Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Peisaj dintr-un roman rusesc

Țară mâncată de corupție, frig, foame, boala, prostie. Nu este descrierea Rusiei din secolul 19 într-un roman rusesc, este România anului 2020, țară europeană, în timpul alegerilor parlamentare, alegeri de care țin foarte multe aspecte importante ale acestei „colonii” de babuini, condiționați pavlovian, care își ascultă cuminți stăpânul și Guvernul Său.

Cum este posibil, oameni buni, ca fix în ziua votării noi cei din aceasta minunată capitală, în zona semi-centrală, să nu avem (din nou) căldură, când afară sunt 2 grade Celsius? Câtă nesimțire să ai, încât să ții un întreg cartier, dacă nu chiar întregul oraș, fără căldură și apă caldă zile la rând? Să aștepți apa caldă se întâmplă pe vremea lui Ceaușescu!

Este inacceptabil ca în 2020, aproape 2021, cetățenii unei capitale europene să nu aibă apă caldă în majoritatea timpului și să se chinuie așa de ani de zile. Nu oricine își permite să își pună centrală termica până când vom avea, în sfârșit, apă caldă. Locuitorii ar trebui să dea în judecată, atât primăria cât și furnizorul, și să se facă ceva, pentru că nu se mai poate!
În fața urnei facem cruce, spunem Doamne ajută și să fie de bine, și votăm cu emoție, nu neapărat ca să ne fie mai bine, ci să nu ne fie mai rău.

Țara lui Iohannis, Orban, Turcan, Cîțu, Vela, Tătaru, Anisie. Uitându-mă la ei, îmi dau seamă că și eu pot fi președinte sau premier, trebuie doar să mă arunci într-un costum și să-mi dai ceva de recitat.

Acești oameni nu gândesc, cel puțin nu la popor. Mă uitam la reclama de campanie a candidatului PNL la Camera Deputaților, Pavel Popescu, care spune cu atâta nonșalanță: „Introducerea în programa școlară a două ore de programare (coding) pe săptămână pentru toți elevii începând din clasa 1, indiferent de profil, va schimba radical în bine România.” Personal, sunt stupefiat de câtă stângăcie poate fi în astfel de propuneri nu prost gândite, ci negândite!

Stimabilul candidat E.T., cum îmi place să-l alint după chipul și asemănarea sa, vine să-i învețe pe pământeni, însă bietul de el, bine intenționat, nu se gândește că foarte multe școli nu au computere, nu au internet… Dracu’, sunt multe în zona rurală care nu au electricitate, și acest individ vrea să introducă două ore de programare a copiilor de clasa I! Alo! Prietene, în clasa I copiii fac bastonașe și învață să scrie și să citească, tu vrei să-i înveți să stea cocoșați în fața unui computer să învețe niște caractere și o limbă nouă (limba de programare), în loc să facă un sport la alegere (tenis de masa, handbal, volei, basket, fotbal… ȘAH!!). Oricum, au deja multe ore. Iar cei de la țară cum vor învăța coding, maestre? Scrijelind pe pereți?

Cred că acest guvern, față de cele anterioare, se deosebește nu prin parșivitate, ci pur și simplu prin stângăcie și bâlbe, prin ignoranță și o falsă impresie că oamenii înghit aberațiile lansate fără minte. Cum să lași Bucureștiul fără căldură fix în ziua alegerilor?! Te sinucizi politic!


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Un comentariu pentru articolul „Peisaj dintr-un roman rusesc”

  • Eu nu știu cum naiba, voi bucureștenii mai așteptați să vă dea cineva apă caldă? După 30 de ani voi ați rămas la stadiul de centrale de cartier? Cine va oprit să vă achiziționați o microcentrală de apartament? În weekendurile alea prelungite, stăteați în trafic bară la bară spre poiană…deci banii nu ar fi o problemă. Nu știți cum? Aruncați o privire la oamenii ăia gospodari din Ardeal…. semnează provincia cum vă place vouă să ne nu numiți…bre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *