Vladimir Putin, în interviul acordat lui Tucker Carlson: ”Invadarea unei ţări NATO este un scenariu exclus”

Peştera Nerja sau cum se împleteşte groaznicul cu plăcutul

Peştera Nerja, de lîngă localitatea cu același nume de pe Costa del Sol, e trecută în toate pliantele, albumele şi ghidurile destinate Spaniei. Lumea e plină de peşteri. Nu cred să existe ţară lipsită de vreo cîteva grote, dat fiind că peste tot, cu mii sau milioane de ani în urmă, apa, mai rău ca un şoricel, a prins să roadă scoarţa pe dedesubt. Peştera de la Nerja nu e singură pe lume. Oricît de aprig ar trudi pliantele s-o prezinte drept deţinătoarea celei mai groase coloane din lume, formată din fuziunea unei stalactite cu o stalagmită. Şi totuşi, spre deosebire de alte numeroase surate de pe planetă, inclusiv din ţara noastră, peştera de la Nerja aduce bănuţi cu duiumul. Asta în timp ce altele consumă bănuţi. Pentru a ajunge la această postură de invidiat, peştera Nerja a fost supusă unui intens proiect de civilizare. Cine n-ar vrea să se vîre într-o peşteră? Mai ales dacă în ghid scrie că datează de milioane de ani, că are stalagmite şi stalactite? În asemenea grotă, orice turist îşi pune cîteva întrebări neliniştitoare, între care, la loc de cinste, se numără şi cea privind străbaterea peşterii. Aşa cum a învăţat el la şcoală, o peşteră e ceva sub pămînt, cu pereţi umezi, înşirată labirintic, dar mai ales cu noroi pe jos. În timpul vacanţei, doamnele sînt dispuse la unele concesii pentru a se putea lăuda colegilor de serviciu, la întoarcerea acasă, ce poze extraordinare au făcut ele în Spania, în Thailanda sau în Honolulu. Neînduplecarea lor e fermă însă cînd vine vorba de picioruşe. Preastrălucitele doamne ar merge oriunde le-ar spune ghidul: şi pe o calotă de gheaţă de la Poli. Cu o singură condiţie:
Să nu-şi strice pedichiura!

Isteţi, cei din Nerja au ţinut cont de această trăsătură shakespeareană a firii feminine. Drept urmare, păstrînd caracterul geologic al peşterii, ei au pus-o la punct atît de bine că poţi merge kilometri întregi prin grota omului primitiv fără nici o problemă. Pentru aceasta, întreg traseul a fost asfaltat şi luminat mai ceva ca o stradă principală din Londra sau Paris. Mai mult, deoarece peştera presupune urcuşuri şi coborîşuri, treptelor de asfalt le-au fost adăugate bare metalice de care gingaşele doamne să se prindă pentru a nu pica şi a risca julirea născiorului.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Pagini: 1 2 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *