Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Nu este greva profesorilor pentru salarii, este o „mișcare societală” în favoarea Educației

Să clarific, simplu, pentru a înțelege şi guvernanții:
1) Nu mai avem de-a face cu „o grevă a profesorilor pentru salarii”, avem de-a face cu o „mişcare societală” (încă firavă) în favoarea educației. Asta e un lucru bun.
2) Soluția nu mai poate fi doar una tehnică (de exemplu doar măriri salariale). Soluția trebuie să fie una politică. De exemplu o declarație prezidențială solemnă: „dragi Români, v-am înțeles. Constat că obiectivul cu care am fost ales, „România Educată”, nu a fost pus în practică de guvernele succesive din 2014. În numele lor, îmi cer scuze în fața voastră şi încerc să remediez situația. Am solicitat:
1) demisia guvernului şi înlocuirea lui cu un guvern axat pe educație, apărare, justiție, infrastructură,
2) rectificare bugetară cu cel puţin 5% pentru educație,
3) nu voi promulga legile educației, le voi retrimite la Parlament, împreună cu constituirea unei comisii prezidențiale pentru educație în epoca inteligenței artificiale,
4) cer consultări comune cu PSD, PNL, USR, UDMR pentru un guvern nou, cu premier un om cu bilanț remarcabil în zona educației, cu agenda politică de mai sus şi obiectivul de a răspunde şi alegătorilor cu preocupări legitime, dar care aleg un vehicul politic extremist, din cauza aroganței politice a partidelor tradiționale”.
3) Dacă face acest lucru, voi fi primul care recunoaşte că am greşit criticându-l pe preşedinte. Mai cred că ar rămâne în istorie cu o astfel de miṣcare. Domnule preşedinte, fiți înțelept: ascultați ce vă spun aici, că bine vă spun. Da, ştiu că nulitățile din jurul dumneavoastră nu v-au spus niciodată aşa ceva, pentru că nu au nicio anvergură. Nu sunt capabili să ridice ochii din bocanci. De aceea nu vor vedea niciodată lumina soarelui. Păcat că astfel ne întunecă şi pe noi.
Domnule preşedinte, salvați-vă mandatul, dați României o şansă!

(Preluare de pe Facebook: Daniel Funeriu) 


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

7 comentarii pentru articolul „Nu este greva profesorilor pentru salarii, este o „mișcare societală” în favoarea Educației”

  • ‘Mai cred că ar rămâne în istorie cu o astfel de miṣcare.’

    istorie…

    exista o istorie a trecutului si una a viitorului(scrisa cu dorintele oamenilor)
    dupa cum se poate vedea exista o multime de oameni care si acum sint interesati de ce s a spus despre Istoria Viitorului, tot felul de prooroci fiind adusi pe scena, mult mai putini fiind interesati de ce s-a spus sau se spune despre Istoria Trecutului.
    procesul se va adanci, adica Istoria Viitorului va fi la moda, Istoria Trecutului devenind…istorie:))
    ( se pare ca daca vrei sa ramai in Istorie tre sa scrii in Istoria Viitorului :). or …acceptunea generala e mai degraba asta: asa ceva nici nu exista!:)), asa ca e mai degraba lipsita de sens o discutie depsre cum sa ramai in Istorie scriind in superpozitia ei numita Istoria Viitorului :)) )

  • fiți înțelepti: ascultați ce vă spun aici, insa intotdeauna puneti la indoiala ceea ce vă spun.
    ( fiecare Zi a Creatiei a fost pusa la indoiala in mod absolut si abia dupaia a rezultat concluzia ‘e bine’. in final insasi Creatia fiind declarata buna-foarte dupa aceesi procedura )

  • ‘care aleg un vehicul politic extremist, din cauza aroganței politice a partidelor tradiționale’

    pai …ceva nu suna bine.
    mie imi suna a extremism chiar ‘aroganta politica’, indiferent a cui e.
    caz in care s-ar parea ca pe piata exista artide extremiste si partide ‘arogante politic’, care tot extremiste sint,
    mai simplu spus pe piata politica din Ro s-ar parea ca exista doar partide extremiste.
    cum de unora le convin unele partide de acest fel, in detrimentul altora, cu toate ca …toate! sint extremiste, …s-ar parea ca e un mister greu de patruns

  • \constituirea unei comisii prezidentiale pentru educație în epoca inteligenței artificiale’

    dati exemplu de …barim o persoana care sa fie capabila sa echilibreze ‘inteligenta artificiala’ cu ‘inteligenta naturala’ si apoi io ii dau …o sansa acestui demers ( hai doua sanse, …ca sa se exprime si pluralul aferent )

  • „România Educată”

    ‘lumea mare’ e deja educata intr un nou spirit, la temelia educatiei aflandu se antiintelepciunea. inca de la gradinita copiilor li se induce perceptia ca ‘noul bun-simt’ e vechea nesimtire’, astfel incat dupa o vreme in noile generatii fix aceasta perceptie va fi functionala.

    asa ca daca vrei sa te apuci de Roamania Educata …ai de ‘luptat’ cu antiintelepciunea, or problema deja devine complexa pentru ca noi nici cu intelepciunea nu prea le avem…

  • cer consultări comune cu PSD, PNL, USR, UDMR

    care e motivul pentru care o parte a partidelor parlamentare ar putea participa la aceste consultari si care e motivul pentru care o alta parte a poporului, reprezentata in parlament prin alte partide, n are niciun drept, pe motiv ca tocmai i l ati anulat dvs?!

    chiar pot fi anulate dupa bunul plac al unora dorintele unei parti a poporului care deja are o reprezentare parlamentara?
    daca Da, pe ce anume va sustineti motivatia?, pentru ca in mod cert despre Democratie nu mai poate fi vorba.

  • deja e un calapod…

    spunea cineva paici ca tinerii din ziua de azi …la un moment dat le pot da chiar lectii unora cu mult mai invarsta decit ei.
    pai da, am observat si eu ca asa e, noua generatie e chiar deosebita,
    insa ea e asa …pina la capat!

    adica …tot urmarindu-le opiniile, …tre sa ai rabdare, caz in care te poti chiar minuna cum de niste tineri pot gandi atat de sanatos, …la un moment dat …iti trece!,
    iti trece brusc starea de admiratie, pentru ca ….te trezesti ca, pe nepusa masa, acestia dau cu bita-n balta logicii bunului-simt atat de grav incat poti ramane chiar uluit privind spectacolul.

    calapodul e vizibil la tinerii din ziua de azi, insa el se manifesta si in cazul altora,…mai putin tineri decit primii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *