Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O Diversiune de cavernă: Șo pe companiile austriece din România!

Pe 23 noiembrie 2022, la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei în Letonia, Klaus Iohannis a surprins pe mulți avansînd, întîia oară după 29 august 2022, cînd s-a iscat Isteria numită România e ca și intrată în Schengen, posibilitatea ca pe 8 decembrie 2022, la Consiliul JAI, țara noastră să nu primească un vot pozitiv:

„Cred că s-a vehiculat prea repede termenul de 8 decembrie ca un fel de termen final, ceea ce nu este. 8 decembrie este prima posibilitate cînd această chestiune poate fi discutată și interesul meu, al nostru, este ca atunci cînd se votează, să avem un vot clar pentru accesul României la Schengen. Nu este util pentru absolut nimeni să forțăm un vot care poate nu este cel așteptat, asta apropo de data de 8 decembrie. (…) Însă vreau să fiu foarte clar. Dacă, din varii motive, nu vom reuși pînă pe 8 decembrie să avem o certitudine că lucrurile sînt foarte clare, există posibilitatea ca această decizie să fie amînată, cu o lună sau cu două luni, pînă cînd toate întrebările primesc răspunsuri clare și corecte și toată lumea va fi convinsă că noi nu numai că nu sîntem o vulnerabilitate, am fi un real cîștig pentru spațiul Schengen.”

Cercetată cu atenție, Declarația dezvăluie strategia României după premiera întruchipată de opunerea publică a Austriei, exprimată oficial în declarația ministrului de Interne al Austriei la postul public de radio, pe 18 noiembrie 2022, ora 12,20.

Deși, așa cum am dovedit în mai multe jurnale video, momentul mediatic din 18 noiembrie 2022 dezvăluie o regie bine pusă la punct, prin care ministrul transmite României și Bulgariei un mesaj puternic, timp de mai multe zile nimeni din Coaliția de la Putere n-a sărit în sus. Nimeni de la MAE n-a intrat în alertă. Confirmarea mesajului de către Cancelar în timpul vizitei în Croația ( pe 23 noiembrie 2022) arăta clar, fără echivoc, că printr-o manevră dibace, locul Olandei la opunere l-a luat Austria. Mesajul trebuia luat în serios cu atît mai mult cu cît el semnala o deosebit de periculoasă schimbare de motiv. Olanda invoca statul de drept din România. Prin ridicarea MCV motivul a fost pus la îndoială. Austria nu numai că șoca (pînă atunci nu dăduse semne publice de opunere, precum Olanda și Suedia), dar mai mult motiva prin pericolul migrației ilegale care, vezi Doamne!, ar fi sporit prin admiterea României și Bulgariei. La vremea respectivă, am fost convins că Austria practica un șantaj subtil. Voia ceva în schimbul votului. Impresia mi-a fost mult întărită de tăcerea incredibilă a Autorităților de la București și, evident, a presei de partid și de stat după Lovitura de teatru din 18 noiembrie 2022. Cînd am întrebat uluit, de ce nu reacționează nimeni, deoarece declarația ministrului de Interne da peste cap toate calculele României, mi s-a răspuns că nu trebuie să facem tărăboi deoarece totul se va rezolva prin negocieri discrete.

Luni, 21 noiembrie 2022, a fost primită la Palatul Cotroceni o delegație OMV. Comunicatul final dezvăluie o serie de concesii făcute companiei în numele României de către Klaus Iohannis. OMV e o companie particulară. Cum de a fost primită delegația de către șeful statului, constituțional fără prerogative în domeniul investițiilor străine din România? Deși în Comunicatul final nu s-a zis o vorbă despre admiterea în Schengen (și se putea spune ceva în genul OMV e pentru admiterea României, ar fi și în interesul companiei), totuși gestul neobișnuit al președintelui de a discuta cu o companie austriacă investițiile acesteia în România a întărit bănuiala că opunerea a Austriei ținea de o negustorie și s-a crezut că, prin facilitățile acordate de România prin Klaus Iohannis, negustoria a avut loc. Austria va renunța la opunerea sa. Pe 23 noiembrie 2022, România dă semne c-a luat notă de mesajul Austriei. Lucian Bode, ministrul de Interne, merge la Viena pentru a se întîlni cu omologul austriac. Potrivit propriilor postări pe facebook, vizita a fost un succes. Ministrul nostru ar fi prezentat date care contrazic teza austriacă despre rolul României în Ruta migrațională. După ce i-a arătat datele – susține Lucian Bode – ministrul austriac s-a convins că avem dreptate și a susținut că declarațiile sale nu vizează România. Firește că declarațiile austriece nu vizau direct România. Ele evidențiau nemulțumirea Austriei față de extinderea Spațiului Schengen într-un moment cînd pînă și frontierele existente se dovediseră neputincioase în a bloca fluxul migraționist. Ceea ce însemna în fapt opunerea la extinderea Schengen pe 8 decembrie 2022.

Cu toate acestea, Klaus Iohannis avansează în Letonia, întîia oară, posibilitatea ca România să nu fie admisă la Consiliul JAI din 8 decembrie 2022. De regulă, dacă înainte de ședință nu se întrunește consiliul, țara doritoare cere ca admiterea să nu fie pusă pe agenda ședinței. La Marius Tucă Show din 9 decembrie 2022, fostul ministru de Externe Cristian Diaconescu, unul dintre cei mai competenți diplomați ai noștri, a explicat de ce o țară doritoare, văzînd că nu e consens, cere ca solicitarea ei să nu fie pusă pe agenda ședinței. Dacă nu e pusă solicitarea, e ca și cum țara respectivă n-ar fi participat la un concurs. Dacă n-ai participat nu se poate spune c-ai pierdut. Și astfel, la Consiliul următor (în cazul de față, cel din martie 2022), poți cere punerea pe agendă. Dacă ședința anterioară a respins cererea, e greu de presupus că după cîteva luni țara respectivă va avea argumente ca să mai concureze o dată. Prin aceasta se explică declarația lui Klaus Iohannis că 8 decembrie 2022 nu e o stație terminus. Prin nepunerea pe ordinea de zi, România putea cere un vot la ședința următoare, sperînd ca între timp rezistența Austriei va fi învinsă.

Pe 24 noiembrie 2022, a doua zi, la conferința de presă din Lituania, președintele își schimbă radical poziția. Arătîndu-se acum, după o noapte și după deplasarea într-o altă țară, optimist, Klaus Iohannis anunță o schimbare radicală de strategie:

„Sîntem pregătiți să avem un vot pe 8 decembrie”.

Schimbarea rămîne un mister. L-a convins Lucian Bode că Austria va renunțat? A sunat la Stăpînii săi din Franța și Germania care l-au asigurat că vor convinge Austria?
Pînă la deschiderea gurilor și arhivelor nu ne putem pronunța. Urmează o perioadă stranie. Cu excepția unei noi vizite a lui Lucian Bode la Viena (pe 6 decembrie 2022), nimic în plan diplomatic nu se întîmplă. Era clar că Austria nu putea fi convinsă de cifrele prezentate de Lucian Bode. Dacă se putea face ceva, se putea doar prin acțiuni la nivel de președinte, de premier și de ministru de Externe. Nici unul nu ne-a convins c-ar fi întreprins ceva. În zilele de 2 și 3 decembrie 2022 a avut loc reuniunea PPE de la Atena. S-a lansat zvonul că Klaus Iohannis va avea o întîlnire cu cancelarul, șef al unui partid membru PPE. Nici acum nu se știe dacă cei doi s-au întîlnit. Sigur e că vineri, 25 noiembrie 2022, la ora 21, în toiul întîlnirii, ministrul de Interne al Austriei a declarat la o emisiune Tv că Austria își va folosi dreptul de veto.

A venit Forumul UE – Balcanii de Vest de la Tirana din 6 decembrie 2022.
Nici în acest caz nu știm dacă Klaus Iohannis s-a întîlnit cu Cancelarul.
Nu știm, de asemenea, dacă Klaus Iohannis a discutat chestiunea Austriei cu vreun lider european, inclusiv cu președintele Comisiei UE. Secretomania de tip securistic și-a spus cuvîntul. Dacă a discutat, fie și telefonic, era normal să-i informeze pe români.
Culmea e că nici Bogdan Aurescu nu se agită.

Chestiunea depășea nivelul lui Lucian Bode, deoarece era o chestiune de decizie politică a Austriei.
Ar fi fost de așteptat ca măcar ambasadorul nostru la Viena să se agite.
N-a făcut-o.

Între timp, Cancelarul austriac merge mai departe cu anunțul privind veto-ul Vienei.
Mai mult pe 2 decembrie 2022, Guvernul Olandez anunță că e de acord cu admiterea României, dar nu și cu cea a Bulgariei.
Dat fiind că România era cuplată cu Bulgaria (pe Dunăre nu avem condiții de frontieră Schengen) decizia Olandei înseamnă un vot și împotriva României.
Era limpede că România nu mai avea nici o șansă.
Admițând că Austria era convinsă să voteze pentru România, Olanda vota împotriva Bulgariei și prin asta și împotriva noastră.

Ar fi fost de așteptat ca, în spiritul celor spuse de Klaus Iohannis în 23 noiembrie 2022, România să ceară ca admiterea să nu se pună pe agenda Consiliului JAI.
Pe 7 decembrie 2022, cu o zi înainte de Ședință, Nicolae Ciucă anunță că România va merge la vot. Citită cu atenție declarația dezvăluie un amănunt. În nici un moment premierul nu-și exprimă speranța că la vot s-ar putea schimba poziția Austriei:

„Și ceilalți parteneri europeni și instituții europene – Parlamentul European, Comisia Europeană și celelalte statele membre – împărtășesc pe deplin această evaluare și au evocat-o, la rîndul lor, în discuțiile din ultimele zile cu Cancelarul austriac, Karl Nehammer, şi ministrul austriac de interne, Gerhard Karner.

Un lucru este cert – sîntem hotărîți să mergem pînă la capăt în aceste demersuri, inclusiv prin a cere un vot pentru România în Consiliul JAI de mîine, 8 decembrie 2022. Starea actuală de incertitudine nu mai poate continua.

Avem toate argumentele, foarte solide, care ne susțin solicitările și ne vom baza pe ele și în discuțiile de mîine ale miniștrilor de interne de la Consiliul JAI atunci cînd vom cere să se formuleze, prin vot, fără nicio întîrziere sau tergiversare, o Decizie pentru România. (…)

Dincolo de situația concretă a României și de o credibilitate a procesului: nu putem menține o stare de neclaritate și anume lipsa unei decizii în ceea ce privește un stat membru care nu numai că dorește să devină parte a Schengen, dar a dovedit-o în nenumărate rînduri că este pregătit, existînd o confirmare clară în acest sens.”

Din cîte se vede premierul anunță decizia sigur fiind că România ca pica la vot.
De ce o face atunci?
Ne răspunde Lucian Bode:

„Acum, astăzi, aici, România va solicita un singur lucru: respect, pentru că România, respectată în Uniunea Europeană, este suma respectului cîștigat de fiecare român din partea Uniunii Europene. Cetățenii români își doresc să trăiască, să se dezvolte într-un spațiu prosper, într-un spațiu sigur și de aceea astăzi mandatul meu este unul foarte clar și simplu. În același timp, voi solicita dezbatere și vot pentru aderarea României la Spațiul Schengen.”

Ce rezultă de aici?
Că România a cerut votul știind sigur că nu-l va obține.

De ce?
După opinia mea, chiar din clipa cînd Austria a intrat în joc, Klaus Iohannis a fost convins că România nu va fi admisă.

Să-și fi dat seama că Austria nu va putea fi convinsă nici măcar de Dumnezeu?
Sau și-a dat seama că România a fost trasă pe sfoară?

I s-a fluturat de către Marile Puteri făgăduiala că va fi admisă împreună cu Croația.
De fapt, doar Croația urma să intre.
România și Bulgaria au fost invocate doar pentru că bătea la ochi dacă era doar Croația.

Ipoteza că așa a fost e susținută de următoarele:

  • 1) Jocul subtil practicat de Olanda. Nu s-a opus României, ci Bulgariei. România era cuplată cu Bulgaria. A vota împotriva Bulgariei însemna votarea împotriva României. Dacă Austria ar fi cedat la vot, România n-ar fi fost admisă. Rezoluția Parlamentului European se referă la admiterea ambelor țări.
  • 2) După anunțul Austriei din 18 noiembrie 2022, nici un lider european n-a intervenit împotriva Austriei. Comisia Europeană nu s-a sfiit să critice public Ungaria și Polonia. De ce n-a făcut-o în cazul Austriei?

De ce n-a fost atacată Austria după votul din 8 decembrie 2022?
Știind că nu vom fi admiși în vecii vecilor, Klaus Iohannis și-a dat seama de dezastru.

Pentru Cedarea Ardealului de Nord, Carol al II-lea a abdicat. Ca și Carol al II-lea, Klaus Iohannis a fost singurul responsabil, din 2014 încoace, de politica externă. Klaus Iohannis e cel care a întreținut iluzia că admiterea în Schengen e ca și făcută.

Pentru a contracara dezastrul provocat de tema Răspunderilor pentru eșec s-a pus la cale ceea ce aș numi Diversiunea de Cavernă:
Șo pe Austria!

Un prim pas l-a constituit decizia de a merge la vot. Nu pentru că România mai avea vreo șansă, ci pentru a putea declanșa în țară Campania Șo pe Austria!
În cercurile conducătoare, din sursele mele, știu că s-a dorit din start a se arăta că Austria e singura care se opune.

Un al doilea pas l-a constituit confecționarea narațiunii manipulatorii prin cele două trusturi de presă de partid și de stat – Digi 24 și Antena 3:
Toată Europa a vrut să intrăm în Schengen, numai Austria, ticăloasa! s-a opus, pentru că Austria e pionul lui Putin în UE.

Așa a apărut fake newsul cu Germania care a urecheat Austria chiar în timpul ședinței.
Așa a apărut fake newsul cu poziția de bărbat dacic a lui Lucian Bode.
Așa a apărut fake newsul că doar Austria a votat împotrivă, în realitate și Olanda a votat la fel.
Așa a apărut campania dusă de televiziunile de partid și de stat, cu textul fabricat în laboratoarele Puterii și livrat redacțiilor:
Austria dansează cum îi cîntă Putin.

Telenovela cu România iubită de Marile Puteri e un fals.
Dacă ar fi fost așa, nu intra nici Croația.
Era cel mai bun argument că nu se pune acum problema extinderii Schengen.

Croația a fost votată cu aplauze, inclusiv de Austria.
Dacă România ar fi fost iubită de Marile Puteri, Austria ar fi fost atacată de toți liderii politici.

Klaus Iohannis știe că în spatele Austriei, ca și în cel al Olandei de pînă nu demult sînt Marile Puteri Europene.
Nu-și poate permite să dezvăluie asta românilor.
Puterea sa depinde de identificarea drept președinte iubit de Marile Puteri.

Un al treilea pas l-a constituit crearea incredibilei campanii de ură împotriva companiilor austriece.
O campanie lansată public de Rareș Bogdan, prim vicepreședinte al PNL, și întreținută în secret de Sistem, prin intermediul presei de partid și de stat.

Despre nocivitatea acestei campanii absurde am vorbit în jurnalul meu video. E o campanie care ne coboară pe noi, românii, la nivelul omului din caverne. Fie și pentru că face vinovate niște companii de ceea ce a făcut politicul de la Viena.

E vreo legătură între OMV, BCR, alte firme austriece și politica dusă de Guvernul de la Viena?
Această campanie nu doar populistă, dar și primitivă are ca vîrf de lance AUR.
În chip surprinzător presa care se pretinde proeuropeană a tăcut sau a salutat acțiunile AUR de blocare a benzinăriilor OMV.
Pentru ca totul să fie și mai grav, Realitatea Tv a lansat o campanie de naționalizare a OMV.

Cine-și dorește naționalizarea OMV?
Liderii PNL și PSD, care vor avea astfel noi posturi grase pentru a-și pune neamurile.

În chip primejdios, Digi 24 și Antena 3 fac să se perinde prin studiouri persoane cunoscute pentru naționalismul lor primitiv.
Un fel de imitații de prost gust ale Danielei Șoșoacă, fără pitorescul sonatoarei, ca orice imitație.
Diversiunea e menită să abată atenția de la cerința națională ca măcar un cap să cadă pentru Dezastrul Schengen.

În același timp, Diversiunea abate atenția de la nevoia națională de a reseta politica noastră externă, astfel încît România să nu mai fie Proasta Europei.
Și astfel locul unei dezbateri serioase, profunde despre concluziile trase din Dezastru, a fost luat de o manifestare a naționalismului românesc demagogic, a naționalismului de tip CV Tudor, care compromite o dată în plus naționalismul autentic, modern, lucid.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

22 comentarii pentru articolul „O Diversiune de cavernă: Șo pe companiile austriece din România!”

  • Nu sunt de acord. Este șo pe OMV de la Neptun Deep.
    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/foto-schimbarea-legii-offshore-singur-amendament-major-petrolistii-mult-imbunatatita-cat-aproximat-costul-productiei-gaze-marea-neagra-dezbatere-scandal-insulte-20709231

    https://www.profit.ro/povesti-cu-profit/energie/ceo-ul-omv-alfred-stern-neptun-deep-a-avansat-pe-lista-de-prioritati-20905922

    https://m.dw.com/ro/rom%C3%A2nia-%C8%99i-schengen-ce-vrea-austria-tainul/a-64011159

    Americani au vandut americanii au vândut drepturile Exxon pe 23 februarie. Cu o zi înainte de război. Pentru 1 miliard (Exxxon a investit deja 700 de milioane). Acesta va fi același preț pe care OMV îl poate vinde partea sa. Care este un preț modest pentru 80 de miliarde de metri cubi de gaz, și cu proiect al altul în Marea Neagră de 80 bcm, aceasta reprezintă 25 % din toate rezervele de gaze din UE. Nu stiu daca asta a fost o infrangere romano-americana sau o victorie??
    https://www.atlanticcouncil.org/blogs/ukrainealert/why-the-black-sea-could-emerge-as-the-worlds-next-great-energy-battleground/
    1 milliard pentru Exxxon este finanțat cu creditul BCR.
    Senatul SUA, după 5 luni în care nu a discutat Black Sea Security Act, a început discuțiile pe 7 decembrie. Această lege va permite călătoriile fără viză în SUA, deoarece printr-o procedură normală Romania nu va avea niciodată un procent anual de refuz al vizei sub 10 %. Acesta este singurul motiv pentru care România nu a beneficiat de călătorie fără viză.
    Acum se pare că în toți acești ani, Europa este ostilă parteneriatului româno-american. Schengen nu este o călătorie fără frontiere. SUA au doar doi aliați adevărați în UE-România și Polonia. Aceasta înseamnă că Armata Macron Europeana nu vor fi niciodată adoptate. Pentru ca România să aibă influență politică in Europa trebuia să scape de MCV, trebuia să scape de MCV. Pentru că MCV nu va fi desființat de Consiliul European, va continua să existe, dar fără niciun efect. Nu este adevărat că condițiile tehnice sunt doar o cerință. Este, de asemenea, MCV adoptat în Consiliul European. Dar acestea au fost înființate în 2011, de către Rutte&co făcând români și bulgari, dacă au adoptat MCV extins, vor intra în Schengen în 2012. A fost doar șmecheria lor. Dar aceste condiții erau valabile doar pentru acea aplicație. Pentru noua aplicație vor exista doar criterii obișnuite pentru Schengen, fără MCV. B și Bulgaria au trebuit să scape de asta prin vot negativ, ceva olandez nu ma asteptam sa se intample. Ei creau teamă pentru 11 anii câ nu se poate vota negativ.

  • Klaus Iohannis știe că în spatele Austriei, ca și în cel al Olandei de pînă nu demult sînt Marile Puteri Europene.
    Nu-și poate permite să dezvăluie asta românilor.

    Deja sunt satul de denumirile evazive spuneti cu numele nu la cazul general,asa faceti si cu un lant de magazine sunt produse expirate,un lant de farmacii face nu stiu ce ,marile puteri europene ,care sunt alea domne ? statul paralel ziceti cine sint persoanele care il formeaza poate se gaseste o Sosoaca cu coaie si le face plingere penala si scapam de ei . Dati cu numele si sa -i punem la zidul rusinii ,nu va mai complaceti in mocirla complicitatii asta este exact ca si cu expresia ” mi-a spus cineva de incredere ” ….

  • Ii subestimati pe ai nostri. Din cauza razboiului si a sprijinului acordat de noi pt efortul de razboi suntem intr-o pozitie privilegiata, de a pune conditii la negocieri. Noi cred ca am negociat cu americanii iesirea de sub influenta economica a Austriei. Asa se explica pozitia Austriei (care in mod normal ar fi fost considerata sinucigasa). Dar acum stiind ca vor fi scosi din Romania nu mai sunt interesati de aparente. Deci ni s-a dat ok de la americani iar serviciile au dat ok mai departe mass mediei de a incepe campania de boicot. Scurt si la obiect

  • Speculațiile savante cu care ne-am obișnuit. Domnul Cristoiu s-a tot sucit în ultimele zile: ba intram sigur, ba n-aveam nicio șansă de a intra în spațiul Schengen.
    A pune însă un demers absolut legitim al unei mari națiuni a Europei (a șasea ca populație din UE), care trage linie la 15 ani de la admiterea în uniune și afirmă că are dreptul să fie respectată, să nu mai fie furată, să nu-i mai fie folosite resursele de niște metropole care fără ea drept colonie ar fi mai degrabă sărace, a pune zic pe seama serviciilor secrete acest demers care i-a unit pe români ca nimic altceva după 1990 încoace, acest demers care îi unește ca niciodată până acum pe cititorii de g4media cu cei de r3media și pe cei de activenews cu cei de hotnews este trist, chiar rușinos. Românii mai degrabă au înțeles, atunci când l-au auzit pe europarlamentarul Bogdan recomandând boicotul, că li se dă voie să facă ceea ce ei aveau de gând oricum să facă și se temeau că dacă fac vor fi numiți așa cum îi numește Ion Cristoiu aici, nu le-a dat europarlamentarul ideea de a face.
    Românii au găsit acum prilejul să ceară socoteală prin boicot pentru ceea ce îi rodea de ani de zile în legătură cu lemnul, resursele subsolului și activele bancare însușite de „Österreich”(mandatarul interpus în relația cu țările UE, cred nu puțini, al unui alt „Imperiu de la răsărit”), dar lasă să i le cedăm în continuare căci, nu-i așa?, decât să fie administrate de penelisto-pesediști…

  • Deja situația devie serioasă. Sincer mă cam sperie. Nu știm situația cu războiul, cât va dura, pe ce teritoriu se va întinde și ce arme vor fi folosite.
    Orcum fiecare om să se gândească să-și țină banii la saltea și să facă economii. Este posibil să trebuiască să ne părăsim inopinat casele.

    • Adriana daca esti crestina ortodoxa fa-ti un mic coltisor de rugaciune cu o candela si iconite cu Sfanta Paraschiva, Sf.Filoftea, Maica Domnului cu Pruncu-n brate…. intr-un colt linistit al casei tale, tine post si roaga-te cel putin Miercurea, Vinerea si Duminica la SfantaTreime si sfintii ocrotitori ai nostri sa ocroteasca Romania, poporul si neamul romanesc si pe toti cei ai casei tale de razboi, calamitati naturale si sa ne dea in fruntea tari romani crestini ca si noi. Roaga-te sa va dea sanatate si toate cele unui trai linistit tie, familiei tale si celor dragi tie. Iar seara cand te culci inchina-te si spune Sfanta Cruce Vie a lui Iisus Hristos culca-ma, Sfanta Cruce Vie a lui Issus Hristos scoala-ma, Inger Pazitor pazeste-ma, Doamne Isuse Hristoase Miluieste-ma. Si uite asa scapi de frica, frica e de la Diavol ca sa te piarda de la fata lui Dumnezeu. Scrie-ti Crezul pe hartie si impreuna cu o cruciulita mica poarta-le mereu la tine tot timpul. Si fa-ti cruce peste mancare din farfurie si bautura din pahar. Totul e in Mana Sfantului Dumnezeu care se pare ca-n aceste timpuri va secera si va alege graul de neghina. Citeste aici cam ce e foarte posibil sa se intample. Daca ai posibilitatea sa-ti pregatesti un refugiu intr-un loc departe de marile orase fa-o si muta-te cand vezi cand razboiul se agraveaza. Toate cele bune. https://www.slideshare.net/RodikaBascean/clarvztorii-i-al-treilea-rzboi-mondial.

  • Pe lângă intelectualitate, cu excepția rectorilor, mai tace o instituție cheie. Știm că pentru democrațiile occidentale, vocea poporului e parlamentul, nu executivul oricând expus unei crize de guvern. Or, parlamentul nostru n-a intrat în sesiune specială să discute eșecul Schengen.

  • Trebuie urgent data o lege in parlament,in care sa se specifice clar ca; Orice bun,companie,teren care a fost vandut de catre stat,poate fi rechizitionat la pretul de cedare la care se adauga indicele de vanzare.Motivarea este interesul national.

  • Eu as mai adaua o piesa la Puzzle, si anume Relatiile SUA-Germania. Dincolo de problema imigrantiilor pentru tarile din Vest, etc. Din cauza iuresuluide stiri, totusi eu cred ca pierdem din vizor Bombardarea conductei de gaze intre Rusia – Germania. Aia a fost mare lovitura nene. Aparent facuta de UK dar clar cu aprobarea SUA, ca sa scoata din joc piesa asta pentru Rusi. Doar ca Germania depindea de conducta aia complet. Totusi e a treia/patra economie a lumii si e bazata pe manufactura avansata asa ca resursele ieftine sunt o conditie indiscutabila. Fara conducta aia Germania o sa aiba de tras mult timp de aici incolo, nu ca le plang de mila, dar in sensul stabilitatii europene.

    Noi care suntem reduta Americana (o zic ca observatie), iti dai seama ca intra in joc dinamica asta. Austria este bratul prin care Germania mai poate opera cat de cat, fiindca nu sunt in NATO, altfel au mainile legate. Am impresia ca in germania sunt 10.000 de soldati americani daca nu mai mult prin bazele alea. Daca eu as fi Germania, as baga in Austria si Ungaria, unde au legaturi nu numai istorice, DAR legaturi investitionale majore. Polonia tocmai sta sa isi inaugureze niste conducte proprii dinspre Norvegia parca, deci un competitor si alta reduta Americana. E un razboi si intre SUA si Germania prin mijloace mai subtile.

    Eu imi amintesc ca acum 3-4 ani venea George Friedman ala pe la Bucuresti (dar si pe la Budapesta), pe la facultatile de Stiinte Politice, Sociologie etc si zicea pe fata ca unul din scopurile Americii va ramana intotdeauna sa tina departe resursele rusesti de tehnologia germana.

    Situatia s-a complicat rau asa ca toata planeta vad ca actioneaza reactiv.

    • tare! 🙂

      • Est, Vest
        insa Vestul cu estul si vestul sau,
        si Estul cu propria polarizare.

        noua, pacilea, ne mai ramane sa ne dovedim in stare sa fim …reazem in marea balanta, ca varianta ailalta nu suna prea bine:))

    • Asistam practic la un razboi, deocamdata prin interpusi recte ucrainienii, intre slujitorii Satanei din Occident si credinciosii ortodocsi intru Iisus Hristos din Rusia. Restu-s vorbe de adormit copiii.

  • Firmele austriece din Romania vor in final renationalizate. Cu ajutorul Sfintei Treimi aceste firme atat sucursale din Romania dar si cele mama din Austria vor fi puse pe butuci. Si Austria e prima care isi va frange gatul mai apoi vor urma si toate sucursalele cu firmele lor mama din tarile care au furat si fura peste 40 de miliarde de euro anual. Cu ajutorul Sfantului Dumnezeu, Sfanta Noastra Romanie va renaste si va straluci ca Soarele Sfant de pe Cer. Fie numele Sfantului Dumnezeu Binecuvantat de acum si pana-n veacul veacului si-n vecii vecilor. Amin. Tavaliti-va de ras dar asa va fi. Si toate se vor intampla in pas de alergare. Ps. Adica Sfanta Noastra Romanie va deveni centrul Spiritual al Lumii Crestine si nu numai. Zelea Codreanu la asta s-a referit cu Romania va stralucii ca Soarele Sfant de pe Cer.

  • intotdeauna cei care distrug sint mai harnici si mai motivati decit cei care construiesc.iata i si de data asta cu un pas in fata.

    totusi, nationalismul autentic, modern, lucid, e singura solutie pe care o avem, pentru ca asa si doar asa putem manifesta intr o stare de echilibru, fiind si credibili.

    • ‘nevoia națională de a reseta politica noastră externă, astfel încît România să nu mai fie Proasta Europei’

      tinta asta nu prea mai e valabila. e prea mititica pentru pozitia pe care ne aflam. si de n am mai fi asa, tot n am reusi sa ne echilibram.

      solutia e doar una, nationalismul autentic, pur, modern, lucid,
      care e capabil, concomitent, sa participe la procesul de echilibrare a dinamicii Civilizatiei, aceasta fiind, pe Vremurile astea, o balanta cu doua Talere, unul Natural, celalalt Artificial.

      politica noastra externa tre sa se suprapuna peste Politica Creatiei, ca tot ce conteaza pe Vremurile astea, paici, e dinamica Civilizatiei,
      care o acopera pe cea a partilor componente, intre care una e Europa.

      solutia e doar una: Piscul
      sintem capabili sa ne manifestam pe Pisc, definindu ne ecuatia de miscare ca fiind una proprie nationalismului pur, deci si lucid si modern?

      sintem,…nu sintem,…asta e singura solutie, oricum.
      insa pot fi cautate si altele, cum sa nu …

      • ‘E o campanie care ne coboară pe noi, românii, la nivelul omului din caverne.’

        aici am coborit inca de pe vremea cind mame, intre care unele cu copii in brate, strigau in piata mare: Muieeee!, cu zambetul pe buze 🙂 ( am vazut minunea asta cu ochii mei… )

        • pentru a mai exista paici mai avem doar o solutie: nationalismul!,
          ala care el insusi e pe Pisc, deci cel care se manifesta avand ca Patrie chiar Natura.

          nu i asa ca e chiar haios ca am ajuns in situatia in care singura varianta pe care o avem e …nationalismul autentic? :)))
          din atatea variante care ar fi putut fi …noi o mai avem doar pasta!:))))

  • D-nule Cristoiu, cu tot respectul, naționalizare a făcut Franța, Germania, UK..si multe altele, in special pe energie si in perioade de criză. PETROM a fost „dat” OMV…austriecilor….prin unicul contract dublat de o lege votată in Parlament, 555/2 dec 2004. Initiata de Năstase dar acesta fiind fff bun specialist in drept si nedorind să isi asume, a trimis-o in Parlament care cu parlamentari psd gen Irina Loghin care e bună in muzică dar nu drept, a trecut uşor, nestiind ce votează. Legea 555/2004 e complet si total nulă fiind in contradictoriu cu biblia României, Constitutia care nu permite înstrăinarea resuselor. Azi 12.12.2020 e supusă la vot inițiativa de abrogare a legii 555/2004.(nu nationalizare). Deci legal o lege si un contract devin nule. Sigur nu va trece Parlamentul fiind constituit ca si in 2004 din oameni care habar nu au ce votează. Cu respect Dabija Cristian.

  • Totul a fost un joc bine regizat,doar pentru admiterea Croatiei. Din nou, Iohanis a executat ce i s-a cerut. Aveam un vot, se putea negocia cu votul, nu eram de acord pentru Croatia, daca nu erau si ei de acord cu noi. Dar Romania nu are un Victor, are numai tradatori. Austria este nevinovata, este folosita ca nu este membru NATO, este jocul Germaniei si al Franței.

  • Ambiția de a spune una și buna
    Rusia este țara cotropitoare
    Rusia a pornit războiul
    Rusia a invadat Ucraina
    Timpul se cere dat mult inapoi pina la jumătatea mandatului lui Trump moment in care Macaron al Franței vrea o armata europeană
    In timp de pace toți militari sunt niște eroi
    In fata cererii de a da și ei 2% din PIB germania trece de partea Franței
    Ele Franța și Germania sunt țările care negociază trataul de la Minsk dind la o parte SUA și ingnorind implicarea SUA in tot ce mișcă in Ucraina
    Cererile Rusiei de a respecta tratatul se lovesc de impotenta garanților Franța și Germania de a face ceva
    Noi nu am văzut nu am învățat și am ignorat aceasta lecție
    Ele Franța și Germania sunt cele care ne-au garantat noua intrarea in Schenghen și s-a văzut ce poți face cu garanția lor
    Pendulare politicii externe românești intre marele licurici și sclipiciosii europeni ca ăștia licurici nu sunt a dus la acest dezastru
    Sa credem ca Traian Basescu fidel licuriciului transatlantic făcea altfel
    Eu sunt sigur de asta
    O sigura data ati spus și parca v-ati temut de idee ca nu ati mai reluat-o
    Pentru intrarea in Schenghen noi la Washington DC trebuia sa mergem – bine asta dacă acolo am fi avut ambasador
    Viața merge înainte istoria merge înainte
    In România eu știu prin ce prosti și-a făcut loc istoria chiar dacă nu le cade capul

  • (Ion Cristoiu) Studiati acest raport, in mod special p.181 dedicata Romaniei: https://bidenlaptopreport.marcopolousa.org/report_viewer/index.html

  • Românii aia doi prinsi in Bulgaria cu 70 de imigranti intr-un microbur (cum dracul i-o fi bagat?!!) a scufundat Romania pîn la gît.Abia astept sa va citesc,comentariile.Am auzit ca bulgarii au sunat deja la Bruxelles ca sa-si negocieze propria intrare in Schengen.Culmea ar fi sa fie acceptati,in acest caz toti romanii suntem in acelasi rahat ca si ai nostri conducatori,un rahat din care nu ne va scoate nimeni vreodata.Oficial suntem de risul Europei.Ce am fost tratati ca pe niste gunoaie pina acum,dar ce vom fi tratati de acum incolo.Asa cred.Sa-i vad pe toti ce vor face,ce vor mai spune despre declaratia cancelarului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *