Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Pictorița Annamaria David, o viață între între medicină și culori

Doresc să aduc în centrul atenției numele doamnei Annamaria David. În primul rând, deoarece are cea mai nobilă meserie din lume. Să facă semenii să se simtă mai bine, să îi vindece de diverse boli. În al doilea rând, picturile sale îmi plac foarte mult. Înainte de a vedea tablourile sale valoroase, să o cunoaștem.

-Vă rugăm să vă prezentați.
-Mă numesc David Annamaria. M-am născut în Arad. Am absolvit Facultatea de medicină generală, la Facultatea de medicină și farmacie Carol Davila, București
În prezent, lucrez ca medic la Spitalul clinic județean de urgență Arad și Clinica Info medica.

–Cum a început legătură cu pictura?
-Am fost pasionată de artă din copilărie, dar această frumoasă pasiune a rămas ascunsă și latentă în mine, până în 2019, când în urma mai multor evenimente din viața mea, am recurs la pensule, culori și șevalet, realizând un univers, un altfel de univers, poate chiar în opoziție cu crunta realitate, inclusiv pandemia.

Am dorit cu ardoare să pictez, motiv pentru care am absolvit cursul de pictură, al Școlii populare de artă din Arad, în urmă cu un an.
Până acum am reușit să expun în Arad, la expozițiile organizate de Școala populară de artă și una, la Casa Jelen, tot din Arad.

Am mai participat la expoziții colective în Sibiu, București și la Balcic, în Bulgaria
Am vândut până acum 4 lucrări și am donat una Crucii Roșii Române
În principiu, pot să vând lucrările, dar visul meu adevărat, este să le adun pentru o expoziție personală.

-Vă dorim să se îndeplinească rapid acest vis. Ce ne puteți spune despre anul 2022 ?
-Anul 2022 a fost pentru mine un an bun, deoarece am reușit să expun câte a lucrări, la diverse expoziții.

– Dar despre 2023?
-Anul acesta este iarăși bun. Alte lucruri… Particip cu o lucrare la un eveniment caritabil. După aceea o să trimit la o expoziție din Bulgaria două lucrări și la București una.
În a doua jumătate al anului 2023, la fel ca și în următorii ani, îmi doresc să mă perfecționez, să devin tot mai bună.
Vreau să particip la cât mai multe expoziții, să cunosc alți artiști și de ce nu, să particip, dacă se va putea, la tabere de creație.

–Cum doriți să fie lumea în general, dar lumea dvs în special ?
-Lumea mea este mult mai frumoasă de când pictez.
În general, lumea evoluează într-o direcție rea și cred că prin artă se mai poate ceva corecta.
Prin artă îți poți cunoaște mai bine propriul suflet și poți visa, totodată la o lume mai bună în general.

– Ce pictori români vă plac?
– Dintre pictorii români, cel mai mult îmi plac Corneliu Baba, Ștefan Luchian și Nicolae Grigorescu

– Dar străini?
– Dintre coloriștii străini ii simt aproape, pe Vincent Van Gogh, El Greco, Goya.

– Ce rol au muzeele, expozițiile și galeriile de artă în educarea simțului dvs artistic?
– Muzeele, expozițiile, galeriile de artă, m-au făcut să am o neliniște, să caut mai mult în acest sens, să revăd anumite lucrări, anumiți pictori, să încerc să abordez arta, în timpul meu liber, să visez chiar la sufletele oglindite în acele tablouri. Eu cred că au contribuit la ceea ce sunt azi. A dezvoltat în mine simțul estetic, armonia culorilor și un anumit fel de a vedea viața.

– Ce fac părinții unui copil cu înclinații spre pictură? Îl încurajează pe acest drum, ori îi mai arată și alte căi de dezvoltare artistică?
-Este foarte grea această întrebare. Este o mare responsabilitate să orientez un tânăr în alegerea carierei și când este vorba și de propriul copil inevitabil intervin emoțiile și frica de eșec. Dacă are un talent deosebit, dublat de chemare și întregit de dorința de muncă în acest sens, aș zice să meargă pe această cale. Eu judec după mine, deviza mea fiind: ori totul ori nimic! Dar asta sunt eu și sunt foarte mulți factori decizionali și până la urmă viața mi a dovedit că există o soartă!

– Mulțumesc. Ce tehnică de lucru preferați?
– Am o experiență scurtă și limitată în folosirea tehnicilor. Aș vrea să știu tot mai multe tehnici și am dorință în acest sens. Mă simt confortabil în folosirea a acrilicelor, deoarece în asta lucrez. Am încercat o dată o pictură în ulei, dar eu lucrez foarte murdar. Uneori lucrez neliniștit, stropesc, pun măna, ceea ce în ulei ar fi un dezastru, deoarece nu am un atelier.

-Unde pot vedea admiratorii dvs picturile pe care le semnați, în afară de internet?
– Admiratorii mei îmi pot vedea lucrările, în afară de internet, la mine acasă, la fiica mea, la colegi, la cei care au cumpărat de la mine și bineînțeles la expoziții. Am o lucrare permanentă, la unul din sediile Crucii Roșii, dar din păcate, nu știu unde.

– Până unde au ajuns tablourile dvs, cel mai departe, mă refer la lucrări fizice, nu imagini…
– Nu știu exact. În București am vândut un tablou cu ajutorul unui intermediar și nu știu nimic despre cumpărător.
-Mulțumesc frumos! Felicitări pentru tot. Să vedem acum niște tablouri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *