Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prăbușirea partidelor tradiționale în Franța. Pe când și la noi?

Comentarii

11 comentarii pentru articolul „Prăbușirea partidelor tradiționale în Franța. Pe când și la noi?”

  • In Franta, de când e macron la putere toate institutiile democratice, tot ce reprezinta în mod normal contra-puterea, s-a oprit din functionare.
    Toata presa, de la stânga la dreapta,relateaza acelasi lucru si în acelasi fel.
    Paradoxal, extrema-dreapta a putea relansa democratia care e paralizata în momentul de fata pentru ca:
    1) nu ar obtine niciodata o reprezentare majoritara în parlament si
    2) contra-puterile (presa, justitia, consiliul constitutional) s-ar reactiva pentru a-i îngradi miscarile.
    Madama Le pen în realitate este foarte slaba si fara nici un interes, dar fata de pericolul pe care îl reprezinta Macron pentru democratie ar fi preferabila, cel putin de data aceasta.
    De fapt, chiar situatia actuala este un santaj ordinar organizat de Macron: el a refuzat orice dezbatere, nu a avut curajul sa-si apere bilantul (care e absolut catastrofic), si a mizat pe rivalitatea cu extrema-dreapta care e extrem de temuta în Franta. Poate ca ar merita o lectie si asta ar putea servi si altora.
    Nu va lasati dusi de nas: Francezii sunt ca si Românii, usor de manipulat.

  • Doamna Feraru nu prezintă numai o parte a ceea ce se întâmplă în Franța la ora actuală. Pentru cine trăiește în Franța e flagrant ceea ce se întâmplă de când Macron (le poudré) e la putere. Este împinsă divizarea populației la maxim. În 2017 nici Macron n-avea miniștri, darămite prim ministru. Aceeași problemă o are și acum de câte ori se trezește cu un ministru în pragul pârnaiei. De când sunt în Franța n-am văzut atâția miniștri puși în examen. O altă problemă care încearcă să fie mușamalizată este delapidarea de vreun miliard pe puțin în special cu grupul american de consultanță Mckinsey pentru gestionarea diferitelor crize. Nu trebuie uitat că Franța este recordmenul mondial la număr de funcționari pe cap de locuitor. Larem nu există ca partid, ci doar ca votanți. O disciplină impusă de Macron. Cum face cineva ceva diferit i se trimit câinii de atac la poartă. Chiar la miezul nopții. Comportament pur mafiot. Macron este cel care aruncă cu căcat în nevaccinați (dacă reușiți să traduceți altfel această metaforă vă urez succes), și ieri spune că a zis-o afectuos. Macron este cel care vinde Alstom la americani cu 13 miliarde și-l răscumpără de trei ori mai scump anul ăsta. Macron este cel care n-are program în 2017 înainte cu 3 zile de al doilea tur, și-mi vorbiți de Le Pen ? Anul ăsta a făcut un efort și l-a scis cu o zi înainte. Nu văd de ce un guvern de uniune națională este ar fi ceva de neimaginat ? Și acuma studiile micului geniu : a picat de 2 ori la Normal Sup, a făcut o facultate de cartier la Nanterre și la sfârșit Ștefan Gheorghiu din Franța. Ura. Doamna Feraru ați remarcat anul trecut înființarea gărzilor patriotice pe modelul Ceaușescu ? Aplaudacii din ședințele cu circuit închis mai dihai ca pe vremea mortului. Pot să vă dau exemple până mâine. Domnul Cristoiu rămân un fidel ascultător al pastilelor, dar nu faceți introducerea cu știrea de pe Facebook care devine adevăr, că ajungeți în aceeași situație cu acest interviu. Doamna nu zice neadevăruri per ansamblu, dar face ceea ce fac toate televiziunile, ocultează ceea ce nu o aranjează. O să termin tot cu o contrazicere a doamnei: in țară aveți trustul antena-digi, aici avem bfm-lci-tf1-france télévisions. Strâns uniți în spatele conducătorului suprem. În spatele fiecărui grup de presă sunt aceleași persoane, mă miră că doamna nu știe. De aceea toate ziarele de la stânga la dreapta au cântat și cântă aceeași melodie de la jachetele galbene încoace. Înainte de a suna prietenii să voteze cum trebuie, puneți-vă întrebarea dacă personajul merită ? Este cel care a zis este un singur responsabil la Elisée, și ăla el e. Iar acuma o săptămână contractele frauduloase nu sunt semnate de el. Vă doresc numai bine

  • poti sa vb despre vremurile astea…fara sa te intersectezi cu Marea Revolutie, cu Metamorfoza?
    io zic ca nu.
    insa…toti ceilalti zic ca da.

    dupa o vreme…se vor prinde si ceilalti ca ceea ce traiesc este Marea Revolutie, trecerea de la Natural la Artificial. insa pesemne ca tre sa vina anotimpul potrivit.

  • acum pe val e pandemia de inflatie, insa si celelalte pandemii…sint bine mersi. isi vor face treaba, demolind actualele sisteme sociale. in frunte cu sistemul politic, pentru ca el a fost cel care a initiat pandemiile, ‘reactionand plenar disproportionat’.

    cum se vor naste si celelalte pandemii? la fel de simplu: sistemul politic va reactiona plenar disproportionat…la diversi stimuli, diversi insa…bine definiti in prealabil.

    un razboi, fie el si mondial, incepe cu o actiune. Marea Revolutie, pentru ca e ‘revolutie’, incepe cu o…reactiune (disproportionata)
    de asta si stim cine va fi perdantul plenar, tura asta,
    va fi cel care a inceput ( manifestind o reactiune disproportionata ) Marea Revolutie, adica…sistemul politic.

  • Marea Revolutie, Metamorfoza, aduce cu sine manifestarea unui nou-nout sistem politic.
    ‘ce e pe mijloc’ dispare, pentru ca cea pusa la indoiala e chiar Natura.
    Artificialul, care pune la indoiala ecuatia de miscare a Naturii, este in sine o exprimare plenara, nu lasa loc de dubii. ori esti de partea Naturii, ori adopti Artificializarea, caz in care esti…fix ceea ce Natura nu e.
    cale de mijloc a existat atata vreme cit cea pusa la indoiala a fost alta decit Natura, atunci cind Natura a ajuns sa fie pusa la indoiala, adica acum, calea de mijloc…a disparut, Sinteza urmand a fi…ori Natura, ori Artificialul ( din punctul de vedere al Artificialului, ca Natura ‘n-are nimic impotriva manifestarii Artificialului’ )

  • partidele traditionale s-au prabusit?
    pai nu era lar ca asta urmeaza?
    era.

    s-or fi manifestand partide noi, insa doar momentan, pentru ca potentiale pe piata asta sint doar doua:
    Natura
    Artificialul.

    daia si conducerea care e pe masura vremurilor este…prin superpozitii. oricum altfel se va manifesta doar potentialul Artificial.

    • doctrine viabile pe piata mai sint doar doua:
      Doctrina Naturii,
      Doctrina Artificialului.
      atat.

      prima are ca esenta Inteligenta
      ailalta are ca esenta Desteptaciunea.

      • Mai simplu: partidele vechi erau moarte de ceva ani, se mai miscau doar din inertie, iar cele noi sint seci, se vor usca.
        Apoi se vor manifesta…doctrinele ds maibsus, in fapt Natura si AntiNatura, adica Artificialul.
        Mai simplu de atat…s o putea, dar habar n am cum.

  • Din punctul meu de vedere, situatia sta cam asa. De cand marile companii multinationale au fost lasate sa creasca in nestire, fara ca statele sa exercite nici cel mai mic control asupra lor, politicul a fost inghitit fara menajamente de monstrii acestia economici. Asta inseamna ca vom fi din ce in ce mai mult condusi de Big Co si usor-usor, conform planurilor davosiene, vom fi crescuti precum animelele in „ferme” specializate, cu toate „binefacerile” de rigoare: control al numarului, vaccinare si cipare, utilizare in scop pur economico-comercial si apoi exit organizat in momentul in care randamentul individului nu mai este optim pentru „fermieri”. Puteti uita linistiti despre liber arbitru, sisteme de sanatate si pensii, concedii, viata privata si in general cam tot ce pana acum cca 2-3 ani constituia viata normala pentru orice om obisnuit. Pregatiti-va pentru noile ferme de crestere si exploatare a oamenilor. Bucurati-va!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *