Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

O prostie – identificarea Nunții lui George Simion cu Nunta lui Codreanu

Liderul AUR se însoară. Potrivit anunțului public, făcut de domnia sa fericitul eveniment – ca să folosim și noi un clișeu de telenovelă – va avea loc pe 27 august 2022, în satul Oveselu din Vâlcea.

Pe Facebook, unde susține o veritabilă campanie publicitară despre nunta sa, George Simion a scris:

„Aștept toți românii să se bucure alături de mine. Cea mai mare bucurie pentru mine e dacă veți fi prezenți.
Să veniți în cămașă populară!”

Într-un alt mesaj eroul viitorului „eveniment fericit” a venit cu precizări în privința invitației:

„Știu că e departe pentru unii dintre voi, dar ne organizăm cu autocare din fiecare județ. Nu am glumit: Vă aștept pe toți (…) Pentru mine e important să veniți, nu daruri sau altceva. Obligatoriu e să veniți în cămașă tradițională”.

George Simion s-a remarcat, încă de la intrarea AUR în Parlament, drept Liderul unui partid care a luat în cătare pe nimeni altul decît Klaus Iohannis.
Clasa politică e paralizată la gîndul că fie și un suspin l-ar putea supăra pe Stăpînul (deocamdată)  Sistemului. Urile sale sînt periculoase. Pentru că sînt urile unui om mărunt.

Presa de după formarea Marii Coaliții s-a transformat într-un muștiuc al lui Klaus Iohannis.
Cu mici excepții, site-urile și televiziunile de știri cît de cît independente șovăie să-l atace.

În acest context de transformare a României într-o marmeladă în care Klaus Iohannis își vîră deștu pentru a-i gusta dulceața, campania dusă de AUR a stîrnit mînia Neamțului de la Cotroceni.
Și împotriva AUR s-a pus în mișcare o mașinărie politică (dirijată de Alexandru Muraru) și una mediatică (avînd drept vîrf de briceag Digi 24) pentru a identifica partidul cu Mișcarea Legionară și pe George Simion cu Corneliu Zelea Codreanu.

Un mijloc abject, folosit și de comuniști între 1944-1947 pentru a scoate din joc partidele și liderii advesari, constînd în acuzația de fascism.
E o axiomă a Istoriei că nimic nu face rău unui regim decît slugărnicirea lui propagandistică de către proști.
Asta deoarece proștii se definesc și prin excesul de zel.

În excesul de zel al luptei împotriva lui George Simion, cei de la UM Digi 24 au declanșat o campanie menită a identifica Nunta lui George Simion cu Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu.
O prostie.
Mai întîi pentru că asta înseamnă o uriașă publicitate gratuită făcută lui George Simion.

Nunta lui Corneliu Zelea Codreanu din 1925 a devenit un reper istoric. Identificînd Nunta lui George Simion cu nunta lui Corneliu Zelea Codreanu nu faci altceva decît să dai semnificație istorică unui fapt prezent lipsit de așa ceva.

George Simion a invitat pe toți românii – și sigur românii din AUR – vor veni la nuntă în cadrul politicii sale de a se înfățișa ca un Amic al Poporului.
Nu văd nici o semnificație politică în asta, așa cum a fost cazul Nunții lui Codreanu.

Nunta lui Codreanu s-a petrecut într-un anume context moral și social-politic. Ea nu poate fi imitată de nici o altă nuntă.
Despre această Nuntă vom publica într-un alt număr documente luate din Arhivele SRI și din cărțile lui C.Z. Codreanu.

Sigur e că:

  1. Nunta lui Codreanu de la Focșani, a fost gîndită ca un moment de exploatare a gloriei dobîndite de CZ Codreanu după achitarea de la Turnu Severin.
  2. Nunta lui Codreanu a fost o operațiune de marketing politic prin desfășurarea în stil tradițional românesc.
    Era vremea cînd așa ceva conta.
    Nu cred că azi mai aduce voturi o nuntă cu nuntași în costume populare.
  3. Nunta lui Codreanu a fost gîndită și ca replica dată Guvernului PNL, cel care încercase să-l înfunde pe C.Z. Codreanu prin Procesul de la Turnu Severin.
    Nu întîmplător, Siguranța s-a ocupat riguros de acest eveniment.
  4. Nunta lui Codreanu ține exclusiv de personalitatea unică a lui Corneliu Zelea Codreanu.
    Nici Corneliu Vadim Tudor la vremea lui și nici George Simion azi nu-l pot înlocui.

Am respins și resping asemănarea AUR cu Mișcarea Legionară și a lui George Simion cu Corneliu Zelea Codreanu din motive ținînd de rigoarea cercetării de istoric și nu pentru a-i scuti de acuzațiile de fascism.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „O prostie – identificarea Nunții lui George Simion cu Nunta lui Codreanu”

  • Un papagal Simion asta…a inselat lumea…securist rasuflat….a avut o sansa si i-a dat cu piciorul….un prostalau…

  • Se face dintr-un eveniment privat campanie electorala. Mai era un cioban prin politica care facea din mersul la biserica campanie electorala.

  • S-ar putea ca la fel ca in cazul lui Macron, unde efectele actiunilor masmediei au fost contrare celor asteptate, alaturarea conducerii partidului AUR cu Legiunea lui Codreanu s-ar putea ca sa aiba acelasi efect contrar, prin aceea ca si in cazul Legiunii, dezinformarea a atins cote inimaginabile. Eu am stat minute bune cu respiratia taiata in fata catedralei ortodoxe de la Orastie, catedrala construita de parintele Ion Mota, tatal eroului legionar Ionel Mota, la care au lucrat ani in sir 13 cuiburi de legionari. Cine a ridicat asemenea constructii uimitoare, nu au cum sa fie dusmani ai neamului. Legionarii au activat ca voluntari in 3500 de santiere de munca, ridicand diguri contra inundatiilor, reparand drumuri si sosele, renovand sau chiar construind biserici de la temelie pana la turle. Asa ca paradigma s-ar putea schimba rapid si asocierea AUR cu legionarii sa fie favorabila pana la urma lor. De o vreme incoace, fraiele nu mai sunt in mainile oamenilor, mai ales in mainile celor rai.

  • s-a zis asa:
    tara arde si babele se piaptana.

    insa stai sa vezi ‘pieptanat’ atunci cind Lumea va arde.
    si …chiar o face!, iaute

    • @online
      da online,deja au inceput sa recunoasca,in septembrie incepe dezastrul iar din ce m-am uitat pe cifre va rau de tot,urat,nasol,e azi un articol in cotidianul despre consumul de petrol al romaniei,suntem dependenti in proportie de 78% de importuri….probabil ca se va prabusi consumul,altfel „nu o vad” la jumatate sa spunem….acolo va fi dezastrul ca de la asta se vor trage toate cu produse alimentare,mai e o informatie ca s-au varsat si cu asta,s-au facut „teste de stres” in „pandemie”….bine…stiam…si 40% din bugetari sunt degeaba….si asta e INFO….cat despre nunta lui george simion si asocierea lui cu corneliu zelea codreanu…..e degradant….cum la fel de dezonorant e ca unul ca nicolae ciuca a ajuns sa stea pe scaunul bratienilor….
      Toate Bune Online!!!
      Toata Stima Domnule Ion Cristoiu!!!

      • pe Vremurile astea ‘solutiile’ sint chiar ‘oameni’, pentru ca nu Mintea a fost Insamantata de Batranii neamului, de a lungul Anotimpurilor, ci Inima.

        deci xautind solutii la problemele Vremurilor de dapt ori cauti ‘oameni’, oru nu le vei gasi.

        prin urmare…cititi oameni, nu… scriitura lor, care ebun simplu efect 🙂

    • @online: Da, sa vedem intai rezultatele la bacalaureat. Mai sunt cateva zile.

    • @online: Da, sa vedem intai rezultatele la bacalaureat. Mai sunt cateva zile.

  • ia care conteaza este cea care imbraca peretii inimii
    ( dupa cum IA care conteaza este cea care imbraca peretii Mintii, Superpozitia potrivita.
    prin urmare mai intai inima si abia dupaia ia, dupa cum mai intai Computerul Cuantic si abia dupaia IA )
    :)))

  • Nea Ioane,
    Maestre, v-a scapat un element esential care da dimensiune istorica „evenimentului” . Oveselu este satul de resedinta al comunei Maciuca, comuna de renume mondial. Si pe buna dreptate .

  • Istoria României a dovedit că niciun eveniment nu a avut loc întâmplător, dar nici că evenimentele istorice din epoci diferite pot fi similare în totalitatea lor unele cu altele, ba unele chiar diferă mult între ele ! Cu atât mai mult ,evenimentele sociale , ca nunta lui George Simion, nu se pot asemăna unele cu altele, ca de altfel și oamenii care au trăit în epoci istorice diferite ! Acest lucru dovedește că nu ai minime cunoștințe de istorie ,
    nici de psihologie ,dar nici de simpla gândire și filozofie cu mult mai înțelepte ale omului de rând ! Vă mulțumim încă o dată pentru un editorial de excepție superb ,Maestre Ion Cristoiu !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *