Campania electorală pentru alegerile locale şi europarlamentare din data de 9 iunie începe vineri,10 mai, şi se încheie în 8 iunie. Campania în audiovizual se va încheia în 7 iunie

O viață – viața mea | Dilemele lui badea Gheorghe, care s-a născut pe vremea culesului

Badea Gheorghe era un om vârstnic, puțin la trup, cu gura strânsă pungă din lipsa danturii, veșnic zâmbind cu bunăvoință. Era iubit de tot satul, tocmai pentru că nimeni nu l-a auzit vreodată rostind o vorbă aspră, vreo înjurătură, vreun blestem. Câți ani avea nici el nu știa foarte sigur. Când era întrebat când s-a născut spunea cu seninătate: ”Pe vremea culesului.” Deși puterile îl cam lăsaseră, sărea să dea ajutor dacă vedea pe cineva că are nevoie. Venea adesea pe la primărie doar ca să dea binețe.

Acum s-a hotărât să-i dea nepoatei lui un vițel, ca să-l taie pentru nuntă. Primărița i-a explicat că nu are voie să taie vițelul, dar că o să-i dea o hârtie de la primărie, în care să scrie cum că vrea să-l vândă.
— Da n-ai înțeles, doamnă, că nu vreau să-l vând? Vreau să-l tau!
— Ba da, am înțeles, însă nu ai voie să-l tai, așa că vei face ce vrei cu el, dar dacă cineva te întreabă vei spune că l-ai vândut și gata.
— Aha, deci trebe să mint!
— Păi, cam așa ceva, dar n-avem ce face, că nu avem voie să tăiem vițeii, că ne bagă la pușcărie.
— Da de ce , doamnă, să ne baje la pușcărie, că n-am furat?
— Păi, n-am furat, dar vițeii sunt ai statului.
— No, Doamne bate-i viței! Păi, n-am știut, că doară n-o venit niciodată statul acela să-i dea de mâncare, așa ca să-l văd și io la mine la poiată. Am crezut că dacă e de la vaca mea și dacă eu îl țin este al meu.

Badea Gheorghe se scarpină abitir în cap și, după un timp de reflecție, se pare că a găsit o soluție:
— No, știi ce? Atunci mai bine tăiem vaca! Se oprește și mă privește așteptând un răspuns.
— Pot tăia vaca? Ori nici aceea nu-i a mea?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii