Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc în data de 24 noiembrie, iar al doilea tur în data de 8 decembrie. Alegerile parlamentare au loc la 1 decembrie

Ou sont les neiges d’antan? În Laponia

Temperaturile au mai crescut cu 2 -3 grade în termometrele din România, dar zăpada a fost pe sponci, mai ales în partea sudică a țării. Centrul bucureștean a cunoscut doar câțiva fulgi de nea, să îi numeri pe degetele de la trei mâini. Și gata. Asta să fie iarna? La buletinele meteo se tot anunță ninsori, dar ele vin în alte zone, departe de noi. În aceste condiții, este justificat să mă întreb și eu, după vestitul vers al lui Francois Villon.

Acum vă dau o știre care m-a uimit. Cică România dorește să găzduiască Jocurile Olimpice de Iarnă de Tineret din 2028. Păi dacă mergem în ritmul acesta, peste șase ani, în ianuarie vom merge cu siguranță la ștrand, iar în luna mai vom culege strugurii. Adică o lume pe dos, așa cum scriam ieri pe vremea asta.

Toate aceste modificări sunt argumentate științific de specialiști. Nu mă credeți ? Iată.
Schimbările climatice reprezintă o ameninţare pentru Jocurile Olimpice de iarnă şi pentru viitorul sporturilor pe zăpadă, făcând mult mai periculoase condiţiile de derulare a competiţiilor, au avertizat experţii într-un raport publicat cu o săptămână înaintea startului JO 2022 de la Beijing.

Cine mai știe oare cum era zăpada în 1954? Vă spun eu: avea 5 metri în mijlocul Bucureștiului.
Totul a început cu un vânt puternic și rece și a continuat cu patru reprize de viscol aprig, care a îngropat marile orașe sub troiene de zăpadă înalte chiar și de 5 metri, inclusiv în Capitală.

Imaginile de la acea vreme arată cum oamenii au început să sape tuneluri printre nămeții uriași, pentru a putea ieși din case. Armata și jandarmii au fost detașați pentru a ajuta la îndepărtarea zăpezii de pe liniile de tramvai și de pe șosele, inclusiv cu tancurile.

Acum, totul e schimbat.
Jocurile de iarnă de la Beijing, care vor debuta pe 4 februarie, vor fi primele care vor folosi aproape 100% zăpadă artificială, prin utilizarea a peste 100 de generatoare de zăpadă şi 300 de tunuri de zăpadă pentru a acoperi pârtiile de schi.

Eu propun altceva. În afară de Jocurile Olimpice de vară, cele de iarnă să fie înlocuite. Nu mai avem probleme. Noi lansăm deci propunerea istorică. Comunitatea sportivilor să participe la Jocurile Olimpice de primăvară, dar și la Jocurile Olimpice de toamnă. Cine este pentru ? Cine este contra ? Se abține cineva?


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *