Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O nouă lovitură dată de Klaus Iohannis Republicii procurorilor

Ion Cristoiu a salutat în Jurnalul meu video decizia lui Klaus Iohannis de numire a unor procurori. Jurnalistul recunoaște că între el și președinte există o „relație de ostilitate reciprocă”.

Nu pentru că Iohannis ar fi acționat în vreun fel împotriva lui, ci că „el nu vrea să mă vadă, eu nu vreau să-l văd”.

„Am apreciat la el faptul că, spre deosebire de ceilalți președinți, nu a ținut cont de presă.

În calitatea mea de om de presă, eu spun că un om politic mare ține cont de presă atunci când aceasta are dreptate. Nu ține cont de presă când ea se lansează în operații banditești. Nu pot decât să apreciez gestul lui Klaus Iohannis de a semna propunerile Alinei Gorghiu pentru posturile de procurori, respectiv procurorul șef al secției de combatere a corupției din DNA și procurorul șef al Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Două numiri care au scos din minți gașca fostului Binom”, a explicat Ion Cristoiu.

Jurnalistul a amintit de vremurile în care, la inițiativa președintelui Traian Băsescu, „s-au creat condițiile instaurării în România, pe lângă Republică, o Republică a procurorilor”.

„În numele luptei împotriva corupției, cuplul Coldea-Codruța, binomul SRI-DNA, a instaurat, în România, o teroare (…). Acest Binom a fost ajutat de o parte a presei tefeliste, care făcea și ea parte din piesă. Există și acum site-uri conduse de așa-zis lideri de opinie creați de Coldea cu rețeaua lui, și și finanțați, care au această preocupare, de numire a procurorilor. Ei fac parte din gașca procurorilor, secția de procurori a CSM, care este secția bandiților. Deși toate lelițele și colivăresele au început o campanie împotriva celor doi, pe Iohannis l-a durut în cot”, a spus Cristoiu. Jurnalistul s-a referit în special la Mihaela Iorga, care a intrat în conflict cu Codruța Kovesi și a spus că nu era greu să intri în conflict cu șefa DNA, deoarece aceasta era slab pregătită.

Mihaelei Iorga Moraru a fost numită  în funcția de procuror-șef al Secției de combatere a corupției din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pe o perioadă de

Remus-Iulian Popa a fost numit în funcția de procuror-șef al Secției de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție pe o perioadă de 3 ani.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *