Agenția Internațională pentru Energie Atomică, îngrijorată că Israelul ar putea viza instalațiile nucleare iraniene

Pictorița Maria Novac din Arad preferă culorile de ulei

Începutul anului 2024 vine cu noi descoperiri în lumea artei. Azi vă aducem în centrul atenției o pictoriță din Arad.

-Vă rog să vă prezentați.

-Mă numesc Novac Maria și am 59 de ani. Am descoperit dorința de a desena și picta încă din copilărie, doar că acum am ocazia de a mă manifesta în lumea creației.

– Cum a fost pentru dumneavoastră anul artistic 2023?

-Anul 2023  pentru mine a însemnat noi descoperiri, emoții și sentimente exprimate în liniște fără cuvinte, prin intermediul artei. Bineînțeles că am câțiva pictori care mă inspiră, cărora le mulțumesc .

– Ce vă doriți pentru anul 2024? Cum doriți să fie lumea artei ?

-Pentru anul 2024  și pe viitor îmi doresc să pictez în continuare cu curaj și liniște sufletească, să-mi îmbunătățesc stilul. Îmi doresc să călătoresc mult, vizitând locuri încărcate cu artă și peisaje care să mă inspire. Aș vrea ca lumea să devină mai bună să citească emoțiile și împlinirile unui artist atunci când privește o lucrare unicat. Aș dori ca lumea artei să rămână la fel de valoroasă ca în trecut și tinerii să viziteze mai des galeriile de artă.

-Ce pictori români vă plac?

– Pictorii romani  Nicolae Grigorescu, Ștefan Luchian Nicolae Tonitza, Corneliu Baba și alții. Toate lucrările pictorilor îmi plac, fiecare aer un stil unic.

-Dar dintre străini?

– Dintre pictorii străini Cloude Monet, Pablo  Picasso, Vicent Van Gogh. Mă impresionează lucrările lor.

-Ce rol au muzeele în educarea simțului dvs artistic?

-Recunosc că nu am avut timp pentru muzee, expoziții și galerii decât în orașul meu Arad. Acum am mai mult timp liber si o să-l dedic artei.

– Ce sfătuiți un părinte care are un copil cu inclinații spre pictură. Să cunoască și alte arte iar apoi să aleagă el, ori să meargă direct înainte printre culori?

-Nu pot sa dau sfaturi părinților. Fiecare copil are un dar și har trebuie să și găsească misiunea personală aici pe pământ. Nu ar trebuii părinții să intervină în alegerile copiilor .

-Ce tehnică folosiți?

-Am început să pictez cu tempera până m-am obișnuit, acum folosesc acrilic, dar cel mai mult îmi plac culorile în ulei. Mulțumesc că prin intermediul  internetului dumneavoastră m-ați  găsit  am reușit să postez lucrări. Și să urmăresc alți pictori și lucrările lor.

– Vă mulțumesc, să vedem acum niște tablouri.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *