Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Operațiunea de siguranță națională: Totul pentru sparanghelul nemțesc!

Evenimentul cel mai important de pînă acum din vremurile de restriște ale Coronavirus e reprezentat, indiscutabil, de ceea ce pe cristoiuTv (așa am decis să-mi poreclesc jurnalul meu video zilnic, pînă acum zis tradițional vlog, nu de alta, dar vreau să mă simt și eu mogul, ca și Dan Voiculescu, ca și Sebastian Ghiță, proprietari de televiziuni) am numit Scandalul Sparanghelul de urgență.

Despre acest Scandal a scris toată presa, chiar și cea miluită de regimul Iohannis. S-au publicat reportaje, s-au reprodus fotografii și clipuri. Au fost însă comentarii puține.
Explicabil.
Comentariile ar fi obligat Presa Miluită la o atitudine violent critică față de Guvernul Orban, față de Stăpînul care dă cățelului de pază al regimului, nu al democrației, jumările cerșite prin scheunat.

Esența întîmplării o găsim prezentată în știrea Mediafax:

„Aproape 2.000 de persoane din județe din Transilvania și Moldova au venit, joi, în parcarea din fața Aeroportului Internațional «Avram Iancu» Cluj pentru a pleca cu curse charter spre Germania, la muncă în agricultură.

Directorul Aeroportului Internațional «Avram Iancu» Cluj, David Ciceo, a declarat, pentru MEDIAFAX, că în cursul zilei sunt prevăzute 12 curse care pleacă spre destinații din Germania – Berlin, Baden-Baden / Karlsruhe și Dusseldorf.

«De pe aeroportul clujean pleacă joi 12 curse charter spre spre destinații din Germania – Berlin, Baden-Baden / Karlsruhe, Dusseldorf. Deși primul zbor a plecat la ora 13, organizatorii care duc muncitori din județe din Transilvania și Moldova la muncă în agricultură i-au adus pe aceștia de dimineață. Iar oamenii stau în parcarea din fața aeroportului, este vorba de aproximativ 1800 de persoane», a spus Ciceo.”

Prinși cu mîța-n sac, oficialii regimului Iohannis au reacționat în stilul tipic demnitarului moldo-valah de la turci încoace:
De la încercarea de a minți pe față susținînd că nu-i adevărat, asumată de Nelu Tătaru, răsfățatul presei Miluite, pînă la teatrul revoltei, jucat de Ludovic Orban.

Ca de obicei nu numai Miluită, dar și superficială, Presa a fost atentă doar la întîmplările de pe aeroportul de la Cluj.
Această limitare a dat Guvernului posibilitatea de a ieși din Scandal cu fața curată prin solicitarea de măsuri împotriva celor responsabili de balamucul de la aeroport.
În realitate, așa cum am menționat în intervenția mea la emisiunea de joi seara, de la România Tv, moderată de Victor Ciutacu, atenția presei trebuia să se îndrepte spre întîmplările anterioare celor de la Cluj.

Din declarațiile autorităților locale rezultă că muncitorii sezonieri au ajuns la aeroportul din Cluj la 7 dimineața, cu autobuze venind din toată țara, inclusiv din Suceava.
Un om aflat în întregimea facultăților sale mintale se întreabă imediat, după ce-i trece uimirea pricinuită de încălcarea pe aeroport a tuturor constrîngerilor impuse de ordonanțele militare sub protecția Stării de urgență, cum au ajuns la Cluj 2.000 de oameni din toată țara, inclusiv din Suceava, oficial păzită de blindate să nu iasă nici musca, indiferent că are sau nu Coronavirus.
Cum au ajuns călătorind toată noaptea pe șoselele patriei în condițiile în care circulația pe timpul nopții e interzisă. Imaginați-vă o patrulă mixtă, alcătuită din polițiști și militari, sprijinită de Taburi, văzînd venind la ora 2 noaptea un autobuz plin cu oameni. De unde veniți? De la Suceava? Și unde mergeți? La Cluj? Și ce faceți la Cluj? Vizitați statuia lui Matei Corvin? Nu, mergem la aeroport pentru ca de acolo să zburăm în Germania.
Echipajele aveau două posibilități:
Să leșine de uimire sau să zică Treceți, știm despre ce-i vorba!

Emil Boc a dezvăluit, răspunzînd unei întrebări puse de mine, că firma care s-a ocupat de recrutarea de muncitori, de aducerea lor la Cluj, de procurarea de bilete, nu e românească. E germană. Ea ar fi acționat prin intermediul subcontractorilor români. Ioan Spânu se întreabă în Cotidianul de proporțiile profitului obținut de firmă din această afacere făcută cadou de statul român. Întrebării sale legitime eu îi adaug alte cîteva, ivite din procesul de recrutare și aducere la Cluj. Să zicem că un autobuz a venit de la Focșani. S-au urcat în acesta cetățeni din satele din jur ajunși la Focșani. Cum au putut trece de filtre acești cetățeni? Și la locul de urcare în autobuz au păstrat distanța socială? Și cum dracu de nu i-a văzut nimeni dintre polițiști strînși într-o adunare de mai mult de trei persoane?

Iscodind mult mai atent decît fătucele din presa noastră, omul normal află că cei 2.000 de pe aeroportul din Cluj, aduși cu autobuzele pentru a zbura în Germania cu curse charter, după un program militar, sînt doar o parte mică dintre sezonierii programați să plece, la cererea Germaniei, a Olandei, a Italiei în țările respective. Presa italiană scrie pe larg de aceste aduceri cu curse speciale în cadrul unei Operațiuni la nivel de cele două state. Ludovic Orban a anunțat la TVR că e vorba de 80 000 de persoane.
Putem vorbi astfel de zeci de mii de muncitori români aduși din toată țara de firme private cu autobuzul pînă la Cluj și Sibiu pentru a fi îmbarcați în avioane.

De mai multe săptămîni milioane de români stau închiși în case. Cine e prins în afara casei fără țidulă riscă o amendă zdravănă sau chiar o pereche de pumni în nas dați de Polițiști. Economia României se sufocă de la o zi la alta. Agricultura e la pămînt. Fermele au nevoie de mînă de lucru și din alte părți ale țării. Aceasta nu poate fi adusă în condițiile stării de urgență. De zile întregi, economiști, antreprenori, publiciști, politicieni din Opoziție cer și iar cer o relaxare a restricțiilor în unele zone ale economiei și agriculturii pentru a păstra în viață măcar o pîlpîire din economie. La toate aceste cerințe se răspunde cu un refuz categoric. Stoluri de medici bolnavi de vedetism dau năvală pe televiziunile apocaliptice pentru a ne spune că nu se poate face nimic. Trebuie să stăm în casă pentru a salva țara de la Pandemie. A fost de-ajuns însă un telefon dat de Angela Merkel lui Klaus Iohannis pentru ca, de dragul salvării sparanghelului nemțesc, al agriculturii din Germania, cea de la care vom continua să importăm, pentru ca toate restricțiile stării de urgență să dispară ca prin farmec. Pentru a ajunge din Moldova la Cluj cu autobuzul trebuie să treci prin zeci de filtre. Dacă vrei să mergi cu bicicleta de la Focșani la Cluj riști să te pricopsești cu o amendă strașnică. Cei 2000 de pasageri din Aeroportul clujean au fost aduși din toată țara cu zeci de autobuze. Toate aceste autobuze cum au trecut de filtre? Indiscutabil arătînd o hîrtie care consemna o cursă specială, pentru care echipajele fuseseră prevenite prin ordine secrete. Ca să se urce în autobuz, cei peste cincizeci de pasageri s-au strîns la un loc. N-o să credem că păstrînd distanța legală. E imposibil ca Poliția locală să nu fi primit ordin să treacă cu vederea aceste încălcări ale stării de urgență.

Ne aflăm astfel, indiscutabil, în fața unei Operațiuni militare puse la cale de Sistemul instituțiilor de forță din România pentru ca Klaus Iohannis să-i facă pe plac Angelei Merkel.
Această Operațiune, despre care Presa Miluită nu suflă un cuvînt, a început cu adoptarea unei ordonanțe militare. Ordonanța nr. 7, din 4 aprilie 2020, care prevede:

„(1) Sînt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație. (2) Prevederile alin. (1) nu se aplică lucrătorilor care își desfășoară activitatea în domeniul sanitar și al asistenței sociale.”

De remarcat că de la proclamarea stării de urgență toate ordonanțele militare au vizat restrîngerea progresivă a libertății de mișcare a milioane de români. Ordonanța nr. 7 e singura care prevede o relaxare a restricțiilor. Nu de dragul economiei românești, ci de dragul celei a Germaniei.
Au urmat evident ordine secrete date Poliției ca să lase să treacă autobuzele cu sezonieri, în cadrul unei Operațiuni ținînd de Siguranța națională.
De s-ar fi făcut pentru România măcar a suta parte din acest efort făcut de dragul Germaniei!

Acest editorial a apărut în ediția online a cotidianului Evenimentul Zilei.

Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

52 comentarii pentru articolul „Operațiunea de siguranță națională: Totul pentru sparanghelul nemțesc!”

  • Ce placere! S-au întors mitocanii! Era prea curat pe blog în lipsa lor! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
    EZ, te rog sa-i ignori, nu merita sa le dai absolut nicio replica! Doar asa o sa le demonstrezi ca nu te cobori la nivelul lor. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

    • Uneori, chiar este greu sa te cobori la nivelul unora de la „subsol”, că stii cum e cu scara de serviciu care duce spre pivniță, … e si abruptă si „întortocheată”!

  • Niste baieti destepti din sistem, repeta un scenariu petrecut printre altele si in 1990, cu consecinta directa in aparitia unor
    inbogatiti peste noapte. Binenteles ca virusul este periculos si contagios, Dumnezeu sa ii odihneasca in pace pe cei
    decedati… dar sunt si persoane care prefera metodele aplicate in Suedia, Germania, chiar Franta, testare rapida, bolnavii
    izolati si viata reincepe…
    Evident cineva probabil a cumparat prea multe materiale medicale la preturi mari pe care trebuie sa le vanda…au avut ghinion, in afaceri mai si pierzi, trump, merkel, macron au fost primii, asta e, au trebuit sa astepte si acum au nevoie de stare de urgenta sa vanda fara licitatie publica.
    Problema mare este pentru johnnis si pnl, daca mai tine mult populatia inchisa in casa, adio voturi, adio guvernul meu si s-ar putea si o suspendare din functia de presedinte pentru cum a gestionat criza coronavirus…
    As vrea dupa coronavirus o curatenie de primavara in sistemul medical, in militie, in justitie, in media…un mesaj soft scris in presa locala nu ramane mai mult de trei – cinci minte la comentarii, multumim domnule Cristoiu, sunteti un democrat…
    Nu se v-a intampla nici o curatenie, dar sunt convins ca in viitor medicii din spitale si politistii (pentru amenzile date ), vor fi priviti de opinia publica asemeni militienilor si securistilor din comunism…
    Eu sunt pesimist ca se v-a schimba ceva in viitor, dupa cum stiti atunci cand se schimba un conducator in Ertugrul, aparea un bei lacom de putere care cu aur de la bizatini sau de la mongoli, cumpara locul se conducator… la cati bani au facut baietii astia lunile astea…

  • Suntem prosti. Gasiti in Romania din toti morti declarati din cauza coronavirus un individ venit din Italia, Spania, Germania. Toti mortii sunt cu probleme de sanatate cronice, nu a murit niciunul venit din germania. Germania primeste sclavi din Romania fara testare si carantina. Cunosc foarte bine minciuna. Prostii din romania, oameni corecti, cred si stau in cauza, hotii lucreaza noaptea. Din puscarii, penalii recomanda celor cinstiti si prosti sa stea in casa.

  • Cine nu și-a dat seama până acum că țara asta este o colonie, poate își va da seama acum, deși nu cred, pentru că am văzut cât de mulți români s-au înghesuit să aleagă guvernatorul prin intermediul căruia este ea stăpânită.

  • Ce sa intelegem prin situatia create la aeroportul din Cluj ?
    1. Conform art. 1 din O. M nr 6 care prevede – Se instituie pe perioada stării de urgență măsura de carantinare în municipiul Suceava și în zona limitrofă formată din următoarele opt comune: Adâncata, Salcea, Ipotești, Bosanci, Moara, Șcheia, Pătrăuți și Mitocu Dragomirnei, ceea ce inseamna ca din aceste localitati nu poate pleca nimeni .
    2. Intrarea sau iesire a fost permisa prin aceasta ordonanta limitat numai art. 3 litera a) din O. M nr. 6 – transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime și resurselor necesare desfășurării activităților economice în zona carantinată, precum și a aprovizionării populației si numai – persoanele care nu locuiesc în zona carantinată, dar care desfășoară activități economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securității naționale, sanitar, situațiilor de urgență, administrației publice locale, asistenței și protecției sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii, alimentației publice, alimentării cu apă, comunicațiilor și transporturilor. Art. 3 lit b) din O.M nr. 6 .
    3. Art. 4 O.M. 6 – Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, precum și operatorii economici din domeniul transportului feroviar de persoane nu vor comercializa bilete/abonamente sau alte titluri de călătorie pentru transportul călătorilor în zona carantinată decât dacă sunt respectate dispozițiile art. 3.
    4. Art. 10 din O.M. 6 – Este strict interzis accesul între localități prin alte zone și căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile europene, naționale, județene și comunale.
    5. Art. 11 din O.M 6 – (1) Sunt abilitate să asigure aplicarea și respectarea prevederilor prezentei ordonanțe militare:a) Poliția Română, Jandarmeria Română și poliția locală, pentru măsurile prevăzute la art. 3;b) Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, pentru măsurile prevăzute la art. 4 și 8.(2) Nerespectarea măsurilor prevăzute la art. 3, 4 și 8 atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, în conformitate cu prevederile art. 27 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare.(3) Personalul instituțiilor prevăzute la alin. (1) este împuternicit să constate contravenții și să aplice sancțiuni, în conformitate cu prevederile art. 29 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999, cu modificările și completările ulterioare.

    De aici ce concluzii putem trage ?
    In Suceava precum si zonele invecinate conform O.M. 6 este instituita carantina generala.
    Aceasta inseamna ca nu se mai poate intra sau iesi din aceasta zona decat acele transporturi prevazute in mod special la art. 3 lit a) si b) mai mult era interzis prin art. 4 din acest O.M. 6 sa se comercializeze orice fel de bilet sau abonamente pentru orice operator de transporturi.
    Daca luam in calcul ca, conform codului civil biletul sau abunamentul este o forma de contract de transport rezulta ca de fapt orice fel de contract de transport era interzis.
    Mai mult conform art. 10 di O.M. 6 era interzis deplasarea intre localitatile ce faceau parte din zona de carantina cu atat mai mult si iesirea din zona de carantina prin orice alt loc care nu erau deschise circulatiei.
    Deasemeni responsabili pentru respectarea acestor interdictii erau mentionati in mod expers institutiile prevazute la art. 11 din O.M 6 si anume (Poliția Română, Jandarmeria Română și poliția locală, Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor) .
    De aici se poate observa urmatoarele:
    a) Deci avem o zona de carantina bine delimitate;
    b) Avem exceptii de transport in si dinspre oras bine stabilite;
    c) Avem interdictia totata de a se face transport de oameni din si dinspre aceasta zona;
    d) Si avem institutii clar desemnate care vor aplica aceste masuri.

    Mai apoi prin O.M. 7 apar urmatoarele interdictii:
    art. 9 alin. 1) din O. M 7 – Se suspendă toate zborurile efectuate de operatorii economici aerieni spre Austria, Belgia, Confederația Elvețiană, Statele Unite ale Americii, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Turcia și Iran și din aceste țări către România, pentru toate aeroporturile din România, pentru o perioadă de 14 zile.
    art. 9 alin. 3) din O. M 7 – Se prelungește măsura suspendării zborurilor efectuate de operatorii economici aerieni spre Franța și Germania și din aceste țări către România, pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 8 aprilie 2020.
    Art. 9 alin 4) din O. M 7 – Măsurile prevăzute la alin. (1) și (3) nu se aplică zborurilor efectuate cu aeronave de stat, zborurilor de transport marfă și corespondență, umanitare sau care asigură servicii medicale de urgență, precum și aterizărilor tehnice necomerciale.
    Art. 10. — (1) Sunt permise zborurile efectuate de toți operatorii aerieni prin curse neregulate (charter), pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul autorităților competente din țara de destinație.

    De aici ce concluzii putem trage ?
    Se supenda zborurile tuturor operatorilor economici aerieni in tarile mentionate la art. 9 alin 1) din O.M. 7 pentru toate aeroprturile din Romania, mai mult se prelungeste aceasta interdictie si pentru operatorii econimici aerieni catre Germania.
    Singura exceptie este prevazuta in mod expres pentru situatiile prevazute la art. 9 alin 4) din O.M. 7.
    Apoi vine art. 10 care mai adauga o permisiune. Atentie nu este o exceptie ci o permisiune .
    De aici se poate observa urmatoarele:
    a) Este suspendata activitaea tuturor operatorilor economici aerieni;
    b) Este prevazuta o exceptie de la regula mentionata mai sus,
    c) Se face un favor printr-o invoiala doar unei singure tari Germania;
    d) Aceasta invoiala nu a fost facuta si cu alte state.

    ATENTIE !!!!
    Cine face aceasta invoiala si cu cine? Pai numai guvernul putea sa faca aceasta invoiala caci in situatia de urgenta numai el putea face aceste demersuri.
    Atunci se ridica intrebarea cine a beneficiat si de ce anume a beneficiat din aceasta invoiala?.
    Germania este clar, beneficiaza de forta de munca necalificata ieftina pe aceasta criza si pe un termen limitat cu costuri minime.
    Romania cu ce beneficiaza din aceasta invoiala ????
    Aici se poate ridica supozitia ca aceasta invoiala din moment ce nu precizeaza si care este avantajul Romaniei, este facuta in nume propiu a unei grupari pe spatele traficului ( mascat) de personae .
    Cine este aceasta grupare ?
    Mai mult prin permiterea acestor oameni sa plece pentru a munci in Germania, in detrimentul celor care vor sa munceasca in Romania si le este interzis acest lucru, se creaza si o discriminare a cetatenilor conf art. 16 din Constitutia Romaniei. (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
    (2) Nimeni nu este mai presus de lege.

    Dec I ce cobncluzie generala putem trage in final ?
    Statul roman stia de desfasurarea acestei actiuni ( deplasarea acelor oameni din Suceava catre aeroportul Cluj ) inca din data de 4.04.2020 când a fost emisa Ordonantei Militare nr. 7, sau chiar mai devreme, deoarece aceasta intelegere a avut loc cel putin cu o data anterioara emiterii acesteia.
    Statul roman stia deasemeni ca raspunderea incalcarii prevederilor Ordonantei militare nr. 6 este a institutiilor catre trebuia sa vegheze la respectarea legii menţionate mai sus.
    In conditiile in care armata impreuna cu politia , jandarmeria, politia locala din acea zona ( SUCEAVA), aveau indatorire sa nu permita iesire din acea zona a acestor oameni sunt in mod siguri complici la aceasta operatiune.
    Si chiar dacă aceste dispositive, ale institutiilor de militare si de ordine publica, ar fi fost fortate pentru a iesi acei oameni din zona de carantina, aveau obligatoia de a alarma imediat Guvenul cu privire la acest fapt.
    Mai mult aceasta operatiune a fost efectuata si cu acordul Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor care au avizat aceste transporturi sau cel putin aveau obligatia sa NU avizeze astfel de transporturi.
    Deasemeni si politia , jandarmeria, politia locala din Cluj avea obligatia sa nu permita adunarea la un loc a unor grupuri de personae, si daca aveau aceasta informative trebuia sa intervina imediat in dispersarea lor.
    Ori acest lucru nu s-a intamplat. De ce oare?
    Ori nu si-au facut datoria impusa de lege de a intervene , ori a intervenit Statul roman pentru a nu-si face aceasta datorie.
    Este tras la raspundere seful aeroportului si este demis. Petru ce ?
    El are in administrare aeroportul ca , cladire, pistele, hangarele utulajele ptr intretinerea aeroportului si a celorlalte parti component dar nu are in administrare suprafata din afara aeroportului ( Zona de parcare) care este in administrarea Primariei .
    Deci mai intervine aici si primaria la complicitatea de a tainui aceasta situatie pentru ca ea trebuia prin organelle abilitate de stat sa intervina IMEDIAT pentru dispersarea acelor oameni.

    Domnilor constat ca aici nu este u sir de evenimente intamplatoare ci este o actiune in stil mafiot bine organizata si pusa la punct de catre Statut ROMÂNA.
    In urma acestei succinte prezentati ar trebui ca Parchetul General al României sa dechida un dosar penal insasi Guvernului prin institutiile care erau obligate sa respecte legea si nu au facut-o.

    • Felicitarile mele domnului politist… medicilor corecti, politistilor corecti, celor din justitie care sunt corecti si tuturor functionarilor corecti, eu cred ca nimeni nu vrea ca dvs sa va puneti in primejdie securitatea familior dvs, cel putin eu nu vreau asta…dar puteti spre exemplu pe blogul domnului Cristoiu sau unde doriti dvs…puteti aduce la cunostinta mediei si a publicului problemele dvs zilnice, binenteles protejandu-va familiile dvs.
      https://www.youtube.com/results?search_query=cum+sa+navighezi+anonim+pe+internet

  • Daca ZECI DE MII DE ROMANI, INCLUSIV DIN ZONE ASA-ZISE SUPER INFECTATE, PLEACA FLUIERIND IN GERMANIA SI ALTE TARI OCCIDENTALE, CARE VOR SA-SI SALVEZE ECONOMIILE CU SCLAVI ROMANI, ATUNCI TOATA ISTERIA COVID19 ESTE O MINCIUNA ORDINARA BUNA PENTRU PROSTII CARE TREBUIE SA STEA IN CASA PENTRU A NU VADEA AUTOBUZELE PLINE.
    DE AIA AU SCOS ARMATA, CA SA ASIGURE REUSITA ACTIUNII, NEAVIND INCREDERE IN JANDARMI SI POLITIE !!!
    Aceasta fiind singura concluzie logica trebuie sa renuntam a mai respecta elucubratiile unor ”ordonante militare”, date de civili si sa revenim la viata normala.
    Daca incearca sa ne agreseze, trebuie sa reactionam pe masura !

    • Fraiere, ascunde-te naibii, în loc sa tragi „concluzii logice”, debitând prostii!
      Covid 19 exista, este foarte contagios si mor înca oameni din cauza lui!
      Stai acasa, inconstientule, daca nu vrei sa devii un numar pe un sicriu depus pe un patinoar sau într-o masina frigorifica!
      Tâmpitule, ieri mi-a murit un prieten bun! Nu era nici batrân si nu avea nici alte afectiuni! Si era medic, cretinule!

      • Are dreptate geo,cu virusu asta nu i de glumit,faza e ,ca desi rata de letalitate este mica,virusu asta e periculos pentru ca nu se stie clar dupa ce criterii omoara,daca esti batran te omoara ca nu ai imunitate,daca esti tanar,te omoara sistemu tau imunitar,care da cu”bomba nucleara”(sau explozia de citokine),la atacul virusului,cu „mitraliere si tancuri”.Problema e ca e bine caregulile sa fie extrem de stricte,dar trebuie si respectate de toata lumea ❗ God dammit ❗ ❗ ❗ Doar guvernu si autoritatile sunt primele care le incalca ❗ ❗ ❗ Daca astia sunt idioti,noi trebuie sa fim mai destepti ca ei,sa supravietuim,ca dupa aceea … sa i tragem la raspundere.Lasati conspiratiile, de asta se ocupa licuriciu al mare,ca atat mai poate,bietu mare licurici.

  • Stiti eu sunt de la tara, am tentul inchis, ochii negrii, par negru, sunt mic cu burta, sunt si ghinionist…m-as fi dorit sa am ochii verzi, nu stiu de ce, dar nu am avut noroc…
    Cucoana aia care se ocupa de stil, daca m-ar vedea ar rade vreo cinci minute, poate mai mult si ar continua cu
    saracule, tarane, prostule… ce mai, om din casta inferioara…
    Am avut un vecin la tara, el fost ofiter de armata si procuror la nu stiu ce curte de apel, pe vremea lui Carol al doilea si Mihai, un om cu doctorand in filozofie, la universitatea din Berlin, luat pe vremea lui Carol al doilea… cucoana lui nascuta undeva prin Baragan, mutata in mahalaua Bucurestiului, am inteles ca s-au intalnit tomanateci fiind, prin Bucuresti.
    Eu am aparut in comunism si tin minte cand cucoana ne spunea ce bine era pe vremea regelui, nu ii fura nimeni merele, lemne si nu erau poteci de loc in gradina ei, el ofiter fiind avea un militar cu pusca incarcata, care ii pazea calare gradina. Ei au avut vreo douazeci ha, acolo la tara nu a fost cap, asa ca si-au pastrat averea partial. Tin minte ca spuneau oamenii, cei care locuiau dupa gradina acestui ofiter, trebuia sa ocoleasca cele douazeci ha ca sa ajunga acasa, un chin, in comunism gradina era plina de poteci si oamenii in drum spre casa mai luau mere, lemne…
    Cucoana asta obisnuia sa ii invete pe ceilalti cum se face, eram tarani prosti si tin minte cand spunea ea nu stiu ce sa facem, eu mic comunist fiind, care credea ca toti suntem egali, i-am spus ca spune o prostie.
    Prima data cand cineva mi-a spus ca sunt un prost care trebuia sa taca cand ea vorbeste, eu mic comunist fiind, am inteles imediat ca ea spune, eu sunt un om inferior…
    Ghinionist fiind , eram in nu stiu care cimitir si faceam nu stiu ce…si il vad pe constantinescu cu cucoana dupa ce a plecat din palatul regal si facea altceva… tin minte ca am fost foarte atent si am observat ca nimeni din cei prezenti, nu l-a salutat, se vedea ca nu-i place, el si cucoana fac acel ceva, nu spune nimic, il urca spp-ul in mercedes si la plecare sterge tv de praf pe interior…
    Acuma dupa cum spuneti, noul voievod sta in palatul regal cu cucoana la lumina lumanarilor, nu le platesc ei, sunt romantici…ei Zeus, Odin, oameni ai soarelui… noi…
    Acuma noi stam in casa, ne gandim, ne enervam, eu nu pot culege spargel, ma doare spatele… vine licuriciul ne spune ce sa facem… merita sa ne inbolnavim de nervi…

  • Daca tot directorii de aeroport sunt pe post de acarii Paun, se cam incurca lucrurile… https://www.stiripesurse.ro/breaking-doua-curse-care-duceau-muncitori-de-pe-aeroportul-iasi-in-germania-au-fost-anulate_1451758.html

  • perfect de acord.

  • ‘globalizarea’ e un proces natural, dar care se manifesta in interiorul unuia artificial.
    astfel ‘globalizarea’ e implacabila.

    prin urmare, implacabil,
    si orice proces national s-a globalizat, diluindu-se in dinamica lumii mari,
    urmind si el proceduri de tip Popper.

    sistemul imunitar al statelor s-a diluat in ‘marele sistem imunitar’, ‘globalizarea’ sistemelor imunitare ale tarilor fiind structura de rezistenta a ‘globalizarii’ .

    prin urmare globalizarea nu si-a construit ea o structura de rezistenta capabila s-o sustina, ci a asamblat intr un intreg structurile de rezistenta ale stalelor, ( chestie tare de tot )
    mai altfel spus din state a mai ramas doar ambalajul, structura de rezistenta a fiecarui stat fiind daruita spre a fi asamblata in gigantica structura de rezistenta globala, a Civilizatiei.
    si mai altfel spus, structura de rezistenta a unui stat ( cu mici erori ) isi are ca referinta dinamici globale, nu nationale. e suficient sa indreptii ochii spre istoria recenta.

    totusi, dorinta de a defini artificial, conducatori, se va desavarsi in ‘implinirea dorintei’,
    adica, spre echilibrare, ‘conducatorul artificial’ va deveni ‘ artificialul care conduce’.

    mai altfel spus, atunci cind dinamicile unui stat au fost generate ca Efect,
    Cauza constituind-o ecuatia de miscare a Structurii Civilizatiei ( cum spuneam, aia formata din asamblarea intr un intreg a structurilor de rezistenta a statelor ),
    statul n-a mai contat ( decit pe post de ambalaj ), iar cea care a migrat spre o artificializare a conducerii devenind fix Structura Civilizatiei ).

    si mai altfel spus, generarea artificiala a conducatorilor, la nivelul statelor, e un proces care se va globaliza implacabil, desavarsindu-se, asemenea oricarui alt proces din Univers,
    prin urmare si conducerea globala, deci a Civilizatiei va tinde sa fie generata tot asa, artificial,
    fix acesta fiind momentul in care aceasta dorinta, ‘conducatorul generat artificial’ va fi echilibrata, Universul fiind cel care echilibreaza, deci treaba e implacabila,
    rezultatul fiind doar unul:
    din ‘conducatori artificiali’ se va trece in ‘artificialul care conduce’.
    daia Lumea Mare va fi condusa de o Inteligenta Artificiala, pentru ca, …cu ceva timp in urma, cuiva i-a trecut prin minte ca…Iauite ce simplu e sa generezi artificial conducatori!

    rezumat:
    – cea care conteaza e Structura Civilizatiei. ( care asambleaza intr un Intreg structurile de rezistenta ale statelor )
    – dinamicile statelor devin Efect, fiind infasurate de ecuatia de miscare a Structurii Civilizatiei )(1)
    – conducatorii statelor devin Efect,
    definind, prin propria existenta ( generata artificial ), spre echilibrare absoluta, Cauza Structurii Civilizatiei, care devine ártificialul care conduce’, in fapt ‘Inteligenta Artificiala care conduce’.
    -‘globalizarea’ care conteaza e a fondului, nu a formei, prin urmare dincolo de forma pe care o vedem, privind ‘globalizarea’, exista un fond al ‘globalizarii, iar el e format fix din structurile de rezistenta ale statelor, care cu toate ca-si mai pastreaza forma, sint seci, lipsite de fond.
    _____
    (1) – pentru ca Structura Civilizatiei tinde sa copieze dinamicile Naturii, devine posibila ‘conducerea Naturala’, pentru ca ea nu genereaza, fiind compatibila, reactiuni in dinamica Civilizatiei.

    • omenirea era dresata bine-bine. oho…ce bine era!

      faza e ca…omenirea s-a facut mare, e capabila sa invete comenzi nou-noute, spectaculoase, grandioase!

      pai…cum sa le invete, domne, pastea noi, daca alea vechi persista in creiere, insurubate bine-bine?!

      asa ca…lumea mare e spalata putin pe creier, ca sa aiba unde intra noile comenzi, parte a noii lectii de dresaj, …dar spre ‘desavarsire’, cum altfel!

      • cred ca fix atunci cind ‘conducerea artificiala’ se va desavarsi,
        trecind in ‘artificialul care conduce’,
        cei care vor calari cai mari,
        atunci, conducind unitar Civilizatia in mod cu totul si cu totul stiintific,
        …chiar vor fi luati prin surprindere cind, brusc!, ‘artificialul care conduce’ se va manifesta.

        adica…fix atunci cind vor spune: ‘iata!, echilibram perpetuu!’, cea care va conduce in mod absolut va fi Inteligenta Artificiala.

        atunci cind arunci Natura la gunoi, aruncind acolo Conducatorii pe care aceasta ii genereaza in mod…natural,
        Natura iti va Oglindi fapta, dar doar pentru a o pricepe in mod absolut,
        si va face asta metamorfozind ‘conducatorul generat artificial’ in ‘artificialul care conduce, generind’,
        astfel singurul ‘generator’ al Civilizatiei va fi Inteligenta Artificiala.

        • (1) – pentru ca ecuatia de miscare a Civilizatiei va fi generata de o Inteligenta Artificiala,
          devine posibila, concomitent, manifestarea unei ecuatii de miscare generata Pur Natural, adica de insasi Inteligenta. ( in fapt Inteligenta Artificiala fiind cea mai lipsita de Inteligenta chestie din Creatie. fiind Plenar Desteapta, dar Plenar lipsita de Inteligenta )

          • tot asa cu oamenii il asteapta pe Enoh si pe Ilie, asteptind…doi, in fapt fiind vorba doar de unul,
            si pe Antihrist il asteapta asteptind un om, in fapt el fix de caracteristica ‘om’ fiind lipsit.

    • ca vor pica toate sistemele sociale in lumea mare… e clara, treaba.
      dar…care o fi ordinea?!:))

      teoretic sistemul politic ar trebui sa pice ultimul, ca e si cel care a inceput revolutia mondiala,
      dar…tura trecuta ‘revolutia mondiala’ a insemnat manifestarea a doua ww-uri,
      prin urmare tura asta se prea poate ca povestea sistemului politic sa fie tot din doi pasi,
      adica sa pice sistemul politic actual, iar cel care se va manifesta sa pice si el, dar oleaca mai incolo…:)), pentru ca in final rinduielile sistemului politic, ala care va ramane in picioare, va avea ca esenta…Matematica.

      dincolo de …care pica si in ce ordine, e de urmarit cum nu e luata in seama ‘vremea punerii la Indoiala’.
      orice decizie e supervizata la nivel inalt!:))), insusi Universul e arbitru

      • cu toate ca e ‘vremea punerii la Indoiala’ si toate temeliile actualelor sisteme sociale vor fi supuse unui stres plenar, ( …dar doar pentru a se dovedi Capabile! :)) ),
        inca exista… siguranta, unii sint siguri ca raman in picioare!:)))
        Domne, in alte ‘vremuri ale punerii la Indoiala’ doar Hristos a spulberat Indoiala. Hristos, adica Adevarul.
        …de unde o fi atita …siguranta pe vremurile stea… e un mister:))

        • cea mai sigura e ‘coaja de banana’…sau uleiul despre care povestea maestrul.
          cu totul si cu totul intimplator, un sistem social…sau altul
          calca pe o coaja de banana… sau pe o pata de ulei si pica direct in groapa, brusc.
          deci…cam asa arata momentul, vremurile…

  • Operatiunea asta, îndreptata împotriva sanatatii românilor, nu trebuie uitata!
    PSD ar avea un motiv imbatabil pentru declansarea procedurilor de demitere a guvernului si a presedintelui, si pentru trimiterea lor în instanta.
    P.S. Nu am fost pro-PSD niciodata.

    • geo
      Cred ca glumesti. Adica toata UE deontoloaga a sarit la gatul PSD-ului ca face si drege si acum vrei ca PSD-istii sa ce? Pai toata operatiunea e facuta cu ordin de la Berlin si organizata de structurile de forta in interesul Germaniei. Ce, a innebunit lupu’?
      PS mai trist e ca astia nici macar o operatiune logistica elementara nu au reusit sa o faca profesionist. Sa ne fereasca D-zeu daca ar trebui sa ne apere astia in caz de vreun razboi!

      • Pai, sa demonstreze acu pesedeul ceea ce sustinea de forma, când îl aparau pe Dragnea: ca sunt responsabili si ca „ordinele” occidentalilor pot fi încalcate pentru binele natiei, si nu doar pentru a-l scapa pe individ de puscarie!

        • Ce sa demonstreze? Daca ar declansa ce sugerezi, in secunda doi sunt toti legati si bagati la beci. Despre ce vorbim. Aici e vorba de baieti mari, nu de baieteii nostri in pantaloni scurti. Cine are curaj sa treaca la fapte impotriva Berlinului? Abia lupta Trump cu nemtii. He, he, esti glumet, zau asa!

          • Sans blague, nu ar avea cum sa-i lege pe toti, sa fim seriosi!
            Uite cum îi aperi, chiar înainte de a fi declarati si ei vinovati.

          • geo
            Eu sunt in general un tip realist. Si ma cam prind de multe ori cum sta treaba. Aici e vorba de baieti mari. Si baietii mari nu tin cont de nimic cand e interesul lor in joc. Asa ca, da, i-ar lega pe toti, fara nici cea mai mica jena. Datu cu gura nu e periculos, chiar elibereaza energii, faptele insa sunt periculoase si nu sunt tolerate, mai ales de baietii mari.

          • Nu ar strica putina moderatie, realistule! Daca merg pe rationamentul tau, atunci si Iohannis & Co ar fi putut actiona sub imperiul fricii, ceea ce nu prea cred!

          • geo
            Stai calm, ouale alora de care zici sunt deja intre falcile unor clesti care au manerele hat departe.

          • Vai cum lupta Trump cu nemtii,ce sa spun,mai lasa ti ma cu Trump,Trump nu face nimic decat sa bata apa n piua cu teorii ale conspiratiei aberante,de mana cu prietenul lui Putin,alt nascator de teorii ale conspiratiei,dar teorii ale conspiratiei nefundamentate stiintific cu nici o dovada,plus ca lu Trump i place,pe langa gargara,sa arunce pe geam vistieria SUA,pe mii de tone de armament,politica lui este legata de armament,restu poate sa se duca dracu,ala sa lupte cu Merkel,hai sa fim seriosi,se pare ca il „traduce” si nevasta sa,ca nu mai e in stare „sa si faca femeia fericita”,ala numa gura i de el.Si mie imi plac teoriile conspiratiei,dar imi plac alea care au si niste elemente care se pot proba stiintific,alea care te fac sa gandesti,sa iti pui intrebari,alea de calitate.Nu ce expectoreaza Trump cu republicanii lui,la fel ca si Putin si oficioasele lui din Rusia in materie de Teorii ale conspiratiei.(La fel de proaste si unele si altele,Laboratorul din Wuhan vs Laboratorul de la Fort Detrick,sau cum i o mai zice la omologu din SUA).

          • Si acum revenind la oile noastre,Ana are Mere,Merkel are Bani,hai sa fim seriosi,Merkel nu trebuia sa faca presiuni,Merkel arata Banii prin aer,ea si acolitii ei germani cunosc poporu asta,ca suntem aproape vecini,ne desparte doar o Ungarie de ei,ca Austria e o Germanie mai mica,ei ne stiu fomisti de bani,ca ne vindem pe putin,stiu si ca suntem slugi,ne stiu caracteru,lucreaza cu naturelu nostru,nu trebuie sa ne ameninte,ne cunosc ei bine,noi romanii vindem „si pe Mama” pentru o suta de euroi in plus,a strigat craiasa Merkel,ca vrea ieniceri din Romania,ienicerii s au dus singuri,iar guvernul bogdaproste,scapam de guri de hranit,si ne mai mangaie craiasa pe spate,cica.Nu tre sa faca Merkel mari presiuni,ea flutura un teanc de Euroi,si noi ,ca si cainele lui Pavlov,de la Vladica la Opinca ,de la asistat social la presedinte,sarim sa indeplinim ordinu,inainte ca ordinul insusi sa vina.

          • tudy
            Vad ca esti setat, fratioare. Ai un text cu Trump si Putin pe care-l tii langa.
            PS Cu a doua postare sunt de acord!

          • PSD face un joc cinic,ei ca si sulfe batrane „cu sortulet”,unii inteleg … i au lasat pe fraierii astia de liberali,prosti si rai la guvernare in criza mondiala,cu iohanila cu tot,sa si rupa dintii,gatu ,picioarele, tot,in timp ce ,din Opozitie le dau cu ciomagu n cap non stop,bine,ca merita,iar dupa pandemie,si dupa ce i mai lasa si cateva luni sa si mai rupa gatu si n criza economica de dupa pandemie,vor veni la putere en fanfare,in timp ce iohannis si pnl vor fi facuti praf de criza… E posibil sa aiba si soarta PNTCD ului,iar electoratul de Dreapta sa fie impartit intre USR si PMP,ca si astia fac un joc cinic.Asa ca nu as plange de mila PSD.

          • Acu,insa observ un lucru apropo de putinica si trumpica,se pare ca si putinica acum il junghie pe la spate pe trumpica,zicand in oficioasele sale ca trumpica i infecta pe chineji cu virusu asta,care cica l ar fi creat acolitii lui trumpica,frumos cum il junghie putinica pe trumpica pe la spate,dupa ce l a pus mai intai la casa alba pe post de clovn mondial,da asa e politica,o curva.Pe de alta parte surse democrate ne povestesc,ca ,cica,in moment ce virusu liliacului chinezesc inainta in forta,iar multe tari,dintre care si cele din Europa,inchideau chinezoilor accesul pe teritoriul acestor tari,in tara vajnicului trumpica ,haterul mondial al chinezilor,intrau ,ce sa vezi, sute de mii de chinezi,cand pandemia facea ravagii in China,asta ne spun acele democrate,iar trumpica ne spunea ca virusu e o simpla gripa,nimic altceva,la fel ca iohanila,asta parca,prin februarie.Curat murdar.Ca sa vezi si ce i cu demagogia asta,iar cand epidemia rupea Europa,intrau in americuta Europenii ca n branza,tarziu de abia s au inchis si intrarile dinspre Europa.

          • Surse democrate.

    • Mă geo , tu ești Ghio rlanca , că dacă da , vin și-ți mai bag în traistă , să ai de-amiaz’ !

      • Ma, Gabi, tu esti potaia aia cu gura spurcata?
        Ai grija la covid, babalâcule, fa-ti din timp spovedania, ca nu se stie niciodata!

        • Ghio rlanco , am timp în exces , da nu mă spovedesc decît în fața Marii Adunări Naționale , că-s ateu . Orișicîtuși , nu scriu la subsol , ai scăpat , că pînă mă publică nici nu mai e actual ce-am scris .
          De ce ai pus virgulă excesivă după Mă , analo și fabeto ?

  • Este strigator la cer cum pleaca diasporenii carantinati si spitalizati pe banii nostri in Romania la munca campurilor altora traversand toata tara in lung si in lat ignorand absolut toate prevederile din Ord.Militare si nefiind opriti de nimeni. Se pare ca la cda unor firme germane, austrice, italiene in cautare de forta de munca necalificata se poate fara nici cea mai mica piedica!Vor pleca acum pana la 260 mii de diasporeni…banuiesc ca vor reveni iarasi pe banii nostri la o carantinare in hoteluri de 4 stele si eventual spitalizare fara sa fi platit vreun banutz pentru asigurare medicala in tara de bastina.
    Tu cetatean roman nu poti iesi din casa fara masca si declaratie nici macar sa duci gunoiul la tomberon daramite sa circuli inafara localitatii! Patrulele mixte politie+jandarmerie+armata sunt la fiecare colt de strada.
    Cardul de sanatate international eliberat de CNASS pentru cetateanul roman platitor de taxe si impozite nu prevede asigurarea gratuita a unor astfel de masuri sanitare ample daca ti se intampla ceva intr-o tara straina pe care o vizitezi…
    Germania, Austria, Italia cu toata roseata zonelor au dat drumul la economie; noi nu, in schimb facilitam trimiterea fortei de munca inafara tarii…
    Nici pe oamenii astia nu-i inteleg. Au fost trimisi acasa din tarile astea, acum se reintorc tot acolo?!
    Ne lipsesc patriotii adevarati. Patriotarzi avem chiar prea multi!

    • Statul roman, cu Iohannis in frunte, nu are pic de jena, din pacate. Asta e.. cand domnesti peste un popor de sclavi.. despotismul este scuzabil.. Daca asa a hotarat domnitorul, ca anumiti iobagi trebuie stramutati pe alta mosie.. trebuie sa te supui..

      Dar ipocrizia mesajelor contrariante nu are cum sa nu te zgarie pe creier – pe deoparte le transmiti sclavilor din Italia sa ramana acolo (desi e clar ca mor de foame) pe de alta parte organizezi transporturi cu avioane de lucratori ai campului catre Germania. Pai, e corect domnule Chestor? La oamenii aia care pleaca la sparanghel cine le asigura protectia, asistenta medicala.. ?

  • Dezgustator! :mrgreen:
    Mie nu-mi vine sa cred ca este posibil asa ceva! :mrgreen:
    Politicieni de doi c_cați! :mrgreen:

  • @cib
    Intr-adevar , m-am simtit umilit ca roman de „spectacolul” de pe aeroportul din Cluj Napoca si de complicitatile din spatele intamplarii.

    • Au plecat si de la Iasi si de la Bucuresti si vor mai plecat exact in aceleasi conditii si din acelasi motiv…vinovatii vad ca sunt acarii Paun…

    • De ce sa te simti umilit? Nu te-au anuntat in Ordonanta Militara 7 ca au de gand sa trimita lucratori in Germania? Daca nu erai anuntat din timp, puteai sa spui ca te-au scuipat in cap.. dar asa?

  • Cred ca nici in anii 50 nu pupau politicienii romani atat de adanc dosurile sovieticilor, cum o fac actualii cu dosurile vesticilor. Pe langa ticalosii astia, Ceausescu era un monument de demnitate. Sunt de-a dreptul oripilat!

  • o bataie de joc, asta face pdl-ul lui wener cu romania. ni se spune ca, vezi Doamne, avem un bilant pozitiv pe relatie cu Ue de vreo 35-40 de miliarde de euro de la aderare si pana acum. numai ca nu nu se spune cat au cosstat miile si miile de fabrici, companii, terenuri agricole etc. etc pe care le-am dat gratis occidentalilor, nu ni se spune cat au repatriat multinaytionalel germane, asutrice, franceze etc. din romania in perioada asta, nu ni se spune cat a pierdut tara asta din faptul ca in loc sa cultivam cartofi, capsuni, sparanghel, andive,mere, ;ere etc aici si sa-l exportam noi pe bani grei aducem aceste produse, culese de sclavii romani, din germania, olanda, spania, grecia, italie etc. daca o sa faceti o socoteala a tuturor acestor chestiuni si a multor altora de genul acesta o sa constatati ca „prietenii” ue, sua, canada ne-au spoliat de sute de miliarde de euro, mult mai mult decat ne-au furat rusii de-a lungul istoriei.
    romania, sclavul perfect…

    • https://www.gandul.ro/coronavirus/preventie-aplicatia-care-avertizeaza-daca-esti-aproape-de-o-persoana-infectata-cu-covid-19-19410320
      Actualii conducători, nealeși democratic, au refuzat aplicația (similară celor din Israel, Coreea de Sud, Italia, Rusia, Turcia, etc.) realizată de câțiva tineri români. JKW și guvernul lui de slugi, știau că prea multă informație va dovedi incapacitatea de guvernare și că, la solicitarea stăpânilor lor, vor fi forțați să încalce ordonanțele…De aceea, au preferat să invoce tot felul de motive și munca acestor tineri este inutilă, deși, cu siguranță ar fi salvat multe vieți și sume considerabile de la bugetul de stat. Și din cel al celor care erau în carantină sau izolare la domiciliu, care, conștienți că vor fi supravegheați, nu ar mai fi încălcat ordonanțele de teamă că vor fi amendați. Popor de slugi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *