Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pe care Klaus Iohannis îl trimitem să candideze pentru șefia NATO?

De ieri după masă, mai precis de la orele17 și un pic, mass media din spațiul carpato-pontico-dâmbovițean este în fierbere. Vorba înțeleptului: nu te mai încumeți nici să deschizi frigiderul, fiindcă și acolo vei auzi același slogan: ,,o mare onoare pentru România, președintele Klaus Iohannis s-a înscris în cursa pentru postul de secretar general al NATO!’’ După care, curg în cascadă vibrantele omagii aduse excepționalelor calități de bună guvernare și de abil  negociator ale președintelui ales și reales pentru un deceniu, despre vasta sa experiență acumulată prin vizitele peste mări și țări, precum și meritul de a fi primul om politic din statele Europei de Est care va accede la această înaltă funcție a NATO. Citesc, recitesc și mă întreb dacă toată această cohortă de propagandiști a avut acces la Biblioteca Academiei pentru a consulta colecțiile de ziare din Epoca de Aur, fiindcă numai acolo s-ar mai putea afla asemenea mostre de preaslăvire, de cult al personalității. Dar, cu siguranță că nu numai acolo, dacă ne amintim vorbele lui Carol al II-lea pe care le cita N.D.Cocea:,,Nu am eu… câți vor să îl pupe!’’

Ceea ce mă frapează cel mai tare și îmi ridică numeroase, serioase semne de întrebare este faptul că, brusc și deodată, din discursul public a dispărut orice referire teme neplăcute asociate cu prestația președintelui Klaus Iohannis, cum ar fi cele despre costurile exorbitante pentru avioanele de superlux închiriate, pe bani publici,  pentru excursiile Întâiului Drumeț Vesel al Țării( cu escală obligatorie la Sibiu) și, în general, la rușinosul bilanț al celor zece ani de dolce far niente ai președintelui aflat spre final de dublu mandat. Una și aceeași persoană cu domnul a cărui auto-propunere de a se înscrie în cursa pentru funcția de secretar general al Alianței Nord Atlantice  suntem chemați să o aclamăm și să o susținem.

Pe bună dreptate, se pune întrebare: pe care Klaus Iohannis vrem să îl trimitem la cârma NATO? Pe cel pe care, până ieri după amiază, toate sondajele de opinie în dădeau ca președintele cu cea mai scăzută cotă de încredere publică dintre toți cei pe care i-a avut România din decembrie 1989 încoace? Sau pe acela în care, mai nou și mai nou, aflăm că reprezintă un etalon al standardelor bunei guvernări și al diplomației moderne?

Iar, pentru că răspunsul nu este câtuși de puțin greu de ghicit, nu rămâne decât să punem încă o îndreptățită întrebarea: de fapt, susținând această candidatură noi ne mințim pe noi înșine sau îi mințim și pe partenerii noștri din NATO?

Cât privește teza că, prin alegerea lui Klaus Iohannis ca secretar general al NATO prestigiul  României va înregistra enorme creșteri la bursa prestigiului european și transcontinental, este de ajuns să ne gândim cum ar fi posibil să se întâmple așa ceva atâta vreme cât domnia sa va avea aceeași prestație ca aceea pe care a avut-o în cele două mandate prezidențiale. Împrejurare în care ne mai convingem încă o dată că nu este deloc întâmplător faptul că, tocmai aici, în România, s-a născut zicala despre omul care neavând ceva mai bun de făcut, își fură singur căciula…


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

3 comentarii pentru articolul „Pe care Klaus Iohannis îl trimitem să candideze pentru șefia NATO?”

  • Îl trimitem “Acolo unde cântă racii” în mlaștina urat mirositoare a istoriei ,acolo e locul lui.

  • Nimic nu este imposibil. Castiga cel care ofera cel mai mult. Olanda nu poate da pozitia strategica pe care o da Romania. A început orasul NATO de la Kogălniceanu, toate bazele militare sunt pline de straini, se muta bagajele din Germania. Cu Ciuca si Ciolacu, pentru a fugi din tara oficial, Iohanis da toata România. Asa ca va fi preferat. Secretarul general NATO este doar o figura de reprezentare. Decizia o ia licuricii.

  • @Domnu’ Serban,

    Buna observatia vizavi de „prestigiul Romaniei” cu asa om…!
    Una e sa-ti bati joc de-o tara ca Romanica si cu totu’ alta e sa bagi in balamuc o lume intreaga.
    La cat il duce capu’ pe Johannis, ar fi vai de-ntregu’ Pamant!…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *