Marcel Ciolacu: De astăzi, dansul în doi s-a terminat! Decizia ca PSD și PNL să meargă cu propriii candidați la Primăria Capitalei a fost dificilă, dar este soluția corectă

Prelungirea stării de alertă: Cinci luni de îngrădire a drepturilor omului în România!

Guvernul a prelungit starea de alertă pentru încă 30 de zile. Nu se iau măsuri noi de restricție. În schimb măsurile de restricție de pînă acum se păstrează.
E fascinant felul în care regimul Iohannis (înțelegînd prin asta nu numai Guvernul dar și Sistemul instituțiilor de forță și Divizia Presă a SRI) încearcă să-i tragă pe români pe sfoară. Timp de mai multe zile, în pregătirea deciziei de miercuri, 15 iulie 2020, s-a întreținut o atmosferă apocaliptică. Revine Pandemia! Crește numărul de morți! Spitalele dau peste margini de internați la ATI, iar cimitirele își măresc suprafețele pentru a putea cuprinde lungul șir de noi morminte. Presei i-a ajuns pînă la poale bălțile ivite din bocirea celor care au fost atinși de Coronavirus și a medicilor care se luptă cu moartea. Pe acest fundal de Apocalipsă a la Raed Arafat s-au lansat zvonuri despre deciderea unor noi restricții, ba chiar și despre revenirea la închiderea în case. Și deodată, cînd toată lumea se aștepta la ce e mai rău, vine Hotărîrea privind prelungirea stării de alertă:
Fiți fericiți că n-am revenit la măsurile din timpul pandemiei, deși ar fi fost cazul!

Prin prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, stare de alertă care nu e altceva decît o stare de urgență mascată, dată de premier și nu de președinte, românii au suferit pînă acum 120 de zile de limitare a drepturilor. Incredibil! Patru luni de restricții! Prin prelungirea cu 30 de zile a stării de alertă, perioada restricțiilor se întinde pe 150 de zile. Dacă starea de alertă va fi prelungită și pe 15 august, după cum se lucrează prin laboratoarele puterii, românii vor avea fi avut cea mai lungă perioadă de restricții dintre statele europene: 180 de zile. Jumătate de an! În ce constă manipularea prin presa miluită și prin rețeaua SRI din Presă? În accentul pus pe absența introducerii unor noi restricții. S-a încercat astfel a se prezenta prelungirea stării de alertă sub un unghi pozitiv. Ceva gen, deși se impunea, noi nu impunem noi restricții, ca în alte țări. Da, în alte țări, unde se înregistrează o creștere a numărului de infectări, s-a purces la introducerea unor restricții. Numai că aceste restricții se definesc prin:

  1. Se aplică punctual, la anumite zone și la anumite locuri și nu la nivelul întregii țări.
  2. Sînt restricții prin raportare la relaxarea totală de pînă acum.

În România lucrurile stau net diferit. Prin raportare la alte țări europene, inclusiv la Bulgaria, România a rămas mult în urmă cu măsurile de relaxare. Cele luate ultima dată, pe 15 iunie 2020, situează România pe ultimele locuri din Europa în materie de relaxare. Cele profețite a fi luate pe 1 iulie n-au mai apărut. Noua stare de alertă nu cuprinde nici o măsură de relaxare. Așadar, prin proclamarea noii stări de alertă, România rămîne la interdicțiile din 15 iunie 2020, interdicții care o plasau printre ultimele din Europa în materie de relaxare. Cetățenii au suportat luni întregi de limitare a libertăților convinși de autorități că e vorba de un sacrificiu în vederea relaxării totale. Vor trece iată patru luni de sacrificii și restricțiile vor fi la fel de dure. Revenirea în forță a Pandemiei a surprins pe mulți români prin absența oricărei logici. În țările în care relaxarea a fost mult mai mare decît de la noi și a început cu mult înaintea noastră, creșterea infectărilor are o explicație. Pe de o parte în faptul că în aceste țări s-a trecut la o relaxare mult mai mare sau chiar la o relaxare totală. Pe de alta în faptul că relaxarea a început înainte cu o lună decît la noi. Era normal să se înregistreze o creștere a infectărilor. Cetățenii n-au mai fost obligați să dea curs niciunei măsuri de restricție. În plus, în țările respective, autoritățile evită a recrea atmosfera de Apocalipsă din vremea Pandemiei. Noile cazuri sînt tratate potrivit procedurilor, dar fără a le transforma în semnale de alarmă ca la noi. Accentul în aceste țări continuă să cadă pe relaxare și pe relansare. Lucru normal. Nu poți vorbi de relaxarea economiei cîtă vreme nu beneficiezi de o relaxarea vieții. Cum să te apuci de muncă, de afaceri cînd pe toate canalele ești avertizat că vine Apocalipsa? La noi, se petrec lucruri stranii din acest punct de vedere:

  1. Deși relaxarea a fost infimă și a început mult mai tîrziu decît în alte țări ale Europei, numărul infectărilor e mult mai mare decît în plină Pandemie.
  2. Deși românii n-au beneficiat de relaxările din alte țări ale Europei, atmosfera impusă de regim e una de Apocalipsă. Tema relansării economice nu există. Există doar tema relansării Epidemiei.

Pe 25 mai 2020 scriam pe cristoiublog.ro:

„Lumea își revine treptat-treptat la normal. În Europa și pe tot globul agenda publică are în prim plan măsurile de reluare a vieții normale și îndeosebi de relansarea economiei. Dacă pînă nu demult era în Europa o întrecere între state în privința măsurilor de restricție, acum putem vorbi de o întrecere între state în privința măsurilor de revenire la normal. Numai la noi, agenda publică, impusă de regimul Iohannis și prin intermediul Presei Miluite, e dominată de starea de alertă, de tentativele evidente de a păstra panica, isteria și prin asta de a justifica întîrzierea incredibilă în revenirea la normal. România fost totdeauna în urmă față de Europa luminată. Am fost țara rămasă în împietrirea conservatorismului ceaușist pe cînd în Europa de Est și Centrală, ba chiar și în Rusia, bătea vîntul schimbării. Și acum, cînd vine vorba de revenirea la normal, România, aflată sub autoritatea lui Klaus Iohannis, a rămas mult în urma tuturor țărilor europene.”

Trei săptămîni mai tîrziu, pe 16 iunie 2020 scriam:

„Sîntem în 16 iunie 2020. De la constatarea mea în legătură cu agenda publică din România a trecut aproape o lună de zile. Între timp, în toate țările lumii, semnalele de alarmă privind pericolul Coronavirus au dispărut. Chiar dacă în unele state apar unele creșteri ale numărului de infectați sau focare de Coronavirus ici-colo, agenda publică nu e modificată. Ea rămîne în continuare stăpînită de temele relansării economice.”

Ce să mai scriu acum, pe 16 iulie 2020, la o lună mai tîrziu?
Ce-am scris pe 25 mai 2020 și pe 16 iunie 2020.
Că România rămîne mai departe codașa Europei în materie de revenire a vieții la normal.

Ce voi scrie peste o lună, pe 16 august 2020, cînd, evident, se va prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile?
Că România rămîne mai departe codașa Europei în materie de revenire a vieții la normal.

N. B. Pentru ca prelungirea stării de alertă să treacă neobservată s-au pus la cale Diversiunea celor două dosare: 10 august și Black Cube.


Clarificare comentarii:

Toate comentariile de pe acest blog sunt moderate.
Deși autorii articolelor de pe site, precum și redactorul-șef și administratorul, încurajează libera exprimare, aceasta presupune din partea cititorilor un comportament civilizat și un limbaj civilizat. Prin urmare, vor fi șterse comentariile care se abat de la această regulă. Acestea se referă, dar nu se limitează, la: cuvinte injurioase adresate autorilor, redactorului șef, administratorului și cititorilor blogului, precum și altor persoane, mesajele xenofobe și rasiste, mesajele ce îndeamnă la ură și violență, mesaje publicitare de orice fel (în caz că se dorește aceasta, scrieți la adresa webmaster@cristoiublog.ro), mesaje cu conținut obscen ș.a.m.d.
Cititorii sunt rugați să semnaleze orice abatere mai înainte menționată. În maximum 24 de ore cele semnalate vor fi analizate și se vor lua măsuri după caz.
Toți cei care doresc să își exprime opinia pe acest blog, se presupune că au citit și că sunt de acord cu cele menționate mai sus. În caz de dezacord, sunteți rugați să nu scrieți niciun comentariu sau să părăsiți imediat acest site.
Mulțumim tuturor cititorilor pentru opiniile civilizat exprimate, precum și pentru colaborarea lor!

Comentarii

20 comentarii pentru articolul „Prelungirea stării de alertă: Cinci luni de îngrădire a drepturilor omului în România!”

  • Pentru maimutoiul securistoid GEO, care ne-a bombardat cu astfel de mesaje panicarde, un raspuns de la Gh Pipera:
    Culmea cinismului este ca statuile si unii exponenti ai „eroilor din linia intai” a razboiului anti-covid preiau si amplifica aceste blesteme, invitandu-i pe sceptici sa respire aerul din sectiile ATI sau spunandu-le ca sunt asteptati in spitale, cu tot cu lumanari pregatite. Iubește-ți aproapele a devenit “urăște-ți aproapele”, iar primum non nocere (regula morala primordiala din juramantul lui Hypocrat) a devenit „mori, netrebnicule – uite-ți aici și lumânările”.

  • Domnule Cristoiu vă apreciez foarte mult pentru lupta în slujba Adevărului ce o duceți și pentru marele talent de jurnalist.
    V-ați întrebat de ce nu se face un studiu statistic pe un lot reprezentativ de populație, cum s-au făcut în Franța(InstitutulPasteur), Spania, Germania, SUA etc și unde s-a constatat că numărul real al celor care au luat coronavirusul este de aproximativ 10 ori mai mare decât al celor depistați cu coronavirus prin testare ?
    E o explicație simplă! Din calcul viclean al mai marilor vremelnici.
    Dacă s-ar dovedi că numărul celor care au virusul sau l-au avut este de 10 ori mai mare decât al celor depistați cu virus în urma testării, atunci ar fi limpede că cei nedepistați, dar care au virusul, de foarte multe ori mai mulți decât cei depistați, se află liberi, acasă, la serviciu, pe stradă, în magazine etc.
    Și atunci la cei depistați cu virus și spitalizati-arestați, pentru a stopa răspândirea virusului, ai un număr de aproape 10 ori mai mare de pozitivi cu virus, dar nedepistați și liberi, care răspândesc virusul. Deci spitalizarea-arestarea nu are niciun efect serios de stopare a virusului.
    Oare în opinia lor, un pozitiv depistat transmite virusul, și de aceea trebuie izolat la spital, iar raportat la acesta, ceilalți 9-10 pozitivi, dar nedepistați, nu transmit virusul, doar pentru faptul că sunt nedepistați ? Este ABERANT !
    Dacă i-ai închide la spital pe toți ai putea spune că vezi o logică în stoparea virusului(a lor nu a mea, căci nu e normal să faci lagăre medicale).
    Dar dacă aproape 10 pozitivi cu coronavirus sunt liberi, fiindcă nu sunt depistați, ce mai contează că e liber și un pozitiv depistat ?
    Ineficiență și lipsă de logică !Cel puțin la cele afirmate…

    PS. Mortalitatea oficială de coronavirus este de 5-6%.
    Numărul de pozitivi fiind de 10 ori mai mare, mortalitatea reală de coronavirus este de 10 ori mai mică, adică 0, 5%(decesele se raportează la un număr de 10 ori mai mare de pozitivi).
    Chiar și mai mică, dacă se reconsideră cauzele reale ale deceselor.

    • Pai e la logica găinii bete că numărul celor ne-depistati e de 10x mai mare decât numărul celor depistați și încarcerați în pușcării medicale și că niciun om sănătos la cap nu se va testa benevol in astfel de condiții, daca riscă să ajungă în pușcării de stat.

      • Cristiane inmulteste cu 20 30 ,poate 50,nu cu zece,esti prea finut,in alta ordine de idei la diversiunile Dosarul 10 august si Dosarul Black Cube se mai poate adauga si Diversiunea Arestarii lui Portocala,de ce numai doua,trei,pai.

  • Draga domnule Cristoiu,

    Cu respect va scriu din Anglia,
    Weymouth, oras cu deschidere la plaja…
    Va trimit si poze daca doriti sa va incantanti ochii, sa revedeti familii fericite care pot savura viata asta scurta…dar, minunata!
    Eu si sotul meu va urmarim, cu mare drag, seara de seara si ne aducem aminte de dragii nostri parinti…pe care ii mai avem…sau nu…
    Ma numesc Adriana si sotul meu e Raynold, amandoi romani cu inimile sfasiate de durere ca tara noastra, Romania… a ramas fara „conducatori”!
    O parte din familiile nostre au mai ramas prin tara cu o licarire de speranta ca „da daca va fi mai bine” …
    Domnule Cristoiu…care v-am adoptat ca pe un fel de parinte…
    NICIODATA! Generatia noastra… noi avem
    35 de ani… nu mai avem nici un dubiu…
    Eu spuneam din gluma ca „Romania e o tara minunata… pacat ca e populata”…si cu lacrimi in ochi imi dau seama ca e de fapt adevarat…
    Ne trebuie un lider de urmat!!!
    NU carpele jegoase ce sterg superficial fatada tarii umpluta de o mizerie greu de indepartat!
    „Lead by example” se spune in Anglia si culmea…functioneaza!
    Doamne ajuta-ne pe toti!

    Cu respect,
    O familie ce si-ar dori sa traiasca decent in Romania.
    Adriana si Raynold Danciu (si important pt. Romania…statut social- actual asistenti medicali, cu o gramada de diplome gen – drept, psihologie etc.)

    Iubire si respect!

  • Am avut mai intai 555 cazuri, acum avem 777 cazuri….lumea se va bucura și va primi cu brațele deschise cifra magica a Fiarei 666 care descrie cel mai bine mascarada totalitară pe care o trăim.
    Multă sănătate!

  • Iohanis si Orban se comporta asa pentru ca sunt niste cacaciosi! Le este frica sa nu li se faca plângeri penale pentru ca nu au luat masuri serioase de protectie a populatiei, asa cum s-a întâmplat cu plângerile din Franta, Italia etc., le este teama sa nu dea socoteala pentru cei care au murit de Covid-19.

    • Imi place mai Geo cum le o tragi la iubitii tai Orban si Iohannis,incercand sa i aperi,le tragi cate o zmetie fara sa stii ,de i indoi 😆 😆 😆 Pai nu au luat,ca avenit diaspora in tara cu virusi cacalau,si nu i a intrebat nimeni de sanatate desi au intrat cu sutele de mii,venind din zone rosii de Covid,si pe megamajoritate nu i a carantinat nimeni,s au dus la tara,si au umplut mediul rural,si chiar zone intregi din orase de Covid,insa Iohanila si Orban nu i au bagat in carantina la intrare in Romania,si a intarziat cu inchiderea granitelor si cu lockdownul o luna(februarie,cand se puteau lua masuri),ca sa nu si supere votantii diasporeti,a sacrificat siguranta tarii(nu ne a protejat pe noi din tara in lunile Februarie Martie,cand era cazul,acum e prea tarziu,degeaba vin acu,ca ne protejeaza cu legi dure,raul e facut,acu sa ne lase(ce nu a facut Ionut,nu mai face Ion). Ideea e ca daca testau masiv prin Martie Aprilie tot Boborul cred ca aveam peste milionul de infectati,dar ei stiind ca situatia e groasa,au preferat sa testeze din parti,si sa ne inchida in casa,fara sa stim adevarul,ca era groasa cu infectarile,si ca eram poate primii in Europa la numar de infectari(asta ca o parere personala).

      • Mai, Tudy, poate ca nu erai tu pe faza, dar eu am facut publica, aici pe blog, alegerea mea de a nu-l mai sustine pe Iohannis pentru al doilea mandat, pentru ca mi se facuse lehamite de toti dinozaurii din politica româneasca si am vrut sa ajunga la putere si unii care nu au mai fost chiar deloc…
        Când s-a întâmplat mizeria cu sparanghelul, am fost singurul de pe blog care am pus întrebarea de ce politicienii din opozitie nu-l dau în judecata pe presedinte si pe premier pentru încalcarea articolelor Starii de Urgenta.
        .
        Prin martie, aprilie, în Europa, au testat masiv si au izolat doar nemtii, nu aveam noi cum sa ne ridicam la nivelul lor, când italienii, spaniolii si francezii au tropat-o în aceeasi perioada.
        .
        Izolarea au practicat-o 99% din tarile Europei, nu doar România si s-a întâmplat asa pentru ca a fost nevoie de o perioada de protectie maxima pâna sa se cunoasca câte ceva despre noul coronavirus si despre eventuale scheme de tratament care pot fi aplicate.
        .
        Ceea ce îi reprosez eu lui Iohannis este faptul ca a discriminat persoanele de peste 65 de ani, în prima faza, apoi mizeria cu afacerea „sparanghelul nemtesc” si faptul ca acum interneaza persoanele asimptomatice, ceea ce nu se mai întâmpla nicaieri în Europa.
        .
        Asa ca, fii bun si nu te mai lua dupa altii, ca Iohannis si Orban nu sunt „iubitii mei” politicieni, asa cum crezi tu în mod eronat.

  • @Vladimir Sorescu
    Exista o diferenta majora: Securitatea dinainte de 89 era subordonata partidului, acum partidele sunt subordonate Securitatii!

  • Ce inseamna stare de alerta? Unde este prevazuta in Constitutie?

  • So that the sleeping sheep also know where the muzzle comes from
    https://m.youtube.com/watch?v=W_uCNlgu0Yw

    https://www.thegatewaypundit.com/2020/07/young-white-mother-killed-black-lives-matter-mob-allegedly-saying-lives-matter-national-media-fully-ignores/

    China builds the perfect surveillance state
    https://m.youtube.com/watch?v=1ftJLJJDXIo

    O stire raspindita de Boris Johnson
    Toe Dropping! Media ~ Clay Clark,, „Don’t Take Fauci and Gates Advice, They Are Pedophiles
    https://m.youtube.com/watch?v=jXlSYEIq-Uc

    • Am inteles dusmanii lui Trump sunt pedofili,pe cand se va afla ca sunt si canibali 😆 😆 😆 ,sau fecalofagi sau incestuosi 😆 😆 😆 ,iar ca astia din China isi supravegheaza populatia,se stie,dar o populatie mai supravegheata ca si cea din Marea Britanie si SUA (SUA este cel mai mare supraveghetor de pe Glob,se stie)nu cred ca exista pe glob,hai sa nu mai fim ipocriti.

      • Am inteles mesajul,daca esti impotriva lui Trump esti,fie pedofil,fie canibal,fie incestuos fie criminal.Traiasca Trump vesnic,inteleg ca Soros si Gates sunt niste afaceristi smecheri,verosi,si fara prea multe scrupule,dar sa i facem Satana,deja se exagereaza.

  • Domnule Cristoiu am deosebit respect pentru dumneavostra si articolele pe care le scrieti.
    As avea o intrebare daca puteti sa mi raspundeti .Cum se poate prelungi starea de alerta ca pe data de 25 iunie am auzit-o pe doamna avocat al poporului care nu concepea ca legal se mai poate prelungi starea de alerta dupa 17 iulie .Va multumesc mult si astept raspuns.Cu multa stima

  • Pot sa pariez ca guvernul asta va sta pana la terminarea mandatului lui Iohannis. In caz de cadere iminenta, se va decreta stare de urgenta. Logic.

  • În Italia, guvernul Conte a prelungit starea de urgență până în 31 decembrie 2020

    https://www.repubblica.it/politica/2020/07/10/news/covid_conte_annuncia_lo_stato_d_emergenza_sara_prorogato_al_31_dicembre-261552948/

    … dar starea de urgență se rezumă la purtarea măștilor în spații închise, măsuri de igienă, testări covid la intrarea în Italia a persoanelor care vin din zone cu risc și prevederi speciale pt spitale și Protecția Civilă, jandarmi, poliție, carabinieri, etc.
    Există „rilancio dell’economia nazionale”; teatrele, muzeele, restaurantele, cinematografele sunt deschise, școlile încep în septembrie, oamenii produc și consumă. Țara se mișcă, i s-a stabilit o traiectorie precisă, toată lumea știe ce are de făcut, legile sunt clare, atribuțiile sunt clare.

  • Guwenul asta se face ca ar conduce tara prin frica si teama de moarte de care nu scapa nimeni, toti fiind datori cu o moarte. Toti avem viata delimitata de doua zile clare, cea in care ne nastem si cea in care murim. Cui ii convine sa tremure si stea cu capul plecat in perioada mentionata n-are decat! Probabil ca Darwin a gresit putin intrucat se constata ca multi oameni se trag de fapt din oaie! Viata e facuta pentru a fi traita din plin si pentru a lasa ceva in urma noastra pentru generatiile urmatoare.
    Daca guvernantii considera ca trebuie sa traim doar in stari de urgenta si stari de alerta inseamna ca doar atat ii duce capul. Din cate am vazut in interviul zilei de ieri mai marii zilei sunt o apa si-un pamant, pe principiul a tunat si i-a adunat dupa chipul si asemanarea conducatorului iubit!
    Sa o tina fix tot asa pana la alegeri care culmea se finalizeaza in jurul datei de 21 decembrie data celesta care a zdruncinat bine istoria romaneasca contemporana.

  • Partea cu 10 august e simpla: Noi iertam jandarmeria, pt ca ne vine si noua randul sa fim aparati de nebunii ce se tot aduna in piata Victoriei. Si nu putem risca sa avem o jandarmerie suparata care o sa stea cu mainile in san.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *