Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

„Omul fără memorie”, un program ideologic în tablouri

Galeria Romană invită publicul la vernisajul expoziției „Omul fără memorie” care va avea loc marți, 6 februarie, ora 19.00 (Bd. Lascăr Catargiu, nr. 1).

Expun tinerii artiști Teodor Zaica și Mircea Hristescu, într-un dialog generat de preocuparea comună pentru un fenomen istoric puțin vizitat în istoria artei românești recente: programul ideologic de crearea omului fără memorie.

Cei doi își propun să reînvie memoria victimelor represiunilor comuniste, prin lucrări pline de forță, de la portretele încărcate cu un spirit iconic, până la compozițiile de mari dimensiuni reprezentând scene ale unor măsuri punitive abuzive. Expoziția invită vizitatorul la meditație, lucrările fiind infuzate cu o spiritualitate care le animă cu discreție.

În deschidere va lua cuvântul Mădălina Manolache, istoric de artă.

Teodor Zaica este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Pictură. El expune lucrări din seriile „Închisori comuniste” și „Creare a omului fără memorie”. Lucrează cu arhive de imagini și referințe de film, prin transferul și prelucrarea imaginii până la dematerializare. Lucrările sale pline de atmosferă, în care doi poli opuși, veșnicul Bine și Rău, se luptă, oglindesc frământările interiorului uman.

Mircea Hristescu este absolvent al Universității Naționale de Arte din București, secția Foto-Video. Artist multimedia, el a ales cu predilecție pictura ca mediu de lucru în creația recentă. Reorientându-se însă către Pictura tradițională, el își găsește totodată inspirația în imaginile fotografice. Nu lipsesc referințele la pictura românească modernă și contemporană (Horia Bernea, Ion Grigorescu), abordând o voită economie cromatică și o realistă simplitate. Este interesat să capteze imaginea care tinde spre sacralizare a omului asuprit. Amândoi activează în București.

Expoziția va putea fi vizitată începând cu 6 februarie (ora 19.00), până la data de 29 februarie.

Program galerie: Luni – Vineri: 10:00 – 18:00, Sâmbătă: 10:00 – 15:00.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *