Ce să caute, stimați cititori, sinuciderea la Olimpiadă?
Cel mai mare spectacol sportiv al lumii, ediția de vară a Jocurilor Olimpice moderne, aduce în centrul atenției nu numai medalii, premii, dar și povești incredibile de viață.
În loc să scriu despre scandalul în care protagoniști sunt ministrul sportului de la noi și doamna Popescu, medaliată cu argint la scrimă, subiect tocit de toate canalele de știri și comentarii sportive, noi vă oferim ceva deosebit.
O fascinantă poveste de viață, de la sinucidere la mândrie.
Halterofilul Cyrille Tchatchet concurează la Jocurile Olimpice de la Tokyo pentru echipa refugiaților, iar povestea sa este extrem de emoționantă.
Născut în Camerun, Cyrille Tchatchet a avut onoarea de a fi portdrapel al steagului olimpic la festivitatea de deschidere de la Tokyo, iar acum a vorbit despre momentele critice din viața sa:
„A fost o călătorie foarte, foarte lungă până aici. Am venit în Marea Britanie în 2014. Am concurat la Jocurile Commonwealth-ului și nu m-am întors în Camerun din mai multe motive.
Am solicitat azil și mi s-a acordat. A fost foarte greu la început, deoarece am trăit câtva timp fără adăpost atât în Glasgow, cât și pe străzile din Brighton, a fost o experiență foarte dificilă pentru mine.Aveam 19 ani, eram într-un oraș nou, fără adăpost, nu aveam mamă sau tată care să aibă grijă de mine, așa că m-am simțit foarte, foarte deprimat. De fapt, m-am gândit și la sinucidere în anumite momente. Din fericire, am cerut ajutor și am fost oprit”.
Sportivul a scris pe Twitter despre emoțiile pe care le-a avut la festivitatea de deschidere: „A fost o experiență grozavă. A fost o onoare și un privilegiu pentru mine, nu doar să defilez cu echipa olimpică a refugiaților, ci și să fiu purtător al drapelului pe stadionul olimpic. Echipa mea este în principal o echipă plină de speranță și cu toții ne dorim să transmitem un mesaj puternic de speranță altor refugiați, pentru ca aceștia să creadă în ei și să nu renunțe”. Acesta a fost mesajul lui Cyrille Tchatchet, care concurează la haltere – 96kg.
Desigur, mai sunt și alte lucruri interesantă în Japonia olimpică. Ne vom strădui să le aflăm și să le aducem în atenția dumneavoastră.
Lasă un răspuns