În fiecare marți, îl puteți urmări pe Ion Cristoiu și pe Canal33, unde scrie, săptămânal, un editorial. Seara, de la 21:15, participă la un podcast, tot pe Canal33, moderat de Alexandru Răducanu

Opinie: Te cunosc de undeva? Da, din păduricea în care ciripeau păsărăle

Fie că sunt ahtiați după publicitate sau altceva, fie au asta în fișa postului, însă protagoniștii emisiunii „Te cunosc de undeva”, declarată focar de Covid-19, fac tot posibilul să inoculeze ideea că e ceva putred în Danemarca.

Alina Pușcaș, prezentatoarea emisiunii, face reclamă spitalului militar de campanie unde, până la ea, nu cred că a fost internat vreun pacient și în care guvernul a băgat sume uriașe. Și scrie de acolo o compunere de parcă ar fi plecată cu cortul în vacanță.

„Eu sunt în Rol 2, adică Spitalul Militar Mobil din incinta Ana Aslan. Trebuie să recunosc că sunt foarte fericită că am venit aici și nu m-am dus în altă parte. Chiar dacă dragii mei colegi de la Te cunosc de undeva, o parte din ei, cei care sunt confirmați cu acest nemilos virus, sunt la Matei Balș.
Eu am preferat să vin aici. De ce credeți? Eu sunt într-un cort, într-un cort militar foarte comod, nimic de zis, la 3 metri de ușa cortului. Unde se vede pădurea, ciripesc păsărelele, este liniște, este frumos, sunt optimistă. După cum se vede, sunt și eu pozitivă ca atitudine, nu numai ca rezultat”, a declarat Alina Pușcaș pentru elle.ro.

Un alt artist, Andrei Ștefănescu, deși este asimptomatic, cum sunt probabil milioane de români, vrea să creeze emoții puternice, să-i facă pe părinți să trăiască sentimentul că dacă nu se bagă în case, preferabil buncăre, nu-și vor mai vedea copiii niciodată. Însă, marșând pe emoția asta, în mesajul lui a strecurat o frază care a produs indignare. Deși știa că este „bolnav de coronavirus” (este bolnav de Covid-19, nu are cum să fie bolnav de virus), el și-a sărutat pruncul înainte de plecare. Și a făcut o descriere a situației de parcă pleca pe front și nu era sigur că-și mai vede familia.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

5 comentarii pentru articolul „Opinie: Te cunosc de undeva? Da, din păduricea în care ciripeau păsărăle”

 • Mizerabil! Toate pitipoancele de la antene ne spuneau obsesiv să stăm în casă dar, evident, porunca asta nu se aplică și vipurilor! Îmi e silă de toti ăștia!

 • Acreditez ideea existenței unui virus gripal, dar nu acreditez ideea că acesta pune în pericol viața unei nații, astfel încât să fie oprite activitățile sociale, economice , juridice etc. Au mai fost pandemii a căror răspândire a fost combătută prin măsuri care nu au implicat economic o societate. Ori, măsurile ce au fost luate de această dată, de cele mai multe ori contradictorii, au ridicat semne de întrebare, astfel încât suspiciunea s-a instalat aproape firesc.

 • Manipulare mizerabila! Presa din România prestează o manipulare josnica, fără scrupule si desconsiderand complet populația! În spitalul de la Aslan eu știu SIGUR ca au fost internate zeci de persoane depistate pozitiv cu Covid în ultimele luni, majoritatea personal din spitale sau camine pt varstnici din București!

 • Si daca i-ar vedea murind de Covid 19 ,nu ar recunoaste ca
  virusul exista si reprezinta un pericol .Nu trebuie sa acorzi liberalilor nici un merit altfel crapa ranza in tine.Un# rezist ,cu noi conotatii.rezist#.

 • romanii s au pitit bine in case, virusul nu i a gasit.
  intre timp oamenii au parasit buncarele, au iesit la lumina,iar virusul ii ademeneste languros…
  de unde rezulta, teoretic, ca in Ro abia de-acum ne vom pricopsi cu ceea ce se cheama primul val.
  teoretic vorbind…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *