Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O dronă a sistemului: Diana Șoșoacă

Comentarii

18 comentarii pentru articolul „O dronă a sistemului: Diana Șoșoacă”

  • Politica urss față de România a fost parfum de roze față de politica Rusiei țariste față de Principatele Române. Citiți Acțiunea politicii rusești în Țările Române povestită de organele oficiale franceze de Radu Rosetti. Ăsta e doar un exemplu. Dur pentru noi care suntem urmașii acelor țărani români exploatati de hoardele ce se intitulau armată țaristă.
    În 1878 nu a fost nicio apropiere între români și ruși. O descriere bună a situației găsim în cărțile lui Paul Anghel care sunt magistral scrise și documentate temeinic.
    Românii În generozitatea lor nu sunt rusofobi ci cumva rusosceptici. După cum la mai bine de 100 de ani dela Independență mentalul colectiv nu mai păstrează resentimente față de otomani. Faptul că românii nu păstrează resentimente viscerale față de ruși e urmarea situației politice anterioare anului 1989, diferită față de ce făceau rușii înainte de 1877, când Țările Române deși oficial sub suzeranitate turcă erau cotropite de hoardele rusești.
    Însă asta nu înseamnă că societatea românească are încredere în muscali.
    În zilele noastre oamenii sunt uimiți și scîrbiți de ingratitudinea, de primitivismul, de jigodismul regimului de la kiev. Ăsta nu înseamnă că ar trebui să le ducem dorul predecesorilor lor. Ei sunt cam același lucru. Însă aici trebuie spus că ieșirile ireverentioase ale oficialilor români la adresa oricărui, dar absolut oricărui stat sunt intolerabile și proștii și proastele din categoria asta ar trebui să și caute alte joburi.

    Văd că vă faceți griji despre istorie. N o mai faceți că umblă cu capul spart precum adevărul.
    Uite un exemplu considerat minor, Regalianus si a stabilit capitala la Carnuntum, în schengen cum ar veni. Bineînțeles scrie în Istoria Augusta care poate fi crezuta doar în masura în care convine unora. Dacă nu convine acelorași nu e credibilă. Și bineînțeles monedele pe care le a bătut Regalianus erau deja folosite.
    Exemple sunt multe dar n are nimeni onestitatea sau mijloacele să pună cap la cap toate sursele antice și să le pună la dispoziția publicului FĂRĂ niciun fel de interpretări. Mi e groază să mă gândesc ce se învață la facultatea de istorie.

  • @Domnu’ Cristoiu,

    Ei ingaduiti-ne si noua putin divertisment politic, ca prea-i monotona viata-n parlament… 🙂
    Parca doar Diana e drona vreunui „serviciu”?…
    In politica, toti sunt „teleghidati” intr-un fel ori altu’, Diana macar ofera si momente de circ la scena deschisa, de ce vreti sa ne faceti sa credem ca politica e chestie „seriosa”?… 🙂
    Eu inteleg foarte bine ca preferati „actorii” politici care se „prefac” ca lucreaza, ca de la Revolutie-n coace doar de-astaia am avut de-asta tara a ajuns cum a ajuns, da’ pentru noi, astia multi si prosti, e mai placut circu’ din parlament cu Diana in distributie chiar si-n rolu’ de drona. Ce, vreti sa ne ia somnu’ pe toti ascultand la unu’ ca Ciuca? Ori sa fim hipnotizati privindu-l pe Rares Bogdan cum da din gura, doar fiindca-i rujata?… 🙂

  • https://www.cristoiublog.ro/ministrul-energiei-sebastian-burduja-victima-a-tehnologiei-deepfake/

    antrenamente, la nivel mondial, pentru o repunere in scena a ‘Războiul lumilor (dramă radiofonica din 1938)’ ?

    • atunci cind deepfake devine o exprimare desavarsita el devine Antiadevar, adica ‘Imaginea din Oglinda a Adevarului’, caz in care ea seamana leit cu Adevarul, deci …poti s o scoti in afara legii pina nu mai poti, ca odata cu asta vei scoate si ‘Adevarul’ in afara legii, pentru simplul fapt ca ‘seamana leit’ cu Antiadevarul

      atunci cind ‘lupti’ cu Antiadevarul, cu Deepfake, procedurile sint unele noi-noute, alea vechi pur si simplu se arata a fi expirate, impotente

  • vocearomanului.ro/davos-adio-si-un-praz-verde/

    :))
    cum ziceam …in timp ce unii zic ca ‘marea resetare’ e pe faras, altii ziic ca ‘resetarea’ e deja bifata, acu’ urmeaza ‘primul an al noii ordini mondiale’

    si unii si ceilalti au dreptate :))
    Metamorfoza e un proces unic si irepetabil in istoria civilizatiilor,
    deci ‘resetarea’ e gata, dar nu o acopera si paia care sustine Metamorfoza,
    si da, urmeaza Insularizarea, Marele Reflux, insa el, …indiferent care o fi calea pe care o urmeaza, sustine Metamorfoza, Artificializarea. mai simplu spus …’ne intoarcem’, insa ‘calea asta’ e despre o si mai adinga ‘globalizare’, e despre ‘globalizarea la nivel micro, ba chiar si cuantic’, acest tip de globalizare putindu se face exclusiv pe reflux, pe ‘insularizare’, care nu doar ca, culmea!, unifica, ea face mai mult, unifica in stil plenar.
    mai simplu spus ‘intoarcerea’ e o continuare si mai competenta a ‘globalizarii’,
    vedeta acestei dinamici fiind IA,
    in mod absolut relativ,
    insa in mod absolut pur si simplu , vedeta e chiar Natura, care ‘se va darui pe sine insasi’ procesului de Echilibrare a prezentei Artificialului in Creatie

    • globalizarea a fost Marele Flux ( s a manifestat la nivel macro )
      Marele Reflux nu e o deglobalizare, ci o continuare a globalizarii pe …..mama globalizarii’, in fapt despre Unificarea pe care o aduce Artificializarea

      • Marea Resetare nu duce la ‘o noua ordine mondiala’, ea doar batatoreste calea Marii Revolutii.
        Marea Revolutie e ea insasi o ‘resetare’, care duce catre ‘Noua Ordine Modiala’
        Noua Ordine Mondiala e …Metamorfoza, ‘perpetua revolutie’, deci Noua Ordine Mondiala e ea insasi o Revolutie,insa Perpetua, caz in care devine ‘Noua Ordine’

        anul asta nu va incepe nicio Noua Ordine Mondiala
        insa se prea poate sa inceapa o ‘noua ordine, mondiala si ea, care e prorpie Marii Revolutii’

  • Maestre, Luminița Odobescu este omul lui Iohannis, a fost trimisă de el.
    Eu clar NU vreau s-o văd muncind! fiindcă ea nu reflectă interesele României ci ale SUA și ale Comisiei Europene.
    Am aflat din presă că a vorbit la Davos cu Blinken și desptre ce credeți? tot despre Ucraina, despre implicaţiile pentru România ale atacurilor ruse asupra porturilor ucrainene de la Dunăre, despre facilitarea mai departe tranzitului grânelor ucrainene pe teritoriul României.
    Adik aici în țară era greva agricultorilor nemuțumiți tocmai de cerealele ucrainiene care au sufocat agricultura românească iar ea a asigurat pe Blinken că treaba va merge înainte.
    Un alt punct în discuția cu Blinken a fost colaborarea în domeniul energiei, probabil SUA insită pentru centralele nucleare SMR.
    Adik cum e mai rău, fiindcă acele centrale SMR sunt doar în fază de proiect și considerate de mulți periculoase.
    Am ințeles că a ținut și un mic discurs în care a asigurat pe toți că România va executa UMILĂ tot ce i se va cere, adik în limbajul lor de lemn „respectarea şi promovarea valorilor fundamentale ale Uniunii și ale NATO… bla, bla, bla”.
    Doamne, trist, trist rău!
    *
    Maestre, apropos de posturile TV și emisiunile lor, vă anunț că Antena 3 a renunțat la jurnaliști, s-a mecanizat și digitalizat, folosește doar roboței fără inteligență, fără conștiintă, fără curiozități, fără umanitate.
    Nu e unu acolo să spună „bre, până aici, am și eu cap să gândesc, am și eu o demnitate, am și eu o meserie, ajunge” și să-și dea demisia.
    Dar nu, pur și simplu au devenit roboții teleghidați ai lui Voiculescu!
    Acum cu greva, Gâdea cu gașca (Răzvan Dumitrescu, Ciuvică), l-au invitat pe cel cu căciula albă – Dănuț Andruș- doar ca să-l umilească în mod josnic și slinos. Concluzia la ei se subânțelegea că Andruș face jocul rușilor!!?
    Eu nu știu dar chiar e legal să se practice o așa manipulare, așa o înșelătorie mediatică având în vedere că patronul este șef de partid!?
    Să ne spună și nouă cineva ce interese are Voiculescu cu partidul lui, sau ce interese economice au acei angajați? Au firme, umblă după contracte, facilități, relații sau ce-i mână în luptă? Că ceva este, nu se lasă umiliți gratis.
    (ce e mai trist e că până și Badea a capitulat, a înclinat steagul. Adio, prietene!)
    *
    Tot despre TV. Rămân la ideea că Victor Ciutacu are emisiunea cea mai bună. Tabloid, netabloid are subiecte. Este o emisiune vie și liberă.
    Acum are în vizor tragedia de la Ferma Dacilor.
    Dă la telespectator cu lingurița. A mirosit că acolo este ceva ciudat și nu se lasă mai ales că acolo a murit fiul șefului Direcției de Informații a Armatei (mama deține funcția de director în cadrul Direcției Generale de Administrare a Marilor Contribuabili din ANAF tot funcție importantă).
    Toată lumea știe că acest fiu avea în mod normal pază, copii de generali de securitate ai armatei au pază, și la școală și peste tot. Poate paza a murit odată cu el, nu se știe.

    • În rezumat, eu văd așa, problema cu agricultorii nu de va rezolva, pur și simplu fiindcă Ursula nu mai e dispusă să ajute direct Ucraina și aruncă toată povara pe umerii țărilor adiacente România, Polonia și implicit Bulgaria.
      Ucraia profită de pe urma lipsei taxelor vamale și a concurenței la prețuri, și e în faza – ca o navă care se scufundă, aruncă totul peste bord (nu numai cereale, miere, produse industriale etc.) ca să facă rost de bani.
      Dar n-o s-o ajute, o să se scufunde economic. Și noi pe lângă ea.

  • Nu le au românii cu întrunirile tip miting. Înainte de 89 te duceai benevol-obligatoriu, după, mai va! Răscoala fermierilor și transportatorilor independenți e cu totul și cu totul altceva. Abia acum poate unii din guvern sunt confruntați cu realitatea.
    Greva prelungită a profesorilor nu a rezolvat nimic. Poate vor primi salarii mai mari în luna februarie. Culmea e că au participat cei din mediul preuniversitar și au câștigat beneficii uriașe cei din mediul universitar care nu au participat la grevă.

  • io am priceput un singur lucru din mitingul cu un singur om, doar unul :))
    faptul ca poporul nu le are cu mitingurile, prin definitie nu le are.

    de azi inainte daca voi mai vedea un miting prin tara asta o sa mi fie clar din start ca sistemul l a organizat.

    si singurul om care a participat la mitingul cu un singur om …creca a participat ca a primit ordin, ca altfel nici el nu era acolo :))

    • dupa ce s a retras sistemul dintr un miting care se anunta a fi maret …a ramas poporul :))))
      ar ce a ramas din ce s a vazut e multime vida :))
      de unde rezulta ca intersectia dintre popor si mitinguri e multime vida. restul sint abureli…sociale si ingineresti :))

      • nu e important ce am vazut la miting, ci ce n am vazut.
        ce n am vazut e …sistemul.

        acest popor le are, daca le o mai avea!:)), doar cu rascoala. in rest isi vede de ale lui.

        • daca sistemul s ar fi retras din toate mitingurile din ultimii …hai sa zicem 50 de ani, ce ar fi ramas din mitinguri …deja stim, multimea vida

    • acest miting poate ramane in istorie ca referinta fundamentala a oricarui alt miting.
      el a fost o demonstratie de forta de la cap la coada.

      pentru el s a obtinut autorizatie …in forta! forta bruta, infricosatoare, imposibil de replicat in conditii normale.
      s a desfasurat …in forta! infricosatoare si de data asta, pentru ca cine s ar fi asteptat ca locul sa fie …pustiu?! …in mod natural?! ( ca nu te a obligat nimeni sa nu te duci! )

      ce a rezultat cu ocazia acestui miting …istoric! e ca sistemul e …infricosator. e capabil sa organizeze mitinguri cu citi oameni are chef, 1,100, 100 000, 300 000,…, insa ce l face infricosator sint nu numerele mari, in primul rind, ci cele mici

      io creca noi, ca tara, functionam, pe alocuri, prin artile esentiale, ca o cazarma, insa nu ne dam seama de fenomen pentru ca aceasta ecuatie de miscare e imbracata social-inginereste in haine …si la moda, si comode

      in cazul acestui miting sistemul a intervenit in forta! bruta! …pura!
      mitingul s a desfasurat asa cum s a dsfasurat de la cap la coada pentru ca …asta a fost dorinta lui.

      de unde rezulta ca undeva, underground, se joaca cu absolut toata forta pe masa. altfel …sistemul nu si ar fi dat in vileag potentialul descatusat cu ocazia ‘mitingului cu un singur om’

      in ‘mitingul cu un singur om’ sistemul s-a arata un picut la fata, …pe un coltisor. ce s a putut vvedea e ca e …infricosator!

      • de fapt cred ca e primul miting care teoretic avea potentialul sa creeze probleme guvernului aflat in exercitiu, eventual sa l dea jos, la care a participat ‘un singur om’
        acest miting a fost …atit de infricosator ‘pentru unii’ incat …creca tendinta a fost ‘in sens invers’, adica in loc sa se buluceasca inspre centrul bucurestiului …s au departat de el cit au putut.

  • Păi și de ce s-a dus prefectul Capitalei la Afumați? Sau de ce nu permiteau forțele de ordine să treacă protestatarii spre București?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *