Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pe cît m-am împlinit ca jurnalist, pe atît m-am ratat ca scriitor

Există într-adevăr oameni care se apucă de o carte şi nu se lasă pînă nu o termină şi oameni care lucrează în paralel la mai multe cărţi, aşa cum sînteţi dumneavoastră. Dar, în plus, cred că dumneavoastră aveţi o adevărată obsesie a timpului. Văd că aveţi o mulţime de ceasuri. Vreţi să faceţi chiar totul contra cronometru?
Am în permanenţă conştiinţa că nu am făcut tot ceea ce trebuia să fac, că nu am citit toate cărţile pe care le am în bibliotecă…

Aveţi, oricum, o bibliotecă imensă!
Cred că am una din cele mai bune biblioteci din Bucureşti. Pentru mine, cărţile sînt instrumente de lucru. Am o mulţime de enciclopedii şi de cărţi de istorie care îmi dau posibilitatea ca în orice moment să mă informez asupra oricărei probleme. Îmi sînt accesibile toate domeniile, poate mai puţin cel economic, dar am început să mă iniţiez şi în acesta. Şi, cînd îmi propun ceva, mă ţin de treabă! Aşa am învăţat şi engleză: am luat un roman de spionaj şi în fiecare zi traduceam, cu ajutorul dicţionarului, cîte zece rînduri. Pe urmă am luat nişte ore de engleză, ca să-mi structurez cunoştinţele. Tot aşa m-am apucat de computere şi să învăţ să navighez pe Internet.

Cred că e vital să ne adaptăm acestor noi medii, deşi mulţi spun că mediile tradiţionale nu vor fi niciodată înlocuite, că ziarele nu vor dispărea sub presiunea Internetului…|
Adevărul e că şi eu sînt un scriitor tradiţional, scriu de mînă şi asta e o plăcere care nu-mi poate fi înlocuită de computer. Dar trebuie să recunosc că acesta mă poate ajuta enorm, mai ales că eu am tendinţa de a ordona şi de arhiva materialele interesante. Şi-mi place să fac singur lucrurile acestea. Chiar şi atunci cînd decupez şi sortez anumite articole care mă interesează, o fac singur, nu pun pe altcineva să o facă. Le păstrez şi cred că am deja chiar prea multă informaţie…

Informaţia înseamnă putere!
Aşa e! Dacă nu cunoşti istorie, drept, geopolitică, nu prea poţi să faci analize politice şi sociale.

(Din cartea ”Dialog cu Ion Cristoiu”, semnată de Cecilia Caragea, Editura Dacia)


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2

Un comentariu pentru articolul „Pe cît m-am împlinit ca jurnalist, pe atît m-am ratat ca scriitor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *