Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Orbecăim între speranță și disperare

M-am așezat să scriu. Dar despre ce poți scrie în aceste zile copleșite de tristețe, de frământări de spaime și nemulțumiri?
Despre care dintre liderii timpului este mai carismatic după o tragedie? Care arată mai bine, cel de la golf sau cel de la schi? Care partid e mai îngropat în mizerie și nepăsare, dar care acum caută să câștige capital din durerile nemărginite ale omului simplu? Care post tv sau de radio dă informații corecte, care nu practică doar manipularea? Despre minciunile și poveștile pe care le-am înghițit, precum pelicanii, despre acei faimoși reziști? Oare ce subiect poți să abordezi? Vaccinul-o himeră, începerea școlii -o necunoscută, covidul care ne-a secătuit bucuriile?

Nu vreau să scriu despre lucruri pe care le disecă mulți alții, pentru care consider că nu am calificarea necesară. Dar nu pot să rămân indiferentă la această dramă a noastră, a muritorilor care nu știm altceva decât să fim împovărați de griji și taxe, noi cei care tremurăm să ne achităm impozitele, noi cei care căutăm să ne îndeplinim obligațiile la locurile de muncă, dar și față de societate, noi cei care ne străduim să ne câștigăm cinstit ziua de mâine.

Mă doare să văd chipuri triste, mame disperate, copii ajunși la limita analfabetismului, doar pentru că nimănui nu ii pasă, să văd bătrâni chinuindu-se cu pensii mizere, să văd fete căzute în promiscuitate doar pentru că își găsesc idoli în dive din plastic, să văd atât de multă invazie de incultură și răutate.

Dar strigătul meu de furie și revoltă nu e doar al meu, e al multora dintre noi. Cu toții am sperat că va veni un moment al adevărului și al corectitudinii în politică, însă la temelia acesteia pare să nu stea adevărul, dreptatea sau binele. Cu toții am visat, plini de speranță, că aceste vremuri grele ne vor unii, ne vor aduce mai aproape unii de alții, iar politicienii vor renunța la aceste marote personale și la toate eschivările tardive și lamentabile cu greaua moștenire, cu faptul că ei vor, dar, vezi Doamne, alții nu vor și nu îi lasă să își ducă la îndeplinire promisiunile.
Doar am visat! Când mă trezesc dimineața, după ce trag aer curat în piept și mă inundă știrile, toată liniștea nopții și toate speranțele sunt cuprinse de nori negri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *