze imediat fata de reactiile Adrianei Saftoiu cand aude transcriptul apelului Alexandrei la112 . Saftoiu spune ca nu mai crede nimic „din ce ni se servește public”. Ea susține că „acel monstru nu e singur și cineva încearcă să ne convingă că e singur”.
  Fifor: „Eu o asigur pe doamna Săftoiu că toţi cei vinovaţi vor plăti, că nimeni nu încearcă să ascundă absolut nimic în această speţă şi vă asigur cu toată responsabilitatea că cei care au greşit vor plăti, indiferent cine sunt ei.”

 • La curvasareala care este in Caracal, depășită doar de cea din Călanul anilor 90, declar că nu mai cred o iotă din tot ce s-a scris , spus, sau văzut despre acest caz !!!
  Dar, mai repede cred ceea ce a spus în seara asta, la realitatea tv, Mirel Curea, respectiv că fostul ginere al lui Dincă era (este ???) plasator oficial de fetițe pt militarii de la baza Mihail Kogălniceanu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *