Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Practicile feseniste ale lui Iliescu, însușite de Ciolacu: „Lasă-i să fiarbă în suc propriu!”

Prima grijă a guvernanților, atunci când izbucnește un protest, este să se adreseze poporului, să explice care sunt revendicările și să spună care se pot îndeplini și care nu,  a spus Ion Cristoiu în Jurnalul meu video.

„Nu, principala preocupare a lui Marcel Ciolacu a fost cea de compromitere a mișcării. Tot ce a făcut el, cu excepția faptului că s-a dus la film, de când a izbucnit acest protest, a fost să nu spună nimic”, a explicat Cristoiu.

În schimb, atunci când nu era premier și profesorii se pregăteau de protest, în luna mai, anul trecut, Ciolacu a fost extrem de tranșant.

„Atunci, preocuparea lui numărul unu era să rezolve această problemă, situația profesorilor. Dar fermierii de ce nu-l interesează? Când nu era premier spunea că protestele sunt reale, chiar a refuzat să se facă rotația la guvernare până la rezolvarea problemelor”, a arătat jurnalistul.

Ion Cristoiu a făcut o paralelă între atitudinea de acum a premierului cu reacția lui Ion Iliescu, atunci când erau mișcări de stradă în Piața Universătății.

„Mijloacele de acum sunt identice cu cele ale lui Ion Iliescu din anul 1990, pe vremea Pieței Universității. Atunci, Ion Iliescu a lansat celebra șmecherie banditească: să-i lăsăm să fiarbă în suc propriu. Ce face Marcel Ciolacu? Să-i lăsăm să fiarbă în suc propriu. Nu-i lăsăm să intre în orașe, că se vede”, a arătat Cristoiu.

El s-a referit și la metodele de compromitere a mișcării, la fel cum a făcut FSN în 1990: „În Piața Universității se consumă droguri, sunt agenți, sunt violențe. Care sunt tezele de acum? Mișcarea de protest este în favoarea AUR. Aici greșesc și George Simion și Șoșoacă, care fac orice să fie identificați cu mișcarea, ca fiind ei în spatele ei. Apoi, că sunt rușii, forțe destabilizatoare. Și ajungem la cazul Angi Șerban, o protestatară de la Corupția ucide. Ea a scris pe Facebook ceva, că „dacă în democraţie, la un protest paşnic iese poliţia cu puşca, nu cumva e legitim să iasă şi poporul cu cocktailu’”. S-au dus și au reținut-o. Poliția lui Cătălin Predoiu, care e și el un fesenist. A fost o diversiune ordinară pentru a se arată că mișcarea fermierilor este sprijinită de haștag-rezist. Imediat au intrat televiziunile lui Ciolacu în funcțiune și au propagat mesajul”, a afirmat Cristoiu.

El a conchis că și dacă această mișcare se stinge, este semnalul unor mari nemulțumiri, nu doar a celor care protestează, este „un decont, pe care actuala guvernare îl plătește, deoarece nimic din ceea ce a propus Ciolacu la preluarea guvernării nu a fost pus în practică”.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *